Ahojte babulky,
neviem ako začať a ani neviem kedy sa to pokazilo :(
Sme manželia už 14 rokov. Máme dve krásne školopovinné deti. Všetko funkogovalo tak ako má, a samozrejme aj také malinké hádky pre blbosti sem tam boli. Ale teraz čo prežívame, tak to je niečo hrozné. Uplne sme sa odcudcili, obidvaja sme sa stiahli do seba a prestali spolu komunikovať. Rozprávali sme sa len o tom podstatnom, čo variť, ako deti a tak,.... Zo sexulnej stránky to je úplne v poriaku, ale to je asi tak všetko :( Ja si nemôžem nájst prácu, chápem aj preto som trochu nervozna. Už som bez práce niečo cez 1 rok a neviem čo dalej, nikto nám nemá ako pomôct moji rodičia aj svokrovci su daleko a manžel má svoju firmu tak chodí domov -ako má robotu. Tak s ním nemôžem rátať aby šiel pre deti. A tam je jeden problém, moja robota. Všade je taká prac. doba, že nemám kde nechať deti. a už s toho šibe, ked som sama doma. A nedávno som zistila, že si manžel píše maily a na pokecy s "kamarátkami", teda povedal že su to iba kamarátky jeho zamestnanca a iba si s nimi píše a nič s nimi nemal. ALe ja neviem dokedy to tak vydrží a či mu mám vobec veriť. A ako sa mám knemu správať. Povedal, že ma už ani nelubi , ale stále má mám rád. Chceme to riešiť, ale nevieme ako. (Asi pojdem do nejakej poradne, alebo niekde....). A ja teraz neviem ako sa mám k nemu správať, mám mu vyznávať stále lásku a hladkat a sexovať, akože nič? No neviem ako dalej, aj deti si všimli, že niečo nieje v poriadku.
Cítala som rozne diskusie, na takúto tému, ale neviem ako to zmeniť, ja by som sa chcela zmeniť, už na tom pracujem, ale u mm nevidím, že by javil nejaký záujem, ale odísť nechce. A ani ja to nechcem. To sa mám-e navonok tváriť, že je všetko v poriadku a v mojom vnútry bude veľká búrka?
Vopred dikes za odpovede a diskusiu.
ano má firmu ale takú malú, su len dvaja. a fa mu robím večer doma, ved ich nemá zas tak vela.
@ciaa no v kazdom pripade je potrebne najst spolocnu rec - aspon sa o to pokusit. Je jasne, ze ked si cely den doma, vsetko rozoberaz v hlave stale dokola a dokola a trapis sa s tym k zblazneniu. Situaciu, ked mas na starosti deti a nemas ziadnu pomoc dobre poznam. Niekedy mam tiez stavy zufalstva a vycerpanosti. Skus vecer si k nemu sadnut a navrhnut mu, aby ste sa bez hnevu porozpravali a nasli problem a zaroven sa ho snazili odstranit. Urcite to nebude za jeden vecer. A s tou pracou, ohh, co tak internetovy obchod alebo opatrovatelku na vyzdvihnutie deti, aby si to stihala casovo v praci a mohla ist na plny uvazok?
Asi by si si mala najst nieco co ta bude naplnat, nemusi to byt prave praca, ale nieco co ti doda energiu a dobry pocit zo seba. Mozno nejaky sport, konicek,...A cez vikendy ist na vylety spolu s manzelom, detmi. Najst nieco co vas spaja, co by ste mohli robit spolu, pri com by ste opat nasli cestu k sebe a komunikovali. Ked nechce odist, tak hadam ma snahu nieco riesit.
@ciaa
ako moze u vas byt vsetko OK po sex.stranke, ked ste sa odcudzili a nemate si co povedat...to teda nechapem...ako viem si predstavit ciste zivocicne smiesne pohyby 😉 ale teda, NIC VIAC.....
...ked teda u vas tato sfera podla teba je ok, tak to skus vyuzit a v tychto slabych chvilkach s muyom viac komunikovat, rozpravat...daj mu najavo, ze ti na nom zalezi a chces to zmenit, ale bez neho to nepojde....je to dlhhhhhhhhhha cesta, ale ti co chu si k sebe cestu najdu...
@viera27 ja si zas myslím že ked manželia spolu pracuju nie je to ten najlepší nápad . Ja s manželom aj pracujem a niekedy naše rozhovory sa točia hlavne o práci čo je na škodu.
Neznášam také kecy - že už ťa neľubim ale mám ťa rád. Často sa toto slovné spojenie používa u nevyzretých jedincov, určitým spôspbom sa snažia druhu stranu raniť ale nie úplne odohnať, však kto by pral , varil ,staral sa nie ?
Žena snahou aby ju muž zasa ľubil , však ju má len rád , prestáva si sama seba vážiť.
@ciaa čo takto začat pracovať na sebe , chodiť cvičit, učit sa jazyky, chodiť cez víkendy von ....
Je čas sa odtiahnuť aby si manžela pritiahla späť.
moj manzel podnika tiez a je cely den prec, rano sa ani nevidime z domu odchadza o 5.30 a prichadza o 18.30 ja som na vsetko sama, ano pomahaju mi rodicia velmi, ked treba pomozu mi s detmi , ale doma som cely den sama uz som si zvykla, stale je co doma robit, mame teraz najmensiyu dcerku, ktora ma zamestnava najviac ma 11 mesiacov, vecer , ked pride muz sadneme si spolu, porozpravame sa , vypijeme kavu, pomoze mi s detmi, ale vacsinou vsetko zvladam sama 🙂 🙂 🙂 a ja som doma uz odkedy sa narodil najstarsi syn a ten uz ma 19 a pol roka , som proste zienka domaca 🙂 🙂 🙂 🙂 ano su dni , ked sa hadame, ale je ich velmi malo a zasa vikendy sa venuje v plnej miere detom a mne 🙂 🙂 🙂 🙂 vsak niekto nas uzivit musi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@ella555
@vadimka len pri sexe sa rozprávať nedá, a nebudem to v posteli riešiť.
ano už si hladám aj prácu ako upratovačka, al. opatrovatelka detí, síce mám vyštudovanú ekonomickú školu.
A ten výlet? narhla som mu, že začneme spolu chodiť aspon raz začas a povedal, že kedy, cez týžden je unavený z práce a nikde sa mu nechce ist večer von, a cz víkendy je rád že si oddýchne a niečo urobí na dome.
@dionyzka
@andrejka1974 no vies, ale zase je ine ked mas na starosti 5 deti a je ine, ked mas na starosti 2 deti, ktore su prevaznu cast dna v skole. Ta dospelacka spolocnost pripadne nejake ohodnotenie v praci moze chybat.
@dionyzka ja mam tri skolopovinne deti, jednu skolkarku a tak som cele doobedie len s nou , deti domov pridu o 14.00 , dcerka zo skolky okolo pol stvrtej , potom sa ucia, maju kruzky, idu von a zasa som sama a ja som robila len rok a mne robota naozaj nechyba, vsak jej mam dost doma 🙂 🙂 🙂 🙂
@maminuska máš pravdu, nieje dobé ked spolu pracujeme. Však to pritiahnuť si ho spať, ale či mi bude verný a aj ja potrebujem počuť niečo pekné a nejaké to pohladkanie a bozk, usmev....
@andrejka1974 no a ja doma nemám čo robiť, upracem za cca 2-3 hod. tak 2x do týždna a na dvore stíham tiež porobiť, a nič iné nerobím. len sedím pri telke motám sa po dome. keby som tu mala aspone nejaké kamošky, ale ani to nemám, pristahovali sme sa sem prednedávnom, a tie "kamošky- maminky zo školy" tak to su len také bla bla rozhovory.
@ciaa ... preco si hladas pracu mimo Tvojho odboru? Ked Ta bavi, co si vystudovala, mala by si ist tym smerom, pretoze opat nebudes spokojna s takou pracou. Musis si viacej verit, dostudovat jazyky, oprasit znalosti a hodit na "pracovny trh".
Tak mu navrhni, ked nechce ist na vylet alebo von, ze si spolu postavite - zostrojite nieco v zahrade: altanok, okrasnu zahradu - hocico, co mozte robit spolu a bez stresu.
@maminuska tiez pracujem s manzelom, roky rokuce. A tiez je u nas praca casto temou rozhovorov. Ale tak nas to bavi a hlavne vela si tak pomahame. Ja to vnimam ako velmi pozitivne u nas. Lebo faktom je, ze ked mate spolocnu pracu, mate spolocne zaujmy, spolocny okruh priatelov. Jednoducho vzdy je o com 😀
@ciaa a odkial si
@ciaa
si ma rozosmiala....no pri sexe sa rozpravat mozno neda, ale pri milovani ano....vyskusane....jasne, je to uplne nieco ine, heslovite..ale da sa vsetko....nuz, ale ja som hlavne myslela PO milovani resp. po sexe vo vasom pripade....zla logika, ze nechces tahat tam problemy...je rozdiel ako mu co povies...veci sa daju povedat predlozit na 1000sposobov, aby to neublizilo.....ak nemozes so svojim muzom rozpravat od srdca v posteli, tak preboha kde????? skus rozmyslat nie tak obmedzene,ako bez urazky,,,, 😉
@andrejka1974 ... vies to je velmi individualne, doma je podla mna roboty vzdy - hlavne pri viacpocetnej rodine, ale nie kazdeho to musi naplnat. Niekto naozaj potrebuje pracu, kde dosahuje vysledky, aby sa citil zmysluplny. Kazdy clovek je iny.
@dionyzka prácu si hladám inú preto, lebo tu nič nieje v mojom obore, administratíva, a čo je, tak opať ten problém kam s detmi po škole? Prac. doba je min, do 17 až 18 hod. a to si ja nemožem dovoliť. a kto si ma zamestná na pár hodín, ked ma tam potrebuje celý den? Kto ich vyzdvihne zo školy? tak preto hladám niečo len tak aby som vypadla z domu a potom stíhala aj deti vybrať zo školy.
No neviem uvidím ako to všetko dopadne , ale ja už naozaj nevládzem a ked som doma, tak len o tom všetkom rozmýšlam a hladám na sebe chyby.
@andrejka1974 okr sc
@andrejka1974 a ešte som chcela okrem toho, že ste s bábatkom doma a dostávate materku, poberali ste nejakú dávku? Alebo niečo na čo mám nárok ked som doma? Dávku v hmotnej nudzi na to nemám nárok, kedže mm podniká. dakujem.
@andrejka1974 prepac ale to si sem prisla napisat ako si ty spokojna alebo co? Ziadnu radu som od teba nevidela len popis ake je to u vas super.
@ciaa ak su deti v skole do 16.hod a Ty potrebujes byt do 17 - 18 v praci, tak si skus najst nejaku milu pani, co Ti ich na tie dve hodiny zastresi, aby si jednoducho mohla ist do prace.
Mozno ta situacia nie je ani taka zla ako Ty ju pocitujes, kedze stale to v sebe analyzujes a rozmyslas, kde je problem.
A nehladaj stale na sebe chyby - skor energiu davaj na nejaku zmysluplnu cinnost: doobeda sa ucit jazyky atd., vypadnes z domu, naucis sa nieco, na rozum pridu ine myslienky. Nevyriesi to problem, ale Ty sa nebudes citit taka nemozna a budes mat viac sily i na riesenie manzelskych problemov.
@ciaa a co tak dochadzat za pracou do BA? Ake velke su deti? Nemozu byt uz same chvilu doma? Co tak najat si nejaku aupair na ten cas kym sa vratis z prace? A s tm.... Hmmm my sme tiez taki ze sa uz malo spolu bavime. Sme velmi obidvaja unaveni... Mame 3 male deti. Mm pride domov z roboty tak okolo 18:30, dame deti spat a on zaspi okolo deviatej. Takze komunikacia so mnou nula bodov. Ale co nam velmi pomohlo bol spolocny vikend bez deti. Boli sme na jesen takto spolu v tatrach a bolo to uzasne. Konecne sme mali cas sa spolu rozpravat, v klude jest, atd. Ja by som to riesila asi tak. Dat na vikend deti starym rodicom... Alebo na prazdniny (napr na velku noc). A ist niekam na par dni vo dvojici. To robi zazraky.
@ciaa tvoj chlap sa s tebou normalne nebavi, chodi na pokec s cudzimi zenskymi, ma ta iba "rad" a ty s nim napriek tomu dalej spis, dalej v plnej miere "servisujes" domacnost a deti, a este tusim mas aj pocit, ze hlavny problem je v tebe?!
Prepac, napisala som to tvrdo, ale ak si svoj prispevok precitas, toto mi z toho v skratke vyslo..ano, chce to zmenu, to urcite, a velku.
Musis byt viac sebecka, a hlavne sa zacat mat zase rada. To, ze si nemozes najst pracu, neznizuje tvoju ludsku hodnotu. Aj ty mas pravo na volny cas, na vylet bez chlapa a deti, na nove saty, na kadernicku, na jazykovy kurz alebo na cokolvek, co ta spravi stastnejsou. Zasluzis si to, o tom nepochybuj. A ked si ty uvedomis svoju hodnotu, uvedomi si ju urcite aj tvoj m, a snad mu trkne, ze vypisovanie si so standami na pokeci ho moze stat vela..
@ciaa nie nepoberali manzel podnika
@andrejka1974 neviem ako dlho si doma, ale prezentuješ to tu že asi poriadne dlho a ešte ťa to j naplňa. Ok, každému vyhovuje niečo iné, len či ťa to bude naplňať aj v dôchodkovom veku, keď budeš poberať len sociálny dôchodok, deti budú veľké a nebudú ťa chceť mať na krku a to ešte nevieš, či manžel bude podnikať stále a tým či budú financie donekonečna.
@ciaa detičky sú aké veľké, keď chodia už do školy? nejaká družina, alebo záujmové krúžky, to by si ten čas takto vykriť nevedela? na druhej strane deti sú aj manželove, podla mňa keby si musela ostať dlhšie v robote, tak by ich vedel vyzdvihnúť, lebo by musel, teraz nemusí, veď si doma. Ďalšia vec je, robota v administatíve. Za predpokladu že by si si nejakú našla, to do akej firmy chceš ísť aby si tam bola do 18tej? Takýto "dobrovoľný" pracovný čas vytvárajú veľké firmy.
Radim zobrat deti a odist na urcity cas prec,k rodicom,sestre,kamaratke,proste prec od neho nech si uvedomi co doma ma a ked nie,tak nech si ide za "kamaratkami"z pokecu,taky chlap nestoji za to,aby si sa trapila koli nemu. Vsak on si ta zenska nevazi,on potrebuje mat len servis ako oper,ozehli,navar a postaraj sa o deti a ja si budem uzivat. Viem o com hovorim,mne odlucenie prospelo,teda nam prospelo.
@elizeenka Ja by som od manzela neodchadzala, neni to take vazne u nich podla mna..len momentalne maju krizu,ktora sa urcite casom vyriesi...preco hned zbalit sa a odist..a kam?? k rodicom? Neodchadzat podla mna, ale riesit to..ist niekam na vikend spolu..kupit mu to ako darcek..len oni dvaja..alebo aj s detmi..ved deti velmi manzelou spojuju..A podla mna jej muz si vobec neuziva...pracuje..nebeha po baroch, po veceroch..nechapem preco jej radis aby sa zbalila a odisla?? 😖
@elizeenka som za tento názor, niekedy je dobré urobiť doma "ticho" aj takto, len ak je kam odísť, a nie každému príde dobre zaťahovať do takých to problémov kamarátky, alebo rodinu. Deti musia chodiť do školy tiež. Ale schvaľujem, možno by to zabralo a ak nie tak potom ten chlap nestojí za nič.
Nemôžem si pomôcť, ale asi to dám do niakej témy. S manželom máme veľa priateľov, samostatne aj spoločných. Nikdy som neuznávala pokec a ani Fc, pýtam sa a fakt by ma to zaujímalo, načo je potrebné ženatému mužovi, čo má prácu, podniká, ženu, deti, aby sa odprezentovával na FC, mal tam 2/3 priateľom ženy a z akého titulu má potrebu sa s nimi vykecávať??? Stretnutie vonku, v obchode, na pošte, bežne, len tak, v pohode, ale toto fakt nechápem.
@ciaa manzel ma svoju firmu? Tak sup sup k nemu. Urcite potrebuje uctovnicku, alebo nejaku administrativnu silu. Ak nevies, nacase sa naucit. Pribudnu peniaze, spolocne temy, nebudes znudena sediet doma.