Ťažkosti s domom

14. mar 2023

Pred dvomi rokmi sme s manželom kúpili dom, predtým sme bývali u jeho rodičov. Chceli sme sa osamostatniť a mať svoj domček. Máme 2 deti. V rámci možností aj financii sme dom pomaly prerábali. Samozrejme boli aj ťažké chvíle, no videla som že manžel moc není na práce okolo domu. Aj keď túžil mať dom nechcel byt. Bývame v dedine kde není kanalizácia, ťaháme žumpu. To sa mu vôbec nepozdáva. Je to na pláne spraviť kanalizáciu len nie každý s tým súhlasí a ktovie kedy to obec vlastne spraví. Zakaždým manžel nadáva že musí ťahať žumpu, že nenávidí to tu. Že to nedáva nevedel koľko roboty bude okolo domu a chce to predať a vrátiť sa k rodičom kde nemal s ničím starosti. Ťažko sa mi to počúva. Nechcem odtiaľto odísť, už sme sa tu zabyvali. Deti tu majú škôlku školu, ja prácu. No nepáči sa mi ani to ako sa manžel správa. Neviem čo s touto situáciou. Keď sa niečo nedarí snažím sa mu to vysvetliť že nič není len tak, že každý musí sa starať o dom, že práca sa nespraví samo a pod. No ťažko s ním.

viestta
14. mar 2023

Vsak tu zumpu nevynasa sam vo vedrach, hadam pride hovnocuc a vytiahne, odvezie. Co uz sa ten lenivec pri tom narobi? Panko asi bol zvyknuty, ze v rodicovskom dome sa furt dakto nasiel, kto sa o vsetko postara, on ani netusil co vsetko sa spravit musi. No chudak, stretla ho realita. Ja na tvojom mieste mu poviem, ze sa kludne moze odstahovat k mamicke, ty s detmi ostavate. Je to vas dom a domov. ked sa mu nepaci, nemusi tam byt.

kabinka11
14. mar 2023

Dajte si čov a nemusíte ťahať žumpu. No na dome je práca stále, s tým treba počítať.

nikdenikto
14. mar 2023

Ako manžel ťahá žumpu? Veď predsa tu vám príde niekto vytiahnuť....či máte azda fekál? 🙈

kitycat
14. mar 2023

V mama hoteli mal asi na ruziach ustlane?

Tvoj manzel nevedel, co to obnasa mat dom bez kanalizacie? A ta sluzba sa da hadam aj zaplatit.

gejb
14. mar 2023

Ja to celkom chápem. Nie každý je "dedinský" tip a možno by mu viac vyhovoval život v byte. Ale zaráža ma, ze sa chce vrátiť k rodičom? Oni žijú v dome? A tvoj muž si mysli, ze nikdy nezostarnu, na veky budú pri sile a muklovat namiesto neho?

didip
14. mar 2023

Bohužiaľ, dom je dosť pracný a to si treba uvedomiť a on s tým asi nerátal. Chlapi si občas pofrflú za úplné sprostosti, ja by som mu povedala že sám dom chcel tak nech sa nesťažuje. Poprípade urobiť napríklad čističku. Moji rodičia tak majú keďže keď kupovali dom, tak žumpa tam bola asi tak 2 metre do šírky a do hĺbky to tiež nebola žiadna sláva.

autor
14. mar 2023

Preto vykrikuje že sa chce vrátiť k rodičom lebo tam nemusel o nič sa starať. Všetko robili rodičia. Svokrovci bývajú tiež v dome. Manžel byt nechcel o tom ani počuť, chcel dom kúpiť. Ja že budeme sa normálne starať o všetko, no on všetko musí ofrflat a zanadavat. Mame čerpadlo a manžel ťahá žumpu do záhrady.

angela85
14. mar 2023

A to prečo robíte? Akú veľkú žumpu máte? Ja by som to dala normálne fekalom vyviezť a nie do záhrady,dúfam,že ďaleko od záhrady a miesta kde sa hrajú deti. Alebo dajte covku. Akoze toto fakt nechápem,robiť sa mu nechce tak načo išiel do domu,mal ísť do bytovky. Určite by som nešla k svokrovcov,keď ste sa už raz osamostatnili

ibajaanikiny
14. mar 2023

Tvoj muz je len lenivy. A to slove len,ber s rezervou,lebo je to velky problem. S takym tazko zit,ked sa mu leni cokolvek. A rata aj s tym,ze rodicia aa raz pominu a vy budete musiet aj tak okolo domu robit?a to ho hanba nefackala,nechavat vsetko na rodicov? By sa mal prebrat….

zuzinka888
14. mar 2023

A este mi povedz,ze ma nej pestujete " bio" zeleninu. A hned za domom vam tecie potok- to je na zivotne prostredie👍

suve99
14. mar 2023

"ťahá žumpu do záhrady" A vieš, že okrem iného je to zakázané ?

tinkavvv
14. mar 2023

Tahat zumpu na zahradu???? Vas mat za susedov musi byt radost.
Okrem ineho je to protizakonne.

didip
14. mar 2023

Je pravda že dom je náročný, ale ako píšu vyššie, nebudú navždy mladý a bude to aj tak musieť robiť aj ty aj on. Skúste doriešiť nejak tu čističku ale aj tú prečistenú vodu treba vytiahnuť, alebo ísť do bytu

ahhola
14. mar 2023

1.rodicia by mu posluhovali naveky?
2.k ničomu ho neviedli, ked až nasvojom zistil objem prác okolo domu
3.najdi nejakého nadenníka lacného Jožka, co dôjde porobiť co treba, všade sú takí...
4.

nenne9
14. mar 2023

To vazne vypustate do zahrady???strasne neekologicke, ja ziram...U nas uz chceli vodari, od suseda ktory nema kanalizaciu, potvrdenie o tom, ze mu tahali zumpu.

didip
14. mar 2023

@nenne9 bohužiaľ poznám veľa ľudí ktorý toto robia, mojej babke takto suseda do dvora púšťala žumpu

daniela2202
14. mar 2023

Na dedine sa žumpa odjakživa ťahala do záhrady, tí šikovnejší majú porobené trativody...😁, ak si dáte vyviesť fekálom, tak to vyjde cca 100e..... a ten to jeb...... na role za vašimi domami 😂😂👍

vreckovka2
14. mar 2023

Popros nejakého suseda, nech na muža zavolá policajtov. Dostane pokutu, viac nebude ťahať žumpu do záhrady. Nebude mať na čo frflať 🙂.
Bude mu stačiť raz za 2 mesiace otvoriť dekel, vyplatiť žumpára a zatvoriť dekel. Ešte inak napíš, že máte všetci studne...púšťať si žumpu do záhrady, tieto historické nápady...

ahhola
14. mar 2023

@daniela2202 ano, fekal by to mal vyviezť do čističky... Zväčša okresné mesto... A to by asi nikto nezaplatil, takže sa to presunie o km, dva ďalej a....

autor
14. mar 2023

Sused nezavola policajtov lebo aj susedia ťahajú žumpu do záhrady tak isto ako my. Ako písala
@daniela2202 na dedine všetci ťahajú žumpu do záhrady.
@ahhola Ja neviem či ho k ničomu neviedli alebo len jeho to nebavilo, no svokor je šikovný spraví všetko sám aj svokre pomáha s domácimi prácami uprace navarí.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela2202
14. mar 2023

@evamarek77 keď sa k tomu nemá, tak sa mať ani nikdy nebude.... aj ja som mala také telivo 😁😂😁😂😂😂

autor
14. mar 2023

@evamarek77 Máš pravdu mal by sa postarať o rodinu, len keď jeho barsco vyvedie z miery a potom má blbé reči. Ťažko sa mi to počúva. Ja som si myslela že si to budeme užívať že konečne máme svoje, budeme to prerábať pomaly podľa seba a tak. Aj sa snažím ho odbremeniť, rozmýšľam pozerám na nete objednám materiál mala som na starosti robotníkov a podobné veci. No som žena všetko neviem robiť sama.

winki13
14. mar 2023

Fuuuu a viete, že to je trestné? Každá obec zabezpečuje vývoz žumpových vôd

bluka2
14. mar 2023

Fuj, to je hnus.

marca12
14. mar 2023

Manzelovi treba vysvetlit,ze je dospely a ci mu nie je sproste,ze dochodcovia budu skakat okolo jeho zadku,aby sa on mlady clovek nenarobil . Kazdy obcas ponadava aj my obcas pofrfleme,lebo okolo domu je stale co robit hlavne,ak clovwk preraba alebo stavia a nema vsetko hotove od firmy na kluc. Skuste robit spolu,mozno ho to bude viacej bavit. Alebo si volat firmu,nech vam porobi. Ale mne z toho vychadza,ze muz je frflos vo vsetkom. Len ked nemusi pohnut ani prstom,vtedy by bol spokojny. A hlavne jw to len obdobie. Porobite a budete mat pokoj,tie udrziavacie prace uz nie su take strasne

gabu_lienka
14. mar 2023

Tak on je tak hnily, ze nieze by chcel ist aspon do svojho bytu, ale rovno k rodicom a zit jak v hoteli. Keby moj syn s takymto bomba napadom a dvomi deckami za mnou prisiel, tak ho zeniem kade lahsie. Ja neviem co je toto za hnilakov, ktori su schopni rodicov vyciciavat a nechat sa obslakovat, az kym rodicia nebudu na smrtelnej posteli.

gabu_lienka
14. mar 2023

@bluka2 myslis tu žumpu alebo toho mladeho lenivca, ktory je schopny vratit sa k mamicke a ockovi aby sa onho starali a on nemusel nic robit? A ako bonus doniest im aj svoje deti? 😵‍💫

luccija
14. mar 2023

A prečo si zháňala namiesto neho robotníkov v dobrej viere, že mu pomôžeš si robila z neho decko aj tak sa prejavil utiecť k rodičom pod sukňu fun hanba.A druhá hanba, že to vypustate do záhrady.Existuje aj COV ka

autor
14. mar 2023

@luccija Robotníkov sme mali na také práce čo sme sami nevedeli spraviť, menili sme komplet elektriku aj plyn v dome.Ostatne čo sa dalo robili sme sami.