Otázka na tie, ktoré oblievajú v pondelok Vaše polovičky, kamaráti, rodina atď. Ešte keď som bola single chodili ma oblievať spolužiaci a kamaráti z dediny. Pomaly sa poženili a oblievali ma len symbolicky chlapi z rodiny. Za oblievanie jasné, ulialo sa, ponúklo koláčom a jedlom. No tento rok budem tráviť pondelok u priateľa. Neviem ako to u nich prebieha, keďže sme prvý rok spolu. On má bratov, bratrancov, ujov atď. hneď blízko ich domu, čiže bude to oblievačka vo väčšom predpokladám 😄 (len uvádzam, že nemám nič proti týmto zvykom). No a keďže nebudem doma ale u neho (býva u rodičov) neviem, čo sa hodí, ako ich ponúknuť? To mám každému kúpiť fľašku a dať ako výslužku, či len uliať a pohostiť? 😀 viete nie som doma vo svojom, tak mi to príde divné 😄
Podľa mňa by bolo super, keby napríklad upečieš pagáče, nejaký zákusok alebo niečo, čo donesieš jednak rodine a jednak môžeš odmeniť za oblievačku “zo svojho”. Proste nejak prispej k tomu pohosteniu aby si sa necítila blbo, že ponúkaš z cudzieho
Keď ste sa dohadovali kde budete na sviatky neriešili ste ako to bude prebiehať? Hostila by som zo svojho, ty si tam tiež len návšteva.
Tak to treba prebrať s priateľom a jeho mamkou. Ona je pani domáca čo bude hostiť, ona vie aké zvyky majú. Dohodnite sa vy dve, či chce pomôcť s pečením, či akú vyslužku zvykne ona dávať. Každý má iné zvyky. Tak lepšie zapasneš, nebudeš sa cítiť ani Ty zle a budeš vedieť čo máš čakať.
No ja na tvojom mieste padim niekde do pustiny, z toho nemusi vzist ziadna dobra spomienka, skor trapas, fopa, horor. 👿
Podľa mňa,asi každá v kútiku duše túži byť vyoblievaná,vyšibaná 😉. Ked som bola 15-20 ročná,tiež som sa bránila,že toto je ten najhorší zvyk na Sk a porušujú sa ním práva žien,či kieho 😆 a teraz som normalne rada,keď ráno v kúpeľni schytám medzi dverami pohár studenej do xichtu 🤣. Niečo zo svojho,asi stačí ....len ,,po vajci"..... čokoládovom 🤭🤣🤣
@zuzanazu85 ja veru netúžim. Neznášam tieto sviatky..
@zuzanazu85 veru ani ja po tom netúžim chvalabohu v rodine sa to nikdy nepraktikovalo ani moj muž to neuznáva a veľká noc je pre mňa odjakživa len na výlety a oddych. Takže sme sa nikdy neoblievali ani nesibali ani ako dieťa ani potom.
Autorka určite sa dohodni s priateľom ako to u nich chodí príp dones vlastnú fľašu z ktorej im ulejes alebo napec čosi a nákup nejaké čokolády.
Každý nech to cíti ako sám uzná za vhodné...pre mňa je to pozitívny , vtipný deň,keď sa ľudia nasmejnú, cítia sa ako ,,z čias detstva" a hneď je deň krajší 😊. Ale vravím, predtým som priam ľudskoprávnych aktivistov volala 🤭😁.
Ved ty si navsteva. Chces ako host hostit niekoho ineho? Mozes maximalne pomoct s pripravou, ale dom uz svoju hostitelku ma a tou je priatelova mama.
@zuzanazu85 po žiadnom oblievani netúžim. Tieto zvyky by mali ostať pri náznaku voňavky a symbolickom šibaní.
Nakup cokoladove vajcia, zajace a kazdemu daj kto ta obleje.. podla mna sa na tom zasmeju a teda predpokladam, ze pripadne pohostenie zabezpeci priatelova mama.
Kup vajcia, zajace a daj tak ako detom aj dospelym a mozes upiect aj kolac a ponuknut.
@zuzanazu85 veru netúžim po tom.
Normálne sa teším, keď nikto nepríde.
Spýtaj sa normálne dopredu priateľa, či vôbec tieto zvyky dodržiavajú, my napr. ani nie, iba deti v rodine symbolicky šibú, takže pre tie by som zobrala čokoládové vajíčka a nejaké 2€ 😄 a tými čokoládových vajíčkami by som to vlastne asi riešila aj u dospelých, keby na to prišlo + priateľovej mamine sa môžeš ponúknuť, že pomôžeš s pohostením, ale aby si u nich doma nalievala ako pani domáca sa podľa mňa nehodí