Dobry den,chcela by som sa spytat,,v tom pripade,keď môj partner chce ma zobrat,(ma exekutora),,ja mam menšie majetky,,treba predmanželska zmluva??či moje majetky sa netýkaju na jeho veci,,exek,,??dakujem
Tomu sa povie perspektívny partner do budúcnosti...
@ave17 akože nerozumiem,pýtala sa na nieco iné a naozaj človeka môže v živote postretnúť všeličo,nemusí to byť hneď zlý partner... Všakže😉 nemusí spadať do kategórie tých čo si požičali na tv alebo nový telefón,takže napísať človeku o ktorom nič nevieš, "perspektívny manžel"je trápne. Nikto nevie,čo sa mu môže v živote stat.
@ave17
@maciatkolulu
Myslím, že exekúcie by si mal vyriešiť pred vstupom do manželstva a ukázať, že stojí za to. Inak tiež Radim do manželstva s takým mužom nevstupoval.
@maciatkolulu dakujem
Nie, na tvoj majetok, ktory si nadobudla pred manzelstvom nemaju pravo siahat.
Držím palce aby ti svadba dobre dopadla a aby ste boli šťastný 🙂
Ja by som vám priala, aby vám všetko dobre vyšlo, len pri takom stave, keď je do niekoho zaľúbený sa prehliadne, že partner možno aj má takú vlastnosť, že si nevie dobre rozplánovať financie, má veľké nároky, ktoré si nedokáže pokryť. Ale môže sa stáť každému, že sa dopracuje aj nie vlastnou vinou k exekúcii.
@nancyke ale ak mate spolocne dieta.... tak ak by zomrel tak dieta dedi aj plusy aj minusy po ooboch. cize jeho dlhy prejdu na dieta. a mozno by muselo odrieknut dedicstvo... je to komplikovana situacia. taktiez. ak ty budes zarabat napr tisic eur a on nic tak aj z tvojich zarobkov sa budu uspokojovat naroky veritelov a exekutora. byt tebou tak si ho beberiem kym nie je na nule.... ak si ho veznes a zomrela by si dom budu dedit polovicne on a dieta tj pol pol ak dom ma hodnotu 150tisic a on ma dlhy 20-30tisicc tak jeho poduel domu prepadne banke exekutorovi a tvoje dieta ostane bez domu.... cize ak mas dom a dieta a on exekutora uz len kvoli ochrane majetku pre dieta by som si ho nebrala
Pozor teda na toto. Vysporiadanie bsm po rozvode/rozchode. Budes ho vyplacat? Brat nAto hypoteku? Lebo ak ano. A nebudete mat zuzene bsm. TK do hypo musi ist novy manzel. A nedaju vam ju kvoli jeho exekuciam
V tom pripade je to v poriadku
@nancyke ale spolocne dieta dedi manzelove dlhy. to je fakt. a tym padom moze prist o dedicstvo jeho alebo aj z tvojej strany.... a ak dostanes peniaze vyplatenie po uxavreti manzelstva atak aj tvoj novy manzel narok na polku. priklad. patri ti 50tisic ale vezmes si ho a vyplatene az potom tak jemu automaticky vznika narok na 25tisic. nerob to. ked sa raz dostal do dlhov dostane sa zas... neskonci to dobre...
Majetok nadobudnuty pred manzelstvom nespada do spoluvlastnictva manzelov. A na SR neexistuje nic take ako predmanzelska zmluva. Iba po uzavreti manzelstva si zuzte bsm. Aby pripadne dalsie exekucie nepostihli aj teba