Budem sa v auguste vydávať, s priateľom budeme mať civilný obrad a potom sme chceli len obed s najbližšími a domov. Lenže mojej mame sa takáto svadba nepáči, ona chce aby sa aj tancovalo, lenže môj priateľ netancuje a má z toho akurát stres. Ani ja netancujem. Aj z toho dôvodu sme chceli takú "rýchlu" svadbu, ako som písala obrad, obed, chvíľu posedieť a domov. Mama je naštvaná, že sme ako burani, že je vidieť, že som nikdy na žiadnej svadbe nebola a tak podobne. Že toto svadba nie je a že tam budeme do 22:00, ale to my nechceme. Tlačí na nás a to sa mi nepáči. Je to vážne tak zlé, že to chceme inak?
Chcela by som počuť Váš názor. Ďakujem.
Mamu posli po obede na disco a vy si spravte komornu svadbu ako chcete
Keby nás aspoň neurážala. Lenže mama je taká, že "čo povedia ľudia".
Co povedia ludia, kazdy si ma spravit svadbu aku chce, a nie ostatni do toho kecat, vsak v sobotu idu diskoteky kto chce ist moze tancovat do rana bieleho
Je to vaša svadba nie jej a ľudia nech si hovoria čo chcú , ja s manželom sme sa brali o dvoch svedkoch a rodičia sa to dozvedeli dva týždne po sobáši a dodnes mi je úplne jedno kto čo hovorí a čo si o tom myslí ;)
Som rada, ze nemam taku matku. Aj ked ja si do nicoho od nikoho kecat nenecham, viem si stat za svojim. A tiez sme mali podobnu svadbu z podobnych dovodov a viacero ludi si aj pochvalovalo, lebo tiez neradi tancuju.
@babovka2321 No môj nastávajúci má z tancovania hrôzu, tak prečo ho nútiť do niečoho čo nechce, nechcem aby sa cítil nepríjemne. Ja tiež netancujem, neviem prečo by sme nemohli po obrade posedieť a ísť každý domov.
@sima1415 A neboli urazení?
@zuzubb007 Ja som jej to tak povedala, ale ona že sme burani a neandertálci.
Mame povedz, ze je to tvoja svadba a ak sa jej nepaci, urobite si svadbu o 2 svedkoch.
ale jasne, ze mozte iba posediet. Povedz mame, ze ona sa uz podla seba vydavala, ty sa tiez vydas tak, ako sa tebe paci. Nenechaj sa do nicoho tlacit od ludi, ktorych je do toho nic. A ak sa jej taka svadba nepaci, nemusi na nu chodit.
@simsalabim Vyzerá to tak, že to presne tak bude. Len svedkovia.
Asi ma mama nejaky nesplneny sen, tak nech sa znova vyda s nalezitou oslavou az do rana, ved aby ju neohovorili susedia 😂
@babovka2321 To som jej povedala, už sa odmlčala. Vraj dostaneme dary, tak ich nemôžeme pozvať len na obed a domov.
@maranta_leuconeura Tak ona mala svadbu peknú, veselica až do rána. Ale my takú nechceme.
Boli ale tak vysvetlila som im prečo to tak bolo a hotovo
iné by bolo, ak by on chcel tancovať a Ty nie, alebo naopak, ale ak sa vy dvaja zhodnete, URČITE si urobte svadbu, ktorá sa vám páči...mama bude do toho rozprávať len do augusta...po svadbe sa na to vykašle a v prípade, že sa urazí, tak sa aj odrazí.
Povedz jej pekne, že z toho máte s nastávajúcim stres a či jej ide viac o Tvoje šťastie, alebo reči okolia, ktorým je to úúúplne, ale fakt úúúplne jedno. Neznamená, že to, čo je dobré pre väčšinu, musí byť dobré pre každého. Stoj si za svojím rozhodnutím a za svojím budúcim manželom. Mamu to prejde
ak nie ste doslova závislí od bývania u nej, tak si urobte po svojom. slušne ju pozvite, ak nepríde, jej problém. neriešila by som a držala by som jednoznačne s partnerom 🙂
Nechcete a bodka. Ona si uz svoje prezila, tak nech na to spomina. Ak sa jej mali, nech sa paci, nevestou moze byt v kazdom veku 😆
Tiež sme tak mali. Do 20 ludi a pohoda. Mame sa akurát nepáčilo, že neriešime "vyslužky" (koláče, fľaša) do rodiny, kolegom. Tak sama napiekla a komu chcela dala ona. Ja akurát jednej kamoške. V tejto dobe sú dosť bežné takéto svadby. Škoda, že sa k tomu tak stavia. Tu sa musíte rozhodnúť vy dvaja, aj za cenu maminej nevôle(snáď ju to potom prejde.) drží palce 🍀. Akurát môj postreh. Obrad sme mali o 16 potom neskorý obed(vecera), krajanie torty, káva, slané koláčiky a rôzne druhy syrov na zahryznutie. Lenže ludia sa zarozpravali a zišli by sa možno nejaké chlebíčky, alebo misy. My tiež nie sme na tance, ale moj brat tam v rohu vykrucal malu neterku a veru zišlo by sa im mať trošku väčší pľac, možno by sa tancuchtiví pridali aspoň na chvíľu a nikomu by to neprišlo divné, že to nebolo na programe 😁. Ale tak to už vy viete, aké pozvete osadenstvo 👍
@mariaveronikag S priateľom sa zhodneme, my takéto veselice až do rána nemusíme, priateľ nejak ani oslavy nemusí, vysedávať a tak. My sme proste takí.
Svadba má byť predovšetkým o vás dvoch. To čo povedia ostatní nie je podstatné. Čiže keď ste sa vy dvaja zhodli na tom, že nechcete mať veľkú svadbu s tancovačkou, tak je to v poriadku. Mama to časom predýcha. 🙂
@panelacikova Nestraš 😂 Bývame sami.
Ale tých buranov a neandertálcov si mohla odpustiť. Normálne mám chuť to celé zrušiť a kat iba obrad.
Mala som svadbu minulú sobotu - len obrad, potom obed, káva a najbližšia rodina 12 hostí o 20. 00 už bolo po všetkom a nikto sa nesťažoval. Mame povedz, že je to vaša svadba.
kedysi bol taky zvyk. Osobne som si to nevedela predstavit inak. Ale ked tak za posledne roky namatkovo sledujem tie ceny, a najma teraz, ani sa velmi nebudem cudovat, ked sa budu chciet moje deti vziat o par ludoch, mozno s obedom a hotovo. A mozno len obrad a hotovo.
Mladi budu potrebovat financie na hypo, vybaju jedno s druhym, a nie ich rozhadzovat kade tade. A vlastne naco? Aby ludia nepovedali a neohovorili. No nech sa vsetci strcia.
Jedine v com dufam, ze nezabudnu na vlastnych rodicov. Rada by som bola pri tom, ani obed ani veselica byt nemusi, ale nebyt na samotnom obrade, by mi bolo asi luto, keby len dojdu, ze - bum - sme svoji. Aaaale, tak kto vie co bude za 20 rokov.
My sme mali taku svadbu a stastie, ze rodicia to neriesili. Od nepozvanej rodiny sme dostali dary (nie prilis drahe), ale to sme neocakavali. Vysluzky sme ponosili celej rodine. My sme boli takto spokojni. Myslim, ze aj nepozvana rodina to akceptovala. Kto chcel, prisiel na obrad. Lto chcel, tak dal dar. A kto nie, tak to nase vztahy nezmenilo.
tá svadba je o vás, je vaša...keď iným vyhovuje dvojdňová veselica, je to ich vec, vy si robte po svojom 🙂
dôlezite je, ze s buducim manzelom, s ktorym prezijes zvysok zivota mate rovnaky nazor. Horsie by bolo, ak by ste vy dvaja mali rozdielne poziadavky. Co hovoria ostatni, mama a rod. jednym uchom dnu, druhym von. Je to vas den, vasa svadba, vase rozhodnutie 🙂
Urobte si podľa seba, veď to je Váš život 🙂