Unavené manželstvo

keram3053
2. jan 2014

Rozmyslam ci je mozne aby sa dvaja ludia zacali mat opat radi ked uz manzelstvo nefunguje.Viem ze mozne to je ale asi nerealne.Navyse mam pocit ze to vlastne uz ani nechcem.Zit s clovekom ktory je do praktickeho zivota takmer nepouzitelny,ktory ma na prvom mieste pracu,ziaden vztah k domacnosti,slaby zaujem o rozvoj svojich deti,ziaden vztah k pohybu,nezodpovednost ani len k svojmu zdraviu,ktory vas sklame po charakterovej stranke,...je pre mna tak psychicky narocne ze si hovorim ze radsej budem zit sam. Ja som bol taky kludny clovek ked som sa zenil ale za tych poslednych par rokov som stratil strasne vela trpezlivosti.Niekedy reagujem uz dopredu podrazdene aj keby som nemusel ale mam pocit ze o co sa nepostaram sam tak to nebude.Viem ze by bolo spravne uz len kvoli detom dat vztah do poriadku ale asi mam tvrde srdce alebo co. Hovorim si ze som odpustil ale lasku uz necitim ziadnu.Skor hnev ked vidim ako u nas doma takmer nic nefunguje.Mozno som zly clovek?Niekedy ma to zoziera.Rozist sa je pre mna boj s vlastnym svedomim ale ten boj asi prehram.Najnovsie som sa dozvedel ze ju ponizujem.Je pravda ze mam obcas take poznamky ze kym si ty rozmyslis tak ja to 3x spravim, ze je spomalena a ze nerozmysla.Nic viac ale to by ste neverili kym by ste nezazili ...mohol by som tu slohovu pracu napisat.Mam toho pokrk.A ked padlo slovo rozvod a deti, tak deti by dala mne lebo by nemohla robit pracu ktoru ma.Tomu sa len tesim ale ten jej pristup ten ma teda sklamal.A tak v dobrom aj zlom,ked ma clovek pocit ze ostalo len to zle deti urcite ocenia taku obetu.Len ci ju chcem priniest? Prepacte,asi som si potreboval len ulavit...nechcem lutovat

zuzkat1
2. jan 2014

@keram3053 Ahoj.zda sa ze si sa rozhodol.tak treba to doriesit a postupit dalej.
Len nechapem ze nechce deti.neviem si to predstavit.

silviettaa
3. jan 2014

a co ma za pracu?.co take dolezite robi?

fra
3. jan 2014

myslím že je to možné, asi 2-3 párom v mojom okolí sa to podarilo... chcelo to dobru volu na oboch stranach a mnoho, mnoho navštev manželskej poradne

lucia20
3. jan 2014

@keram3053 ja som si vzdy myslela ze kee obaja chcu tak to pojde. U nas to chodilo zle. Ked som k nemu vystierala ruku ja tak on ju mal za chrbtom a opacne. Teraz som uz 9mesiacov rozvedena. Mwnzelstvo sme vzdy lepili a drzali ako sa dalo. A teraz? Vycitky ostali a este to asi nejaky cas potrva,ale teraz sme obaja stastni. kazdy v inom vztahu a na inom mieste. Asi to tak malo byt.... aj ked to cloveka mrzi....

keram3053
autor
3. jan 2014

@zuzkat1
Kvoli detom to musim nejako drzat len obcas mam pocit ze mi z toho hrabne.Ona sa boji ze by sa sama o ne nevedela postarat, musela by zmenit pracu,...
@silviettaa
Pracu ma narocnu na cas lebo od nich vyzaduju dost vela,aj doma dost robi.

keram3053
autor
3. jan 2014

@fra
Viem ze je to mozne.Len momentalne s tymniesom vnutorne akosi stotozneny. Asi som tvrdy,a mozno zly,mozno sa to casom vo mne zlomi.Neviem ci by poradna pomohla,tie problemy tu ostanu a jedine ze by som to prijal ako to je a to pre mna vobec nieje lahke.

flower2
3. jan 2014

Nuz praca je fajn a este ked cloveka bavi, ale od toho ako si vyhcovame deti a kolko casu im venujeme, od toho sa oadvija aj ot ake budeme mat potom vnucata a podobne..... pre mna je toto na prvom mieste.... tiez som mala moznost ist hned po skole na doktorat.... nevyuzila som, lebo som mala vtedy pol rocne dieta....nevyuzila som, a teraz uz tu sancu mat nebudem, ale nemam pocit zeby osm o nieco prisla....bez titulu navyse prezijem, ale tazko by som asi niesla , keby osm prestal diata kojit koli praci.... a keby osm s nim netravila tolko casu ako som travila....
Medzicasom sa rozpadol aj vztah.... a som na deti sama, ale i tak nepojdem do prace skor ako nebude mat mladsi aspon 2 roky, lebo dieta matku jednoducho potrebuje.... financne ledva prezivam....ale som stastna !
Skus si so zenou pohovorit... skus pred rozchodom vsetko, aby si nelutoval, vratane manzelskej poradne, psychologa....
ja som tiez skusala vsteko, no s mojim ex nebola rec, vsetko razne odmietol.... ale aspon viem ze osm pre zachranu spravila vsetko, a mam cisty stit pred detmi.... lebo je fakt ze tie si to odnesu najviac.....

evkakorcek
3. jan 2014

Tak toto je ešte z aprila https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-si-zacat-novy-vztah/ už vtedy si bol rozhodnutý. ak manželku nemiluješ, nemáte k sebe žiadne city, žiadnu cestu. Tak potom naozaj načo?

zuzkat1
3. jan 2014

@keram3053 takto ti poviem. Samozrejme ze sa da spolu ostat,ale tam musi byt ochota na oboch stranach a ti ludia to musia chciet kvoli sebe.musia najst zvysky lasky,naklonnosti... Ak je to kvoli detom-len kvoli nim- tak to nema zmysel.budete takto prezivat a deti nie su hlupe tie vycitia tu negativnu energiu.a veris ci nie nebudu stastne.
Inak ja som opacny extrem,ja by som kvoli detom aj doma ostala..

zuzkat1
3. jan 2014

@keram3053 skusil si si spomenut na tie casy ked ste sa lubili? Co citis? Alebo taka ze s nou nie si? ze ste fakt od seba..ako sa vtedy citis?

valy
3. jan 2014

@keram3053 kto financne zabezpecuje rodinu, manzelka alebo Ty? ak manzelka, tak asi mate zmenene roly v domacnosti. mozno by aj ona bola rada viac doma, ak by si ju dokazal financne Ty zabezpecit?

gzzzl
3. jan 2014

@keram3053 a co tak toto dat precitat druhej polovicke? je tam vsetko napisane... je mi luto, ze sa taketo veci stavaju, hlavne ked su tam aj deti...

keram3053
autor
3. jan 2014

@evkakorcek
Odvtedy sa zmenilo to ze ma pytala o sancu ale ja jej ju akosi neviem dat.Hovoril som si ze keby pochopila ako sa zachovala tak sa cez to prenesiem ale z jej reci ked je vo faze obvinovania mi vyplyva ze je jej len luto ake to medzi nami je a nie ako sa spravala.Rozhodol som sa sa ze akurat nebudem robit nic preto aby som si nasiel niekoho a mozno takto vydrzim kym deti dospeju ak mi dovtedy z toho necvokne.Mam aj obavy ze by ma deti z toho neskor vinili pretoze maju radi oboch rodicov,deti to velmi tazko pochopia.Mozno sa tu najde niekto kto takym niecim presiel a dokazal to v sebe zlomit,ja som asi na to prilis tvrdy.Preto to zase riesim,a davam si otazky lebo mam zmatok vo vlastnej hlave.

keram3053
autor
3. jan 2014

@zuzkat1
Vidis ze sama by si to drzala kvoli detom. Ja viem ze si to deti casom vsimnu. Ale u nas su hadky len minimalne,ja to riesim tichou domacnostiu,ani si nenadavame ani nic take co by deti nejako priamo negativne ovplyvnovalo.Keby nebolo deti tak by som to asi davno zabalil.

valy
3. jan 2014

@keram3053 prave som si precitala v druhej teme, ze rodinu financujes Ty z vacsej casti. v takom pripade ja z hladiska svojich hodnot nedokazem pochopit, preco je u Tvojej manzelky prvorada praca a je ochotna sa kvoli nej aj vzdat deti. skus sa jej na to spytat, preco je praca na vyssom mieste ako rodina.

svetlanatina
3. jan 2014

@keram3053 Ahoj. Žiadne manželstvo nie je ideálne. V kazdom manzelstve sú starosti. To iba na zaciatku manzelstva je to take zamilovane. Potom ked pominie zamilovanost, tak uz sa zije tak bezne, obycajne. Co je dolezite v manzelstve? Dolezite je to, aby ste si boli obaja oporou. Ak vidis, ze zena je spomalena, tak jej to nehovor, ale skor sa jej skus opytat, ci ju nieco nemrzi, skus sa jej pytat. Zeny maju rady otazky. Pytaj sa jej, aby si odhalil co sa za tym jej spravanim skryva. Mozno to bude nieco nevyriešene z minulosti. Pytat sa a este raz pytat sa. To je tiez dolezite: Neponizuj zenu, i ked si myslis, ze je hrozna. Ziadna zena nie je superzena, ziadna. Prave preto sa tvoja zena sprava tak, lebo ju nechtiac ponizujes. Pises, ze u vas doma nic nefunguje. Tak ti napisem, ze nikde v domacnosti to nie je idealne, to iba vo filmoch je vsetko je super. Netreba mat prilis vysoke ocakavania. Mal by si sa naucit prijat veci take ake su. Ja doma tiez nemam idealneho manzela, ale tak co uz. Jednoducho si poviem, ze zobrali sme sa a tak musime to spolu ťahať v dobrom aj v zlom. Skus sa snazit manzelku prekvapit. Skus urobit manzelke masaz. Urob nieco co ju fakt dostane do varu a mozno sa zmeni. Zeny miluju kvety. Ked chces, aby si ju zaujal, jednoducho kup kvet a SLEDUJ ako sa bude spravat. To musis zazit. Mne raz muz doniesol kvet a ja som nechapala, ale tak ma to vzalo, ze nemohla som sa hnevat na cokolvek co ma zožieralo. Jednoducho, ked sa zene kupi kvet, tak zena zmäkne, v hlave sa jej nieco rozsvieti a pomysli si, ze ma super muza. Za dalsie, skus svojej zene povedat, ze je pekna. Moj muz ked mi povie, ze som pekna, tak ma to vzrusi a mam ho zato rada. Tak skus sa aj ty skor zamerat na to, co by mohlo tvoj vztah upevnit. Nemysli na to aka je tvoja zena nedokonala, aka je spomalena, aka je........ked budes mysliet na to aka je nedokonala, tak to manzelstvo pochovas navzdy. Dolezite je pozerat sa na zenu s tym, ze ju lubis aj taku nedokonalu. Skus ju zacat hladkat. Aj ked sa uz tak nemate radi, ale urcite to tvoja zena oceni, ked prides k nej a zacnes jej hladkat ruku, nohu, chrbat. Uvidis zmeny nastanu. Dostane ju to a mozno sa zmeni k lepsiemu. Na rozvod ani nepomysli. Rozvod je skor pre tych, ktorych doma bud tyraju alebo je tam nieco vaznejsie. Tvoj problem sa da v pohode vyriesit, ale musis chciet. Dolezite je zacat s tym nieco robit. Este k tym dotykom. DOTYKY ZNAMENAJU SNAHU O ZBLIZENIE. skus sa tvojej zeny dnes dotykat a potom mi napis, co sa zmenilo.

juliana77
3. jan 2014

@keram3053 mna by tiež zaujímalo, ako je to s financiami vo vašej domácnosti, či tam náhodou nie je manželka ten ťahún, ak nie a rovnako prispievaš aj ty, tak potom si natrafil na ženu, ktorej domácnosť a realizácia sa v deťoch moc nevonia. No toto, čo tu ty opisuješ tu bežne riešia ženy, ktoré svojich mužov ani nevidia, deťom sa nevenujú, domácnosť prehliadajú, chodia domov len spávať, nie sú pochopené, milované a pod.

Určite sú tu ľudia , čo takým niečim prešli a ešte viac ich tu, čo takým niečim stále prechádzajú a tiež sú v bludnom kruhu ako ty. Zostať kvôli deťom je samozrejme veľmi zrelá a zodpovedná úvaha, ktorá však u detí moc neobstojí, pretože deti o tom síce nehovoria, ale tú nefunkčnosť citov medzi vami deti vnímajú.

keram3053
autor
3. jan 2014

@valy
U nas je toho vela zameneneho ale co sa tyka financii tak obidvaja zarabame,nie sme zavisli jeden na druhom.

keram3053
autor
3. jan 2014

@valy
Lebo nechce byt na mne zavisla.

keram3053
autor
3. jan 2014

@svetlanatina
Pekne si to napisala.Uplne suhlasim ze by sa vsetko zmenilo.Len ked clovek clovek tym neprejde a nevie co to znamena ze doma nic nefunguje...tak nema predstavu aku silu na to treba aby som to prekusol. Snad sa mi to raz podari aj ked to ruzovo nevidim.Uprimne ti zavidim.

juliana77
3. jan 2014

@keram3053 Z tvojich príspevkov, že u vás je toho veľa zameneného a nechce byť závislá mám dojem, že ti vadí že nosí tvoje žena nohavice. Ale túto ambicioznosť určite neskrývala ani v čase vášho spoznávania, možno to čo ti na nej inponovalo, ti teraz vadí.

A to, že ženy deti rodia ešte neznamená, že k nim majú aj niaky materinsky pud.

svetlanatina
3. jan 2014

@keram3053 vies, aj moje manzelstvo preslo tym obdobim kedy uz nic nefungovalo, ale fakt nič. Uz sme boli na tom ze asi riešenim bude rozvod. Ale pomyslela som si, ze nie, rozvod je pre tych, ktori nemaju zaujem dat to znova dokopy. A ja? Ja predsa chcem, aby sa nase manzelstvo prebralo a znova sme zacali fungovat ako predtym. Uz sme sa ani nerozpravali, ani nesexovali, ani sme si v domacnosti nepomahali. Mrzelo ma to. Jedine co som urobila bolo toto: Modlila som sa k Bohu a prosila o pomoc. Casto som aj mojmu muzovi vravela, ze teraz sa idem modlit k Bohu, aby nas dal zasa dokopy, lebo uz nevladzem. Neviem ci si veriaci, ale ak si, tak skus este volat k Bohu o pomoc. Na zazraky som nikdy neverila. Ale odkedy Boh vypocul moju modlitbu, manzelstvo sa na dalo znova dokopy. Znova sa mame radi, znova sme zacali sexovat, znova sme si zacali pomahat v domacnosti, znova sa vieme na seba pozerat aj laskavo. Ja si nemyslim, ze je to nahoda, myslim, ze BOH ZASIAHOL.

zuzkat1
3. jan 2014

@keram3053 nie zle si to pochopil...len kvoli detom by som to nedrzala. To ze by som ostala doma kvoli detom som myslela tak ze mna zaujimaju viac nez kariera.a teda ak by sa dalo tak ostanem v domacnosti.
Tak si s nou sadni a skuste to vyriesit-aspon nejakym kompromisom. Hadky nie su vsetko.my sme napr.talianska domacnost a hadame sa,ale mala vie ze sa lubime.naopak poznam rodinu kde je ticha domacnost,su spolu kvoli detom a tie deti to uz vnimaju. Ale je individualne,neviem ake velke su deti-vase.

zuzkat1
3. jan 2014

@svetlanatina to co si napisala je super,ale za seba -len za seba- ti poviem ze ak ma nieco trapi nenavidim otazky, kvety keby mi len tak doniesol tak ho podozrievam ze daco vyviedol (kedze to nie je jeho styl), atd.. ked som mrzuta tak nech ide odo mna a nech sa ma nechyta... Chvalabohu uz ma pozna a vie aka som divna🙂

svetlanatina
3. jan 2014

@zuzkat1 tak asi kazda zena ma rada nieco ine. ja dotyky a kvety milujem

zuzkat1
3. jan 2014

@svetlanatina hej vacsina🙂 ved vravim ze ja som divna... Kvety mi nic nehovoria,a dotyky mam rada ked som v pohode🙂 ked som nervozna tak vsetci prec-okrem dcery

jahodka8
3. jan 2014

Prosím napíš nám, čo konkrétne vo Vašej domácnosti nefunguje alebo pošli fotky. Po pravde povedané, ja vidím dosť veľkú chybu na tvojej strane. Prečo chce byť manželka od teba nezávislá? Nevyčítal si jej to, keď bola na materskej? Mne to manžel dva krát také niečo spomenul a ja som mu povedala, že môžeme sa rozviesť a nech sa stará o deti, ja pôjdem do práce. Ja som zažila niečo podobné, teda rovnaké a boli časy, ked som zarábala dvojnásobne ako manžel, pretože som robila dosť nadčasov a prácu som si nosila aj domov. No ale môj manžel to bral celkom v pohode, tešil sa, len ja som po 2 rokoch bývala dosť vyčerpaná, hlavne večer už o siedmej, lebo som mala duševne veľmi náročnú prácu. V domácnosti som toho stíhala málo, ale mne to nevyčítal manžel, ale paradoxne moja teta, ktorá celý život nechodila do práce, len sa starala o rodinu a závidela mi moju kariéru. No v dnešnej dobe sa dá veľa vecí kúpiť, aj jedlo. Čo konkrétne robíš ty v domácnosti? Nie si náhodou nahnevaný na to, že manželka zarába rovnako ako ty? Venuješ sa deťom? Ako ti už písala svetlana - dotyky sú dôležité, ale manželku si musíš vážiť takú aká je, ak s ňou chce zostať.

zabka88
3. jan 2014

@keram3053 ahoj, mám pocit že si momentálne v depresii a preto veci vnímaš negatívnejšie ako sú... určite je na tvojej žene aj niečo dobré, veď si si ju zobral takže niekde vo svojom vnútri ju miluješ.. skús si pospomínať čo ťa na nej priťahovalo, čo máš na nej rád... ver mi že nikto nie je dokonalý a pravda nie je iba na jednej strane, ale vždy niekde uprostred..
možno tvojej žene tiež v manželstve niečo chýba prečo sa utieka a fixuje iba na svoju prácu..keď píšeš že nemá vzťah k pohybu, čo tak zorganizovať nejaký pekný výlet do prírody aj s deťmi alebo nejaký program iba pre vás.. možno tam si nájdete čas aj jeden na druhého, porozprávať sa o budúcnosti...
rozvod nie je riešenie... je to len spúšťač ďalších problémov... skús či ešte nezapálite iskričku, ktorá by vzkriesila pozabudnuté city..

verito
3. jan 2014

Nechcem ta kriizovat, chcem ti dat pohlad zeny, ktora pracuje, ale tvoj postoj sa mi nepaci. Deti zatial nemam, ale mam domacnost, manzela, casovo narocnu pracu a uprimne, o detoch zatial ani len neuvazujem. Pokial chces udrzat cistu domacnost, nezanedbavat seba, manzela, pracu, je to viac nez tazke. A kazdy ma svoje tempo, to ze manzelke nieco dlhsie trva neznamena, ze je neschopna, iba to robi inak ako si ty predstavujes. Keby mna manzel kritizoval, aka som neschopna, tiez by ma to neposuvalo k vacsim vykonom, iba som rezignovala. Ja jej celkom rozumiem, aj ked do vasho vzathu nevidim, viem ju pochopit. Skus sa s nou dohodnut ze vezmes deti na jeden cely den prec, aby ona mala cas iba na seba a na domacnost. Mozno je uz vazne unavena a rezignovana.

maminuska
3. jan 2014

@keram3053 kľudne sa rozveď, maj deti v opatere a ešte len uvidíš ako ti nebude fungovať domácnosť. 🙂. Skupina záujemkýň o nový vzťah s tebou , s mužom ktorý má v opatere deti sa rapídne stenší . Budeš mať dni kedy sa ani nenadýchneš a možno sa vtedy nebudeš tak na manželku kriticky pozerať že je spomalná a tak .

Tiež si myslím že veľa chýb je aj na tvoje strane, ak chceš to manželstvo udržať tak začni od seba. A ak nie a manželku už nemiluješ tak sa teda rozveď.