So svokrou sme si vymenili byt a dom. Ja s manzelom sme mali trojizbovy byt. Svokra byvala v dome, kde vlastnila 1/2. 1/4 vlastnil manzel a 1/4 manzelova sestra. Manzelova sestra chcela vyplatit. Svokra tam byvala sama a niekolko rokov na ten dom nadavala, ze sa o to musi starat sama, ze najradej by bola v byte. My sme jej darovali nas byt, ona nam polovicu domu a este sme vyplatili manzelovu sestru z 1/4. Byt a dom je vzdialeny asi 12 km, takze je to blizko. Problem je, ze ako sa narodil maly (3m), svokra tu furt chodi. Manzel chodi na tyzdnovky do zahranicia. Svokra ma kluce, otvori si, zobudi maleho, zacne ho natriasat ako ropucha. Potom chodi a komentuje ako sme to cele prerobily. 3x do tyzdna ju musim posielat o 20:00 na posledny autobus. Naposledy ho ani nestihla, lebo za obuvala asi pol hodiny. Minuly tyzden sa dovalila z nejakymi detskymi vecami asi z roku 1985, ze to ide vyprat a maly to ma akoze nosit No ja mam dost. Nasrala som sa a nechala vymenit vsetky zamky. Pokial sa zajtra dotrepe tak ju nepustim. Furt neustale upozornovat, ze jej ide posledny autobus, to je uz o nervy. Chova sa tu ako doma. Pride, vyberie maso z chladicky a ze ide varit. 3x ju musim upozornit, nech si sadne, ze jej spravim kavu a nech ticho sedi. To robi asi od decembra ako sa narodil maly. Predtym dosla tak raz sa 2 tyzdne. Teraz je tu aj 4x tyzdenne. Co mam s nou robit?
Perfektná si.😁 Zajtra napíš ako to dopadlo. Vymysli si nejakú výhovorku, že si stratila kľúč od domu a musela si vymeniť zámky. Vyber sa s dieťatkom na prechádzku a uvidíš ako sa bude tváriť, keď sa bude musieť vrátiť domov. To je inak sila, že príde k tebe vyberie maso z mrazáku, že ide variť. To už ani drzosťou nenazvem.
To najdôležitejšie si urobila a ešte by som hodila reč s mužom nech sa s ňou porozpráva, že si neprajes aby k vám stále takto chodila a tvárila sa tam ako doma.
No tak to si teda nedaj skákať po hlave. Proste by sa mala venovať aj iným aktivitám, ako otravovaním teba aj dieťaťa 4krat do týždňa.
Super, az som sa zasmiala, drzim palce, aby to dobre vypalilo.. A ak nepochopi, co tak spravit to iste? Mas kluce od bytu? Nabehla by som aj s deckom, bez predchadzajucho opytania, vytiahla jedo z chladnicky a ostala az do vecera a zameskala autobus. Mozno by pochopila..
A ty mas kluce od bytu? Urob jej to iste, mozno pochopi
@martinkatinka Nemam kluce od bytu, manzel mozno ma, ale ja nie. Ja nemam cas, chut ani energiu lozit jej po byte a sediet tam do neskorych hodin.
Dobre si to vymyslela a nad tými vecičkami z roku 1985 som sa dobre zasmiala 😁 Ešte si ju mohla slušne poprosiť, aby sa s Tebou nabudúce vopred telefonicky dohodla, ak bude mať chuť prísť na návštevu, pretože takmer vôbec nie si doma (nákupy, cvičenie, detský kútik, hocičo...) Samozrejme, je už na Tebe ako často túto ,,milú návštevu,, zvládneš 😁
Si super, odvážna, klobúk dolu👍🙂. My máme napríklad vždy zamknutú bráničku a nemáme zvonček🙂. Keď niekto niečo s nami chce, musí nám volať na mobil. A potom je to už na nás, či ho "počujeme". Chápeš. Keď aj príde neželaná návšteva, mali sme akože na ticho mobil 👍... Zatiaľ to funguje 😉. Tak veľa zdaru prajem, keď tvoja svokra zistí, čo a ako...Ale dobre si urobila, mňa by šľak trafil, keby ma takto niekto non-stop otravoval!
@danyelia To som jej uz niekolkokrat hovorila, ze dakujem za navstevu a zajtra mam na cely den program. Na druhy den pridem z prechadzky, ona nornalne v dome, kraja uhorku (keby ju aspon kupila, ale s chladnicky mi to zobrala), ze ide robit uhorkovy salat. Uz aj manzel jej dohovaral, ze nepotrebujem tolko pomoci, ze som castokrat prec. Nezabera. Proste dotrepe sa a robi si co chce. A vecer nie a nie odist. Niekolkokrat aj spat zostala u nas, lebo zmenskala autobus. Raz nemohla najst topanky, inokedy si hodinky zabudla, inokedy ju susedka zdrzala.
Cíti sa osamotena, hľadá spoločnost... Hold to nie je tvoja chyba a dobre si spravila. To by hnevalo každú 🙂
Piclo by ma,ale uz vydrz ,ona pochopi 😃
...alebo skúsiť iný extrém - nabudúce, keď príde a bude chcieť variť, pekne jej poďakuj za pomoc, že si straaašne rada, že Ti takto pomáha....milo ju popros, že keď dovarí, aby ešte vyžehlila tie vecičky z roku 1985 😄 vyperie, povysáva, utrie prach a Ty keď sa vrátiš s bábom s prechádzky, dáte si kávu...
Tvoj muž je ok s tvojim správaním?
@janinah On je pocas tyzdna prec. Ale dohavaral jej, ze nema tolko chodit. Na to mu povie, ze ved predsa chcem pomoct s malym, ze vidi ako to nezvladam. Nakoniec povie, ze to teda obmedzi tie navstevy. A nic. Na druhy den sa dotrepe uz o 8 rano a sedi do 8 vecera a to sa jej aj tak nechce domov.
Keby to urobil tvoj muž? Vymenil zámky pred tvojou matkou? Toto je ozaj detinské a vrcholne drzé riešenie, nemáš byť na čo hrdá veru.
Koľko má rokov?svojím spôsobom mi jej je ľúto asi sa cíti sama, vymenila dom za byt, ale zase tiež potrebuješ súkromie.Tazka situácia, ale takto by som to určite neriesila
Asi sa jej začalo páčiť vo vašom prerobenom dome. Nemá aj iné aktivity, prácu, kamošky?
Neviem ci je ok, taketo riesinie.
Myslim, ze otvoreny rozhovor by bol lepsi.
Kazdopadnem chapem tvoju zufalost
ty nic, povedat to manzelovi a nech razne zakroci - je to jeho mama, ty poriesis svoju ak bude treba a on nech poriesi svoju 🤷♀️
dobre si urobila.. ja to stále tu v diskusiách píšem, že žiadnu matku/svokru (len preto, že je matka), nič neoprávňuje zasahovať mladým do života, starať sa do nich, radiť im... ak chce byť akože nápomocná, tak jej treba nastaviť mantinely a jasne jej to dať najavo, kedy môže prísť a kedy musí rešpektovať vaše súkromie... asi sa cíti sama, resp. sa v byte nudí, ale nech si nájde aj iné aktivity, ako byť len u vás
@annamalaga Uz je v dochodku, pracu nema. V tom byte byva dva roky, kamosky neviem ci tam ma. Obcas zajde za nasou susedkou (jej byvala susedka). Rada cita knihy, chodila aj plavat. Teraz sa jej nechce.
@luccija 62 ma. Vymenila dom za byt - ved to tak chcela. Niekolko rokov sme pocuvali ako ona uz nevladze starat sa o zahradu a o cely dom a ze ako nam je v byte dobre. Ze v byte sa nic robit nemusi. Vymenili sme. Teraz zasa chce byt v dome.
Tvoja svokra má dobré srdce, no bola strašne naivná. Je mi jej veľmi ľúto.
Ináč a to čo pri tebe potrebuje robiť pre pana od 8 do 8? Však to je fakt cely deň.
@nikolka1986 A v com bola naivna? Vsak jaj jej nezakazujem k nam chodit. Ale nech pride cez vikend, v sobotu, v nedelu. Nech zavola, ze pride. Ja ju pohostim, spravim jej caj, kavu. Ale aby u nas bola 5× za tyzden na 12 hodin, to je trochu moc.
@nikolka1986 tebe pripada svokrine spravanie normalne? Pripada ti to slusne? Je v poriadku neohlasena navsteva na 8-12 hodin a hrabanie sa v osobnych veciach? Naozaj????
Inak takéto veci z roku 1984 som aj ja obdržala 😀 Po 3 deťoch. Plus som sa dočkala aj pomoci po narodení, priateľova mama mi mala potrebu upratovať nohavičky. Nakoniec som ich všetky vyhodila, nezniesla som pocit, že mi zasahovala takto do súkromia. Žiaľ zastaviť sa mi ju nepodarilo. Inak to čo opisujes, som zažila ako cez kopirák, až na to teda, že 4x návštevy týždenne neboli, býva ďaleko.
@annamalaga Vari, zbehne za susedkou, okolo maleho skace. Naposledy menila postelne pradlo, ze ho treba vymenit. Zavesi to na susiak, tak ze sa neda prejst. Nechape, ze mame susicku. Utiera prach z nocnych stolikov, zapne si televizor, krmi ryby v akvarku. Dokonca chcela natierat nove radiatory balakrylom, ze tie co boli predtym mali lepsiu farbu. Uklada malemu veci. Z toho mam nervy najviac lebo nic nemozem najst. Dalej vysava rucne, lebo roboticky vysavac nevysaje tak pekne ako ona.
zamky su vymenene, uz len vydrzat ten cirkus co bude, kym pochopi ze to myslis vazne🙂
prajem pevne nervy😅
..dufam, ze si jej vysvetlila preco..ak nie, tak jej to slusne vysvetli..