Trapi ma dcerina buducnost a potrebovala by som poradit.Dcera ma 21 rokov a za rok uz vystriedala tri fabriky.Zo vsetkych ju prepustili.Ona vraví že všade sa snaží,ale nenauči sa všetko tak rychlo ako vyžadujú a preto vraj prepustaju.Naozaj to tak vo fabrikach funguje,že ak sa človek dajme tomu do mesiaca všetko nenauči tak hneď prepustia? Dcéra ma ukončené sou kaderníčka,ale mat svoj salón neje len tak takže to je nateraz vylucene.Bojim sa o jej buducnost aj ona je dosť stoho nešťastná,vidim to na nej aj ju pristihnem hocikedy plakať.Ako to riešiť?
Nemusi mat hned svoj salon, moze najprv u niekoho robit. Preco si nehladala pracu vo svojom odbore?
@0silvia0 väčšina kaderníčok su zivnostničky,maloktora si zamestna konkurenciu
Tak neviem, obcas vidim na kadernictve oznam, ze prijmu kadernicku. Treba asi skusat.
Prečo konkurenciu? Zamestnanec je zamestnávateľova konkurencia?
@h2 v takych prípade ano, lebo moze stiahnuť klientelu ku sebe a asi žiadnej kadernícke ani nikomu kto ma svoj salón sa to nebude páčiť
Otázne je, či sa dcére chce pracovať a v akom obore? Mne by sa vo fabrike robiť nechcelo… a šikovné kaderníčky vedia pekne zarobiť, ale nestačí len školu vychodiť, treba na sebe ďalej pracovať.
Ale keď niekto nemá na to, aby si založil vlastný salón, tak asi nemá ako stiahnuť klientelu k sebe. Čo ich bude strihať doma v kúpeľni?
Sú salóny, v ktorých pracuje viac ľudí a potenciálne raz si tiež môžu byť konkurenciou. Takto by som sa na to proste nepozerala. A nazatiaľ sa možno netreba ani chváliť nejakými plánmi do budúcnosti.
Buď o tom ako funguju kaderníctva nemáš ani šajnu alebo ťa dcéra pekne klame... Väčšina kaderníctiev funguje na spôsobe prenájmu kresla a kaderníčka platí mesačný nájom majiteľke (okrem teda tých maličkých kde je iba samotná majiteľka)
Áno, ak si pomalá alebo robíš zle tak ťa z fabriky vyhodia. Dcéra nech skúsi radšej obchod (tesco alebo nejaké s oblečením) alebo možno nejaká recepcia
Mne sa javí byť kaderníčkou resp. mať vlastný salón ako "zlatá baňa". Ja pochádzam z malého mesta a máme tu asi 7 salónov. Ak si nespravím rezerváciu aspoň mesiac dopredu, tak nemám šancu. Proste tie ženy majú prácu stále a sú max vyťažené.
Neviem aká je tvoja dcéra šikovná kaderníčka ale ak ju to bavilo a išlo jej to treba skúsiť to. Spraviť si na to živnosť je najmenší problémy.
Tiez nerozumiem, preco sa nezamestna v salone. Tie komentare, ze kto ju zamestna a bla bla.. to su take reci ... 🤔
Existuje xy salonov, kde su zamestnane kadernicky, urcite to funguje aj vo vasom meste, len treba ist a spytat sa.. a nie polemizovat ako to nefunguje ☺️
A na jej mieste, prve vyplaty investujem do dobrych kurzov - lebo skoncit skolu a drzat sa sucasnych trendov su dve rozdielne veci.. ak chce byt naozaj dobra a raz mat uspesny salon tak len vedomostami zo skoly to nemusi dokazat 😉
Dcera nema motivaciu ostat v praci,lebo evidentne nie je motivovana zarabat.Tak sa stavim-mam pravdu, ked poviem,ze byva u vas a vobec vam nemusi prispievat na domacnost ani na stravu?Zmenit ihned toto a uvidis zmenu aj v jej pristupe.Ak raz dieta nestuduje a ma sa zamestnat musi rodic v tomto zmenit pristup lebo inak nezmeni pristup dcera.Nemusis ju hned posielat z domu,ale rozpocitat seriozne podla realnych nakladov kolko bude prispievat na najom a stravu,povedat jej tuto sumu a ak chce ostat u vas byvat musi prispievat.Najneschopnejsie deti vychovavaju ludia,ktory sa zdrahaju pre svoje lubezne deticky toto spravit.Viem o com hovorim.Mam to v rodine...A navyse,aj moj muz to tak mal a mala som co robit aby som ho naucila peniaze setrit.Maminka si ho mojkala v perinke prilis dlho a chlapec nevedel dat bokom ani 20 euri lebo nemusel.Maminka upratala,zaplatila,nakupila a on si mal setrit peniazky na buducnost.Myslis ze usetril?Rit palovu.Aj toto je vychova.
Ak má ukončený odbor kaderníčka a chce pracovať tak v dnešnej dobe nevidím problém. Ak je šikovná, tak dnes na YouTube sú návody na spoločenské účesy, existujú rôzne školenia, kurzy, keď si prenájme "kreslo" v salóne a bude šikovná, tak neverím, že sa neujme. Teraz keď sa zmierňujú opatrenia kovidove, tak začínajú svadby, oslavy, prvé sväté prijímania, možno aj plesy budú, takže spoločenské účesy pôjdu každú jednu sobotu. Časom si môže dorobit kuzr na vizážistku, aj to bude do plusu. Otázne je, či dcéra chce na sebe zamakať, aby sa vypracovala na kaderníčku, ktorú si ženy medzi sebou odporúčajú
normalne sa v kadernictvach prenajimaju kresla za urcitu sumu. A nie je to konkurencia, kazda kadernicka ma svoju klintelu, tu si postupne buduje. Ak raz chodim ku kadernicke A. a som spokojna nepojdem ku kadernicke B. Moja kamoska tiez takto pracuje, jedna prenajima priestory a pracuje ako kadernicka a dalsie dve kresla prenajima. Nech si dcera ujasni, co ju bavi, co chce robit (fabrika to isto nebude) a ty jej nepodkopavaj nohy ako sa to neda. Lebo da sa. A ak by aj chcela byt zamestnanec, tak v kazdom väcsom meste v OC su salony Klier (ale aj ine), tam beru v pohode.
No podla, mna vo fabrike moze robit aj totalny magor. Takze z troch by ju nevyhodili, jedine, ze by velmi chcela. Podporovala by som ju v strihani, remeslo ma zlate dno. Nech striha kamaratky, tetky, babky.... Nech chyti prax a casom sa moze vela zmenit. Aj u holica chlapov strihat je lepsie ako fabrika
Nech skúsi kaderníctvo nákupnom centre. Do týchto kaderníctiev vidím stále inzeráty, že prijímajú.
@sovica presne mi tu mame na vedlajšej ulici a ked otvori diar od rana do vecera plno
@limetka69 nemáš pravdu... mm robí v automobilke.. Ak nestíhaš, alebo robíš chyby raz - dva s tebou rozviažu prac. pomer.
vo fabrike máš aj iné pozície ako za pásom... nech skúsi inú prácu napr. otváranie krabíc a vykladanie a dokladanie súčiastok... tam nie je čo až tak pokaziť.
@pribinak neberte to v zlom ani ako rypanie,ale ste ma teraz pobavili. Nech skusi restauraciu,kde nemusi splnat take vysoke tempo 😂😂😂 ja pracujem v restike 14 rokov a teda poviem vam, ze v tej fabrike by to tempo bolo asi kludnejsie. A to sme restika na dedine.... obedove menu,oslavy,kary,svadby,....
Ale nehnevaj sa mladost a peniaze jej teču medzi prstami, za strihanie a fukanie 35eur a farbenie niekedy aj viac spravi denne 10 ludi 350 eur ma zarobene, ona radšej bude za pasom 10 hodin stať a dostane pomaly takisto...treba rozum použivať, nech hlada miesto kaderničky prepana, keď bude šetriť v 30ke ma vlastny salon
Na vedlajšej ulici v rodinnom domku si mlada baba prenajala garaž ! a robi tam sama a ma diar plny od- do ..skor ako za tyždeň ta nezoberie, ta ma zlatu baňu ako sa tu povedalo, načo bude pajaca robit vo fabrike za minimalku a plakať do vankúša a nechať sa vyhadzovať...Ty ako matka ju nasmeruj..!!
@zoro9836 aj ja si hladam povolanie zlatu baňu, len musim zistiť, čo to je.Bol tu inštalater namontoval mi sifon zdržal sa 5 minut a 5minut bol pre vrtačku v aute, chcela som zjednavať, ale za menej ako 50e nechcel.Minule tu bol tiež iny 20 sekund točil drótom v rure a vypytal si 55eur..Takže som sa rozhodla, že aj ja chcem vysoko ziskove zamestnanie..🤣
Tak nech si hľadá inú prácu ako vo fabrike, napr v obchode, alebo v reštaurácií, …
Proste niekde kde nemusí spĺňať take vysoké tempo prace
Akože makat sa musí všade, ale sú rozdiely medzi prácou a prácou
Pripadne nech si doplní vzdelanie.