Zdravým. Mam otázku. Synovec toho roku bude mať prvé sväté prijímanie. Mamu nema a otec s nim odmieta chodiť do kostola. Je to problém ze nechodí do kostola keď ma mat prvé sväté??? Ja už na to nemám slov a ja som už vo vysokom štádiu tehu som na rizikovom a tiež mam male Dieta a nemam čas ešte aj s nim behať a ani sa mi to nepáči ze ja by som mala keď to nieje moje dieťa.
Krstní rodičia?
Alebo oslov rodičov nejakého kamaráta či spolužiakov či by ho nezobrali?
@mami92 vsak to nie je povinne - ak neurobi tento rok moze aj na buduci. ak jeho otec o prijimanie nema zaujem a chlapec asi tiez nie, pripadne nema kostol blizko a nikto ho nemoze sprevadzat tak moze odlozit aj na buduci rok
@0silvia0 nie niesom len najbližšie bývam a I keď dačo mu je ta furt ja s nim do dr idem abo k zubárke bo otec mu ani tam není schopný ísť. A moja mama býva s nimi ale ona už tiež ma toho dosť všetko len na nej je celá domácnosť aj všetko chodí do práce ma zdravotné problémy a ohľad neberie vôbec na ňu. A s jeho mami stráni tam nemá nikto o nich záujem ani jeho vlastná mama od 2r o nej a jej rodine nič nevedia
A dieťa do kostola chodi? Teda, môže chodiť aj samé? Že mu otec nebráni? Normalne ísť za kňazom/sestričkou, kto ich pripravuje a vysvetliť im situáciu ak teda dieťa má záujem. Nech ho trochu prizru. Bývajú nácviky spevácke, dieťa zvykne zabudnúť, že má ist. Takze, je tam potreba trošku usmernenia od dospelo. Ak teda dieťa má záujem., Ak nie, pôjde inokedy. U nás to nie je len o chodení do kostola. Kostol sa upratuje, robí sa výzdoba, skladá sa finančne aj na darček pre deti a pohostenie ktoré sa robí po prijímaní, fotograf....toto kto finančne zatiahne? A hostinu mu kto urobí? Aby z toho nebolo nakoniec veľké sklamanie pre dieta
@prasiatko30 kostol je blízko práveže len jeho otec nemá záujem. Ze on do kostola nebude chodiť a tak neviem načo ho dal na náboženstvo oni nemajú nikoho len mňa a moju mamu ale ja už ich mám plné zuby bo I moju mamu len využívajú a u nej bývajú a ona sa o všetko stara a ešte qj zdravotne problémy a on nevie nič urobiť ani o decko sa postarať
@hipuska s nim je to tiež komplikovane otec povie ze nepôjde a on tiež nejde a s cudzím už vôbec nie lebo on je bojko abo ako to povedať. On ani sam vonku nechodí bo je bojko ísť dole sám výťahom alebo po schodoch . No cele zle on ani samostatný vôbec nieje a ma 9 a nič nevie . No cele to je také divne ja sa veľmi na to hnevám. Jedno co vie je papulovat .
A načo ide vôbec na prijímanie keď nechodí do kostola? 🤦♀️
Nechápem načo mu je vôbec prijímanie, keď nikto nemá záujem tak ho mať nebude. Svet sa nezruti.
@dolly_xd preco so mňa?? Ja sa snažím po pohotovostiach s nim chodím a není môj aj dr som mu vybavila bo otec 3mesiace nebol schopný ísť s nim k jeho dr ze chlapec má 3mesqcny kasel ja ho ako tak dávala som do kopi ja mam tiež vlastnú rodinu som na rizikovom a tiež mam teraz choré dieťa. Ja už im viac pomôcť neviem a malý je ešte drzi ku mne a moje deti navadza aby mi papulovali a rehoce sa s toho keď niečo zlé sa stane. A I napriek tomu sa snažím mu pomôcť. A nikdy ani blbé ďakujem som od svojho brata nedostala
Tiež som bola tehotná .dcéra chodila sama do kostola .len som ju zaviezla a potom šla po ňu nakoľko mi v kostole býva zle tak ináč sa to riešiť nedalo
@pribinak mi ho mame radi ale on ma len moju mamu mňa a otca na neho sa vykašlali keď mal 2 r jeho mama ho opustila neratrasa neplatí alimenty a nikto o nej nič nevie a jej rodina detto . Nikto sa nezaujíma o nich . A mi sme mala rodina . Mi otca nemáme len mama sa starala o nás a ja už mám tiež vlastnú rodinu .
Mna mrzi to, ze tu je to prijmanie uplne najmensi problem. Chuda chlapec, ma skvele detstvo. Ako ma vediet veci, ked ho nikto nic nenaucil? Ked ho nik nelubi? Mate poslednu sancu, posledne 2-3 roky z neho vychovat citliveho a dobreho cloveka. Ak budete pokracovat, problemy s drzostou budu to najmenej. Chlapec bude volat po pozornosti horsimi cinmi a v skutocnosti za to nemoze. Je to bratove dieta, malo by ti na nom zalezat. Nedovolila by som, aby blizko mna trpelo dieta. Ste zvlastna rodina - viem o com hovorim, po rodinnej tragedii ostali u nas 3 deti bez mamy. Moji rodicia a vseetci ostatni sme sa snazili, aby to najmenej pocitili a lubili sme ich este viac… ist k zubarovi je to najmenej… smutno je mi z toho… a vraj krestania ☹
@mariska1989 ďakujem len ja sa pýtam brata ci je taka možnosť a on jak dilino on nič nevie . Ja som raz bola v škole po neho bo trebalo s ním ísť k zubárke a nemal kto a ho bolel zub tak som ho išla vypýtať a sa tam na mňa vyvrieskali ze ja niesom rodič ze kde ma otca. To isté i na pohotovosti ze ma otca naj on s nim príde. Ale nakoniec som uprosila naj ho vezmú ze ho to veľmi bolí. Tak neviem ako to mam ja riešiť keď otec nemá záujem a ja nemám ho v svojej starostlivosti
@mami92 keď sa chce , tak sa dá... aj ja mam kopu povinností, dve deti a keď treba zoberiem aj spolužiačky mojej dcéry. Švagriná tiež brava deti keď sa rodičom nedá. Takto to funguje u nás, vždy niekto niekomu pomôže a dieťa na omšu zoberie. Mame knižku ktorú musí p. Farár podpísať. Pokiaľ dieťa nebude mať zapísanú celú knižku k prijmaniu ho nepustia.
@rohypnol1 pozri ja som pri nich každý deň aj bratovi mame stále hovorím ze toto nieje dobre ale stále ja vyjdem najhoršia nech sa starám o seba a svoje deti. Ako chlapec má všetko xco chce ale to nieje všetko on nemá vzor a otec no nič moc. Ku nim je dobrý malý k otcovi a babke no sem tam drzi len ku mne je protivny jakeby ja som mu ubližovala keď ho ku dr vezmem abo niečo.
@mami92 keď sa chce všetko sa da
Cely čas omielas že neni tvoj..keby si nato pozrela so srdcom isli by veci jednoduchsie tomu ver
Je to tvoj synovec nie cudzie dieta … mama je vystavena tak jej pomôž … si mladá mas svoju rodinu môžte chlapca zapojiť viac k vám uvidis že aj jeho vzťah k tebe sa zmení
@mami92 a kto ta nuti aby si s nim chodila ty? Si jeho krstna mama? Stari rodicia nepomozu?