Včera mal môj syn 3 roky a nikto si na neho nespomenul. Absolutne nikto. Som z toho strašne sklamaná, smutná ale aj nahnevaná. Snažím sa ich nejakým spôsobom ospravedlniť že mali iste robotu alebo hocičo ale nejde to. Stalo sa vám to už? Ako ste sa k tomu postavili?
Bol niekto pozvaný na oslavu?
Nerobíte oslavu kde pozývas strach rodičov či krstných? Možno mu každý poblahožela až na oslave
Aj keď chápem že mohli si nájsť chvíľočku a zavolať ku či okaslat nejakú detskú pohľadnicu
Ak si nespomenula blízka rodina, mrzelo by má to a asi by som bola dobre sklamaná
Nie nestalo. U nás sa to nemôže stať, pretože o oslave vedia aj mesiac dopredu. Priebežne im posielam fotky z chystania. Každého pozvem osobne.
@sante81
@pribinak
@simona20201309 dievcata, mate pocit, ze bola nejaka oslava? Ja som to z textu nejako nevydedukovala 🙈
Hm, no asi by ma to sklamalo tiež. Ale tak záleží koho myslíš ze si nespomenul. Ci blízka rodina, či známi, či kamošky.
Pre blízku rodinu vždy pripravujeme oslavu, takže vedia ze sa blížia synovec narodeniny. Nuž, nie každý si zapamäta den, niekto iba ročne obdobie, kedy je dieta narodené a potrebuje indiciu 🙂
Ale ja si napríklad tiež nepamätám svagrinine narodky, svagrove... viem rodičov, svokrovcov, muža, dieťaťa a súrodencov. Meniny napríklad už vôbec nie.
Ako to berie dieta? Vie ze malo narodeniny a nikto mu nepoprial?
Nestalo. Babky stále zavolajú. Oslavujeme väčšinou cez víkend
My napriklad mame oslavu cez víkendy ak majú deti v tyzdni sviatok, takže neriešim ci si cez týždeň na dieta niekto spomenie, dôležité, že prídu potom na oslavu.
@nelca84 nie nebola. Autorka čakala doma, a pozerala na telefon kto si spomenie.
Ešte by som sa opýtala.... autorka, a keby nabehli s darcekmi, mala si pre nich niečo prichystané?
@adeladulova narodky celej rodiny lebo je nás ako hadov mam hodené v mobile v kalendári 😁😁😁 úplne jednoduché riešenie
@sante81 ja si spomeniem na každého aj bez toho aby som bola pozvaná na oslavu. Kto si spomenie napíše, zavolá alebo príde…
no neviem ja by som bez pozvania nechodila zasa sms prianie ok ale osobne len po dohode mozno cakali aktivitu od trba ako matky ze pozves na kavu kolacik atd
neviem, aky mate zvyk, k nam nikto bez pozvania nechodi. ale stari rodicia synovi zavolaju vzdy (napr. ked oslava vychadza az po narodeninach).
od babiek by ma to mrzelo 😕
@pribinak bývame v Nemecku oni na Slovensku. Ale ide proste o to aspoň napísať alebo zavolať.
No mohli, my byvame tiež ďaleko, ale naši vždy urobili videohovor, synovec či neter im s tým pomohli. Svokrovci posielali take detské pohľadnice a mini cokoladku
Bolo to milé, syn sa tešil
Aut9rka si vztahovacna a sama si pritahujes negativitu do života. Načo také divadlo??? Ideme robiť drámu lebo nikto nedrží v hlave dátum narodenin tvojho syna? Ešte ma len 3r, nestihli si zvyknúť 😄.... podľa mňa na 30tku už nezabudnú....
Ale vážne, .... nestalo sa to ani mne ani nikomu z nášho okolia. Na narodeniny sa pozýva, a potom sa gratuluje a nosia(alebo aj nenosia) darčeky. Torta sa dava piecť vopred, alebo keď ju niekto pečie doma, tiež to chce presný deň, kedy sa tie oslavy budú konať. Ci si upiekla tortu a čakala, kto si príde dat?
Véd išlo o tvoje dieťa, o radosť pre malého. Svoje ego si mohla dat bokom
Aha...už bývate v nemecku. Jasne.... základné informácie po 20 prispevkoch. Teraz už znovu neverím ani teme, ani tebe
Ja pripravím pre deti pozvánku vo photoshope zo šablóny z freepik.com Hodím tam ich vysmiatý ksicht a že ich pozývame na oslavu, ktorá bude dňa bla bla bla so začiatkom o bla bla bla. Toto posielam tak mesiac, alebo aj dva dopredu, lebo sestra robí na sanitke a tam si nemôže z toho robiť len tak holubník (má služby aj cez víkendy, aj piatky, aj sviatky).
Neviem, či by som čakal, že si niekto sám od seba spomenie na dieťa.
Predpokladám, že myslíš starých rodičov. Zvyšok príbuzných si len ťažko bude pamätať dátum a predpokladám, že sú aj dosť vyťažení. No a s tými starými rodičmi nekomunikuje? Naši už vždy dopredu vraveli pri telefonátoch, že deti sa iste tešia na narodky, na oslavu, bavili sme sa o tom, čo im kúpila a pod. Normálna komunikácia. Takže vy sa nerozprávate, že ty nespomenies, že malý bude mať veľký deň a či sa teší alebo to ešte nerieši a pod?
Áno, mrzelo by ma to. My zvykneme v deň narodením/menín oslávencovi napísať správu s blahoželaním (napr. cez messenger). Osobné stretnutie buď na oslave, alebo po dohode. Pokojne aj po mesiaci.
Keby zabudne jeden - dvaja, to dokážem pochopiť... povinnosti... ale nikto z rodiny? Bolo by mi to ľúto kvôli synovi.
A na 2. narodeniny si spomenuli? Ale áno, starí rodičia by si mali spomenúť a určite sa ozvať, ostatní neviem koho máš.
@simona20201309 to nejako rozhoduje o tom či si niekto dokáže spomenúť alebo? Ako decko som dokázala poslať babke pohľadnicu alebo sms na narodeniny. Neočakávam darčeky, môj syn má všetko čo chce a potrebuje tu ide o princíp
Ja nerozumiem, čo niektorým komentujúcim stále vadí 🤷🏻♂️ za mňa autorka opisuje úplne normálnu situáciu. U nás v oboch rodinách je bežná prax, že s potrasením rukou a darčekom sa čaká na pozvanie od oslávenca, ale nie sme teľatá a v deň sviatku zvládneme venovať pár minút naťukaniu sms alebo krátkemu telefonickému blahoželaniu. Aj deťom. A nie, nikto si to nedrží v hlave, máme apky alebo kalendare- podľa osobnej preferencie.
Tak my byvame v Rakusku, ale pri hranici s IT ( cize daleko) a babky a blizka rodina vzdy napise, vola, stari rodicia k nam chodia skrz oslavu narodenin maleho.
Verím, že si smutná ale vo svojej podstate to nie je až taká tragédia.
Mne by to napríklad bol tiež ľúto ale nie je to nič veľké , čo by vyžadovalo viac ako jednu myšlienku.
Ľudia žijú svoje životy a často so starosťami a problémami.
Proste zabudli.
To neznamená že nemajú tvojho syna radi.
no ja ta chapem, mna by to teda tiez mrzelo. skus dnes zavolat starym rodicom, ze ci su v poriadku, kedze sa vcera neozvali 🤷♀️ povedz, ze si cakala, ze sa ozvu, ked bol vcera taky den. viac s tym bohuzial asi nespravis nic.
Tak keď bývate sami v Nemecku, návštevu bolo asi nereálne očakávať. Ale áno, ak má malý starých rodičov a krstných, je hanbou,že si nespomenuli a neozvali sa, ja osobne by som to takto na diaľku riešila okrem toho ešte poslaním aj nejakej detskej karty a malého darčeka. Dúfam, že aspoň doma ste mu to vynahradili a spravili si pekný deň. Čo sa týka ďalšej rodiny a kamošov, už ide o to,ako to máte zaužívané, mňa vždy poteší, keď si kamaráti spomenú, keď nie, nič sa nedeje,nakoľko ja si tiež nie vždy spomeniem, máme veľa kamarátov a ešte viac detí v okruhu a stále pribúdajú ďalšie, som rada,že si vôbec pamätám správne mená 😅
Od starych rodicov by ma to mrzelo. Pri najblizsom telefonate spomen, ze maly mal narodky a mal tortu, atd. Mozno naozaj zabudli. My mame jeden tyzden v roku kde su 2xmeniny a 2xnarodeniny, vsetko v iny den. Vacsinou dostaneme hromadne gratulacie a ani neocakavam, ze mi budu kazdy den volat, alebo pisat, kvoli niekomu kedze deti este telefony nemaju.
Tak mna by to mrzelo iba v pripade starych rodicov, inak nie.