Co je pre vas zgrlavy partner/manzel
Co by ste uz povazovali za prehnane setrenie?
@pribinak asi som zle sformulovala otazku, skor som to myslela tak, ze ake spravanie,aky cin by ste povazovali za zgrlave
Najhorsia vec co som tu kedy citala bol manzel, ktory nechal manzelku a deti zit so svojho rodicovskeho prispevku a svoju vyplatu si syslil pre seba.
Ta pani pisala, ze topanky na zimu ledva kupi a stare veci po par eur popreda alebo vymeni aby mali co nosit. To je pre mna absolutne nepochopitelna situacia.
Za neprípustne - zgrlave považujem to čo tu čítam takmer každý deň : muž má svoj účet, žena svoj, on pracuje a ona je doma s deťmi. Deti spoločne, ale hospodárenie nie. On má s iné prachy pre seba a ona živorí s deťmi
Alebo že kontroluje nákupy, nekúpi ani teapnu coko či kvet k sviatku
Alebo že on má podstatne vyšší príjem a rovnako prispievajú na domácnosť. Toto ja nechápem
Znamy - odpisoval elektricke hodiny, kym bol prec v praci, ci minali zvytocne elektriku, napr. ci nepozerali tv, stiahol kurenie a vymontoval na radiatoroch hlavice, ktore si vzal so sebou, aby setrili na kureni, co vsetko im este doma robil uz ani neviem, boli to vsetko perly, sprchoval sa iba v robote, lebo doma vodu plati , obedy vo firme si za par drobnych objednaval dva, druhy si bral domov na veceru alebo do mraznicky, ak mal niekto sviatok a priniesol obcerstvenie, pojedol najviac a ,,tajne,, si balil do vreciek, sacikov navyse, zrazu po jeho najazde nicoho nebolo. Zgrlos neskutocny.
Na toho mojho asi nema ziaden- jeho peniaze su jeho a moje su nase🙂🙂🙂ono sa to postupne vyvijalo- mala som nepomerne ine prijmy ako on, tak som vsetko financovala a od neho nepytala nikdy nic, on si svoje financie minal na pracovne kongresy, mne to nevadilo.ale situacia sa zmenila, mojej firme sa prestalo po 27 rokoch darit a zacala som od neho pytat na bezne domace vydavky - no a nedava mi nic, dost sa pre to hadame, je to neprijemne, nikdy sme sa o peniazoch nebavili, ja som si naivne myslela, ze by teraz mohol byt rad, ze sa mi moze za vsetko revanzovat, ale on je proste lakomy. A dost mi vadia nase zakony, ze nehnutelnosti, ktore som kupila ja, nemozem bez jeho suhlasu predat, pretoze BSM…takze patova situacia ….nechcem to hnat do rozvodu, uz sme stari na nove zaciatky
Taky chlap sa da spoznat ....nezaplati ti drink, nepozve do kina, nakupi kvet, ... pozvanie na výlet chce deliť, ked niekam idete platis si sama svoje....Spravny chlap, ktory stoji o zenu a nie je zgrlos...nema problem kupit zene kvety, len tak,...pozvat ju na drink po praci, pozvat na večeru....Ak by chlap odomna ziadal zaplatit polku hocicoho je to zgrlos u mma
U manzela/manzelky, ak ma kazdy “svoje” peniaze (nie ucty, tam to podla mna nesuvisi a ak jeden zaraba podstatne menej a ma zit len zo “svojho”. A frajera, ak sa necha pozyvat, nic nekupi, nezaplati, proste je lakomy.
@andrea78 a ten pako bol vo vztahu s niekym? 😲 ci byval sam?
@bosorka2302 ano, normalne mal rodinu. Dve deti. Po rozvode sa dcera od neho uplne distancovala ( cerstvo dospela) a zostala s mamou a syn zostal zit dobrovolne s nim. To ze si hned nasiel inu pisem vyssie.
@andrea78 fuha tak to je silna kava, bud vyzeram ako Brad Pitt alebo neviem. Ked si hned nasiel inu
@bosorka2302 no praveze nie. Ake ine kvality ma netusim, nejaka charizma absentuje tiez😂
Napríklad, chodila som s jedným 'prazakom' ktorý bol mega hrdý aký biznis vybudoval (nejaké oleje, čistiace prostriedky na auta predával), koľko zarobí atď... Chcel ísť na SR na nejakú peknú chatu v prírode, tak ja ze ok, zajednala som niečo na víkend v Dolnom Kubíne, pri platení (zaplatil on, nechala som ho), som sa slušne opýtala, či mu mam niečo dať. On ze jasne, presnú polovicu. Ale! Účet si dal opeciatkovat a dal si to do firemných nákladov 🤦♀️
To ze pri večeri si robil posmesky s casnikom ze ako muži vždy za všetko platia, ani nehovorím..
A kopec ďalších takýchto situácií, totálny zgrlos pre mňa 🤮
Vrchol drzgrosa poznám len z ústneho podania. Chlapík po rozchode donesol bločky a účty od všetkého co jej kedy kúpil, zaplatil pekne nalepené v zošite a spočítané a žiadal preplatit🙄
Ináč drzgros sa prejavuje v drobnostiiach, ale signály sú jasné od prvého momentu.
Ja sa s vami mozem tiez podelit o moj zazitok. Moj napadnik - zial, urobil zly dojem...
Bola som ho navstivit na 3 dni, ja som este chodila na VS, on uz bol rok po a pracoval.
tak napr. pradlo pral v rukach, v umyvadle v napustenej vode (dokonca aj postelne!! skoro mi oci vypadli), nic nemal poriadne oprate. Ponozky a tricka takto pral kazdy den, mal len zopar parov ponoziek, dokopy asi 3 tricka a jednu koselu, tak ich musel prat stale dookola. Vraj naco vela, ked si vsetko moze stale vyprat. Nikdy nic nemal poriadne oprate...
Stale sa len stazoval, ako nema peniaze. Co ale nebolo az tak pravda. V podstate tie 3 dni co som u neho bola som vsetko platila ja... obed, veceru, potraviny, listky na autobus, elektricku... On vsade chodil peso. Hoci mu to trvalo aj 50 min tam aj spat ci viac...
Chcela som tie dni prezit bez hadok, takze som cvakala a nemohla som sa dockat, az pojdem naspat domov. Ked sme sa prechadzali po meste a nakukla som zo zvedavosti do vykladu, hned spustil, ake su tie veci drahe, ze on by si nikdy nic take nieco nekupil.
Frflala som pri baleni pred odchodom, ze nemam cestovnu kozmetiku, ze musim brat velky sprchac, sampon, lebo vsak on bude mat panske... Vsetko mal Cien jahodkove. Ked som sa opytala, ze ci ma tak rad jahodovu vonu alebo preco nepouziva pansku kozmetiku, tak hned povedal, ze panska kozmetika je draha.
Stale sa len stazoval ake je vsetko drahe a ako nema peniaze. Takze takeho partnera by som naozaj nechcela, lebo v zivote by som pri nom nic nemala 🙂
Takichto pripadov som tu cital viac aj v inych temach ale nemal som este sancu tichto ludi stretnut. Niektore pripady su naozaj extrem.
Tu je napr dynamika delenia uctov ci penazi trocha ina ako na SK. Tu sa kladie celkom velky doraz na rovnocennost pohlavi cize to nie je tak ze " priatel zaraba viac tak by mal zaplatit vacsiu cast uctu za vecer ci vacsi pidiel najmu".
Zeny tu chcu dokazat ze vedia byt samostatne cize mnohe z nich nemaju zaujem nedelit sa 50:50.
Druhy aspekt je, ze im nepride fer aby ich polovicka platila viac len skrz toho, ze ma vyssi prijem pretoze to by znamenalo, ze ta osoba je svojim sposobom trestana za svoj vlastny uspech.
Takto to funguje vice versa. Osobne by som neocakaval aby priatelka platil viac za najom len preto, ze viac zaraba.
V tomto je tu gender equality super. Stedrost je vitana a ocenena, samozrejme, ale v ziadnom pripade neplati "viac zarabas, viac plat".
@hopsadobrandejsa všetko veľmi fajn čo píšeš, ale na Slovensku je realita taka, že medzi prijimom ženy a muža sú obrovské rozdiely a to aj v rámci jednej profesie
Žgrloš v skutočnosti nič neušetrí. Všetko po ňom zdedia iní. Je to choroba podobná gamblingu len v opačnom garde. Je zavisly od šetrenia. A pokojný život a sloboda ide ta tam.
Čokoľvek, čo šetrí na úkor komfortu, hygieny, prípadne zdravia. Poznám dvoch vyslovene žgrlavých ľudí, ktorí robia také veci, že napr. sprchujú sa v práci kvôli ušetrenej vode, berú si potajomky z práce toaleťák, minimalizujú používanie pračky (vraj stačí veci vyvetrať), jedia hocičo hlavne lacno aj keď im je z toho zle… pritom nemusia, zarábajú slušne. Ďalší tiež nikdy neinvestuje do oblečenia, darčeku pre blízkych (ani vlastnej mame k vianociam), mhd zásadne na čierno… ale na druhej strane nikoho nezneužíva aby ušetril vlastné, od nikoho nič nevezme, nehnuteľnosť vyplatil v hotovosti a 2x ročne ide s manželkou na all inclusive dovolenku. No a potom sú tu exoti ako môj ex 😂 ktorý si v pohode dopraje značkové handry, drahé dovolenky, auto atď ale na druhej strane nemá problém každý deň si vypýtať 5€ lebo “nemám drobné a potrebujem na xxx, potom rozmením a vrátim ti”. A keď sa to takto nazbieralo a ja som ho poslala do bankomatu vybrať dlžnú čiastku, tak mu skoro cievka praskla od nervov 😂 pri rozchode si vypýtal “všetko čo mi kedy kúpil” a teda za tie tri roky toho bolo veľmi málo, zmestilo sa do jednej igelitky a najdrahšia vec bola mikina za asi 20€. Nechal sa vyvážať, pozývať, “potom ti vrátim” a podobne, pritom tiež veľmi slušne zarába a inak rozhodne šetrný nie je, len vychcaný.
ja som za žgrlavého považovala aj kolegu ktorý každý mesiac preratával koľko ho vyšli plienky na dieťa😉 alebo keď som nebola v práci a mala som na stole džús, tak že tam má syna a či mu ho môže dať😉normálny človek by džús dieťaťu dal a kúpil nový, no on sa pýtal aby nový kupovať nemusel(a to mi telefonoval lebo som nebola v práci)😉
Pre mna by bolo nepripustne ak by manzel riesil kto z nas zaplati dovolenku, kto zaplati nakup v obchode alebo mi vycital keby som si chcela nieco kupit alebo detom zaplatit nejaky kruzok.
Pre mna manzelstvo znamena ze naozaj mame vsetko spolocne, teda aj nase prijmy aj vydaje su spolocne. Spolocne sme aj dohodnuti na setreni ale aj na utracani a robime si radost navzajom.
Žgrloš je podla mna ten co setri na svojej rodine aj za cenu toho, ze vie ze manzelke to vadi a robi ju to nestastnou.
Zgrlavy muž by nebol môj partner ani manžel.