Nadpis asi zaujal ale nebude to ,,tá,, tema takze muži môžu rovno preskočiť 😃
Ženy zaujíma ma čisto zo zvedavosti keď už od septembra v každom obchode sú vianočné veci, ozdoby od výmyslu sveta či si každý rok niečo nové nakúpite a či potom používate aj staré veci alebo čo s tým robíte, kde to skladujete 😃 pretože väčšina ľudí čo poznám každý rok aj stromček ozdobuje inak jeden rok v takom odtieni další rok v inom čiže už len gule mat v toľkých farbách atd 😃 tak či používate dokola to iste alebo sa necháte zlákať všetkými novinkami čo každý rok sa na trhu objavia 😊 ja teda nenakupujem sirinou ale vždy sa mi niečo nové zapáči a napr už čo som kupovala minuly rok sa mi až tak nepáči ako to nové čo vidím teraz 😃 rôzne návliečky ozdoby na stromček ale aj do bytu, kuchynský riad ..😊 raz sa mi páči všetko v zlatom stále potom strieborné som na tieto veci asi viac zaťažená než na oblečenie či kozmetiku 😃
Ak ma nieco velmi velmi zaujme, tak si to kupim, ale dobre si kupu rozmyslim. Rada sa potesim niecim novym, ale fakt nepotrebujem mat kazdy rok inu vyzdobu, iny stromcek. Ono my doma u rodicov sme vzdy mali vsetkeho vela. Vsimam si, ze to tak ma, malo vela starsich ludi, škrečkovať vsetko. Asi aj to u mna sposobilo, ze nechcem, aby ma veci vytlacali z bytu 🙂 Nerobi mi to dobre na psychiku mat zahadzany domov milion vecami.
Moja mama je zatazena na vyzdobu ( kazdy mesiac ma nieco ine podla temy) ale vianoce su uplne iná liga, má na povale cca 15 krabic z ikei len Vianoce , kupuje vzdy po novom roku vo výpredaji všetko mozné
trvá 2-3 dni kym vyzdobí dom , stromcek ma v kazdej izbe iný
ked ju to bavi nech to robi a ma aj miesto na uskladnenie cize to neriesime nech si robi
my miesto v byte nemáme cize máme u nej cca 2-3 krabice
svokra ma jednoizbák a má vyzdobu uskladnenú cca 4-5 krabic v pivnici
My máme 30 rokov tie isté ozdoby 😅
Staré vyhodím inak uskladnujem v krabiciach ozdoby kombinujem sem tam nejaké svetlá ale nakupujem z rozumom.Okna zdobím hlavne kvôli deťom pre tú atmosféru 🌲
Nejaké návlečky, či vianočný kuchynský riad vôbec neriešim, čačky mačky do bytu úplne minimálne a niečo ma musí fakt zaujať, aby som kúpila... čo sa týka ozdôb na stromček, doma sme mali dlhé roky každý rok tú istú kombináciu, občas sme ku nej niečo dokúpili, vymenili staré a posledné roky sme začali postupne meniť jednu farbu zo zlato-červenej sme išli na zlato-bielu a tak sme postupne každý rok dokúpili niečo nové biele... minulé Vianoce boli moje prvé vo vlastnej domácnosti, niečo som zobrala od maminy, čo už ona nechcela a mne sa páčilo, dokúpili sme a nemám v pláne to najbližšie roky meniť, určite nie kompletne, iba keď má niečo veľmi zaujme, tak doplním alebo keď sa niečo rozbije, vymením
Mám tri krabice. V jednej zlato červené ozdoby, v ďalšej čisto biele. V tretej blbosti na dekorovanie. Svetielka, sviečky, čečina, atď. Minulý rok sme mali bielo červený stromček a venček na stole. Predtým rok zlato červený.
Predtým modrý, to som vymenila za biele ozdoby. S mojím ex 😃 a zase keď budem chcieť niečo iné, len vymením s niekým. Nekupujeme už roky. Pre mňa zbytočnosť na pár dní. U nás od 23.12-6.1. Ani o deň skôr. Minule Vianoce sme mali stromček do 1.1. 😃
Bývam s rodičmi a väčšina ozdôb je kúpená za minulej republiky. Dokúpili sme akurát gule a reťaze keď sa staré zničili. Uložené sú v skrinke na to určenej.
Mam 3 plastove krabice dookola kazdy rok. Nerada hromadim veci pre 4-tyzdnove rošošo okolo vianoc.
@lindous mne sa práve veľmi začal páčiť vianočný riad taký komplet taniere misky pribor proste cely servis ktorý by som chcela mat každý rok rovnaký ako taku tradíciu ( ako babky keď mali cely život taku jednu sadu a ešte ta sa dedila) len som si ju ešte nekúpila lebo sa bojim že sa mi potom bude páčiť iná😂 ale určite si chcem toto zaobstarať a bude to taký môj vlastný rituál v mojej domacnosti niečo naše čo budeme vedieť že každý rok príde😃ja toho až tak veľa nemám a tiez nechcem mat toho veľa aby som mala tristo krabíc s vianočnými vecami preto budem sa pozerať asi skôr po neutrálnych farbách a vždy len maličkosťou doladim nejakou farebnou podľa toho aká sa mi bude ten rok páčiť. Ale tematické veci veľmi obľubujem rovnako aj na Halloween a to ešte nemám ani deti, rada si robím atmosferu toho obdobia ktoré práve je. Len s vianocami je to náročné lebo fakt idem do akéhokoľvek obchodu a miliom rôznych sviečok hrnčekov drobnosti 😃
@beata_k aj ja si plánujem kúpiť tie plastové boxy aby to tam bolo pekne uložené a nech vidím čo tam mám. A tiež mi prekáža keď niečo využijem mesiac a potom rok nie ale zároveň si tieto veci strašne užívam o to viac že konečne mám aj pekne bývanie kde to všetko krajšie vynikne. Na stromček veci nemám veľa ale skôr by som brala do každej izby niečo aspoň na parapetu alebo na stol a každý rok sú tie veci iné vždy príde niečo nové krajšie 😃
My sme mali teraz 8 rokov rovnaky stromcek- zlato, kremovo staroruzovy. Manzel prehlasil po poslednych vianociach, ze je to uz celkom nuda, furt rovnake. Co som ja pocula v preklade - zober kartu a nakupuj 😂 takze tento rok cerveno bielo zlate. Zboznujem vianoce !
Ja ked si kupim,tak nadcasove dekoracie,ktore ma aj preziju. Kazdy rok mam tie iste. Jednu,dve malickosti dokupim. Snazim sa odolat nastraham a vedome sa vyhybam obchodom,lebo by som neodolala. Skladujem ich v pivnici v plastovych boxoch. Vela dekoracii si aj vyrabam.
pribúda to pribúda...každý rok iný stromček - teda výzdoba stromčeka. Ešte sme nemali rovnaký ....
skladujem na povale, tam sa toho ešte pomestííííííí...
Základ sme si urobili, keď sme začali oslavovať Vianoce doma ako mladá rodinka (predtým u rodičov). Potom som kazdy rok niečo kúpila. Po 4 rokoch sme sa sťahovali a tak sme opäť kupovali veci do nového bytu - nie všetko ale zasa prispôsobiť dekorácie novému priestoru. A gule kupujeme niekedy aj kazdy rok, aj kec stromček vyzerá už 8 rokov rovnako - máme dve malé deti a veselého labradora s chvostom. Tak sa každý rok stane, že niektoré gule dožijú. Tak len dokúpime. Ale tento rok uvažujem nad zmenou - doteraz sme mali zlato-bielu výzdobu, teraz uvažujem k tomu dokúpiť červenú - červené gule, mašle, sviečky…
Nemám moc rada chytače prachov, môj byt je celkom minimalistický ale na Vianoce sa vždy vybúrim lebo ich milujem. ale ozdoby si vyrábam sama, buď zo sádry alebo koralikov, vyšiť alebo vymaľovať, niečo z dreva, proste všetko čo sa len dá urobiť ručne, je to lacnejšie a človeka teší že si to vie urobiť sám a sú z toho aj vianočné darčeky pre rodinu.
Tiež má to zaujima, hlavne odkedy som v skupinách vianočných 🤣my mame bielo strieborno fialový, každý rok si dokúpim niečo malé. Keď sa budeme sťahovat asi kúpim nové, nech je zmena 😃
@minesasubu som ako tvoja mama. Muž je zo mňa na prášky 😁
To iste a este menej. 2x ame vyrobili s detmi na stromcek ozdoby. A na darceky myslim uz od sep...prave preto,ze to odvsadial vybehuje ale az teraz zacinam kupovat. ;D No a asi uz mame zacinajucu tradiciu,ze stromcek mame zivy malicky a korenmi,kt potom darujeme..nech rastie..
Ja som dlho chcela take drevene, tak som si nakupila vlani, take mini. A kombinovat som to chcela s hackovanymi bielymi...no nevydalo a nevyda ani tento rok. Ale raz tie vlocky uhackujem a mozno aj dcera 😅🤣. Musim ju to naucit. Je to krasne a jednoduche.
Ja mam zas uchylku na rovnake oblecko pre deti a mala by som aj na nas dospelych, ale to uz fakt nestiham. Bud usijem alebo kupim, tento rok uz som nenasla pre chlapcov 146 a 92 rovnake ani 146 a 80 pre dievcata. Tak ma cakaju latky a idem skusit 😆. Kazdy ma nieco.
kazdy rok nakupujem nove a skladujem to v izbach, ktore mame volne. Teraz sa uvolnila aj druha izba, takze mozem si veselo nakupovat. Tento rok nakupujem 2x tolko, pretoze budeme mat 2 stromceky a chcem vyzdobit aj schody, chodbu, spalnu a obyvacku. Nakupujem aj porcelan a to nielen vianocny. Na ten som velmi zatazena 😀
7 rokov rovnake ozdoby na stromceku rovnaky veniec na dvere rovnaka žardiniera rovnaky svietnik aj rovnaky adventny veniec.plus kupim nejake nalepky na okna v Teddy do detskej tam nakupim nieco na vyrabanie pernikovu chalupku alebo snehuliakov to si vystavi na okno a po novom ma este maly vianocny stromcek v izbe to je cela nasa vyzdoba..za dve hodiny ozdobene aj odzdobene po sviatkoch.
Používame to isté ale zároveň keď sa mi niečo zapáči tak dokúpiť, napr nejaké odozbky na stromček..keď je toho už veľa tak nedám všetko...a všetky ozdoby mame zatiaľ v 1 mega krabici 😁 každý rok máme farebný stromček 🙂
Mám dva regále kde.mam vianočné ozdoby, svetlá, stromček máme v každej izbe ešte aj na terase ....každý rok dačo nové dokupim
Mám asi 30cm stromček, na ňom asi 5 gúľ, 4 mašličky, 2 sovičky, 1 sobík a svetielka asi 20ks také malé na kábli na baterky a to je všetko 🤣 nehrotím to, mám to len kvôli dcére, ak by som bola sama, nemám ani stromček...a je mi v podstate jedno kto, si čo myslí 😀 na Vianoce som sama a dcérou, zbytočne z toho robiť veľkú vedu, dostane pár darčekov, jesť mi nebude, takže ani variť nemusím, dáme si špagety s kečupom a syrom 😀
12 rokov máme tie isté ozdoby, rôzne farby, rôzne druhy, skôr retro a stále je z toho iný stromček 😁 zdobia ho deti, takže je furt iný a nikdy sa neokuka. Dekorácie si vyrábame väčšinou s deťmi, každý rok niečo iné, čo po vianociach vyhodíme a nemusíme potom skladovať celý rok.
My osobné mame uz roky červeno zlatý stromček - pre nás už tie ozdoby majú sentimetalnu hodnotu. Plus sme si urobili nový zvyk - každý rok si jednu ozdobku dokupime kvôli novým spomienkam a dane a stromček.
Roky rokuje používam tie iste ozdoby málokedy dokupujem a máme len ozdobený stromček nič iné žiadna výzdoba len na balkón dáme svetla
mam 2 stromceky kt obmienama kazdy rok ked je vypredaj po vianociach nakupim daco nove na dalsie vianoce ... akurat tento rok chce dcera uplne iny odtien farieb takze nieco pojdeme cez vikend nakupit .. kazdopadne mam povalu takze aj miesto kde skladovat inak by som sa na to vyp..a
Mame velku skatulu vianocnych "serepeticiek" a s tou si bohate vystacime uz roky. Niektore dokonca v tej skatuli ostanu aj cez Vianoce, pretoze uz ma nebavi tolke "vycackavanie" ako kedysi