Neplánujeme robiť krstiny nakoľko neplánujeme dieťa vychovávať vo viere, ale samozrejme že sa patrí a chceme spraviť nejakú oficiálnu oslavu/privítanie bábätka do rodiny. Plánujeme to robiť na viackrát, zvlášť pre kamarátov, zvlášť pre jednu aj druhú stranu rodiny aby toho nebolo naraz veľa na mňa ani na bábätko. Nebudeme pozývať k nám, nemáme na to toľko priestoru keďže rodina je veľmi veľká. Chceli by sme prísť k babkám a doniesť pohostenie a tak, čo by ste odporučili nachystať? Zatiaľ akurát viem, že budem riešiť koláče a možno tortu, nejaké víno, malinovky. Čo by ste ešte odporučili?
@viestta práve preto že nechceme aby mali starosti, my všetko nachystáme len mi nenapadá zatiaľ že čo (aj také blbosti ako riad poriešime jednorazovým nech sa to rovno môže vyhodiť). Babky majú jednak veľa priestoru na obidvoch stranách a druhá vec je, že nechceme podnik kde bude veľa cudzích ľudí, zafajčené a tak
mozte zarezervovat nejaky salonik / miestnost v restike len pre vas. Ked bude niekto chciet fajcit, tak pojde von. Bola som na vela oslavach a vzdy sme boli v inej miestnosti v restike ako boli ludia, ktori prisli len na obed ci veceru.
Byť tou babkou tak uprednostnim pozvanie do restiky pred tým.ze sa mi dovalíte do domu.ktory musím vyupratovat a nachystať ...
Riesili sme krstiny...tiez som to nechcela doma. Nasli sme vo vedlajsej dedine pizzerku v nedelu na obed toho veru vela nemaju.. mali sme to rezervovane len pre nas cca 50 ludi mali sme obed plus studeny bufet . O 18tej bolo po vsetkom a so zbytkom sme sa presunuli k nam. Nerobila by som to na viac krat a uz vobec nie u niekoho doma.
@autorka Ber do úvahy to, že ty to asi myslíš dobre - rodina poskytne "iba" priestor, vy zabezpečíte ostatné. Nuž, ak by chcel prísť niekto takto ku mne, nebolo by mi to príjemné. Iste by som chystala aj ja sama, lebo neverím, že babky zostanú sedieť vo svojej vlastnej domácnosti a ty prevezmeš rolu hostiteľky. Navyše, ako píše @janinah - rodina musí ten priestor nachystať, minimálne upratať pred a po oslave. Rozmyslite si radšej inú alternatívu. A ešte - kde budete riešiť kamarátov? 😉
Pozývaj len toľko ľudí o koľko sa vieš postarať ty a nie babka. Keby si mi to na mieste babky navrhla asi by som si poklepala po čele. Ak máš nutkanie oslavovať pozvi k sebe zakaždým 4-5 ľudí na kávu a koláč. A máš vybavené.
3x oslavu, 3x kolace a 3x tortu?...si ok? V restike pre obe "casti" rodiny, je to udalost, kde sa mozu vsetci stretnut a nie kazdy extra. Radsej 1x ako 3x, hoci vacsie.
Ženy teraz v dobrom, ja som sa nepýtala či by sa to vám ako svokrám alebo babkám páčilo, ani som sa nepýtala do akého podniku ísť. Nechcem všetkých na jednej veľkej oslave na kope, samozrejme že s babkami to bude konzultované a ak by s tým mali problém vymyslíme niečo iné. Ja som sa pýtala na pohostenie a ak mi k tomu nemáte čo odporučiť tak ďakujem, vaše "rady" nebudem potrebovať.
Nuz ked potrebujes prenasave pohostenie, tak misu salatu a kopec reznov. Alebo krabicu oblozenych chlebickov.
ani oslavu narodenin by som nerobila doma. Vsetko pekne v restike.
Urob rezne, k tomu zemiakovu kasu alebo salat, kuraciu polievku ( ta s amoze navarit aj na mieste ), oblozene chlebicky, sekana z mleteho masa, slane pecivo ... Vela inspiracie mas na nete.
Kludne mi napis sprqvu my sme to mali presne tak isto....
A babky boli stastne ze mali svoju rodinu pokope a nemuseli varit, upratovali by tak ci tak,vyborne sme sa vsetci zabavili. Smelo do toho..
Vždy sa dá nájsť podnik, kde nie je nafajcene, môžeš ísť do nejakého kultúrneho domu, kde si občerstvenie môžeš nachystať sama a nemusíš to robiť na 300-krát... My sme si nasli v ZA podnik, kde sa napríklad chodi(alebo aspoň chodilo) fajčiť von, bola tam úplne uzavretá spoločnosť, v jednej miestnosti my a v druhej boli tiež krstiny, raz som to, pri najstaršej dcére, absolvovala doma a už nikdy viac, takto sme si dali upiecť koláče, boli 2 torty uvarili nám obed, nachystali chlebicky uvarili kávu a všetko po nás upratal, my sme nakoniec len zaplatili a ešte dali každej čašníčke kus torty a išli domov s plným autom darcekov
Snazim sa vzit do role hosta. Som pozvana oslavit narodenie dietata, oslava prebieha nie v danej domacnosti ani na neutralnej pode (restika) ale v uplne inej domacnosti a pohostenie mam naservirovane na jednorazovom riade 🤔 zabezpecte hlavne vela alkoholu, lebo toto by som si asi nechcela pamatat... Babatku prajem vela zdravicka ❤️
My tiež všetky oslavy s rodinou robíme u starkej ( mojej mamky) , oslava po krste, narodeniny, kar po synovom pohrebe, všetko sme riešili tam. Ak je priestor,načo zbytočne platiť reštauráciu? Mojim rodičom to nikdy v živote nevadilo, ak sa ide niečo oslavovať,tak už dopredu hovoria, že to bude u nich, vyhovuje to všetkým. Jedlo si donesiem nachystané, alebo navarím rovno tam, stôl si pripravím, a priestor upratovať netreba, Max tak povysávať veď tam nežijú v hnoji, že by bolo treba pucovať všetky kúty. Ak sú narodeniny tak mamka upečie tortu, robí to s radosťou a láskou pre svoje vnúčatá. Aj na Vianoce sa schádzame vždy u rodičov, sme tam doma,nie v žiadnom cudzom...
K otázke- my robievame studené misy- šunka, šalát, vajíčka.... Hovädzí vývar a hlavné jedlo rôzne, niekedy sa pečie kačica, už za pieklo aj prasiatko , pečené zemiaky, prírodné rezne... Koláče nikdy neobjednávam, tie donesú zakaždým prastarké, by som dostala ešte vyhubované keby ich kúpim 😀
@veroonr a vy si myslite, ze kto ako bude pozvany k tym starym rodicom do tej inej domacnosti? Budu tam pozvany jej surodenci s rodinami a pripadne jej babka dedko. Treba si uvedomit ze jej surodenci su taktiez deti babky a dedka a jej babka a dedko su rodicia jej rodicov. Ja mat cca 55 a mozem u seba doma privitat svoje deti s rodinami som stastna a 100x viac ak by som privitala aj svojich rodicov... a k tomu pri tak krasnej udalosti ako narodenie vnucata. A teda z plastu by nejedli.
Ja si myslim, ze babky suhlasili, lebo sa chcu pred sirsou rodinou popysit vnucatkom. Pohostenie urcite konzultuj s babkami, aby nebolo niecoho moc vela a niecoho malo. Ale uprimne, v sestonedeli/po sestonedeli sa mi vobec nechcelo piect kolace ci robit oblozene misy. Ak nechcete mat vela starosti s obcerstvenim, urcite to nekoncipujte ako obed, ale skor poobedne posedenie. A tam stacia slane pochutiny, pizza slimaky, pracliky, bryndzove tycinky, ako pises - nejake kolace. Teraz ked je leto, tak hlavne vela napojov, radlery, limonady, dzusy.
Rozumnejšie je naozaj objednať minisalonik,pozvať ľudí tam. Teraz je dosť slušných a čistých podnikov.
Hostia prídu na obed a po cca 2-3h pôjdu domov.
Ty nič neriešis,babky nič neriešia.
Tu chvíľu aj bábätko vydrží.
Treba si dať niekedy poradiť,nepohrdat názorom ostatných.
Osobne si myslím,že je to slušnejšie a uctivejsie aj voči rodičom pozvať ich niekam,nie raz dva odbiť u nich doma,kde s tým budú mať starosti,lebo darmo čokoľvek nachystala,starust bude u tých,kde hostina je.
Ja neviem či ako matka novorodenca budeš mať toľko času a energie na toľko krát robiť nejakú oslavu
@janinah A moje babičky veru ani jedna 🙂 obe sú najšťastnejšie, keď sa celá rodina zíde u nich doma, lebo tak sa to podľa nich patrí.
Krstiť nechcete, no darčeky a tučné obálky vám určite nevadia,preto chcete robiť takéto pompézne párty 🤦a najlepšie u niekoho iného a nie doma. Prepáč,no väčšiu vychcanosť som nepočula.
Keď sa pýtaš len na pohostenie, my sme napr robili tak, že jedlo sme objednali z restauracie, aby nikto nemal starosti s varením (krstili sme prvý rok covidu, keď sa v lete uvoľnili opatrenia), oslava bola u príbuzných na dvore.
My sme tiež nekrstili, ale robili sme také akoby uvítanie do života, staršia mala vtedy 2 mesiace, mladšia asi 5 mesiacov. Ale teda ja som nechcela s tým mať žiadne starosti, takže sme rezervovali reštauráciu, dali obed, tortu, pokecali a išli domov 😃 volali sme starých rodičov, súrodencov s rodinami, našich kmotrovcov s rodinami a ešte moju sesternicu s rodinou, bolo nás okolo 25, možno o niečo menej. Ak ale chcete ísť na návštevy, tak asi by som volila nejaké chlebíčky, banketky, nejaký koláč. Všetko závisí od počtu ľudí..
Rezervujte priestor, budete tam sami a nebude tam nik ani zafajcene.
Ale teda pohostenie podľa toho koľko ľudí tam bude a co budete robiť. Ako dlho to bude trvať atd. Ci budete riešiť normálne obed, zákusok/tortu, pitie, oslavu alebo je to len návšteva na "ukazanie" babatka, kde stacia chlebíčky, nejaka oblozena misa, koláčik, pagáče, mozno torta (ale.viackrat??)... atd.
Treba si najať catering. Všetko zabezpečia a prinesu
Vy budete robit oslavu a babky budu mat starosti? Preco to nespravite niekde v podniku ked sa ku vam hostia nezmestia?