A už je to tu . Najhoršie čo môže byť keď má svoju pravdu a svoje zastaralé zvyky.
Snažím sa jedným uchom dnu a von a vidím že..ju to sere že nereagujem prchko ako voľakedy.
Ale viete že to vo mne vrie🤣
Nekolisaj ho ..zvykne si..
Ja som to takto robila a bolo to dobré .
Toto je na to toto je na toto . Pomooooc
Mám si to nevšímať alebo keď už budem mať toho dosť jej prehovoriť do duše? Pretože s prvým vnúčatom mi vôbec nepomohla extra ,ale tak chápem že moc nevládze ,🙏len tie reči .
By ma zaujímalo akoby sa cítila ona keby rypem ja čo ona robí zle .
Musela som sa vyliať .
@zuzanka.zuzu Veď ja jej svan
To co robila svokra, bolo dobre a jej vyhovovalo - to co robis ty, je tiez dobre a vyhovuje tebe.
Dolezite je naucit sa komunikovat, nie drzat to v sebe a potom vybuchnut.
Nekolisaj, zvykne si - "ale mne to nevadi, ze si zvykne, rada to robim"
Ja som to takto robila a bolo to dobre - "verim vam, ze to bolo dobre, pre nas to zas vyhovuje tymto sposobom a je skvele babka, ake rozne cesty vedu k tomu aby sme urobili jednu vec"
Svokrat to nerobi v zlom, treba jej vzdy ragovat sposobom, ze ju chapes a beries, ze jej to tak vyhovovalo, ale ty preferujes iny sposob.
@viestta nie . Len ma upozorni keď niečo a nie čo ona robila ..čakala.som trochu od svokry radosť a nie ,čo vidí zle.. mne to nepridáva k dobrému veru ,kojim a musím byť v pohode a keď budem na bude aj bábo . Snažím sa reagovať ako múdra žena a nie dvavat najavo
@zmrzlinka2021 áno mám sa snou ťa baviť aby sa neurazila ,chápem . Len mi príde trošku cez od nej..keď pochválim si dieťa že je dobre a spí ,hneď na to takú reakciu dala ..a nie žeby bola rada ale hľadala v tom chyby, že som ho zle uspala a pritom to dieťa je tichucke celkovo malo plače ..
Je to o oboch stranách sme matky obidve .. takže nebudem len ja sa baviť tak aby som robila dobre jej ..ale nech je to opätovne lebo to nebude dobre
koľko si po pôrode? nie sú to ešte hormóny?
autorka: ty si vobec nepochopila, co ti napisala @zmrzlinka2021 podla mna. To nie je o tom, ze sa s nou mas bavit tak, aby sa neurazila. Mas sa s nou bavit asertivne. Ja to robit takto, mne to vyhovuje. Bodka. Nie nahnevane, nie urazene, ale uplne normalne. Ak si presvedcena, ze to co robis robis spravne a ze vam to tak vyhovuje je uplne jedno, ze ona to mala inak. Priklad. Moja svokra bola u nas a ja som robila ryzu. Videla, ze som ju zaliala studenou vodou (ja rozdiel nevidim ci teplou alebo studenou). Svokra mi hovori: A ty zalievas studenou vodou? Ja zalievam teplou. Ja na to: Hej studenou, nevidim rozdiel. Bodka, dodebatovana tema.
No ja som sa vyhla kazdemu poucovaniu, vacsinou som s dcérou bola sama, babky prisli na ohlásené navstevy a mala som pokoj 😁 odporucam. Ked vidime babku raz za tyzden/mesiac, prežijem recicky jednym uchom dnu a von jednoduchsie.
A ja nie som ani milá, ani ústretová a ani som sa nikdy nehrala na chrumkavú. Ani pri mame a ani pri svokre. Hneď na začiatku som ich upratala, že si neprajem, aby sa mi k niečomu vyjadrovali, že si potrebujem vybudovať vlastne meterinske sebavedomie a svojimi radami mi nepomáhajú, práve naopak. A ešte som dodala, že ak niečo nebudem vedieť, sama sa opýtam. Verím, že aj vďaka tomu máme nadštandardné vzťahy a s oboma sa stretávame takmer denne.
Vieš aký je rozdiel medzi svokrou a palacinkou?
Ze palacinka je dobrá zrolovana a teplá , na rozdiel od svokry !
Hahaha 🤣 🤣🤣 berte to s rezervou
určite by som nebola ticho, veď môžeš reagovať slušne, v kľude jej povedz, že chápeš, že má ona nejaké osvedčené spôsoby, ale ty máš osvedčené iné a tebe to vyhovuje tak, ako to robíš, To neznamená, že je jeden spôsob dobrý a druhá zlý. Ty zo budeš robiť ináč, ako to robila ona, tak je zbytočné, aby ťa stále na niečo upozorňovala, lebo aj tak si urobíš po svojom, ale ak budeš niečo chcieť vedieť, spýtaš sa.
“Vieš o tom, že k nám prišla svokra po svadbe len raz?”
A druhý na to:
“Tak to máš šťastie, nie?”
“Nie, nemám, ona ešte neodišla!”
Ja neviem, proste kým sú to rady a nie kritika, podľa mňa je to ešte znesitelne. Ja som napríklad prečítala veľa kníh aj online materiálov o výchove. Aj komunistické knihy som si prečítala. Bez predsudkov. Keď tam bolo niečo, s čím som súznela, tak som si to zobrala k srdcu, keď nie, tak som sa pousmiala a išla ďalej... aj mne dáva moja 60 ročná mama a tatko, 80 ročná svokra, či dokonca aj 88ročný dedko rady okolo deti, niekedy sa vyslovene musím usmiať, lebo oni si to už vlastne ani nepamätajú, ale nikdy nejdem do konfliktu, lebo oni to myslia dobre a čím viac človek rozduchava debatu, tým horšie to potom je.
@basska_b myslím, že nikomu nevadí, ak počuje rady a nápady, ktorými vychovávali deti naše maminy a babky. Len je dôležité, aby neboli podávané za účelom dať mladej mamičke najavo, aká je nemožná. Čerstvá mamina je ešte pod vplyvom hormónov, všetko sa učí za pochodu, sama je neistá, skutočne nepotrebuje, aby jej niekto dával najavo, ako všetko, čo urobí, urobí zle. Je iné, keď babka (je jedno, čo ide o svokru alebo mamu) povie, keď vidí, že dieťa nie je možné uspať - nepomohlo by, keby si ho zavinula do perinky? Možno sa nemôže ukľudniť, lebo sa vyrušuje rúčkami. A je iné, ak povie, ja som s tým nikdy nemala problém, strčila som decko do perinky, do postieľky a spalo, nechápem, prečo tebe nespí.
Mne tak mudruje mama aj svokra 😃 mame vynadam a svokru beriem jednym uchom dnu a druhym von 😃
Pokial samozrejme to nie je opodstatnene.
Vtipy o svokrách vymýšľajú tí, ktorí žiadnu svokru nemajú, lebo tí, ktorí svokru majú, nemajú chuť na vtipkovanie.
Ale tiez v navaznosti pridam:
"Čo znamená, keď do svokry udrie blesk?
Blýska sa na lepšie časy." 😉
Ja som mala to isté od mamy, raz som zvolala rodinnú radu a povedala som: toto budú odteraz platné pravidlá pre našu domácnosť. Prebalujem ja, uspavam ja, cicikam ja. Keď budem potrebovať radu opýtam sa. Odvtedy je všetko ok, aj keď mama sa urazila, ale to som ignorovala. Potom sa vrátila do normálu. Potom prišla babka a to bolo horšie. Za 10 min. Som narátala 4 pripomienky. Na oko má chváli ale inak stále type.vsetko robím zle a malého chce neustále kocikovat a dávať dudel. Nie som proti len malý má etapu keď zaspáva.len pri mne a v kočíku len kuka a nezaspí a dudel zásadne odmieta už mesiac. A ona furt, ale vieš prečo nespí? Lebo na dudel a tak prij... Sa usmieva. A len čo dokojim, no daj ja ti ho pokocikujem. Ale len ak chces. A ja že nechcem. A za chvíľu ale keby si chcela ja ho pokocikujem... Minule aj manžel mal uz nervy že stále s niečím výryva..cikutku má lebo mu je zima, na reflux netreba nič dávať, espumisan mu uškodí, mám mu dať caj, skúsiť mu dať medik na dudu, zle vytáča hlavičku, na bruško ho nemám dávať, za hlavu mu mám zrolovat plienku.... Kraviny má ntu. Vieš čo robím? Správam sa dospelo. Som k nej uctiva ale chladná. Normálne jej odpoviem, nie toto nie je dobré, toto nechcem, ak, tak uvidíme neskôr či bude potrebovať kocikovanie. Prípadne jej vždy ukazujem čo všetko robím dobre. Áno, malý zaspal, lebo ma mal pri sebe. Je dobré napapkany, tak zaspal. Konečne si grgol vďaka espumisanu. Atď... Nech vidí. Ale dnes som ju v kuchyni aj tak nacapala ako mamke hovorí, idem radšej toho malého skontrolovať (lebo bol so mnou v izbe) chudatko 😀😀😀
@number19 🙂🤔🤣 tento nepoznam
Véd k nej nechoďte a nepozyvajte ju často, návšteva a papa
50% z tých zastaralých názorov a rád som si po pár dňoch predýchavania nakoniec prisvojila lebo ozaj pomáhali 😀 a čuduj sa svete nestala sa žiadna z tých hrôzí čo mamičky či dokonca mladé pediatričky strašia na youtube a instagrame 😉