ahojte viete mi niekto poradit/pomoct som tehotna a s partnerom sme sa rozisli ale malinke si nechat nechcem lebo to potom povedie len problem ci uz s alimentami alebo hoci cim inym a to nechcem takze male chcem dat na adopciu, ale nik ma v tom nevie a nechce podporit :(
@magdarinka9 zle je na to aj to ze na interupciu sa uz neda ist, a co som aj pocula ze to nebude lahke
Ak ho vynosis pod svojim ❤ nikdy ho nedaj na adopciu. Lepšie zit bez alimentov, ako sa potom trapit kde moje dieta skoncilo, vela sil prajem. Samozrejme, je to na tebe a chapem, v akej si situacii.
@domca1902 presne ako pisu ...na 99% sa do porodu a hlavne po porode vsetko zmeni. Priroda to zariadila tak, aby sme svoje deti lubili a branili. Ale v pripade, ze sa v tebe tento mechanizmus kompletne pokazi alebo nevyvinie, tak mas moznost ho dat na adopciu rovno v nemocnici. V com konkretne vidis problem?
@domca1902 na rozhodnutie mas este kopu casu, uvidis ako sa to cele vyvinie a ake budu tvoje pocity. Dat malinke babatko na adopciu vsak nie je ziadna zla vec. Tolko ludi nemoze mat dietatko a adapcia je ich jedina moznost. Ak sa po porode rozhodnes vzdat sa dietata, urobis niekoho velmi stastnym a moze ta hriat na srdci aspon to, ze si neznicila nevinny zivot.
Nechápem... Napíše baba, že zvažuje interrupciu a hneď kŕdeľ moralistiek, že je to vražda a keď už teda dieťa nechce, tak nech dá na adopciu a urobí niekoho šťastným a dieťa sa bude mať dobre... Potom sa ozve baba, že by rada dala dieťa na adopciu a tradaaa - už aj adopcia nie a budú presviedčať, že si má dieťa nechať, lebo automaticky bude to dieťa milovať... Keby to bolo také automatické a jednoduché, tak asi neexistujú interrupcie na vlastnú žiadosť, nepotrebujeme hniezda záchrany, detské domovy zívajú prázdnotou a nikdy by sa žiadny novorodenec nenašiel v kontajneri.
@domca1902 žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí. Spýtaj sa svojho gynekológa, prípadne skús kontaktovať www.alexis.sk
to vazne, kvoli moznym problemom s alimentami sa dava dieta na adopciu? ked takto rozmyslas, tak ho urcite daj, lebo ty nie si normalna
Ze problem je v tom, ze sa uz neda ist ani na interrupciu. Moj Boze... to je jedine stastie toho dietata zatial, lebo s matkou to velmi nevyhralo. Fakt ak takto o nom uvazujes, radsej adopcia. Tiez nechapem, v com by mal byt problem. Existuje aj forma utajeny porod, tam tusim ostava dieta v nemocnici. Treba len hladat informacie, obvolat par ludi a riesit...
@domca1902 nechapem ako moze niekto napisat ze nechcem si nechat vlasne dieta. V takom pripade ho urcite daj radsej na adopciu ale prosim ta pre zdravie toho dietata navstevuj pravidelne poradne a ked zacnes rodit chod do nemocnice kde mozes poziadat o utajeny alebo anonymny porod v takom pripade sa do rodneho listu neudava ani meno matky. Spytaj sa nato lekara, pripadne uja google. Ako fakt mi nad tym rozum zastava ale radsej nech ma malinke milujucich rodicov ktory by za neho aj zivot dali ako matku ktora co i len rozmyslala nad tym ze sa ho zriekne a nedajboze mu dako ublizila.
Zeny, to nepoznate nikoho kto caka na adopciu!? Deti je zufalo malo a ked sa tu konecne objavi zena, ktora chce dat svojmu dietatu lepsi zivot, tak ju znesiete pod ciernu zem. Zamyslite sa nad sebou, ved si zasluzi podporu, nie odsudenie.
@domca1902 Nevuem ti vibec poradit, ale ak sa rozhodnes pre adopciu, isto spravis stastnym nejaky par. Velmi ti drzim s rozhodovanim palce.
Ja som svoj príspevok nenapísala v zlom, jasne, ze je lepsia adopcia, ako potrat. Ak je ta moznost. Ale ak len kvoli smiesnym alimentom, mozno 70euram mesacne...tak si o to požiadam stat. A ten dotyčný "darca spermií" bude platit statu. Ale ak su za tym aj ine skutocnosti, nečítala som vsetky komentare, tak samozrejme, dat sancu a radost niekomu, kto vlastne deticky mat nemoze. Drzim ti prsty, nech sa správne rozhodneš, nech nelutujes ziaden svoj krok. Budem na teba myslieť. 😘
@domca1902 Nikto nema pravo sudit, ked sa neocitol v rovnakej situacii, len to poriadne zvazte. Cim dlhsie budete tehotna, tym viac si na male navyknete. Ked zacne kopat a si to zacnete uvedomovat, ze ta babika je vasa a vase geny🙂Mozno sa este date dokopy🙂 Drzim palce.