Ahojte ,
chcem sa len orientačne opýtať koľko vás vyšla vaša svadba , ak sa dá napíšte prosím aj rok kedy ste sa brali a počet hostí nech viem cca. Ja som si robila predbežné výpočty a popravde zatočila sa mi z toho hlava. Ja viem že niečo dostaneme aj na daroch ale s tým človek moc nemôže rátať. Len pre predstavu s priateľom máme spoločný plat v čistom cca 1800€, bývame v podnájme. Príde mi ľúto dať za jeden deň veľkú čiastku keď plánujeme brať hypotéku. Chceli by sme mať cca 85 hostí. Ďakujem veľmi pekne za každú vašu odpoveď.
@thirstymonk a koľko mal brat hosti?
Aký máte rozpočet na to ?? A podľa toho sa zariadit. My budeme mat svadbu budúci rok a menej ako 30 tisíc € to určite nebude.
Napíš viac o tom. Akú máš predstavu. Co vsetko by si chcela mať na tej svadbe. Aké šaty, obrúčky atď. Koľko si ochotna za to všetko zaplatiť ?
My sme mali v máji tohto roku, okolo 90 ľudí a okolo 8,5tis cca. Všetko záleží od toho ako náročná ste, viete mat svadbu pod 10tis. Vie vás ro vyjsť aj na 25tis. Ja som napríklad veľa ušetrila sama na sebe, šaty som mala za 100e atď., veľa záleží od toho koľko vám povedia za sálu, jedlo, či bude DJ alebo kapela.
predstavu mám asi takú že živá hudba byť nemusí len dj, čepčenie a tieto veci na to si nepotrpím, šaty chcem mať jednoduché , obrúčky buď strieborné alebo z bieleho zlata lebo taký mám aj zásnubák.. predstavu som mala do 10 000 ale neviem či to je reálne.. s tou sumou si ma trošku šokla, vy máte nejaký rozpočet alebo peniaze neriešite?
@bessie12
Záleží ci budeš ľuďom platiť aj ubytko. My budeme mat cca 55 osob a zatiaľ nám to vychádza na 15tis.
2021 rok, svadba len my dvaja a svedkovia, Toskánsko pri západe slnka. Cítila som sa ako vo filme od rosamunde piltcherovej ci ako sa to píše 🤣 šaty som mala krásne, jemne cipkove zo Zary prosím pekne za 30eur. Čiže len za obrúčky sme platili, plus sme sa potom išli mega najesť večer, takže asi 700-800eur. Dodatočne sme to oslávili s rodinou vo forme večeri a to nás vyšlo 2000 a asi 30 ľudí. Ale vrátilo sa nám to aj na daroch.
Tie veľké zábavy do rána sú super, ale nie pre mna
15-20tis podla mna je taka klasicka svadba niekde na vychode, ani nic extra, ani nic extra lacne. Stredna cesta
My robíme svadbu sice v 2 krajinách, ale tak ci tak počítam, ze na Slovensku zaplatíme minimálne tých 10-12 tisíc €. V NL je to oveľa drahšie. Takže je to nas rozpočet na to. Aj keď teraz mám ja osobne veľmi necakane vysoké výdavky. Ale nejako to musím zvládnuť.
Obrúčky už máme kúpené, len čakáme kedy nám ich pošlú.
Radsej si stanovte vyšší rozpočet, aby ste neboli prekvapení, keď budete musieť viac zaplatit.
Neviem kedy mate svadbu, ale budúci rok to bude znovu všetko drahšie.
Najväčšia čiastka ide na salu a jedlo/pitie ak náhodou nekupujes tisicove saty a obrúčky...si skus najprv napísať kde asi by ste chceli mať hostinu, či väčšia restika, kultúrny dom, nejaká sala a všade napísať mail ohľadom počtu osôb a koľko by to u nich stalo. Niektorí ponúkajú aj ozdobu v cene, prenájom sa niekde platí a niekde nie...my sme išli týmto smerom...mali sme spísany zoznam a všade sme pisali a zisťovali ceny a co všetko to zahŕňa/nezahŕňa 🙂 a podla toho budeš vedieť na com ste 🙂
@lucia13022023 toto sa mi celkom pozdava :D my aj radi cestujeme, vieš mi povedať niečo viac k tomu? Myslím ohľadom obradu, vybavovačky to asi boli riadne či? Mali ste obrad v angličtine?
@lucia13022023 a svedkovia boli z rodiny či cudzí ľudia?
U nás je problém ten že obaja sme dosť spontánny a cestovatelia ale rodina a priatelia očakávajú niečo tradičnejšie.. svadbu plánujeme o rok približne, mám len mesiac po zásnubách takže je to všetko ešte čerstvé.. zvažujeme všetky možnosti
moji kolegovia mali obrad v Rime ....nejako cez slovensko-taliansku ambasadu to riesili ....takze oni, svedkovia, rodicia, surodenci v Rime
a potom tusim robili este nejake posedenie pre sirsiu rodinu, kamaratov, znamych na SR....ale to bolo iba nejake popoludnie v restike so svedskymi stolmi, zakuskami a pod.
aj dalsia kamoska to urobili tak, ze v sobotu mali obrad s najblizsou rodinou
a potom na dalsi den posedenie so vsetkymi ostatnymi, ktorych chceli pozvat ....bolo to mile, ale napr. cez moju svokru by to nepreslo😅😂😂
Rok 2019,70 hostí a cca 5000 eur.
10000€ 6 rokov dozadu
Rok 2021, 80hostí platili sme cez 10000€
Inak my už planujeme svadbu 5 mesiacov. Ostalo 10 mesiacov do svadby. Riešiť sme to zacali asi týždeň po zasnubach 🙈
My sme mali svadbu tento rok v máji, mali sme 80 ľudí a vyšlo nás to cca 13 000€, dalo sa aj lacnejšie, keby sme veľmi chceli...
Rok 2019, 100 hostí, 10 000€ komplet všetko 😊
@bessie12 vy máte oficiálny obrad na slovensku? či v zahraničí
V zahraničí bude obrad a prvá hostina a na Slovensku druhá hostina.
a čo sa týka vybavovania a papierovačiek keď máš slovenské občianstvo? ale predpokladám že je to jednoduchšie v prípade že budúci manžel je z danej krajiny
Všetky potrebne dokumenty vybavujem na ambasáde v Haagu. Áno, snubenec je Holanďan. On vybavuje holandskú časť a ja slovenskú.
Tiež tak okolo 80 - 90
A potom,že Slováci sú chudobní.🤷🏻♀️
Autorka napíš mi kľudne správu. Nejdem to sem vypisovať
2017 120 ľudí 7000€ komplet.
rok 2022, 55 hosti, Bratislava, 2000 eur. sli sme veeelmi lowcost 🙂
Ci paana, tu samé milionárky, že 20-30 000 € za svadbu 😁 Ale nie, každého vec, jasné -mne to príde ako zbytočné vyhadzovanie peňazí z rozmaru...
2017 80 hosti a 5000€ kompletka, od kadernika az po zradlo
Brat pred mesiacom kompletka 14 000€