Svokra obvinila moja deti, že sú falošné a predstierajú lásky k môjmu mužovi

wera_ga
15. aug 2020

Ahojte ja viem obľúbená téma 🙈😒 ale potrebujem nejakú radu.. už som zúfalá z tejto situácie.. ide o to, že svokra bola u nás na návšteve, býva ďaleko tak tu aj spala. S mojím mužom čakáme dieťa a okrem toho vychovávame aj moje dve malé deti z predošlého vzťahu. No a prvý deň čo tu bola sme chodili po výletoch všetko bolo v poriadku aj k deťom sa vždy správala pekne pomaly ich začala brať za svojich. Lenže na druhý deň jej akoby preplo (muž ju vyhecoval lebo ona nemá prácu a je psych. chorá a nechce ani invalidný ani sa liečiť..) a tu prišiel zlom a vykričala mi všetko možné od začiatku nášho vzťahu, klasika že som zlatokopka a s ním som len aby som nebola sama s deťmi.. že ona potrebuje vidieť dôkaz mojej lásky k nemu ale to by som prekusla lenže ona ide obviňovať dve malé nevinné deti že sú falošné a predstierajú lásku k môjmu mužovi a jej.. proste cvok..no na toto som sa ja dosť nahnevala....

wera_ga
autor
15. aug 2020

Ide o to že je tomu vyše mesiaca a ja jej to nedokážem odpustiť strašne sa na ňu hnevám že ona je tu tá falošná že celý čas predstiera ako nás má rada a potom vykrikuje všetko možné a ešte sa čuduje teraz, že sa s ňou nechcem stretnúť.. proste tvári sa že sa nič nestalo a ešte očakáva, že sa jej ozvem a urovnam to.. ja by som sa aj kašľala na ňu lenže môjho muža to veľmi trápi a veľmi nás chce udobriť.. lenže ja sa cítim že to nedokážem.. strašný hnev voči nej cítim a proste keď mňa ani moje deti nevie prijať, ja s ňou už nemám o čom.. lenže muž je z toho hotový a má len ju navyše ju ospravedlňuje že je chorá že to nemyslela vážne... Ach cítim sa ako netvor,že by som bola najradšej keby už nežila.. neviem čo s tým a tak sa s mužom len vadime o nej..

mondolina
15. aug 2020

@wera_ga
Ak má naozaj psycho dg. tak by som ju neriešila nejako vážne.

kittykat22
15. aug 2020

@wera_ga daj tomu cas. Nevolaj, nechod, nerob nic nasilu. Cim viac sa budes tlacit, tym viac budes nastvana. Skus ju brat s nadhadom, ze je chora - a povedz to aj detom, ale urcite to nie je ospravedlnenie. Povedz jej, ze sa tak nebude spravat a hovorit tak skarede veci ani o teba ani o detoch.

wera_ga
autor
15. aug 2020

@mondolina ja viem len sa obávam toho, že pri každom stretnutí bude niečo vykrikovať a ja si nenechám kydať na moje deti.. a potom čo si už oni budú myslieť..

deti95060810
15. aug 2020

mala by si ustúpiť....inak môžeš stratiť manžela resp. partnera....

deti95060810
15. aug 2020

@wera_ga no pravdu máš aj ty....ale kus pravdy má aj svokra.... Na tvoje deti si musí svokra jednoducho zvyknúť. Nie je to pre každého jednoduchá záležitosť, prísť k dvom už väčším vnúčatám.... 😉

wera_ga
autor
15. aug 2020

@deti95060810 toho sa obávam ale len na ňu pomyslím a cítim strašný hnev..

wera_ga
autor
15. aug 2020

@deti95060810 aj to je od nej pokrytecké že takýto vzťah mala v mladosti tiež.. dve deti s dvomi mužmi.. mala by to chápať..

deti95060810
15. aug 2020

@wera_ga no mala...ale asi vie prečo to tak nie je....

syslik81
15. aug 2020

detom vysvetlit ze je chora a ty si to tiez nepripustaj ..psychycky chory clovek nemoze za to,co navyprava .. neviem ako moc zle je na tom, ale pokial je to pre teba az tak zle obmedzit stretavanie s nou ale je to stale matka tvojho muza-takze ten by to mal kompenzovat navstevami u nej ci uz s tebou alebo bez ...

macekovam
15. aug 2020

@wera_ga by som jej povedala ze dôkaz toho ze ľúbim jej syna je to ze som ochotná slušne sa baviť s jeho matkou zatiaľ čo ona ma uráža... A jej pekne do očí to povedať..

wera_ga
autor
15. aug 2020

@kittykat22 veď toto muž všetko zľahčuje a ospravedlňuje chorobou, ona si preto myslí že môžu hocikomu hocičo povedať a bude to ospravedlnené lebo muž jej vždy všetko odpustil.. a ja to nedokážem tak ľahko a už som najhoršia..ach

didi2102
15. aug 2020

@wera_ga ako chapem plne tvoj hnev u mna by skoncila ale ! Ak ma naozaj diagnozu tak sa ovladat nevie a mozno to az tak nemyslela .. moja babka bola vzdy mila usmiata rada som tam chodila a bola som jedina vnucka ked ochorela a uz bola o cosi starsia zmenilo sa aj spravanie, prisli sme k nej na navstevu jedli smiali sa a ona mi zrazu z nicoho nic vykricala veci z dectva ze som nechcela jest , len somariny atd ... bola fakt dost hnusna a aj prejav celkovy ... ked sa s odstupom pozriem neriesim ... ty sa jej neozyvaj a muzovi povedz ze to musis spracovat tak nech ta necha

wera_ga
autor
15. aug 2020

@didi2102 presne toto je milá, fajn, smejeme sa a ale niečo sa stane začne vyratovať všetko možné.. bojím sa stretávať kvôli deťom aby im ešte viac nenaložila ale potom sa bojím že sa neovladnem a skočím jej do vlasov..

jana2679
15. aug 2020

Ahoj, chápem že si nahnevaná, no píšeš že svokra je psych. chorá, teda aj toto môže byť prejavom. Skôr by som tlačila na manžela aby dozrel či dodržiava liečbu a nech sa lieči. To je beh na dlhšiu trať no stojí to za to. Skús sa s ňou porozprávať či vôbec vie čo Vám povedala a vysvetliť jej že to nie je pekné voči tebe ani deťom, ale vystihni vhodnú chvíľu. Je veľmi ťažké prijať svokry, no navždy to je matka tvojho milovaného. Vieš ja mám chorú mamu a tiež som si výplodom choroby kadečo vypočula a ver že to bolo horšie. Skús nezanevrieť a tlačiť na muža aby sa liečila a potom to môže byť aj fajn. Držím palce a pevné nervy.

didi2102
15. aug 2020

@wera_ga vies u mojej babky to vrcholilo az zomrela ona sa proste doslova prepla a nevedela sa ovladnut,kazdy si nieco mysli o tom druhom a aj cloveku kt milujes sa da vykricat hocico,nechod tam a muzovi povedz presne toto ze nechces aby sa ublizovalo detom ze to chce cas,ona nech k vam nechodi pre zatial a muza posli ze ked chce nech k nej ide sam, prip. do buducna uvidis mozno ist na vylet a po ceste sa zastavit na 10min a ist prec

princeznasevera
15. aug 2020

@wera_ga sorry ale kde ty beries pravo svorku odsudzovat za to,ze mala kazde dieta s inym ked ty mas to iste. 2 decka s inym a dalsie zas s inym nemyslis,ze je to od teba trocha pokrytecke? Za druhe ak je svokra psychicky chora tak skor by som to nebrala vazne. Vazne by som niektorym z Vas dala si odrobit pol roka v csskach a by ste videli co je psychicky chory clovek. Toto je slaby odvar toho co ludia s psychikou dokazu. Zacni sa chovat normalne a nehon si ego na chorom cloveku inak sa ti to odrazi deckam davas im totiz skvely priklad toho ako sa maju chovat k starym ludom aby si sa potom nedivila keby tvoje drahe deticky ta pichli do domova.

0silvia0
15. aug 2020

@princeznasevera ona svokru neodsudzuje, iba poukazuje, ze mala ten isty pribeh a mohla by ju chapat.

wera_ga
autor
15. aug 2020

@princeznasevera očividne si vôbec nepochopila príspevok ako som to myslela.. ja ju neodsudzujem práve naopak ona by ma mala pochopiť keďže zažila to isté a namiesto toho ma odsudzuje.. a na nikom si ego nehonim skôr len neviem odpustiť..

0silvia0
15. aug 2020

@wera_ga svokra hra divadlo, ako vas ma rada, ale dlhsie to nezvlada. Nastavujes jej zrkadlo a ona v nom vidi seba a hneva sa sama na seba. Neries, stretavaj sa s nou len na kratkodobe stretnutia, to zvladne ona aj ty... Hlavne sa na nu nehnevaj...

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@princeznasevera No, ego si tu honis tak jedine Ty.

@wera_ga mas to tazke a kedze je psych. chora, tak bohuzial treba ratat s tym, ze sa to moze zhorsovat. Ona sa pretvaruje a ked uz nevladze, tak vykrici hovadiny, v podstate to, co robi ona, prisudzuje Tebe a detom. Asi by som obmedzila stretavanie na najnutnejsie a detom sa to snazila vysvetlit, ze ona je chora a nech si to neberu k srdcu.

wera_ga
autor
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl asi áno, len môj muž strašne chce aby sme boli kamarátky a stretávali sa často.. raz za čas by som ešte pretrpela ale neviem mu vysvetliť nech ma nenúti.. popritom bol pri všetkom čo povedala ale strašne to zľahčuje..

0silvia0
15. aug 2020

@wera_ga kamaratky si clovek hlada sam, nie su mu vnucovane. Ak toto tvoj muz nechape, tak ja neviem🤷‍♀️
Zda sa mi to cudne...

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@wera_ga To je horsie, lebo toto by dospely chlap mal pochopit, ze kamaratky nemozete byt nasilu.

eliska13
15. aug 2020

@wera_ga asi bola chyba, že muž zaťal do ziveho, keď píšeš, že jej vytkol nejaké veci a už to išlo.Neviem prečo sa nelieči a nevybaví si ID.ale zase chodiť na stretnutia s tým, že Ťa bude boliet žalúdok a budeš čakať čo povie nie je nič príjemné.Ono najlepšie by bolo povedať čo ste povedali ma ranilo zabudnime na to a uvidíš aká bude. Žije sama?píšeš, že má len syna asi sa cíti osamelo a už vykypela

eliska13
15. aug 2020

@wera_ga muž je na také asi zvyknutý, tak to berie ináč.

vilma7
15. aug 2020

@wera_ga tak tvoje deti sa s ňou predsa stretávať nemusia, im ona nie je žiadna rodina. Babku majú predsa tvoju mamu s tvojho ex. Nesilila by som to, ona ich asi tiež nechce. A manžel nech si za ňou chodi potom s vašim spoločným dieťaťom a teda s tebou, keď deti budú u bývalého alebo mimo domu.

karolinakr
15. aug 2020

Svokra prepískla ospravedlniť sa nechce..Tu sa ťaźko radi
Ked si to nevyriesiš teraz hnev sa bude stupnovať a narastie do obludnych rozmerov uź ti bude vadiť len pohĺad na ňu.

panelacikova
15. aug 2020

@deti95060810 no to by už čo bolo za muža??? že oňho príde len preto, že neustúpi jeho matke? ak je situácia naozaj taká, ako opisuje, tak nehnevaj sa, ja by som tiež neustúpila. ak by som bola 100% presvedčená, že sú to bludy a že muža úprimne milujem a aj moje deti ho majú úprimne radi, tak by som neustúpila. a ak by ju kvôli tomu nechal, nuž, bol by to chrapúň.

deti95060810
15. aug 2020

@wera_ga skočíš svokre do vlasov? Hádam by si sa tak neponížila....Buď dáma ....😉