Dobry den, prosim vas ako prebieha sobas na urade? Od zaciatku do konca. Budeme mat malicku svadbu 8 ludi, vedie aj na takejto svadbe k ,,oltaru" nevestu jej otec? Dakujem
my sme sli len s muzom ale je to individualne a ako budete chciet 🙂 a trvalo to asi 9 min. predstavili nas poslankyni, ta povedala nejaku basnicku, ano a ano, podpisy, gratulacie a domov
@greeetas Najprv vosli hostia a usadili sa, potom ja s muzom vedla seba sme zastali na prahu miestnosti a za nami svedkovia. Na vyzvanie sme presli dovnutra. Dake prihovory, vymena prstenov, podpisy, hotovo. Tak na 10 minut.
@greeetas
Je to ako chces,.môj brat mal veľkú svadbu na úrade,dohodla sa aj pesnička a básnická a také cacky okolo,švagrinú viedol otec bol aj svadobný pochod lebo chceli,trvalo to cca 15-20min
Ja som mala o dvoch svedkoch,bez caciek,rýchlovka 5min,išli sme s mužom spolu naraz aj so svedkami,postavili sme sa šup šup , dohodnite sa dopredu ako co
@greeetas My sme mali najskôr na radnici , sobáš a po ňom hostinu, tiež menšia svadba ,ale viac ľudí. Nemali sme dohodnuté nič,nemala som predstavu ako prebieha takýto sobáš ( vždy sme boli na sobáši v kostole). Po príchode na radnicu, nás usmernila matrikárka. Mali sme pochod, hostia sa usadili ,najskôr išli naše dcérky ako družičky, potom šiel muž s maminou, ona si sadla on ostal čakať pred oddávajúcim a išla som ja s ocinom,na záver svedkovia. Počas obradu zaznela aj nejaká báseň, sprevádzali to hudbou na husliach ( hrali krásne) , oddávajúci mal nádherný príhovor, všetkých nás dojal. Páčilo sa to všetkým zúčastneným, vraj toto od " obyčajného" sobáša na úrade nečakali. Na to , že sme neboli dohodnutí na ničom to bolo naozaj pekné.
@janeninka ako myslíš, že je to tak oficiálne ?myslíš ich vlastne sľuby? (Úradne)?
My by sme chceli bez sľubov.. nech majú príhovor,povieme áno,áno a koniec. Žiadne vlastne ani ich sľuby.
ahoj, my sme mali tak, že sme išli k "oltáru" spolu s mužom, niečo tam povedali, nejakú básničku, potom sme povedali áno a bol koniec, celkovo asi 10 minút to trvalo