Ahojte..viem ze teraz co napisem je vlastne..uplna hlupost oproti naozajstnym problemom..ale..rozisla som sa s otcom mojich deti..priezvisko mali po nom..a teraz..mi to priezvisko dost prekaza..uz som skor..nanho az alergicka..lutujem ze sme to vtedy dali takto..lutujem ze vtedy som na to pristupila a dali sme priezvisko po nom..malo ostat po mne..aj ked som u lekara alebo v minule v nemocnici,neviem..neviem ci mam vysvetlovat ked aj mna prezyvaju tym priezviskom a neviem ci mi rozumiete..a casom som na to ostala akasi..fakt alergicka..a vadi mi kedze sa on o nich nestara ako by mal vadi mi ze nosia ich priezvisko..najradsej by som ho zmenila..ale neviem ci by to bolo spravne..ten starsi syn ma uz tri roky..asi si pomyslite ze je to nezmysel co tu riesim..ale..nemozem si pomoct...neviem ci som sa spravne vyjadrila aby ste ma pochopili..ale vopred za vsetky nazory dakujem..
ano priezvisko mozes zmenit len so suhlasom otca....
No a preto som dala svojmu dietatu moje priezvisko...odolala som naliehaniu, proseniu....ked mal drobo 3 roky sme sa zosobasili a odvtedy mame manzelovo priezvisko vsetci....a ako pisu baby hore...zmena priezviska musi byt zo suhlasom oboch rodicov
Suhlas otca tam musi byt bez debaty. Ak ti neda suhlas bohuzial nic nezmozes. Skuste sa dohodnut ak na tom trvas nejako to prekusny😆
@sealaris myslim, ze viac ako "priezvisko" ti vadi nespracovany rozpad vztahu a to, ze "ocniko" neskace ako piskas. Ci dobry ci zly, je to otec tvojich deti, ineho mat nebudu. A malo by byt aj v tvojom zaujme, aby deti mali s otcom co najlepsie vztah (napriklad aj tym sposobom, ze sa aktivne budete otcovi "pripominat", ked "zabudne"). Nie tu priepast medzi otcom a detmi este zvacsovat 🙄
@maslenka47 ako vies ze chce aby skakal ako piska??
@maslenka47 preco by jej mal vadit rozpadnuty vztah. Sak asi sa snim nerozisla len tak. Co je natom ze nechce aby sa deti volali po nom ked on sa o tie deti nezaujma😃
Ja toto menenie priezviska deťom neuznávam. Teraz im zmeníš meno na svoje. O pár rokov sa možno vydáš, zas budeš mať iné meno ako deti. Zas im ho budeš meniť? No ako myslíš...
Ja osobne nerozumiem ženám čo porodia dieťa vo voľnom zväzku a dajú priezvisko po otcovi svojho dieťaťa. Vysvetli mi toto niekto ? Však len komplikácie to prináša. Ak by som mala ostať slobodnou matkou , nebolo by nič čo by ma presvedčilo aby som dala priezvisko po otcovi svojho dieťaťa.
@maminuska tak tak
@maminuska mas pravdu, tiez to lutujem a neviem, preco sa to robi...to ale neznamena, ze lutujem, ze som sa nevydala. naopak chvalabohu som sa nevydala
@sealaris jedine, co ti poviem, ze rozumiem tvojim pocitom a nie je to trapne
@mima4 prosim ta - fakt uz tieto tvoje teorie....pises to v kazdej teme, nie kazda zena sa trasie, aby bola poziadana o ruku - nesud inych podla seba...ale uz ma to unavuje vysvetlovat. niektore tvoje nazory su fakt ako z 18. storocia
@mima4 práve pre toto ich nepožiada o ruku alebo len zriedkavo . Lebo čo mu chýba, deti priezvisko po ňom majú , doma to je AKOBY manželstvo tak nič nerieši.
Raz ma tu jedna dievčina rozosmiala , fakt v dobrom , keď ako rozvedená čakala s priateľom dieťa a ten sa nijak nemal k tomu aby si ju vzal , tak mu vraví že treba ísť urobiť vyhlásenie na matriku o mene dieťaťa a on že aj o priezvisku nie ? Ona vraví o akom priezvisku vravíš , bude sa volať po mne. Povedala že zbledol , lebo jeho dieťa by malo meno po jej bývalom manželovi. Stihli sa vziať ešte pred narodením toho bábenka , vraj do dvoch týždňov naklusal aj so snubákom a obrúčkami . 😀.
@maminuska
ako jedno je logika, alebo realita a druha vec su ocakavania a romanticke predstavy a tie neraz zeny drzia pod mega zamkou schovane....
vies, to jje to iste ako "udrzat si vztah tehotenstvom"... ci "on sa po svadbe/dietati" zmeni....proste logicke bludy...realita ukazala ze bludy..ale velmi vela zien v tom realne zije...
@beatrice1607, uplne trefna otazka, nemam slov! 😠
@maminuska ani ja takym zenam nerozumiem.Treba si to s priezviskom fakt dobre rozmysliet.Mam niekolko znamych,co maju deti s inym priezviskom,lebo porodili a neskor sa rozisli s otcami svojich deti................................
Ja som dala synovi,lebo sa narodil mne rozvedenej, svoje priezvisko.Nie po otcovi dietata,aj ked som nastvala celu jeho rodinu.Rok neskor si moje priezvisko da pri sobasi aj otec dietata.Nelutujem svoje rozhodnutie.
Ja tiež žijem s partnerom bez svadby a krpec ma jeho meno. A vôbec nečakám kedy ma drahý požiada o ruku. Keď sa raz vezmeme, tak sa vezmeme. Bude to o dohode nás dvoch. Nevidím v tom žiadne komplikácie. A nemyslím si že svadba je trápna. Len mi nepríde nejak extra podstatná vo vzťahu.
@vivuska666 ty sa cela netrasies? mozno sa trasies, len to ukryvas🙂 to myslim teraz ironicky
@beatrice1607 🙂)
Baby dakujem vam fakt za kazdy nazor...bola som sprosta ze som sa nechala prehovorit..ono to bolo tak ze..,,sak sa budeme brat.teraz ho dajme takto a nebudeme muset potom.." no a teraz to lutujem..nie je to v tom ze som chcela svadbu a tak..on,chcel,len..proste,neskoro som si uvedomila ze,nedokazem zit a tolerovat mu iste veci..bola som sprosta fakt..si to uvedomujem..skoda ze az tak neskoro;(;( vadi mi uz ich cela rodina..p dovod viac mi asi aj vadi ze by mali mat ich priezvisko ked sa tak nakoniec ukazali..hmm..mate pravdu hej,teraz tu vyplakavam,no keby som nebola taka blba nic by nemuselo byt;(;(
@sealaris priezvisko by si mohla zmenit len so suhlasom byvaleho. Ak on nebude suhlasit, neda sa to