Svokra stále klame

aanetkaa1
25. máj 2017

Ahojte baby..idem sa posťažovať,lebo ma šlahne už asi za chvílku..Ak budete vedieť niektorá poradiť budem vďačná..Svokrovci su rozvedení..Svokra je jedna velka záhada..Svokor cely život za nu platil kadejake dlžoby..Pred rozvodom prepisal majetok byt mojmu muzovi,chalupu svagrovi... Ide o to,že ona nezaplatila v byte ani cent na najomnom...Tvrdila,že ona to plati...No a teraz nedavno muz stretol domovnicku , a ona mu povedala,že pokial to nezacne platit byt pojde na exekuciu...Ja mam take nervy,ci na svokru,muza....Je to aj jeho chyba a velika,že jej zasa doveroval a nechal sa dobehnut... Ale co s nou robit???? Povedzte mi prosim preco niekto neustaale klame..do oči Ti bude dristať ako ona vsetko plati...Ona je na dochodku ,ale chodi aj do prace... Jej príjem spolu moze byt okolo 700€ ,kde tie prachy dava??? ved ona pr_jebe vsetko a zaplati max 30€ elektriku aby ju od nej neodpojili...A my teraz co??? mame vytiahnut 2000€ z vačku a nech to robi nadalej??? vyhodit ju na ulicu?? ( to zasa nespravime) ..Boze ja som z toho na nervy... Tak ja som na materskej ,muz nezaraba miliony ,platime hypoteku a este aj za nu mame platit ,že je nezodpovedna...S mužom sa len hadame kvoli nej...Je to jeho mama,ja to beriem,ze to nema lahke...Ale co my???? riešenie byvať spolu nepripada do úvahy...( ešte aj pije :(
Ja vlastne ani neviem čo chcem od Vas počuť,asi som sa potrebovala požalovať..

sissy27
25. máj 2017

@aanetkaa1 ak dobre chápem, vlastníkom bytu je tvoj manžel, ale býva tam jeho mama...
Nuž asi neostáva nič iné, len teda za byt riadne platiť a v deň, kedy má dôchodok, nadrzovku prísť a vypýtať si peniaze, prípadne ísť s ňou priamo na poštu...

emi16
25. máj 2017

Dlzobu zaplatit treba, lebo kvoli takej kravine prist o byt je sprostost.
Nepisete kolko izbovy je byt
Ak viac ako jeden ja by som jej tam supla najomcu co by platil aspon vydaje na byt, aby ste ich nemuseli platit vy

dorottka
25. máj 2017

Presne ako pise @sissy27 . Svokra je vlastne vas podnajomnik neplatic, ale kedze sa jedna o rodinu, vystahovat ju asi nie je vhodne. Donutit ju nemate ako, platenie je zial vasa starost :-/

meryika
25. máj 2017

Ak za ňu zaplatíte dlh, tak sa s toho nepoučí a urobí to znova. Ak má taký príjem je fakt otázne, kde to dáva. Pokiaľ pije, tak je jasné, kde peniaze idú. Nech vám dáva peniaze a vyplatite nájom a nergie a zo zvyškom nech si robí čo chce.

liz_lemon
25. máj 2017

ked vies, ze pije, je ti jasne, kam dava peniaze...

emi16
25. máj 2017

Ked pije tak je mozne, ze ma aj dlzoby niekde inde

aanetkaa1
autor
25. máj 2017

Viem,že zaplatiť treba..Zaplatíme to,tu ide o ten princíp,že dokedy to ma človek znášať...Byt je 4-izbovy... S tým najomcom to je celkom fajn napad..Len či s tým bude mm suhlasit...Vyskušam isť s týmto na neho..

libawet
25. máj 2017

@aanetkaa1 no tu každá rada drahá. Jej syn ( Tvoj muž ) by si s ňou mal pohovoriť, ak ona nie je schopná udržať pri sebe peniaze, vždy keď jej príde dôchodok, aby tú časť, ktorá je určená na nájom, od nej získal a platil ten nájom za ňu. Skúsiť jej to akosi vysvetliť, čo nebude ľahké. Ty sa zatiaľ do toho veľmi nestaraj, jedine, že už by sa to týkalo aj vašich spoločných peňazí, dovtedy nie. Nuž, naozaj nezávideniahodná situácia a ťažko tu povedať, že nech svokra si žije ako chce, je dospelá, pretože ak aj pije, tak možno toho ani nie je schopná. Nuž, zatiaľ by som to nechala na Tvojom mužovi, aby si s ňou vážne a otvorene pohovoril a povedal, ako sa veci majú a možno aj pohrozil tou exekúciou a že kam potom pôjde ?

dominika6
25. máj 2017

@aanetkaa1 už 2 roky riešiš jedno a to isté..
žiadny pokrok sa u vás neudial..

aanetkaa1
autor
25. máj 2017

@emi16 určite má,to je jasné...Ale z nej človek nič nedostane...

aanetkaa1
autor
25. máj 2017

@dominika6 ale udial... svokra nas zasa osrala...

dominika6
25. máj 2017

@aanetkaa1
to nieje nič nové..len to že chlap je slabý na mamu

sasa1310
25. máj 2017

@aanetkaa1 a prečo tvoj muž neplatí za váš byt? Nerozumiem, keď viete aká je
A načo platíte hypotéku, keď byt ste dostali od svokra?

aanetkaa1
autor
25. máj 2017

@libawet Už sme boli dohodnutí,že pojde bývať do podnájmu...(garsonky) potom z toho zišlo,že ona porodila synov,tak nech sa staraju.. to je proste jej politika....
Už sa to týka nasich spoločných penazi,tak preto hladam riešenie,aj ked ozaj neviem čo tu pomože... S tym dochodkom sme to skusali,nepochodili sme... Ja neviem,keby je to cudzí najomca uz je na ulici a je neriešim dookola to iste... už som z toho na nervy,.

aanetkaa1
autor
25. máj 2017

@dominika6 to si napísala pravdu,,,raz jej ide krk vykrutit,potom povie sladke slova a zasa je dobre..

emi16
25. máj 2017

V BA sa berie za 4 izbak min 800 eur
Ja by som jej zobrala farzonku popr. Jednoizbak do najmu to jednemu cloveku musi stacit
A 4 izbak do najmu
Zvladlo by sa z toho platit vsetko
A mate klud

aanetkaa1
autor
25. máj 2017

@sasa1310 hypoteku platime preto,lebo byt sme dostali aj so svokrou 🙂
ale nie hypoteka je na moj byt..chceme sa zbavit hypoteky predajom bytu,ale ta svokra..

blue_eyes
25. máj 2017

Zaplatiť to za ňu, a vysťahovať... asi by som mužovi poveda, že ak ju chce financovať tak nech to robí sám bez teba...

dominika6
25. máj 2017

@aanetkaa1
vymeniť si byty..vy pôjdete do väčšieho a ona do menšieho..
hypo sa prepíše na 4 izb. byt.
váš byt na svokru..
kedže ona bude vlastníčka a nebude si ho platiť vyhodia ju aj bez vás..
a ked si ju syn bude mojkať aj pod mostom môže tam bývať s ňou

libawet
25. máj 2017

@aanetkaa1 no svokra má veľmi zlú politiku, ona je v prvom rade zodpovedná sama za seba, je dospelá. Áno, synovia a matky....to je veľmi " nedotknuteľný " vzťah. Svokra asi vie, že ona je synova " slabosť " a zneužíva to. Tvoj muž ( jej syn ) musí byť na ňu tvrdší, lenže, to je zasa " chôdza po tenkom ľade " pre Teba, lebo vás to môže rozhádať a rozdeliť, kedy on môže začať útočiť na Teba a brániť si mamu. No, veľmi ťažko radiť. Nuž, tak ešte v deň výplaty dôchodku k nej proste prísť a tie peniaze na nájom si proste vziať, nedoplatok asi hold budete musieť už zaplatiť vy, pokiaľ je byt mužov...alebo ešte byt predať, a jej kúpiť niečo malé, lenže tá situácia môže nastať znovu...tak potom šup do ústavu a z peňazí za predaj bytu, jej ten ústav platiť...lenže to by musel Tvoj muž súhlasiť. Fakt neviem - skús sa poradiť s právnikom, čo sa tu dá vôbec robiť.

charlie1980
25. máj 2017

Este mi vysvetli, naco je dochodkyni 4izb.byt.....? 1.Ma v nom kto upratovat ? 2.vyuziva vsetky miestnosti....? 4izb byt sluzi 4-clennej rodine.

Tvrdit moze, co chce. Ak je byt vo vlastnictve muza, Tak spravcovska org. vam povie, ci sa byt plati alebo nie.

Kupte svokre garzonku (Ak neplati terajsi byt). Tam ma naklady okolo 100EUR. Pretoze suma sumarum, Ked si zratate roky neplatenia, bude vas to stat rovnako, ako Ked jej kupite nieco nove na jej meno a len pre nu.
Ak s tym nesuhlasi, svokra-nesvokra, mama nemama, byt by som predala a nech sa stara.

libawet
25. máj 2017

@charlie1980 no len ja začínam mať pocit, že autorka je trošku aj špekulantka, lebo píše, že platia hypotéku za jej byt, kde moment. bývajú a tú hypotéku chcú vyplatiť z peňazí za predaj bytu jej muža, kde ale býva jej svokra, teda mama jej muža a to je ten problém - kde šupnúť svokru, aby nezavadzala ? Takže svokra možno neplatí aj naschvál, nech majú mladí problém....

emi16
25. máj 2017

Byt je jej muza
A ex manzel asi vedel, preco byt napisal na syna pred rozvodom
Alkohol je horsi ako drogy
Tak tak

charlie1980
25. máj 2017

@libawet Aha, vystihuje to posledny koment od autorky.

Nuz, Ak je to tak, Tak je vasou moralnou povinnostou vziat si svokru k sebe a vyplatit aj vzniknuty dlh. Potom je Ale problem medzi vami a Mozno niektore skutocnosti si zamlcala a predostrela si nam iba cast tvojho problemu, tvojho pohladu 😉

mlil77
25. máj 2017

A co tak vybaviť v banke nech jej priamo strhavaju za najom ? Sák ked tvrdí ze platí, nebude namietat, je to viac menej záležitosť tvojho múza keďže majetok je z jeho strany, chápem ze mamu nevyhodi, nemôže ale mal by jej razne dohovoriť ze tým okrada svojich vnukov a vysvetliť aj tvojmu muzovi ze nemôže za nu platiť ked ma prijem, ze tým okrada vas

mlil77
25. máj 2017

Az teraz si čítam ze si písala ze sa chcete zbaviť hypotéky predajom bytu kde byva ? No to nie je od vas pekne, možno fakt naschvál neplati lebo vie ze jej chceš predat byt..... No kto vie kde je pravda@aanetkaa1
@aanetkaa1

deti95060810
25. máj 2017

za svokru zaplatiť dlžný nájom, svokra je dôchodkyňa počkať ešte pár rokov a potom ju najskôr šupnúť do domova dôchodcov - no čo s ňou....A kde dáva peniaze? Tak keď pije tak asi do krčmy resp. na fľašky... A čo tak nasťahovať ku Vám - bude pod dozorom, nebude toľko piť - možno...

jasminet
25. máj 2017

baby ja poslednou dobou mam zhorseny zrak, ale kde sa tu pise o tom, ze svokra pije?? len ze "pr_ebe vsetko" a to nemusi byt alkohol... - muzi, zbytocne utracanie a podobne...

svokru by som prinutila na vasom mieste nastavit si trvaly prikaz na sumu najomneho, bud priamo spravcovi, alebo tvojmu muzovi a on nech to plati ked mu pridu od nej peniaze. s terajsou dlzobou len dohodnut splatkovy kalendar a rovnako splacat ako najomne....

dominika6
25. máj 2017

@jasminet áno zhoršil...v predposlednom riadku

jasminet
25. máj 2017

@dominika6 boze, fakt... idem sa ja objednat ku ocnej na zvysenie dioptrii