Otázka je jasná, my vždy veľa a tento rok už nevieme čo ... Zasa nechcem len pár darčekov,keďže je to nanič podľa mňa ... Ale ozaj už nemáme šajnu že čo 🫣 vek 7 rokov
Momentalne vyzera, ze kazdy dostane dva (rebrinu s gymnastickou podlozkou a nove kvalitne sluchadla pre najmladsiu)... pridame nejake knizky, ale v tomto veku uz je to proste tazsie... mala ma 8 a prakticky sa s "nicim" nehra... spieva, sportuje velmi intenzivne, bavi ju citanie a cez vikend tablet, ale to ma limitovane, na mobil a podobne veci je mala, karaoke top stroj ma, takze uz ani to... sme sa zhodli, ze davat dary, len aby "nieco" mohli rozbalit je akesi blbe...
2 kusy
Prečo je podla teba nanič, ked dieta dostane len par darcekov? Laska sa predsa nemeria nakupovanim haraburd.
Staci aj jeden, ak je to naozaj nieco,po com dieta tuzi. Netreva to prehanat, ved tie decka ziju v prebytku stale
starsia chcela citacku knih a mladsia obrovsku plysovu hus, muz nechcel nic, len vylet po vianociach a ja tiez nic speci nepotrebujem, ale tak baby su uz velke, takze vedia ze darceky kupujeme a ked nieco treba, tak sa to riesi pocas roka, napr starsej odchadzal mobil, tak sme necakali az do vianoc. jedna babka nema peniaze a momentalne riesi ine veci a druha, tam sa zase dedo dva roky den pred vianocami rozhodol, ze konci so mnou ako s rodinou, takze tam nechodime ani oni k nam a takze darceky dostanu len doma. max jedna druhej nieco kupuju.
par doma, este neviem kolko, min. jeden u jednej babky, min. jeden u druhej babky s dedkom, po min. jednom od jednych krsnych, druhych krsnych a este jeden od tety s ujom. Takze suma sumarum, ze hoooodne...
Spytaj sa dieťaťa čo chce...
Ahoj 🙂 u nas sme sa dohodli ze kazdy da pod stromcek po 1 hracke alebo oblecenie ktore potrebuje vzdy dohodneme konkretne ake oblecenie potrebuje a velkost.
Pocas roka sa snazime kupovanie hraciek obmedzovat na maximum nekupit vsetko co sa paci mne alebo dietatu.Nakolko je vsade hraciek vela,cloveka to laka a aj dieta ale potom maju deti toho vela vsetkeho a na vianoce potom clovek nevie co vybrat a co by sa mohlo dietatu pacit, ked vsetko ma 🙂 Napr. syn uz teraz asi 4 mesiace chce 3 veci stale ho to drzi.Takze sa to prerozdeli v rodine od kazdeho dostane 1 vec po ktorej tuzi :D
Nanič je kupovať veľa blbostí.
Prečo je to nanič podľa teba dať dieťaťu pár darčekov? Vianoce nie sú o darčekoch, to by sme mali deti učiť už od mala…
Vždy kupujem 1 Max 2 . Podľa hodnoty . Najstarší 12 r syn dostane darček v hodnote cca 200€ . Stredný 6 ročný ešte netušíme , má špecifické preferencie ( teraz bude mať narodeniny , dostal benzínovu štvorkolku terénnu a prilbu ) .a najmladšia bude mať 2 r. Keďže hračky držíme minimálne ,bude to asi nejaká dievčenská hračka
2-3, z toho 1 je kniha.
U nas to bolo vzdy ze u babiek kopec darcekov,hluposti a aj tak sa s nicim nehrali.dohodli sme sa ze u kazdeho 1 darcek(vacsi) a hotovo.aj tak pomimo dostavaju hracky pocas roka.dcera 4.5r si vybrala kuchynku,u babky dostane lego, u krstnej Albi pero.
V tomto veku sme kupovali 1 hračku alebo knižku a jeden "užitočný" napr. lyže, korčule podľa potreby
Po jednom dostala od starých rodičov a švagrovcov, takže nakoniec bolo darčekov až až
1
Čím menej darčekov dostane tým viac si ich bude vážiť. Nepozeraj na množstvo ale hodnotu. Kúp to čo potrebuje a čo chce. Aj keby len knihu a spoločenskú hru. Ide predsa o iné veci ako desiatky darov.
My mozno 2 pre kazdeho (mame tri deti). Vzdy, kazde Vianoce dostanu milion darcekov od rodiny. Samozrejme sa s tym hraju tyzden.
A ty dávaš koľko? Po 10 kusov? Či viac? Kde tie haraburdy potom skladujes? Za mňa sú super Usborne knihy.
Mám dve deti...tento rok dostanú od nás s mužom 1 spoločný darček.Novy počítač.Nic viac.Ja a muž si nedávame nič už roky.
Neznášam to,čo z Vianoc ľudia spravili a každý rok to len zhnusuju a hrotia stále viac.
U nas chce najstarsia predlzit maliarsky kurz a novy "affinity designer" program, to som este ani nepozerala co je... starsi chce novy monitor na hranie na stol velky zaobleny + rocne predplatko do fitka, nech mozu chodit s kamosom (samozrejme verzia + trener na dozor), mlady vraj nic nechce a vsetko ma (co je ako vyrok fajn, ale moc nam nepomaha, takze uvidime) a mlada teda rebrinu a sluchadla... mame dva mesiace casu este. Je to viac ako dost proste ako pise kocka vyssie, trhat papier a rozbalovat do aleluja, to sme mali ked boli maly, ku koncu to uz nikoho nebavilo, z roka na rok redukujeme a vsetci su stale spokojny... ja chcem stroj na vyrobu domacich cestovin 😂
Moje deti dostávajú každý po 5 darčekov.Vzdy musí byť kniha oblečenie puzzle menšia hračka a veľká hračka čo si vyberú.Od babiek dostanú 1 veľkú hračku.Plus ešte malému dávam doobeda malý darček keďže na Vianoce má meniny.
Ja mam opacny nazor, ze nanic je vela zbytocnych darcekov, deti su z toho potom premotivovane a nakoniec sa nehraju s nicim, aj ked to stalo 100€. Mame vzor aj v rodine, ze dieta ma plnu izbu hraciek, hadam aj cele hrackarstvo a stale sa nudi. My davame niekedy len jeden, alebo dostanu deti vacsi spolocny darcek. Potom od rodiny dostavaju, takze je toho aj tak dost.
Ja som materiálne veci stopla a kupujem deťom zážitky.
Minulý rok mali silvestrovskú lyžovačku na 4 dni, lístky do aquaparku a podobne.
Materiálne veci nemajú hodnotu ale zážitky a spomienky áno
@zmrzlinka2021 uplny suhlas. My sme s dospelymi detmi uplne zrusili darceky a je svaty pokoj.
Ak chces mat dieta, kreativne,co sa nikdy nenudi a vie sa hrat same tak plati pravidlo cim menej tym lepsie. Su deti co maju doma hrackarstvo no nevedia sa s hrackami hrat a vyzaduju pozornost a hru spolu s rodicom. A rodicia stale kupuju hracky snaziac sa najst taku s ktorou sa bude dieta hrat. No akosi nezabera. Syn 2r.dostane odrazadlo, knihy a omalivanky a nalepkami. Starsie to yz maju vo svojej rezii- napisu 5 veci a ja vyberiem ktore 2-3 podla financndj narocnosti.
Keď boli chlapci menší, tak dostávali nejakú hračku (niečo z toho, čo si vopred pokruzkovali v katalógu), knižku, lego, neskôr mikiny, vaky a pod. Prešli sme si štádiom spoločný drahší darček - napr dron, playko... Minulý rok spoločný paddleboard a k tomu maličkosť, po čom každý z nich túžil. Teraz sme sa zhodli, že postupne budeme dovybavovať lyžiarsku výstroj.
U nás je darčekov trochu viac, lebo nedostávajú deti od nikoho, iba doma. To, že mame pod stromčekom toho viac neznamená, že je tam kopa hlúpostí. Kupujeme veci, ktoré normálne potrebujú, vždy si každý nájde oblečenie a knihu, cokolvek osobne a prakticke, co potrebuje, to je základ. Okrem toho kupujeme vzdy darcek, po akom dieta tuzi. Tento rok budeme mať aj puzzle ale bude 5tisícka, takže to bude pre celú rodinu zábava na vianočné sviatky a plus nejaká spolocenská hra nikdy nemoze chybat pocas vianoc.
Náš ma 8 a to ho musíme inak brzdiť. Jasne ze okrem hracích konzol, mobilu a iných drahých veci si povyberal rôzne hry, lego, rubikovu kocku, futbalové bránky, kuzele, panakov, dres, rôzne kartičky, obliečky. Dcéra zas oblecko, sminky, doplnky do izby. Čiže ja mam opačný problém ze co vyhodiť. Jasne ze tie veľké položky nemajú šancu ale aj tak...
Moji dostanú po jednej hračke a oblečenie. Haraburdy doma prehadzujem pomaly vidlami,tak zbytočne ďalšie kupovať nejdem len preto že sú Vianoce.
Ked boli decka male, dostavali vela darcekov. Zbytocne. Aj tak sa stym nehrali. Teraz maju 14 a 9 - dostavaju uz len vacsie dary, co si vyberu. Elektricka kolobezka, iphone, notebook, nintendo, PSko.... Povedia co chcu a to im kupime. Je to tak lepsie. Od rodinnych prislusnikov dostavaju vzdy €
Asi 4, kniha, gulickova magnetická dráha, spoločenská hra, doplnok k vlakovej dráhe.