Moja švagriná má problém s váhou a nemá zdravý vzťah k jedlu a svojmu telu. Začalo to tým, že chcela schudnúť tehotenské kg a vo výsledku pribrala 18kg, pretože si nakúpila tabletky na chudnutie a chválila sa nám, že chudne aj keď 3x denne je čokoládu. Tabletky ju odvodnili a keď ich prestala užívať, jojo efekt jej to vrátil aj s úrokmi. Na návštevách sa pravidelne pred nami váži, ukazuje nám oblečenie, že do neho schudla bez nejakého nášho spýtania alebo prejaveného záujmu, niekedy mám pocit že prahne po pochvalách a o ničom inom už nevie hovoriť. Ostatní členovia rodiny to nekomentujú a len prevrátia oči, ale ja som urobila hroznú chybu, lebo som jej chcela pomôcť. Volala mi s plačom, že si nakúpila legíny na cvičenie a topingy bez kalórií a nejaké fólie na potenie a za 2 mesiace nič neschudla a že už sa na všetko vykašle a bude ležať na posteli a budú ju vynášať cez okno na žeriave. Tak som jej sľúbila, že jej vypracujem ZDARMA jedálniček a tréningový plán a budeme chodiť cvičiť spoločne, pretože ona nikdy ešte necvičila a nevie základné cviky a správnu techniku. Ja pracujem ako trénerka s akreditáciou, nadiktovala mi svoje údaje a ja som začala pracovať na jej pláne, vypisovala som jej recepty k jedntlivým jedlám z mojej databázy, ktorú si klienti obyčajne platia, vymýšľala a prispôsobovala som tréningy jej programu a potrebám. Kým som jej plán odovzdala, volala mi moja milovaná SVOKRA, že čo si to dovoľujem manipulovať jej dcérenku a tlačiť jej do hlavy, že je tučná aby som jej predala svoje predražené plány a zarábala na vlastnej rodine a že som na hlavu a klamárka ako každý jeden tréner. Dcérenka jej totiž volala, že potrebuje požičať 100€ na plány odo mňa aby schudla, lebo jej to teraz nevychádza. Ja som jej jasne povedala, že to urobím pre ňu zadarmo a nebavili sme sa vôbec o žiadnych sumách a hodnotách za plány, že by to číslo mala odo mňa. Svokra to vyniesla po celej rodine a ja som teraz za najhoršiu, náš rozhovor nemal žiadneho svedka a všetci si myslia, že som ozaj tie peniaze od švagrinej pýtala a že nemám chrbtovú kosť. Ja mám plán už hotový a teraz rozmýšľam, či ho mám aj napriek situácii švagrinej odovzdať, pretože ona všetko poprela a že vraj peniaze nepýtala a nič zlé na mňa nepovedala.
Keď poprela, že peniaze od Teba nepýtala, nech to povie pred Tebou aj svojej iniciatívnej mame a tá nech veci pred všetkými zúčastnenými uvedie na pravú mieru.
Kaslal a by som. Na ňu, plan jej nedala, a keby predo mnou začne ohľadom váhy a chudnutia tak by som sa zobrala a šla prec
Nedala by som jej nic..
Tu 100ku asi prezrala v mekaci..
Ja by som sa pekne krásne pred celou rodinou opýtala priamo jej, kedy som od nej pýtala peniaze a keď chce od vlastnej matky drnkať peniaze tak nech ma do toho neťahá. A nech sa vyžere aj na 200kg je mi to jedno. A neposlala by som jej nič.
Buď pôjde švagriná s pravdou von, pred tebou alebo na ňu zvysoka kašli. Ty kokos, to je iná mrcha.
Ja by som si srsť na hlavu nedala !
S veľkým kľudom by som vyvolala konfrontáciu, všetky 3 ženy, a trvala by som na tom aby to najmä svokra dala do poriadku, inak si ústa otvorím ja, poviem pravdu a budú ľutovať ako to posrali obe.
Aj keby som to nikomu ďalej nepovedala, aspoň tým 2 trubam by vŕtalo v hlave čo bude nebude.
Povedala by som to aj mužom, očistila svoje meno a trvala na tom nech si o mňa huby neotieraju.
Veru by som nechcela aby to 💩 ostalo na mojej hlave a pokazilo mi to mienku. Môže mi to byť u riti, ale aby si desiatky ľudí o mne mysleli že som krava, tak to nie.
@cacianka presne chcela by som sa spolu stretnúť a nech povie ako to bolo.Ktovie načo peniaze potrebovala možno sa chcela sama zavďačiť a dať Ti 100 eur?v každom prípade plány by som jej nedala si mrcha tak si mrcha.Tak či tak na 90% švagriná neschudne, keď verí fóliam, tabletkam a radšej nepohne ritou.
rozhodne nie! pekne to pos*ala. tak švagriná volala mame aby jej dala 100€ na tvoje plány, hoci dobre vedela že za ne nepýtas nič a ešte jej očividne aj nahovorila že si jej povedala že je tucna- inak by ti to svokra nevyčítala….a keby aj, svokra tiež prehnala tu svoju reakciu na tvoju prácu- že si klamárka a na hlavu? to naozaj toto povie neveste? ešte by som pochopila keby sa hneva že si od nej pytala peniaze (keďže jej to bolo takto podané zo strany švagrinej) ale takéto niečo si tiež nemôže dovoliť povedať tebe! ešte k tomu ta zhodili pred celou rodinou, no ďakujem pekne! a ty ešte rozmýšľaš že jej dáš svoju prácu nad ktorou si sedela a dala si tu námahu jej to vypracovať? k švagrinej sa radšej nevyjadrujem.
ani za nič by som jej to nedala, už len preto že keby si váľa rit a neschudne, zas by z teba spravili tu zlu, ze zato mozes ty…
Tak v prvom rade by som sa stretla ja s mužom švagrinou a svokrou a konfrontovala ich dokopy pred svedkom mužom. Švagrinej by som sa opýtala nech pred vsetkymi povie kedy si povedala že tie plány budú stáť 100€ a že je tučná. A keď by to poprela tak by som svokre povedala že by si bola rada keby svoje ohováranie napravila pred celou rodinou a očistí tvoje meno.
Z akého titulu si svokra dovoľuje ťa urážať a navážať sa do teba? Mňa by prvotne veľmi mrzelo aký obraz má svokra. Čo si myslí o mojej práci a ako to prezentuje predomnou. Švagriná má pravdepodobne viaceré problémy, ktoré sa nedajú tak ľahko vyriešiť. Nemáš podiel viny na tom, že má problémy so svojou váhou. Chápem, že ťa trápi to, ako ťa vníma rodina tvojho muža po týchto klebetých. Ale úprimne, keby ťa ktokoľvek poznal, nemyslel by si si to, alebo by si to vzal po svojom. Záleží ti na ich názore?
Musíš byť naozaj veľmi dobrý človek, keď si jej chcela pomôcť zadarmo.
Ďalšia vec, aj keby si si za to niečo vypýtala, je to úplne v poriadku, je to tvoja práca, máš plné právo si za to čokoľvek vypýtať. Na švagrinú by som sa nehnevala, očividne je zúfalá zbrklá a veľmi vďačná, ak ti chcela dobrovoľne zaplatiť za tie plány. 🙂 Mám ťažké srdce na tvoju svokru, naozaj...
Aký máš vzťah so svokrou? Možno svokra využila príležitosť, aby mohla do teba rýpať a vymyslela si to cele. Niektoré vedia byt aj takto uderene. Každopádne si s nimi sadni pred celou rodinou, nech svokra vyrozpráva ako to bolo, možno je v tom švagriná nevinne 🤷🏽♀️
Plán jej nedávať, jasne, ze ju konfrontovať, a potom už len čakať na ten žeriav.
Mne vždy rodičia vraveli, aby som bola veľkorysá, čiže keby som už mala plan hotovy a nezabíjali by som čas navyse, tak jej ho dam. Ty tiež nevieš, ako to bolo. Keď mi niekto povie, že je niečo zadarmo, tak vzdy mu za to niečo dam, možno ti chcela dat peniaze(zaplatit vstupy do fitka sebe aj tebe, pripadne ti zaplatit čas za prípravu jedálnička), svokra si tiež mohla vydedukovat, že si myslis, že je tucna, keď jej núkas pomoc a prekrútiť to. Nakazila by som si rodinne vzťahy a práve poskytnutím jedálnička by som si zachovala tvar(že sa jednalo naozaj o nezištnú pomoc). Tá svagrina je evidentne nestastna s nedostatkom sebaucty, keď tak priahne po pochvalach a pozornosti a ja by som jej obetovala trosku porozumenia a pomoci.
Plan by som jej nedala pokial by sa matke nepriznala, ze klamala. Potom mozno 🤷
@tramtada31 dokonale výstižne
Ja by som jej ho nedala. Nech si to vyžerie... Doslova..