Život so svokrou

7. okt 2024

Zienky, prosim poradte mi v mojej situacii...manzel pred par mesiacmi k nam nastahoval svoju mamu, ktora uz nemoze byvat sama, ma aj onkolo.diagnozy, ja som s tymto nesuhlasila lebo som vedela aky zivot nas caka...v byte sa jej vyclenila jedna izba, lenze svokra je velmi zla a manipulativna povaha, ludi vydiera svojim zdr.stavom...najvacsim problemom je jej hlasne chrapanie, ktore je pocut aj cez steny, vobec s 3r dcerkou nevieme spat, ucitelky v skolke mi povedali ze dcerka absolutne nedodrziava rezim lebo stale len spi kde kade, ze je potrebne nieco urobit...svokra aj manzel mi povedali ze si ja aj mala mame dat na noc stuple alebo sluchadla....ja toto odmietam, davat 3r dietatu sluchadla do usi aby sa vyspala...svokrina pritomnost nam velmi zasahuje do zivota a beznych veci, sme vystaveni neustalemu komandovaniu, vsetko musime mat sterilne lebo ona sa boji ze dostane infekciu pritom normalne mame cisto, vadi jej ze je dcerka casto chora....ja uz som s nervami v koncoch, preto som manzelovi povedala ze nehodlam kvoli jeho matke obetovat zdravie svoje a nasej dcery a ze odchadzeme do garsonky s dcerou...velmi sa nahneval ze preco toto robim a som taka surova, ze mam pochopit ze jeho matka je chora a on ju nemoze nikde dat lebo ona do domovu ist nechce a popravde neviem ci by nam rodinny rozpocet aj dovolil jej doplacat, manzel je jedinacik, svokra nic nevlastni...skratka bolo mi povedane ze to musim vydrzat lebo takto sa to robi a je to spravne...co by ste robili v mojej situacii?

irusa
7. okt 2024

a koho je vlastne byt ??? ako, že nič nevlastní....čo robila celý život...

h2
7. okt 2024

Nech sa manžel odsťahuje k svokre tam, kde bývala predtým, alebo by som odišla ja s dcérkou na tvojom mieste. Je pekné od manžela, že sa chce postarať o mamu, keď to ona potrebuje, ale nemôže to byť na úkor celej vašej rodiny.

marsmykkok
7. okt 2024

keby je to tvoja matka toto nepíšeš... Onkologický pacient potrebuje čisto mať, ak nestíhaš riadne upratovať alebo sa ti nechce dohodni sa s mužom, že si zoženiete pani na upratovanie na výpomoc alebo sa viac on zapojí do upratovania. Ak má svokra vlastnú izbu, predpokladám, že ide o trojizbák, teda rozdelte izby tak, aby ste nesusedili so svokrinou izbou a nepočuli jej chrápanie. Onko diagnoza zase je ešte "lepšia diagnoza" z dlhodobej perspektívy, bud umrie alebo sa z toho dostane a môže žiť opät sama. Napríklad keby má Alzheimera a má 70 to je horšie, lebo ona môže byť odkázaná na pomoc aj 25 rokov ešte.

melanta
7. okt 2024

Urobila by som to, čo ty. Odišla. Okrem toho žiadaj o výživné na manželku a dieťa. Rodič ak potrebuje pomoc, je v poriadku mu pomôcť. Ale musí to mať hranice. Nemôže sa celá rodina prispôsobiť jednej osobe, ktorá komanduje a ktorá navyše ani nič nemá. Čo robila celý život, že nič nemá, ani bývanie ani peniaze na domov?

melanta
7. okt 2024

@marsmykkok nesúhlasím s tebou. Bola som onko pacient. Nevidím napriek tomu dôvod, aby onkopacientka, ktorá za celý život nemá ani bývanie ani našetrené peniaze, komandovala inú rodinu, hoci je to rodina jej syna.

autor
7. okt 2024

@irusa byt je moj a manzelov...spolu sme brali hypo...svokra byvala v podnajme

sabinaxd
7. okt 2024

Zober si to z tvojej strany, keby máš nebodaj maminu chorú tiež by si jej pomohla a vydržala... Na druhu stranu, nech vám pomôže, poupratuje atď. keď sa bojí chorôb a infekcií predpokladám ze ako onkopacient má nárok na imunoterapie. S chrápaním to je tak ze sú rôzne spreje a tabletky proti chrapaniu. Všetko je o komunikácii, ona býva u vás tak by vás mala rešpektovať🙂

timilv
7. okt 2024

@autorka a nemôže ísť manžel na čas tam kde bývala svokra predtým a starať sa tam o ňu? Je to asi krajné riešenie ale úprimne neviem či by som sa tak obmedzovala kvôli človeku ktorý by ma len psychicky ničil

autor
7. okt 2024

@marsmykkok ja chapem ze potrebuje mat cisto a normalne upratujem ale vyprosim si aby na mna stale poktikovala ze ona kvoli mne dostane infekciu lebo si 30x za den neumyjem ruky...a ked mam choru dceru tsk kde ju mam akoze dat? Kedze aj toto jej vadi

autor
7. okt 2024

@marsmykkok svokra chrape tak velmi ze je to pocut v celom byte absolutne sa neda predtym nikdr schovat

autor
7. okt 2024

@melanta ona velmi zle hospodarila aj teraz...stale si kupujr nejakr oblecenie...niekolkokrat do tyzdna kaviarne...bohuzial uz aj manzela donutila jej platit veci...su to jeho peniaze a aj mi povie ze z vyplaty nic neusetril ale nepovie ze kvoli mame

sasa1310
7. okt 2024

Keď potrebuje svokra pomoc, a nevesta aby sa uskromnila, čo sa týka súkromia….to nie. Ale keď je to opačne, tak to sa musí. Zaujímavé čítať tieto komentáre. Zjavne od tých istých, ktoré v iných prípadoch, keď je niekde problém…radia odsťahovať sa naspäť k rodičom

autor
7. okt 2024

@sabinaxd ona nechce nic...my si mame dat sluchadla...ona nemoze nic robit lebo nevladze

irusa
7. okt 2024

no tak toto by som nestrpela.....

autor
7. okt 2024

@marsmykkok ja by som jej ten strach o infekcie aj verila keby minule nesla na koncert elanu

petronela1985
7. okt 2024

Poznám tri takéto prípady priamo z rodiny, ani jeden s onko diagnózou síce, ale také to opatrovanie staršieho človeka iným rodinným príslušníkom. Celé zle v týchto prípadoch. Primárne sa títo chorí začnú ľutovať a potom si zmyslia, že sú stredobodom vesmíru a všetko sa točí a bude točiť len okolo nich. Do toho ich nálady, robia napriek a pod. Nepristúpila by som na to. Máš vlastnú rodinu, vlastné dieťa, keď manžel chce, nech sa postará. V prvom rade by som pozerala na dieťa. Pani by mala ísť vo vlastnom záujme do zariadenia. Je to trápenie pre celú rodinu žiť s chorým človekom.

irusa
7. okt 2024

koľko má rokov ???

deti95060810
7. okt 2024

celý život žila v podnajme? tak pekne krásne naspäť do podnájmu... a nech tam chodí za ňou manžel jej pomáhať. je to jeho matka tak on nech jej pomôže ako najlepšie vie.
podnájom jej vybavte niekde čo najbližšie ku vám. nebudete spolu - ale blízko pri sebe. to by malo stačiť.

ivik4
7. okt 2024

Skusila by som riesit to chrapanie. To by mi ozaj vadilo, nemozes byt ty aj dieta stale nevyspate.Svokru by som nevyhodila,preto by som chcela riesit co sa da

autor
7. okt 2024

@petronela1985 presne si vystihla ako sa svokra sprava

timilv
7. okt 2024

@autorka čím ďalej to čítam, tým viac si myslím, že proste ťaháš za kratší koniec. Mala by si sa s mužom porozprávať. Keď sa bojí infekcie, nebojí sa ísť do kaviarne? A to že jej muž dá peniaze, ok ale nie sú to jeho peniaze ale vaše - ste manželia
Určite by som jej ale nedávala peniaze na hlúposti, ale len na normálne a potrebné veci. Nemá si objednávať oblečenie a chodiť po kaviarňach keď na to nemá

autor
7. okt 2024

@ivik4 ved ja ju nevyhadzujem, preto chcem odist ja s dietatom lebo inak sa neda

h2
7. okt 2024

Čože?! Ona si behá po nákupoch a koncertoch?! Tak potom žiadnu opateru nepotrebuje. Ja som myslela, že je ťažko chorá, ležiaca, odkázaná na pomoc druhých. Ale takto, akože, pardón!

ivik4
7. okt 2024

Tak chod teda ak Vam bude lepsie

autor
7. okt 2024

@timilv lenze ona zase zacne robit sceny ze ona uz tu dlho nebude a chce si uziy a manzel vzdy povoli...skratka takto to u nixh doma fungovalo a ona ho stale komanduje

autor
7. okt 2024

@h2 no samozrejme musi mat doprovod ale prejde este sama

monro
7. okt 2024

Toto je veľmi ťažká situácia...domov má byť miestom pokoja, radosti, spokojnosti. A vy tam aktuálne veľmi trpíte. Manžel stojí na strane matky, Vaše pocity nechápe, ešte Vy ste tá zlá...Ja by som odišla.

autor
7. okt 2024

@sasa1310 kvoli nikomu na svete neobetujem zdravie svojho dietata

katik22
7. okt 2024

Manipulátorka neschopná, ked cely život nevedela hospodáriť a ani sa nevedela dostať k nejakej aspoň malej, ale svojej nehnuteľnosti .. keby za cely život rozmýšľa nad starobou.. a čo s nou bude, toto by sa nestalo a mama by aspoň akú takú rezervu. Zneužíva svoju chorobu na to, aby vás vydierala .. a keď je manžel jedináčik, pravdepodobne je na neho aj dosť upätà.. tak nech si teraz nevyskakuje a nekazí život mladej rodine .. evidentne take chudiatko až nie je, keď nakupuje ako blázon a chodí po koncertoch .. evidentne má aj ako takú energiu, tak keď sa jej niečo nepáči , s upratovaním môže pomôcť … Ach , je mi tá ľúto ;( v dobrom samozrejme .. tiež by som odišla, aj keď s ťažkým srdcom…

danica2711
7. okt 2024

fuuuha, dievča, máš to ťažké... ťažko vyhodiť svokru, ak je naozaj chorá, ale je to naozaj tak? Keď chodí po kaviarňach, tak to s ňou také zlé nebude, aby nemohla bývať sama, či? V kaviarni, medzi ľuďmi, kde pije kávu z bohvieako umytej šálky, jej možnosť infekcie nevadí? Takže doma je to len buzerácia a citové vydieranie. Manžel by ju mal trochu upratať, ale ako ju (aj jeho) tak popisuješ, bude to asi ťažké