Svokrovci sa zbláznili - bezhlavo míňajú peniaze

katka1998dubovska
10. júl 2020

Ahojte, mám taký problém menší. Pripadá mi to ako keby mojim svokrovcom na staré kolená preplo. Keď dostanú dôchodok bežia rýchlo do obchodu a bezhlavo nakupujú zbytočne predražené veci v potravinách. Najdrahšie Švajčiarske čokolády vraj pre vnúčatá ale myslím ze úplne zbytočné čo sa týka nanukov to isté a ani ďalej už radšej rozprávať nebudem. Dôchodky nemajú nejaké extra veľké spoločný príjem majú možno dokopy 700€. Ale tak mňa do toho nič lenže najhoršie je to ze prve 2 týždne všetko minú na potraviny a hlúposti a potom chodia vypytovať peniaze po svojich deťoch. Nepríde mi to v poriadku aby takto bezhlavo narabali z peniazmi veď sú to predsa dospelý ľudia. Prosím poraďte ak máte náhodou nejaké podobne skúsenosti. Najhoršie je však že keď im manžel dohovorí jedným uchom dnu a druhým von absolútne im je to jedno lenže myslím že by bolo fajn ak by si nejaké peniažky aj odložili ako železnú rezervu a nie všetko po míňať na hovädziny.

nnnuuunnn
10. júl 2020

Povedala by som im to takto a ked by prisli pytat peniaze, vratila by som im tie cokolady, nech sa zamyslia.

janinah
10. júl 2020

Cokolády b ysom neprijala ani podobné hlúposti,ozaj nerozum takto gazdovať s peniazmi.Navrhla by som ,že im zriadite ich účet a nech idú dôchodky tam,ked budu musieť vyberať v hotovosti,tak ťažšie minú všetko.Ak teda nemajú bankomat pod nosom.

zooeynka
10. júl 2020

Staci nepozicat. Dalsi mesiac si odlozia.

oli18
10. júl 2020

No mala by si rozprávať aj ďalej, lebo to, čo si napísala, nemá hlavu, ani pätu. To akože máme teraz nadávať na tvojich svokrovcov?

laguna28
10. júl 2020

@katka1998dubovska keď dostanú dôchodok, skúste si od nich požičať 20€ s tým, že financne nevychadzate. Možno nebudú mať odvahu a spolah na to, že ich v núdzi zachránite. A ak budú od vás pýtať, tak im pripomen, že sami nemáte, keďže ste si od nich požičiavali. To by ich mohlo prebrať. A ak by sa pýtali, ako to že nemáte tak si vymysli, že si nakúpila veľa jedla, čokolád, ..... A neviem ešte aké hlúposti. Predpokladám že vám vytknu že míňate na hlúposti a tam dostaneš priestor na to, aby si poukázala na ich nezmyselné míňanie.

deti95060810
10. júl 2020

hm.... mám podobnú skúsenosť. otec si za posledný týždeň kúpil bicykel za 1300 e a kosačku za 300e....
Z bicykla sa vytrieskal - zdvíhali ho susedia na ulici a jednu kosačku máme v garáži z minulého roka....
Kupuje hlúposti ktoré vôbec nevyužije, ktoré mu vôbec netreba, už som mu zobrala všetky e, aj platobnú kartu. Išiel do banky a vybral e.... na vek otca sa mi radšej ani nepýtajte....

lolazmola
10. júl 2020

@deti95060810 no pytame 😀 lebo mne to pride divne zamedzit rodicom pristup k peniazom.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
10. júl 2020

@deti95060810 😄😄 takže on už má nárok byť popletený.Závidím, že sa dožil tak vysokého veku
A ešte aj bycikluje?😄

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
10. júl 2020

@deti95060810 aj kosi? ;)

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lolazmola
10. júl 2020

@deti95060810 tusila som ze to bude uctihodny vek 🙂

radkaradix
10. júl 2020

@katka1998dubovska aj u nas v rodine sa to dialo, je to vekom, u nas bol argument, ze cely zivot setrili, nic si nedopriali, vsetko davali detom, tak teraz si chcu uzivat a nech platia deti. Takze nabrali pozicky, pokupili mobili, dovolenky v chorvatsku.. a potom chodili poziciavat na jedlo.. nic sme s tym nevedeli spravit, pokial cloveku naozaj nediagnostikuju nejaku demenciu a nezbavia svojpravnosti. Je to hrozne, lebo o pozickach sa clovek ani nema odkial dozvediet, kolko ich kde pobrali a ci splacaju vobec.. prajem vela sil!

luccija
10. júl 2020

@katka1998dubovska koľko kúpia tých čokolád a nanukov?😊už po istom veku to ide dole kopcom a nemyslia na riziko, opatrnosť bude to iba horšie žiaľ...

tosomja
10. júl 2020

Akože moja mama je posadnutá nakupovaním. Mraznička jej praská vo sa nedá zatvoriť, chladnička preplnená a takými vecami že hummus, avokádo , baklažán..čo v živote nejedla a ani jesť nebude, len čaká kým to samo utečie z chladničky. Na balkóne má skriňu a plnú hrncov čo furt kupuje a ešte z roku pána nepoužité, ale vždy kúpi a iné voloviny, kuchynský robot za 500, mop z reklamy , panvice z reklamy. Teraz tu teplovzdusnu fritezu čo Gizka reklamuje...proste môže ísť na trh predávať a stále jej malo. Má plné postele s úložným tých veci. . Má malý dôchodok. Ale sestry jej posielajú peniaze tak sa jej žije.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka1998dubovska
autor
11. júl 2020

@tosomja podobne skúsenosti mame aj my nože za 50 eur od nejakého pouličného predavača a doteraz sú nové zabalené v kredenci. Každú tretiu hovadinu čo reklamuju v teleshoppingu maju svokrovci v komode novú a zabalenú asi to bude tým vekom že si chcú na staré kolená dopriať 😂.

katka1998dubovska
autor
11. júl 2020

@zahrajzlato oni ju ale zachraňovali aj pred koronou 😂

katka1998dubovska
autor
11. júl 2020

@luccija no veď toto minimálne 10🙄. Keď mi chodí syn odtiaľ a rozpráva koľko čoho zas ponakupovali no ide nás trafiť. Tohoto sa najviac obávame že tu bude iba horšie a horšie..

katka1998dubovska
autor
11. júl 2020

@oli18 nie tak som to nemyslela 😉 len dať nejaké tipy alebo či náhodou nemáte podobne skúsenosti a ako by ste to riešili poprípade

tosomja
11. júl 2020

@katka1998dubovska moja mama robí zásoby na svadobné dary pre vnúčatá 😂😂

katka1998dubovska
autor
11. júl 2020

@radkaradix ďakujem pekne. s pozickami zatiaľ nemáme žiadne problémy a pevne verím že ani neprídu😉

natalienka12
11. júl 2020

@katka1998dubovska Mal by si s nim pohovorit tvoj manzel, teba do toho nic. Ak to nepomoze, tak jednoducho ich odstrihnut od penazi a ked im dojde dochodok, nedat a nepozicat ani euro. Len tak sa prinutia.

karolinakr
11. júl 2020

Inak ja sa divim, že niekto nakupuje z teleshopov.Ti najviac zarabaju, že daju nejaky nezmysel, 3 hodiny ho ospevuju a dóchodcovia už žhavia linky.
Mala by sa spraviť burza rárohov po dóchodcoch, nové nevybalene veci za tretinkove ceny.Moja mama si raz kupila matrac za 2000€ a RAZ na ňom ležala .
Tak ked tvoji rodičia maju pocit, že si neužili a chcu si dopriať, ja by som ich zobrala do Pepca, Kika, Kauflandu na velke nakupy, nejaky zajazd z Last minute...Alebo veci z eshopu za nižšie ceny...
Nech maju pocit že rozhadzuju, ale za maly peniaz užitočné veci

katka1998dubovska
autor
11. júl 2020

@natalienka12 dohovaral manžel aj jeho sestra ale žiaľ bohu nič nepomáha. Tak trošku sa to týka aj mňa pretože vypytuju i tie moje peniaze 😉

karolinakr
11. júl 2020

Nepožičajte a rychlo sa spamataju.Okrem toho, ked maju platiť dlhy su v začarovanom kruhu, že vyplata im neostane, lebo ked 100€ vratia z predchadzajuceho mesiaca
To by som urobila

natalienka12
11. júl 2020

@katka1998dubovska tak potom urobit hrubu ciaru a nepozicat ani euro s odovodnenim namame a hotovo.

karolinakr
11. júl 2020

Byvaju take predaje pre dochodcov v kulturaku - tak mama tam chodi aj keby na chleba nebolo V lete zime so zlomenou rukou či nohou, musí tam ísť

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz