ahojte, mozno tu taka tema je ale zaujimal by ma vas nazor. mam partnera ktory je rozvedeny , ma syna.
jeho mama ma absolutne neberie, ani otec.
Stale aj predomnou chvali jeho byvalu zenu . ako s acez toto preniest? ako vychadzate vy so "svokrami" . ja som rodinny tip, a je mi luto ze ona ma nema rada len preto ze jej syn si nasiel niekoho ineho 🥺 dakujem za kazdu radu .
chcela by som sa jej zapacit , ale neviem ci to robit nasilu.
@slunicko251 kasli na to. povedz partnerovi, ci jej nemoze v sukromi mierne naznacit, ze sa to nehodi .... pripadne jej nabuduce povedz, ze citis, ze je jej luto, ze synovi stroskotal prvy vztah. ale ze ty si toho nebola pricinou (snad), a urcite chces jej syna urobit strastnym, ale teda ze urcite nebudes ako jeho prva manzelka.
a usmej sa a odkracaj.
@slunicko251 Pozri sa, kašli nato. Ja som bola v podobnej pozícii a nebolo to úplne príjemné, ale proste som to neriešila, viac-menej ignorovala. Chce to čas, oni si zvyknú. Ak boli spolu dlhé roky, tak proste si na ňu zvykli. Možno ak sa zoberiete a budete mať aj dieťa, tak pochopia, že to s tebou myslí vážne a budú ťa akceptovať. Zatiaľ sa tvár normálne, blbé reči odignoruj. Usmievaj sa, buď milá, to ich trochu odrovna. 😉
Bola si dovodom rozvodu? Ak nie, musis len vydrzat a najst si k nim cestu...
No, viem, aká bola jedna moja známa nešťastná, keď si jej syn našiel druhú a vykašlal sa na rodinu. Ona mala jeho manželku úprimne rada (a pokiaľ som videla, ten vzťah bol fajn obojstranne). Bolo to pred covidom, neviem, aké vzťahy majú teraz. Určite sú tu aj obavy zo straty kontaktu s vnúčatami z prvého manželstva. Takže to nie je jednoduché ani pre jednu stranu.
@slunicko251 prerus s nimi kontakt uz len koli tvojmu dusevnemu zdraviu.
PISES, ZE TY MAS PARTNERA, TEDA NIE manzela. Tvoj partner ma manzelku, su sice rozdeleni, ale je to stale jeho manzelka a jej manzel, ktoreho si ty neposlala pekne za jeho manzelkou so stiahnutym chvostom, ale dala si mu pocit, ze moze si robit co chce, POSILNILA SI JEHO PYSNE EGO-to sa ti vrati aj s urokami jedneho pekneho dna, ked budes v pozicii ako jeho prva manzelka teraz. Skus sa postavit do pozicie jeho manzelky. Ona si ho zobrala, boli spolu stastni, jeho rodicia ju mali radi, boli stastna rodina a co chces tam TY? Co tam robis? Peklo v rodine? Manzelka stratila manzela, je to pre nu velka bolest. Jeho rodicia trpia rovnako, ich syn zlyhal na plnej ciare, bol totalny neschopak vydrzat zit so svojou manzelkou. Boli ich to. Co tam chces dokazat ty? Cakas, ze ta budu chvalit za to, ze ty teraz zdielas postel s ich synom namiesto jeho manzelky? Neberu ta a jasne ti davaju na javo co si o tebe myslia... Podla toho co o nich pises to vyzera, ze v duchu tajne dufaju, ze dohovoris ich synovi a vrati sa im ich milovana nevesta. S laskou na nu spominaju. Chcu byt znovu statni. Nikto ti nepovedal do oci, ze si rozbijacka manzelstva? Pytala si sa jeho manzelky, preco sa rozviedli? Pomohla si jej, aby boli tito manzelia znovu spolu statni, prekonali zlo ak sa da, alebo namiesto toho si s prepacenim lahla s cudzim manzelom do postele? Poslala si tohoto muza za jeho manzelkou, aby ju odprosil ak jej ublizil? Ak by si bola na jej mieste, brala by si pomoc takejto kamaratky, co by ti zachranila manzelstvo? Urcite ano!!!! Jeho rodicia ti povedali nepriamo, - "neberu ta", ako si to sama napisala. Otvor oci a pochop, ze si tam nevitana a nikdy vitana uprimne nebudes. Ak si rodinny typ, ako pises, tak si najdi manzela a nie priatela, ktoremu nebudes rozbijat jeho manzelstvo este viac ako je, ani nebudes utvrdzovat manzela inej manzelky v jeho zlyhaniach.Je to manzel inej zeny!
@majkabambulik je rozvedený!!!píšeš úplne nezmysly.Dnes, keď sa polka manželstiev rozvádza je úplne smiešne, aby pri novej partnerke ospevovali ex.Mozu si to povedať, keď budú osamote.A v poslednom rade veď rozumieť s ňou si môžu vždy to neznamená, že keď sa rozviedli nemôžu sa stretavat
@majkabambulik prepac ale to teraz projektujes svoje vlastne problemy alebo niekoho blizkeho? lebo autorka pise, ze su rozvedeni a sice nevieme ale autorka zrejme nebola dovod rozvodu, takze v tomto kontexte je tvoja reakcia naozaj mimo
@majkabambulik neviem ci sa potrebujes vyzurit alebo nieco , ale ano je rozvedeny. nikomu som manzela neukradla.
a predstav si ani ziadna milenka nikomu muzov nekradne- muz ktory miluje svoju rodinu a je stastny predsa neodide za milenkou! to len k tvojej zurivosti.
priat niekomu nieco zle je tiez za hranicou.
kazdy ma pravo na stastie a novy zivot.
a vlastne ani neviem preco ti venujem tieto riadky. pekny vecer
@majkabambulik 🤦♀️🤦♀️
@slunicko251 Nájdi si inú svokru.😉
@slunicko251 HM, ťažká situácia. Ty ich nezmenis. Je to ich problém. Hlavne sa na nič nehraj a buď sama sebou. Buď slusna a uctiva, ale nevnucuj sa im. Tie reči skús ignorovať, aj keď je to ťažké.
Ja verím,že časom sa to zmení, buď trpezliva.
Držím palce!
@slunicko251 …pochvál ju pred svokrou aj ty, ze musi byt dobry človek ked si vybrala takého skvelého muža a povedz ze zivot je uz taky…niekedy ani dvaja dobrí ludia spolu nevydržia. Teda ak nie si príčina rozvodu, to by ta asi svokra metlou hnala 😀
@tykat keby aspon bola dobrym clovekom tak ju pochvalim ale ked vidim ako posiela maleho k nam tak sa mi chce plakat 🥺veci smradlave a ako krave z pysku - kym odchadza k mame tak periem a zehlim a tyzden to iste .
maleho som naucila R a L , š a ž u mamy je to len tablet - ale mama je super lebo to dovoli 🫤.
a potom u svokry byvaleh zahra divadlo .
So svokrovcami nie som v kontakte uz viac ako rok. Nevidim dovod stretavat sa s ludmi, s ktorymi sa citim neprijemne. 👍
@slunicko251 No, škoda, že je to tak (že sa nestará). Ale v tom prípade je to na partnerovi, aby to rodičom vysvetlil.
@slunicko251 "prosím, nevychvaľujte predo mnou jeho bývalú. Je mi to veľmi nepríjemné." Ak to nepomôže, tak už by som len mlčala. Prípadne by som dodala, že sa cítim ako keby som tam nebola vítaná, ale radšej by tam videli mužovu ex. Ak ti to svojim správaním/odpoveďou potvrdia, tak by som tam už nechodila. Aj mužovi by som to vysvetlila, že je mi ľúto, ale bolo mi povedané, naznačené, že tam nie som vítaná... Podľa mňa priama, úprimná a ohladuplná komunikácia, bez urážania sa je základom dobrého vzťahu. Ak ma tam nechcú, nemusia trpieť moju prítomnosť a ja nemusím trpieť ich narážky. Obojstranné win win
dakujem vam vsetkym , za postrehy a rady.
Spomen svokre byvaleho mamu. Aka bola dama, inteligentna, sikovna, nerobila intrigy, podporovala ta. Hotova svatica.😄
@slunicko251 no tam treba nechat uradovat pána, aby ich uzemnil pred tebou a nebol ticho. Ak to nevie, nestoji zato, aby si s nim bola a chodila do rodiny, kde mas pocuvat o byvalej druzke a zene. Obratme si to. Ak jeho vezmes kdekolvek z tvojho prostredia, donuti vas tvoja strana pocuvat chvalospevy na tvojho byvaleho partnera alebo muza za pritomnosti toho sucastneho??? Nic by si nepovedala? Raz, jedinykrat, ked na tuto pohromu ste neboli pripraveni, sa to moze zniest, ale iba raz. Presne pri druhom raze má už pán velmi razne a tvrdo zasiahnut. Ty mozes povedat zial len jemu, ze ty si porozmyslas, ako sa budete uberat dalej, lebo toto, toto a toto sa ti nepaci a ty sactrapit nechces. Nie si tu na trapenie. Medzi nami, tí starí dobre vedia, ze za stolom sedis ty a nie byvala nevesta a dristaju, len aby boli co najviac neprijemni a aby ta co najviac urazili. A mozno byvalej neveste zasa dristali o synacikovej byvalej frajerke, aka bola uzasna, co my vieme. Iste je, ze inteligent by aspon drzal jazyk v pap.li a neurazal naschval a cielene takto primitivne. To este aj hlupi chlapi v krcme by ti pochvalili zadok, ako taku svokru pocuvat. Iste je, ze urcite aj nevesta mala prednosti a zadnosti, ale to mas aj ty. Netreba sa nechat. Nie si jeho majetkom. Ani pes, ktory musi pocuvat, co mu netreba!
Nikde som sa nedocitala ako reaguje na tieto reči tvoj partner . To je zásadne..
Ja by som tam prestala chodiť, ak pôjde muž a bude sa čudovať že nechceš ísť, normálne mu vysvetli čo sa deje že sa tam necítis dobre pre tie reči a že nech sa nehnevá ale proste nie. On už im to potom snáď pretlmoci keď sa ho budú pýtať prečo si neprišla
@slunicko251 treba doriešiť 1 hlavný problem- chlapa......
Pokiaľ on s tým niečo neurobi- ty sa môžeš aj na hlavy postaviť aj tak budeš u nich ho.no
Rozhovor s priateľom a podla toho by som s nim bud zostala alebo uvoľnila miesto tej ex - nech nanu teda čakajú- lebo vyklonovat sa taka istá osoba nedá.
ty s tým neurobíš nič, musí chlap a ak ten nič, tak furt to bude takto, mám kamošku, ktorá bola v podobnej pozícii, ale teda ignorovala to, furt sa usmievala, robila všetko najlepšie ako vedela, svokrovcom nádejným by zniesla aj modré z neba a vieš k čomu to bolo? k ničomu. nabaľovalo sa to v nej až raz vybuchla a nakoniec sa rozišli.
tak máš partnera s dieťaťom a ako bonus máš aj jeho exmanželku a "svokru "ktorá má rada exmanželku😉to nevymyslíš, to je život😉 pokiaľ ste len partneri, vôbec ťa nemusí brať vážne, z jej pohľadu je otázne či vám to vydrží😉a pokiaľ má rada jeho bývalku tak s tým nič neurobíš, jednoducho chcela aby ostali spolu
partner tam nechodi rad , nemaju velmi dobre vztahy , chodime tam len vianoce velka noc . chcela som tam vzdy ist aby nam dali sancu spoznat ma , ale s odstupom casu asi budem kaslat na to. ja nehovorim ze vztahy medzi nevestou a svokrou byvalou maju byt zle. ved kvoli vnucencom nech sa stretavaju . len je to cele falosne . vzdy ked odchadzame - dobre moja ahojte . ale dakujem za vase nazory
Fuha, tak ale slusnost im asi nic nehovori, ked stale spominaju tu predchadzajucu neviem asi by som sa s nimi nestretavala proste.
Ja byt tebou to nejak neriesim. Chodite tam malo, to vydrzis, tvoj partner by mal mame povedat, aby ex pred tebou nespominala a hotovo. Mozno sa to cele zmeni,ak budete mat svoje dieta. Potom sa ti budu pchat do zadku
@slunicko251 rozumiem ti. Moja svokra tiez lutuje, ze moj muz nezostal s byvalou. Hoci to nebola jeho zena a my uz sme spolu 13 rokov. A ani ju poriadne nepoznala. Vlastne ani mna nie, kedze byvame daleko. Predo mnou to vsak nikdy nepovedala. Ohovara ma u rodiny za chrbtom. Ti sa ma sice zastavaju, ale to je zbytocne. V skutocnosti si vsak myslim, ze ma obvinuje z toho, ze ma so svojim synom (s mojim muzom) nezhody. Pravdou je, ze ja sa do toho vobec nestarám, ale ona vie pravdaze svoje.
Neurobis s tym nic. Hlavne, nech ti tvoj muz drzi stranu. A on musi mame povedat, ze ta miluje a je s tebou stastny a nepraje si, aby takto o tebe hovorila. Napokon zije s tebou on a nie ona, nech si uz mysli hocico, podstatne to nie je.
v rodine mame taky pripad, ze mamicka nazvime ho Janka stale oplakava jeho ex-priatelku a moju rodinu nazvime ju Zuzka nikdy neakceptovala a tu len jedna rada, treba, aby sa partner za teba postavil a zarazil to v zarodku, vysvetlil im, ze si partnerka, ktoru si vybral a musia to respektovat resp. nemusia ale ked nebudu, tak tam nebudet chodit, v opacnom pripade on bude ako medzi mlynskymi kamenmi medzi tebou a mamickou a nedopadne to dobre (u nas v rodine aj dieta maju, nechce si ju zobrat, lebo ze by jeho rodicia na svadbu neprisli atd.), ona sa tiez snazila zapacit a byt za kazdu cenu za dobre a vobec jej to nepomohlo