Darček pre svokru

tatiana288
10. nov 2024

Pekný večer prajem.

Už ôsmy rok nepretržite premýšľam akým darčekom by som potešila svoju svokru na Vianoce. Bola by som rada keby ste mi pomohli, pretože mňa už skrátka nenapadá nič čo by ju neurazilo alebo nesklamalo. Nie je to nevďačný človek, len nemá žiadne záujmy a koníčky.

Neznáša varenie, varí len z donútenia a s nechuťou. Variť nevie, pretože varí nasilu a varí nasilu, pretože variť nevie. Doma má asi sto kníh receptov, všetky sú zaprášené, pretože ich nikdy neotvorila. Ak jej aj nejakú takú knihu darujem, urazí sa, že jej tým hovorím, že nevie variť. Jednu dobu spomínala, že piekla doma chlieb a celkom ju to bavilo. S manželom sme sa potešili, že má konečne nejaký záujem a kúpili jej profi pekáreň. To bolo pred piatimi rokmi a stále je zabalená a pri každej návšteve mi ju núka, že si ju mám zobrať domov.

Nepozerá filmy, nepočúva rádio, nečíta knihy, nechodí medzi ľudí, žiadne kino, divadlo, kaderníčka, kozmetička, športové aktivity, žiadna káva s priateľkou. Ak by som jej dala poukážku do wellness, na masáž, do divadla, na nejaké záujmové kurzy alebo krúžky, všetky by ich hodila do šuflíka a nevyužila. Keď som jej ponúkla poukaz na návštevu kaderníčky alebo kozmetičky, urazila sa, že si myslím, že je škaredá a neupravená. Nebaví ju chodiť medzi ľudí, najradšej sedí doma a doma ju zasa nebaví nič robiť, domáce aktivity robí dokonca s odporom. Čo sa týka nejakých moderných vymožeností, neuznáva umývačku, robotický vysávač, mopovač, skrátka má averziu voči všetkej technike, ktorá by jej mohla uľahčiť domáce práce.

Čo sa týka drogérie, dlhé roky si kupuje len šampón a pleťový krém. V kozmetike alebo drogérii sa nevyžíva, navyše tvrdí, že už desaťročia nemá čuch, takže, či jej dám sviečku s vôňou škorice, alebo žumpy, je vlastne jedno.

Moja svokra je komplikovaný človek, zatrpknutý, depresívny, vysávač energie. Ráno, keď vstane, vytočí ju ako svieti slnko, a keď prší, naserie ju dážď. Viem, že niekde hlboko, skutočne skutočne hlboko vnútri ma má svojim spôsobom rada a ja by som jej chcela spraviť radosť. Preto mi, prosím, skúste poradiť, čo by ste takému človeku darovali so snahou potešiť ho. Má 67 rokov. Ďakujem.

pribinak
10. nov 2024

Krabičku nejakej luxusnej coko a keď to nebude chcieť, tak si to zober a zjes 😁😁

aleza
10. nov 2024

Kupila by som jej poukazku do Lidla alebo Tesca alebo kam chodi nakupovat.

denisa_deniska
10. nov 2024

@tatiana288 keďže ju nepoteší osobný darček, tak by som išla po praktickosti. Napr. poukážku do nejakého supermarketu. Veď nakupovať potraviny musí chodiť.

thereisabear
10. nov 2024

Dala by som darčekový kôš s tým, čo má rada.

luthine
10. nov 2024

Starsi ludia maju casto radi porcelan alebo kristal. My sme prave darovali svokre krasny vianocny podnos z Villeroy. Zdalo sa, ze sa velmi potesila.

michelle567
10. nov 2024

Nejaká teplá deka, likér a žreb vianočná lotéria

leniz
10. nov 2024

@tatiana288 Dobrý večer, darovala by som jej drahé, magické kamene. Sú to liečivé kamene, môžete vybrať pre ňu taký ktorý potrebuje. Ak je zatrpknuta a depresívna tak nejaký ktorý jej pomôže otvoriť svoje ❤️. Kameň si môže pokojne odložiť na poličku a nemusí sa ho ani dotknúť ale on si bude robiť svoju úlohu.

juliacenc
10. nov 2024

@tatiana288 darcekova karta do potravin, kaufland, tesco… to urcite vyuzije

danieli
10. nov 2024

Az ma striaslo, moja mamina ma 65, ale toto si neviem predstavit, nasa babka korculuje, chodi na pilates a jogu, prechadzky, cita, pouziva mobil aj roboticky vysavac, soferuje kade tade, moj ty, vsak to musi byt priserne taketo klbocko nervov, nenormalne nestastny clovek, odjakziva bola taka? Nie je tam nabeh na nejake ochorenie? A k otazke nakupne poukazky, cokolada, caj, sampon, ktory pouziva, liker, zreby, deku, sampus, ze si na silvestra pripijete, my sme zvykli vudy kupovat dezerty, akakolvek navsteva to neskor ocenila

selest
10. nov 2024

Kupila by som nieco male co realne vyuzije. Pozrela by som sa jej do kupelne a vyskladala balicek z kozmetiky aku pouziva, verim ze aspon sampon mydlo a nejaky krem by sa tam nasiel. Ak nosi papuce a su zodrate kupila by som papuce. Ak aj nikam nechodi kupila by som teplaky ak ich nosi na doma alebo zasteru prosto cokolvek presne take ako pouziva. Alebo by som jej kupila pekny sveter a pozvala ju na veceru kam si ho moze obliect. Dala by som jej poukazku do lidla tesca atd. Ak mate deti tak kalendar so spolocnymi fotkami kde je s detmi alebo fotoalbum.

alickapusinka
10. nov 2024

67 ročna nevie variť.No to vieš komu vykladaj.Hlavne že TY variš ako 5 hviezdičkovom hotely.Nemám rada faloš ohovarať svokru na fore že nevie variť a potom sa jej pchať z darčkom do zádku.

tatiana288
autor
10. nov 2024

Veľmi pekne vám ďakujem za postrehy. Prikláňam sa k tej poukážke do potravín, s tou ju hádam nemám ako uraziť. Aj keď mám pocit, že aj tu hodí predslov o tom, že nie je žiadny prípad pre charitu a potraviny si dovoliť môže. Čo sa týka alkoholu, tvrdí, že ho nenávidí a odmieta si s nami aj pripiť šampanským pri oslave narodenín. A nie, nikdy za život nemala problém s alkoholikmi, že by mala zlé skúsenosti. Oblečenie nosí zásadne čierne. Drogériu vždy vyskladám z jej troch obľúbených vecí, šampón, pleťový krém a mydlo. Lenže toho sa jej už tiež za tie roky nazbieralo a doma má plné poličky. Čo sa týka pozvania na večeru, to sme už skúšali. Všetko sme zajednali a keď sme ju prišli vydvihnúť, dopekala kura a už nám aj nakladala, asi tak. Ale tú poukážku využijem, ďakujem 🙂

zobaka
10. nov 2024

tak jej zaplat sukromnu psychoterapiu aj ozije

tatiana288
autor
10. nov 2024

@alickapusinka Ja svoju svokru neohováram, celý príspevok je poňatý v snahe potešiť ju, nie sa jej pchať do zadku, do ktorého sa rozhodne pchať nemienim. Moja svokra celý život žila so svojou mamou, ktorá doma všetko obstarávala, takže moja svokra variť NEVIE, pretože to vedieť nechce. A nikde nepíšem ani sa nevyvyšujem, že ja varím lepšie, tak pokoj. Pýtala som sa s úmyslom potešiť človeka, ktorý potešenie nevie nájsť v ničom. Nechcem, aby sa tu na ňu kydalo, chcem len nápady ako jej urobiť radosť. Nemusíš byť hneď neprávom útočná.

pinkgirl
10. nov 2024

Ja by som jej nedávala osobný darček. Vzala by som ju niekam na výlet - nech opustí svoju bytovú bublinu a vyjde z komfortnej zóny. Stačí niekam hodinu jazdy od nej. A kľudne až na jar. A keď nie, tak potom nejaká fajnová večera v reštaurácii, nech ochutná niečo iné. A keď nerada varí, nech skúsi chodiť do jedálne pre dôchodcov (ak teda v jej bydlisku je), prípadne jej vybaviť obedy v školskej jedálni. Skúste jej to vybaviť.
Môj svokor keď ovdovel tiež nevedel uvariť okrem čaju a rezancov s tvarohom nič iné. Tak začal do chodiť do jedálne, stretol vždy známych v jedálni, porozprávali sa - mal to aj ako socializáciu. Aj moja mamka si chodí pre obedy do jedálne - je to veľmi praktické. Takže možno by tvoja svokra uvítala takúto službu.

tim23
10. nov 2024

@alickapusinka moja má tiež toľko a nevie variť. A čo teraz? Či kuchárku zo ženy robí vek? Po 60tke sa zázračne naučí variť? Nevie to, nikdy ju to nebavilo/nezaujímalo a nikdy sa to ani nenaučí lebo nechce.

martul
10. nov 2024

@tatiana288 máš deti? Daj jej spraviť album s ich fotkami.

prasiatko30
10. nov 2024

hmm a preco svokru nezoberies so sebou a nejdete si spravit zensky den - napr spolocne do kadernictva, alebo sa spolu najest do nejakej restiky, zober ju do kina, do divadla - ani by som jej nepovedal kde ide, len by som jej povedala aby sa slusne obliekla a volakde by som ju zavliekla. i ked svokra tym, ze nerada nic nove robi a ani necita, ani nepozera filmy, necestuje, tak fakt nechápem cim sa prebaví cely den. Ta uz len robi asi fotosyntezu. Mne je to strasne co i len cítat nie to este ju pri takom prezivaní pozorovat. v 67r je este dost mlada. Ak sa nebude o nic zaujímat nakoniec bude mat strasnu starobu - lebo tou necinnostou bude mat vacsí predpoklad, ze dostane starecku senilitu.

luccija
10. nov 2024

@tatiana288 čo taká žena celý deň robí?
Kúpila by som deku, novú peňaženku?Neviem ..kožené rukavice, nový čierny pulóver, darčekovu poukážku, kávu nepije?nejaký menší kávovar, darčekový kôš plus drogériu do toho
Donaceho miláčika nemá?

pinkgirl
10. nov 2024

@prasiatko30 to je dobré - robí fotosyntézu😁

ketrin1984
10. nov 2024

@tatiana288
Čo takto jej kúpiť mačku?Možno pri nej pookreje a nebude osamelá,ale len v prípade že ju máte kde dať ak by ju odmietla.
Ďalej to môže byť kvet v črepníku,nejaký kus nábytku čo už ma ošarpaný,botník,polička,zrkadlo do predsiene.Oblečenie,čaje.Lampička do spálne...

tatiana288
autor
10. nov 2024

Aj mne sa na to ťažko pozeralo, skutočne som jej chcela nejak "oživiť" život. Zobrali sme ju aj s dcérou do ZOO. Celú dobu len ochkala ako ju to nebaví, a že je tam veľa ľudí. Bolo jedno, že dcéra piští od radosti, zo svokry doslova sršalo ako veľmi tam nechce byť. Z výletu, na ktorý sme sa všetci tešili, sme sa vrátili úplne vyšťavení a zdeptaní. A to nebola len ZOO, skrátka tých pokusov bolo veľa a nechcem to povedať hnusne, ale vždy svojím prístupom ten výlet pokazila. Jedli sme vonku, ani sa nepozrela na jedálny lístok, povedala, že si dá to čo manžel, ešte ani nevedela čo si on vyberie. Pri jedle zasa ochkala ako nevládze a to ešte predtým než si dala prvé sústo. Nemá vzťah ku zvieratám ani k rastlinám. Ak jej nejakú darujeme, nepolieva ju a doslova ju vysuší. Poleje ju galónom vody hodinu predtým než tam máme prísť, aby bolo vidieť, že sa o ňu starala. Z toho dôvodu by sme sa jej aj báli darovať zvieratko. U nej doma je také ticho, také ťaživé a dusivé ovzdušie, že ma tam vždy začne lámať na spanie. Jednoducho, nech vymyslím akúkoľvek aktivitu, buď rázne povie nie, alebo ju znepríjemní do tej miery, aby mala istotu, že sa už opakovať nebude. Mňa už aj napadlo zaplatiť jej členstvo v nejakej lukratívnejšej zoznamke, aby nebola osamelá a našla si k sebe nejakú spriaznenú dušu , s ktorou by pookrela. Ale bojím sa, že naletí podvodníkovi a bude na tom horšie než teraz. Nevadí, ešte raz vám ďakujem za zaujímavé nápady, určite z nich niečo vyskúšam.

kleopatra114
10. nov 2024

@tatiana288 Bojím sa, že nič lepšie ako poukážku do potravín nevymyslis. A ešte aj za tu ta dodzube.

nenne27
10. nov 2024

@tatiana288 nieco pekne? Myslim neprakticke ale pekne...handmade anjela, nejaku vazu peknu, handmade riad..ked sa jej to nebude pacit a ponukne to neskor tebe aspon budes mat pekne

januska12323
10. nov 2024

Darčekový kôš s tým čo používa, konzumuje alebo kyticu. Keďže dodrbe každý darček je úplne nelogické nejaký vymýšľať, ona nechce byť potešená, chce sa umárať vo vlastnej depke.

ketrin1984
10. nov 2024

@tatiana288
Neviem kde byva,ale u nas v malom meste pride aj kadernicka,pedikerka domov ku klientovi.Aj fyzioterapeutka takto chodi.Ak by mala zdravotny problem,tak by to mozno ocenila.Ist do kadernictva nepojde,ale ked pride za nou niekto tak mozno to bude ine.
Keby bola veriaca,tak zajazd na nejake putnicke miesto mozno.To veriaci neodmietne.
Hojdacie kreslo.Mna by aj obycajny termofor alebo termoska potesili ked viem ze ho potrebujem.Skuste jej nieco do bytu vymysliet aby ste jej ulahcili napr.nastupovanie do vane ked je starsia a take tie zlepsovaky pre starsich.

ketrin1984
10. nov 2024

Alebo jej preplatit casopis,rozsirene programy v telke lebo zrejme len takto sa zabava.Hrube krizovky este mozno.

zuzanapjat
11. nov 2024

čierny šál, alebo tunel, čiapku, rukavice, puzdro na okuliare, kabelu... ja by som to riskla s tým zvieratkom možno... vtáčika, klietku, potravu a knihu o chove... napr. andulku, alebo kanárika... nech jej tam aspoň vtáčik zaspieva... treba ale myslieť aj na tú zadnú stenu, kúpiť zástenu... ktovie... možno ju to preberie sa musieť o niečo starať...

andrea2667
12. nov 2024

Dala by som jej spraviť kalendár 2025 s fotkami vnúčat.

mantilka
13. nov 2024

Pozvanka do dobrej reštaurácie, keď nerada vari. V niektorú nedeľu sa spolu vyberiete na spoločný obed.
Vyrobila by som pozvánku.