Oblievačka

29. mar 2024

Otázka na tie, ktoré oblievajú v pondelok Vaše polovičky, kamaráti, rodina atď. Ešte keď som bola single chodili ma oblievať spolužiaci a kamaráti z dediny. Pomaly sa poženili a oblievali ma len symbolicky chlapi z rodiny. Za oblievanie jasné, ulialo sa, ponúklo koláčom a jedlom. No tento rok budem tráviť pondelok u priateľa. Neviem ako to u nich prebieha, keďže sme prvý rok spolu. On má bratov, bratrancov, ujov atď. hneď blízko ich domu, čiže bude to oblievačka vo väčšom predpokladám 😄 (len uvádzam, že nemám nič proti týmto zvykom). No a keďže nebudem doma ale u neho (býva u rodičov) neviem, čo sa hodí, ako ich ponúknuť? To mám každému kúpiť fľašku a dať ako výslužku, či len uliať a pohostiť? 😀 viete nie som doma vo svojom, tak mi to príde divné 😄

lindous
29. mar 2024

Spýtaj sa normálne dopredu priateľa, či vôbec tieto zvyky dodržiavajú, my napr. ani nie, iba deti v rodine symbolicky šibú, takže pre tie by som zobrala čokoládové vajíčka a nejaké 2€ 😄 a tými čokoládových vajíčkami by som to vlastne asi riešila aj u dospelých, keby na to prišlo + priateľovej mamine sa môžeš ponúknuť, že pomôžeš s pohostením, ale aby si u nich doma nalievala ako pani domáca sa podľa mňa nehodí

lavender94
29. mar 2024

Podľa mňa by bolo super, keby napríklad upečieš pagáče, nejaký zákusok alebo niečo, čo donesieš jednak rodine a jednak môžeš odmeniť za oblievačku “zo svojho”. Proste nejak prispej k tomu pohosteniu aby si sa necítila blbo, že ponúkaš z cudzieho

januska12323
29. mar 2024

Keď ste sa dohadovali kde budete na sviatky neriešili ste ako to bude prebiehať? Hostila by som zo svojho, ty si tam tiež len návšteva.

anketkarka
29. mar 2024

Tak to treba prebrať s priateľom a jeho mamkou. Ona je pani domáca čo bude hostiť, ona vie aké zvyky majú. Dohodnite sa vy dve, či chce pomôcť s pečením, či akú vyslužku zvykne ona dávať. Každý má iné zvyky. Tak lepšie zapasneš, nebudeš sa cítiť ani Ty zle a budeš vedieť čo máš čakať.

ahhola
29. mar 2024

No ja na tvojom mieste padim niekde do pustiny, z toho nemusi vzist ziadna dobra spomienka, skor trapas, fopa, horor. 👿

zuzanazu85
29. mar 2024

Podľa mňa,asi každá v kútiku duše túži byť vyoblievaná,vyšibaná 😉. Ked som bola 15-20 ročná,tiež som sa bránila,že toto je ten najhorší zvyk na Sk a porušujú sa ním práva žien,či kieho 😆 a teraz som normalne rada,keď ráno v kúpeľni schytám medzi dverami pohár studenej do xichtu 🤣. Niečo zo svojho,asi stačí ....len ,,po vajci"..... čokoládovom 🤭🤣🤣

zuz987123
29. mar 2024

@zuzanazu85 ja veru netúžim. Neznášam tieto sviatky..

lakebabe
29. mar 2024

@zuzanazu85 veru ani ja po tom netúžim chvalabohu v rodine sa to nikdy nepraktikovalo ani moj muž to neuznáva a veľká noc je pre mňa odjakživa len na výlety a oddych. Takže sme sa nikdy neoblievali ani nesibali ani ako dieťa ani potom.
Autorka určite sa dohodni s priateľom ako to u nich chodí príp dones vlastnú fľašu z ktorej im ulejes alebo napec čosi a nákup nejaké čokolády.

zuzanazu85
29. mar 2024

Každý nech to cíti ako sám uzná za vhodné...pre mňa je to pozitívny , vtipný deň,keď sa ľudia nasmejnú, cítia sa ako ,,z čias detstva" a hneď je deň krajší 😊. Ale vravím, predtým som priam ľudskoprávnych aktivistov volala 🤭😁.

beata_k
29. mar 2024

Ved ty si navsteva. Chces ako host hostit niekoho ineho? Mozes maximalne pomoct s pripravou, ale dom uz svoju hostitelku ma a tou je priatelova mama.

januska12323
29. mar 2024

@zuzanazu85 po žiadnom oblievani netúžim. Tieto zvyky by mali ostať pri náznaku voňavky a symbolickom šibaní.

banalu
29. mar 2024

Nakup cokoladove vajcia, zajace a kazdemu daj kto ta obleje.. podla mna sa na tom zasmeju a teda predpokladam, ze pripadne pohostenie zabezpeci priatelova mama.

domkakvet
29. mar 2024

Kup vajcia, zajace a daj tak ako detom aj dospelym a mozes upiect aj kolac a ponuknut.

lasona
1. apr 2024

@zuzanazu85 veru netúžim po tom.

Normálne sa teším, keď nikto nepríde.