Idem sa vyzalovat, lebo ma to trochu zaskocilo co mi prave mama povedala. Mam 22 rokov, chodim na vs , priatel tak isto (sme rovnako stari), zajtra idem na tyzden k nemu aby sme si od skoly odisli este kym nemame brigadu. Teraz mi mama povedala, ze si mame davat pozor aby som nedopadla ako moja kamaratka co ju frajer nabuchal ked chodila na vs.. Zarazilo ma to, ze mi nieco take , svojej dospelej dcere toto povie.. aj tak nemozem mat styk s partnerom 3 mesiace.. cize aj tak nic nebude a ak by sme nieco spolu mali tak beriem antiku.. ale to ona nevie.. len nerozumiem preco toto mama povie svojej dospelej dcere.. ach..
@marsmykkok lebo ona je proti akejkolvek antike.. je taka, ze sex az po svadbe
Možno to mohla povedať kus diplomatickejšie, ale nič zlé na tom nevidím ... ja som mala oveľa viac, keď mi otec, nech mu je zem ľahká, "hovoril do duše" ... toto je také, že nemám problém, vyrobím si problém, za mňa to moc prežívaš.
@sweet20
Nechápem... Ja mam 24 a keď mi takéto niečo povedala mama tak sme sa na tom akurát tak zasmiali 🤦♀️ čo to prežívaš ako najväčšiu katastrofu? Veď je to normálne
A kto ti to má povedať,keď nie mama? Čo si ty nejaká princezná,či čo🤣 že ti ani vlastná mama nemôže povedať z čoho má obavy.
a nieje to tak ze tvoj pohar uz pretiekol, lebo ta poucuje stale za nejaku kravinu a mysli si ze si nesvojpravna?
@sweet20 mne taketo capiny zvykla zase rozpravat babka 🤦♂️Ja hlavne nechapem co ich do toho aj keby ma v tom case nabuchal😁 neznasam reci typu teraz nie teraz nemozes a potom prides do isteho veku kedy ti zacnu hovorit zase naopak - teraz maj dieta a kedy dieta? Strasne ma to tiez vytáčalo. Si dospela a nikoho do toho nic neni. Ja som sa s mamou nikdy o tom nebavila ani o antike ani o nicom takom sukromnom.
@girl2524 rodicia su asi na to aby nas rozculovali, inak by sme nemali motivaciu z domu vypadnut :D
@sweet20 no a čo sa stane keby jej povieš, že teraz nebude chlap čakať do 30tky kým sa zoberiete, je iná doba, ale dávaš si pozor. Zabije ťa, vyhodí ťa z domu? Podľa mňa je chyba v tom, že máte rozdielne názory a ty proste nepovieš jej svoj postoj a názor a necháš to bublať v sebe a potom ťa rozdráždi aj takéto nevinné odporúčanie čo povie deťom 99,9 percent rodičov. Kľúč by bolo uvedomiť si, že si dospelá a ak má mama normálnu náladu práve vedieť povedať jej aj svoj názor na nejaké veci-samozrejme slušne, empaticky-nebyť drzá. Proste vytvoriť si priateľskejší a otvorenejší vzťah, ale s tým, že je to tvoja mama a budeš mať k nej nejakú úctu.
@monuska112 asi tak🤣
🙈to je problem🙄 predpokladam, ze u nej byvas a zivi ta, cize az taka DOSPELA este nie si
Vieš čo aj moja bola vždy proti antikoncepcii a keď mi v 17 ruch našla moju schovanú v skrini, že to čo tak hovorím či ju mám radšej babkou spraviť tak sme sa obe zasmiali a bolo vyriešené, toto je naozaj o komunikácii. Keby si jej bola ukradnutá tak to nepovie, takto aspoň máš istotu, že jej na tebe záleží
@sweet20 pre mamu budes vzdy dcera a dceru treba poucovat. Matky poucuju aj vydate dcery a poucuju aj ako maju vychovavat svoje deti. To mas este dobre,ja ked som isla ako 25 rocna prespat k priatelovi,tak mi vykricala,ze ona k...urvu nevychovala. Aj take matky su. Ja ako matka by som zvolila slusny rozhovor a nie to takto splechnut do tvare
@sweet20 som dieta, ktore sa narodilo dvom vysokoškolákom mali 22 rokov. Bolo to super mat rodicov mladých. V podstate som mala 20 a oni 42. Urcite lepsie ako moj syn chudak, ked bude mat 20 budem mat 54 🙈. A mimochodom, obaja Vs skoncili a mama k tomu robila vedeckú pracu.
@sweet20 nech ta to nevytaca, je more žien, ktoré si nedokončila školu kvôli chlapovi a dieťaťu. A keď dokončia, tak k tomu potrebujú hodiť hromadu povinnosti okolo dieťaťa na svoje matky. Potom sa nakvartiruju aj s chlapom a dieťaťom k tej matke a donekonečna riešia ze si nemajú z čoho poriesit bývanie. Keď si taka dospelá, povedz jej, že berieš ochranu a pod., nieco o svojich plánoch, nech sa neboji, že o pol roka sa jej napchate všetci do bytu, lebo brucho.
Co by som ja dala za to, aby mi hocico taketo mama dnes povedala 🙏🙏
Spracuj informaciu a chod dalej.
@sweet20 lebo otehotnieť sa v raritných prípadoch dá aj počas užívania HAK, tvoja mama nestojí nad tebou s pohárom, keď zapíjaš tabletky a nemôže vedieť, či ich berieš tak, ako sa majú a nezabúdaš a preto, že je tvoja mama a chce, aby si doštudovala. Čo je na tom zlé? Píšeš, že máš 22, ale rozčuľuje ťa takáto banalita, ako keby si mala 16.
Asi nemáte ktovie aké dobré vzťahy, keď ťa toto vie vytočiť až tak, že máš potrebu zakladať tému na koni. Keď budeš mama aj ty, budeš sa na to pozerať uuuuplne ale že totálne úplne inými očami
@sweet20 pretože jej to povedala v jej veku jej mama, predtym jej stara mama atd, a ked budes mat dceru, tiez to svojej dospelej nezamestnanej dcere bez zazemia, úspor, prace a vlastneho byvania, povies. Vyskakuj si, ked budes dospela aj mimo tvoj obciansky a teda zamestana s vlastným prijmom a s vlastnym byvanim. Nemas nic a vadi ti ze ti matka chce dobre aby si neskončila sama s bruchom na ubytovni? Frajer je stale len frajer, hocikedy ta kopne do zadku a skoncis sama tehotna, toho sa ona boji.... A keby si bola naozaj dospelá, tak toto dávno vies a makas na sebe a byvas sama a zivis sa sama.
No a? Co je na tom čudné? Bývaš u rodičov, chodíš ešte do školy, príjem pravidelný nemáš. Tak ta len normálne varovala pred následkami a použila aj konkrétny príklad v tvojom okoli. Áno, môžeš tiež tak dopadnúť. Akonáhle si sexuálne aktívna, tak už vždy rátaj s možnosťou otehotnenia.
Ona nevie ze nemôžeš sexovať 3 mesiace, ani sa nepýta na dovid, prečo (aj keby to vedela) a nevue že berieš antikoncepciu
Aj ta môže mimochodom zlyhať. Takže mamine slová ber ako klasické upozornenie od skzsenejsej ženy a neurazaj sa ako 15 ročná pubertiacka.
lebo chce aby si doštudovala ako každý rodič. Ked sa bojí prečo vlastne jej nepovieš že berieš tabletky a tajíš to pred ňou? Zjavne nie ste k sebe dostatočne otvorené a potom vznikajú aj takéto nedorozumenia.