Čaute.
Manžel chce potešiť mamu nejakým zlatým prsteňom s kameňom a poprosil ma, aby som jej nejaký vybrala. Lenže ja vôbec netuším ani, po akom kameni sa mám obzerať.. Muž chcel prvotne rubín, ale že to neni podmienka.. Skúste poradiť do akého ísť pre staršiu dámu (50+), ktorá sa ale o seba stará a vôbec nevyzerá na svoj vek. Čo sa týka vkusu.. Je vraj straka (tvrdí muž), takže všetko čo sa bliští. Jedine, čo neprichádza do úvahy je zirkón, smaragd a diamanty - tie diamanty sú ale tak, že ak nič iné tak pôjdeme do nich.
Zavisí to od veľkosti kameňa, podľa toho do akej ceny chcete ísť, či len jednoduchý alebo s rôznými prvkami
@lylyjana náramok tiež neni zlý nápad. Ďakujem za tip.
Samozrejme, že ide o celok nie iba o konkrétny kameň, len teda potrebujem nejaký tip, čo vlastne mám hladať keďže v týchto veciach sa nevyznám,keďže ja šperky nenosím vôbec.
@oli2782 fhú, ťažko na toto odpovedať. Priorita je jeden typ kameňa v strede nejako (predstava) vo velkosti takej klasickej ako bývajú prstene a ak by boli nejaké menšie ešte po stranách a vyzeralo by to fajn, tak nevadí.. Cenovo netuším, muž povedal, že to nechá na mňa, koľko som ja ochotná ,,investovať" do jeho matky 🙈 asi ma tým skúša , ale tak rátam, že pod 500 nepôjdeme.
Keby som mala dostať šperk.tak si ho chcem sama dopredu vybrať Nemilé prekvapenie v tomto som už zažila.ten prsteň mám 40 rokov z úcty k darcovi.ale nikdy na ruke nebol
@oli2782 ale tak držala by som sa cenovo do 1000€.
Možno ešte náušnice by neboli tiež od veci, ale ona skorej také prstene a náramky
na iZlato majú dosť veľký výber , majú tam aj náramky tak skús sa pozrieť možno ti niečo padne do oka😊 Max potom pridaj fotku sem
@janinah samozrejme, toto chapem.
Ale môj muž pozná veľmi dobre vkus vlastnej matky (už som to neraz zažila), takže ja by som iba ,,vyfiltrovala" niekoľko kúskov a výsledný výber by bol na ňom. A som si 100%ne istá, že by sa trafil! O tomto nepochybujem ani len trosku
Pozri korbička šperky, robi nadherne veci z krasnych kamenov
Ahoj, zamerala by som sa na to aky je svokra typ, farba vlasov, bledsia, tmavsia pokozka. Nosi kratsie, dlhsie vlasy, aku maju farbu? Napr ak nosi dlhsie vlasy, kt by jej zakryli nausnice, kupila by som jej naramok.. ak ma kratsie vlasy, aku maju farbu? Aka farba kamena by sa k nim hodila? Napr. ak je jej farba vlasov do cervena, rysava, nekupovala by som rubin, ale skor tahitsku perlu. Ak je blondyna hodil by sa jej modry kamen. Taktiez by som si vsimla, ci nosi decentne alebo masivne sperky a vyberala podla toho. Preco smaragd neprichadza do uvahy?
Závisí i na tom, v čom verí svokra. Teda možno kameň podľa znamenia zverokruhu. Ja osobne by som zvolila “kameň podľa účinku”, podľa toho kde objednáš ale na niektorých stránkach k šperku dostaneš aj papier o tom aký kameň to je a načo “slúži”. Ale to som ja. Pre mňa by to bolo osobnejšie a znamenalo o to viac, no svokre to možno je jedno😅
Topaz alebo zafír? Pripadne rubín za mňa,.. ale poradila by som sa možno aj s nejakým zlatnikom a vybrať kameň kt sa hodí k povahe alebo znameniu ci preferenciami svokry
Nebolo by lepšie to vyriešiť štýlom, že ju vezmete spolu vybrať? Alebo nech si sama ide a vy to len zaplatíte alebo tak?
Lebo teda tiež mám jeden prsteň čo mám lebo to bol darček, sama by som si taký nekúpila, čiže sama viem, že takéto veci je lepšie nekupovať jak dar.
@sunshine_007 tmavší typ, kratšie vlasy, farbou vždy iné aj keď posledné roky skôr svetlé. Musím pogoogliť, ktorý kameň aký význam má a nejako aj podľa toho zúžiť výber. Smaragd nie, lebo sme teraz objednávali deťom náušnice (diamant a smaragd) a neradi by sme sa opakovali.
@oli2782
@sense
Ďakujem, určite si k tomu sadneme a pokukáme aj podľa toho, aby to aj malo nejaký dobrý dôvod, prečo práve taký kameň sme vybrali 🙂
@dadula_15 Opakujem sa, ale v tomto som si istá, že by sa nestalo, že by to bol zlý výber resp by sa nepáčilo. Muž má v tomto velmi dobrý vkus aj čo sa všeobecne oblečenia, doplnkov aj šperkov týka. Svokra by si zas s nami nevybrala nijaký drahý šperk. Tvrdila by, že jej nič netreba a máme radáej kúpiť niečo deťom. Teda a hlavne, keď to je darček len tak, nie k žiadnej konrétnej udalosti. Proste jej chce spraviť radosť keď sa už tolko vadia :D
@lylyjana ak by svokre nevyhovovala veľkosť, vždy si môže dať prsteň u zlatníka upraviť.
Tak my vyberame podla celkoveho dojmu, hocico co sa nam paci. Moja mama ma rada hocico jemne, menej robusne, cize v kľude aj prsteň pre 20tku a svokrusa zase väčšie, hrubsie... Kamen je úplne jedno aky, celé to musi vyzerať dobre. Ale teda n. Sa osvedcilo skor náušnice / dlhšia retiazka retiazka atd, lebo prstene nenosia toľko ☺️ to berieme sady, mojej mame na sposob swarovskeho cize ligotave farebné a druhej potom uz tmavšie jantarove, posledne neviem ake kamene to boli ale taka cierno červená sada to bola ☺️ moja ma rada aj perly.
Nakoniec sme skončili pri tom, že pôjdeme do prívesku alebo náramku. Keďže muž nevie veľkosť na prsteň a bývame dosť ďaleko od seba a nechce, aby sa ešte potom trepala po zlatníctvach na zmenšenie a celkovo sa mu prestáva páčiť myšlienka, aby prsteň dostala od syna ak má na to priateľa.. Aach, neviem čo z toho celého bude ale už z toľkého kukania šperkov mám chuť, si aj sebe kúpiť nejaký 😂
Aj mne si spravila s príspevkom chuť kúpiť si nejaký luxusný prsteň😂
Ja by som bola skôr za náušnice. Za ten rozpočet vyberieš krásne.
Opál
Ja ho milujem
nechala by som, aby si vybrala sama, nemusíte sa vôbec trafiť do jej vkusu, možno sa jej vôbec šperky s kameňom nepáčia.
@oli2782 veď to, toľko krásnych vecí až ľutujem, že nenosím šperky 😂
@elizabet173 Budem sa opakovať 3krat, toho, že by sme sa netrafili do vkusu sa absolútne nebojím. Ale ďakujem za názor. Možno keby bývame bližšie a stretávame sa častejšie, tak by sme ti nechali na ňu. Ale chceme ju v prvom rade prekvapiť.. a doteraz všetko, čo sme jej kúpili, tak sme sa trafili a prekvapili.
Prsteň s perlou
Na starsej dame, ktora sa o seba stara, su nadherne perly.
ja by som vybrala nahrdelnik s perlou s tym sa podla mna neda nic pokazit
Tak ako? Čo ste si vybrali?😊
Prívesok bude podľa mňa lepšia voľba. Rozhodli ste sa dobre, ak nejaký vyberiete, tak odfoť, som zvedavá
@moninah 50+ je staršia dáma? Myslela som, že staršia dáma je tak 70+. Normálne som v strese, že o pár rokov som staršia dáma 😎. Nie, žartujem, ale skutočne si na sebe nedokážem predstaviť perly, to sa mi hneď vybaví anglická kráľovná. Dnes 50 ročné ženy chodia do fitka, lezú po skalách, skáču padákom, lyžujú, neviem, mne tie perly veľmi k 50+ nesedia. Hodia sa mi ku kostýmčeku v štýle chanel, maximálne k puzdrovým jednofarebným tmavým šatám
@elizabet173 inak som normálne začala nad tou perlou uvažovať, ale ten tvoj postreh má čo to doseba. Zrazu sa aj mne samé babky vynárajú pri pomyslení na perlu 🙈 je to pekné ale nie ore svokru ozaj.
@oli2782 Bude to prívesok ale netušíme ešte s čím 😂 podľa mesiaca narodenia je smaragd jej kameň, tak zrejme pôjdeme doň
ja by som vybrala farbu kamena podla jej oblubenej farby. ja si tiez vyberam sperky podla mojich oblubenych farieb
a perly mam rada, uplne zmenia aj obycajne saty
ja osobne by som sla radsej do naramku albeo nahrdelnika, nie do prstena. Mozete sa seknut vo velkosti. Ale ak prsten, tak mozno s ruzeninom, opalom alebo jantarom. No to velmi zalezi ako vyzera cely prsten, ako je vlozeny kamen.