Svokra berie moje dieťa do inej izby a tam sa s ním hrá a mojká

26. júl 2021

Prosím o názor ostatných. Je normálne že mi vadí, že vždy keď prídeme ku svokrovcom si svokra zoberie moje dieťa mimo nás do inej izby a tam sa s ním hrá a mojká? Už ma to poriadne irituje. Mám pocit, že si moje dieťa privladtňuje.

maro1995
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika23t
26. júl 2021

Svokra Ti vychovala manžela a predpokladám, že dobre, keď si do neho zamilovala a porodila mu dieťa 😊 Neboj, neprivlastnuje si ho. Len si užíva vnucatko. A Ty sa teš, že mas takú svokru. Aj moja to robila. Keď sme tam prišli, vždy vzala malú a nosila ju z izby od izby, všetko jej ukazovala a mojkala ju. Teraz ma mala 11 a s babkou majú krásny vzťah ❤️ Nech si budujú vzťah od malička, je lepšie, ak deti chodia k starým rodičom s radosťou a nie s plačom a nechutou.

autor
26. júl 2021

@nika23t súhlasím, ale ona sa tam z tadiaľ ani nepohne a zostane s ním v druhej izbe aj 3/4 návštevy.

nika23t
26. júl 2021

Aj u nás to tak bolo. Potom, keď už bola dcérka staršia, sama si určovala, kam chce ísť a ako dlho tam byt. A po čase to skončilo, lebo malá uz chcela byť s babkou len pri nás. Viem, že aj ja som bola z toho taka trochu nijaka, že veď na návštevu sme prišli všetci, ale potom som to nechala tak, keď som videla, že kto je šéf 😎 Väčšinou to býva ten najmenší 😊

evaachesa
26. júl 2021

Minule sa svokrička išla s malým pošaliť do spálne a ja som to okamžite využila a išla si vypiť kávu na terasu. Musím jej to najbližšie pripomenúť nech si to zopakujú 😅

21oktober
26. júl 2021

daj si kávu , nejaký štamprlík a teš sa z dočasnej slobody. Buď rada že máš takú svokru a nerobí žiadne zlé veci .

autor
26. júl 2021

@21oktober tak o tom potom :D. Ale fakt by mohla byť pri nás akoby som jej vadila. Minule zahlásila poniektorí zakázali... (poniektorí som ja, zakázala som aby ho vodila za ruky keď ešte nechodí)...

21oktober
26. júl 2021

typujem že si mladá , asi viac mladá . My staršie mamy takéto prkotiny neriešime a ani to že poniektorí zakázali . Možno jej aj vadíš ak na ňu striheneš ako jastrab, to nikomu nie je príjemné. Fakt to nerieš , daj kávu , pokecaj sosvokrom , švagrinou , počítaj časopis , však to dieťa nezje.

autor
26. júl 2021

@21oktober nie mladá teda nie som. Ono to má asi hlbšie korene... mám pocit že ma nerešpektuje, už roky. Stále rieši že niečo spravim zle, oblikam dieťa veľa, hento tak ono tak... a obávam sa keď bude staršie čo to bude. Vadia mi jej komentáre aj keď vždy to povia akože v dobrom. Len je sekera a teda ja som tiež dominantná a mňa sekírovať nebude :D. Z jednej strany som šťastná AK vnúča ľúbi a z druhej sa obávam, že ho bude vychovávať k disrešpektu k matke, lebo tie komentáre k tomu spejú. Asi preto mi to vadí, že sa s mojím dieťatkom izoluje ešte viac.

maro1995
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. júl 2021

@maro1995 haha no tak to ste na omyle, pretože môj muž by si teda odo mňa rozkázať nedal a nemám to ani v záujme mať takého pri sebe by som nechcela.

21oktober
26. júl 2021

pozri ja som dominatná tiež ,ale používam aj asertivitu . Už kvôli manželovi , lebo on by sa cítil zle ak by som sa so svokrou prela o kraviny, ak by som striehla čo kde dá čo mi povie ako mi to povie , ako sa tvári pri tom . Tiež si berie deti do svojho bytu alebo do prístavby a ja som v hlavnej časti a poviem ti ja som rada, urobíme si s manželom kávu , porozprávame sa v kľude s švagrovcami a o dve hodiny ideme domov .

autor
26. júl 2021

@21oktober ok, ďakujem za pohľad. Tiež sa snažím to nekomentovať pred mužom aby nebol medzi mlynskými kameňami ale toto je troška iný prípad. Vadí mi napríklad aj že si s ním robí fotky a zanesie prababke a kadekomu potom ešte na výstavku... no proste vadí mi toho viac. U mojej mamy nie som zvyknutá že by zachádzala voči vnúčatám takto cez čiaru.

21oktober
26. júl 2021

toto mne napríklad tie fotky absolútne nevadia , tiež si ich fotí a ukazuje kamarátkam a hrdí sa s nimi. Čo mi teda vadilo ak ich cápala po rukách a to som teda povedala manželovi , a ten jej v kľude povedal mami , prosím ťa necáp tie deti , ani nás si ako deti necápala po rukách tak to nerob ani vnúčatám .

whatever1
26. júl 2021

Mne by teda vadilo, ak by som prišla k niekomu, kto sa po mojom príchode zavrie do izby vedla na 3/4navstevy. A ano chapem že chce byť s vnucatkom aj osamote, ale toto je za mna dosť neslušny spôsob ako si to "vydobit". Neviem si predstaviť, že by som niekomu hneď po prichode vzala babatko a zavrela sa vedla🤔😬, ozaj mi to príde také tragikomické. Ine je keď dieťa už chodí a chce preskúmať okolie a babka robí doprovod. Ale toto vyzerá skôr na to, že autorkina prítomnosť svokre vyslovene vadí a takymto gestom jej to dáva najavo.

martina1201
26. júl 2021

Ahoj prečítala som si všetky tvoje príspevky tu v tejto téme a mám taký dojem že naozaj sú prenice medzi tebou a svokrou. Všetko sa dá povedať aj asertivne a potom ten druhý nemá pocit že robí niečo zle a nemusí sa zatvárať do inej miestnosti aby si nevidela čo s malým robí. Možno to ale len vnímaš inak ako je to myslené. ( Pravdaže za predpokladu ak ťa z miestnosti keď tam vojdes vyslovene nevyzenie- teda ak si to skúšala 🙂)Mono si malého vôbec nechce privlastnovat ale vie že malý by sa motal len okolo teba ak by ostala v miestnosti kde si ty. A možno ti chce dopriať len kúsok času bez malého nech nie si s ním stále. Využi to vo svoj alebo váš prospech s manželom. Napr. skús mu navrhnúť nech sa idete prejsť keď vidíš že o malého zábavu sa niekto iný stará. Prípadne na návštevu k známym. Skús trošku zmeniť pohľad na ňu a možno nájdeš kopec pozitívnych veci. Moje deti tiež počas návštev u svokrovcov zvyknú ísť do inej miestnosti a svokra povie rozprávaj sa kľudne s otcom dám na deti pozor. A mne to dobre padne že na chvíľu nemusím deliť svoje myšlienky medzi dohliada im na deti a rozhovor a myšlienkové pochody pri ňom....

autor
26. júl 2021

@whatever1 ďakujem, takto sa tam naozaj cítim. A je mi z toho zle a z každej návštevy tam. Mám hrôzu že malý bude s ňou musieť byť častejšie ak ho nezoberú do škôlky. Nedôverujem jej absolútne a dokonca jej neverím ani úprimnú lásku k môjmu dieťaťu. Nezavolá mu absolútne hoc bola korona a on má problémy s imunitou aj sme jej dohovárali. Bývame v jednom meste a vidíme sa raz za 3 mesiace? Nahucká švagrinú všetkých proti mne potom sa mám tváriť ako jej rada dám dieťa. Jej dcéru sme pozvali na oslavu rôčika tak poslala malému po svokrovcoch darček. Povedala som mužovi že moje dieťa šaliť nebude. Ak nechce prísť darček od nej moje dieťa viac nedostane. Celá rodina sú divná a fakt som si to takto strašne nepredstavovala. Bolí ma žalúdok už týždeň dopredu keď tam máme ísť.

danka56
26. júl 2021

Mne by to tiež vadilo a keď to vadí tebe, povedz jej to. Keď sa bude hrať na hluchu a pôjde aj tak do inej izby. Išla by som veru za nimi.

autor
26. júl 2021

@whatever1 a s tým odchádzaním do druhej izby cítim presne takto tragikomicky. Je mi z nej smiešme, aj do plaču aj mi tuhne krv v žilách čontam s ním robí. Chodím nazerať a naposledy som sa jej už spytala prečo nejde k nám ku ostatným aby sme boli všetci spolu.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. júl 2021

@21oktober nebudem jovoriť koľko vážnych kríz svojím vydupávaním si svojeho, montovaním sa medzi nás a "prehliadaním ma" spôsobila. Mám hrôzu že by malo byť moje dieťa vedené jej "hodnotami".

vilma7
27. júl 2021

Tvoje dieťa jej "hodnotami" vedené nebude, lebo predsa budeš stále ty tá, ktorá dieťa vychováva. A hlavne nie, keď ho vidí raz za 3 mesiace (hodnoty mojej svokry su tiež katastrofa, všetci a všetko sú debili, iba ona je tá NAJ)
Neboj, čím bude dieťa staršie, tým bude samostatnejšie a bude sa menej do neho starať lebo nebude mať šancu. Tvoje dieťa bude predsa naučené z domu.
Ak by sme podobné problémy mali riešiť každá, pomaly by bola 80% žien na psychiatrii.

Ja vidím síce svokru len 2x ročne, ale aj to mi niekedy stačí, lebo potom som u nej ca 10 dní vkuse, noc, deň. Moja si žiaľ zas nevezme dieťa a nehrá sa s ním, radšej skáče okolo hrncov a sedí v kuchyni. O dedovi ani nehovorím, a to sa k nim trepú vnúčatá 1200km a teda záujem sa s nimi pohrať, alebo mňa a manžela aspoň raz ročne odľahčiť, nula bodov. Jediné čo vie, je behať za ním s jedlom a pchať mu doslovne jedlo do úst, čo sa samozrejme snaží na tajnáša. Ale nebudem to vešať manželovi predsa na noc a hádať sa kvôli tomu. A moja mama je zas v inom odborník 😆. Ale to asi vravia automaticky hoc zabúdajú že aj my sme už roky rokúce dospelé a samostatné osoby.

Moja mama dookola musí od sviatky počúvať, že ona napíše dom len na svojho syna (môjho manžela). Veď nech si napíše, ja som jej dokonca povedala, že nech ho napíše na švagra, lebo on bude za rohom a využívať ho. Švagor zdedil byt. A to že mu radia aby účet napísal radšej na seba a nech si vytvorí konto atď -asi sa boja že ho ošklbem aj o to posledné, ale to ozaj nemám ani zďaleka záujem. Proste všetci sú sprostí a debili a neviem čo všetko, takže asi aj ja. Neriešim, už sa na Tom len zabávam 😆😆😆

medeaa
27. júl 2021

Mozno tu moj nazor nenajde pochopenie, ale mne by sa tiez nepacilo, keby toto svokra robila. Moje dieta je moje a chcem ho mat na navsteve na ociach. Mozno su niektore mamicky rady ak sa nachvilu decka zbavia a su rady za to, ze ich svokra odbremeni. Ale toto mi skor pripada, ako keby to naozaj robila naschval, podla toho co pises. Narovinu by som jej povedala, ze by si bola radsej, kedy ste vsetci boli v jednej izbe spolu. Alebo nabuduce bez slova chod za nou tam, kde vezme dieta a zostan s nimi. Ci jej to dopne... Nema ti co na to povedat, mas pravo mat dieta pod svojim dohladom. A je fuk, ze vychovala tvojho manzela... Toto je predsa tvoje dieta, nie jej.

tanicka696
27. júl 2021

Vidím, že tu každá zástava svokru, asi nevedia co to je mať takú... Doma 😂 ja mam podobný kus, no vždy zasiahne manžel, čo ma co chodiť s mojim dieťaťom preč od nás? Ten by ju hneď sfukol, chce vidieť co deje s jeho deťmi to jedna vec a druha, ste návšteva a ona odíde do inej miestnosti? Vrcholné drzé! a zase ja si poviem svoj názor, my sa so svokrou neznášame čím ďalej tým viac ale teda ona ma 70 a nevládze už ani chodiť poriadne tak mam pokoj. Ak si potrebujem vydýchnuť idem mojej mame, ta je vždy pri nás, nedovolila by si vziať malého inde a bola preč v inej miestnosti. Akurát ho vezme do záhrady a za 10minut sú naspäť a nie ísť do inej miestnosti keď mám návštevu, hračky sa dajú vziat a môže byť pri tebe, ja ta úplne chápem, kľudne mi napíš správu keď chceš, tuto sa takéto veci moc asi nedajú riešiť, teraz sa všetky pustia aj do mňa 😂 a nie nemám ani 20ani 30. Jednoducho nie každá mame super svokricky 🤔

tanicka696
27. júl 2021

@medeaa presne môj názor 👌

elizabet173
27. júl 2021

spýtala si sa jej, prečo s dieťaťom nezostane pri vás? Mne by sa to tiež nepáčilo, je to divné, veď nech sa s ním jaší, mojká, ale prečo sa potrebuje skrývať? Možno sa hanbí prejavovať city pred vami, ale tiež nie je slušné, že trištvrte návštevy je od vás preč. Ja by som po pár minútach išla za ňou, nech ide s dieťaťom k nám, keby odmietla, tak by som jej ho zobrala, príde mi to choré, aby s ním išla preč.

elizabet173
27. júl 2021

@maro1995 nepíše nechytať, ale byť s ním trištvrte návštevy v inej izbe ti príde OK?
21oktobersom staršia mama, ale riešila by som, práve preto, lebo by sa mi nepáčilo to, čo opisovala autorka témy - vodí ho za ruky, kým ešte nevie chodiť, mne napríklad vadí aj to, keď babky bozkávajú vnúčatá na ústa. Nedržala som svoje dieťa pod skleneným zvonom, ale moja svokra nemala potrebu sa s dieťaťom niekde zatvárať, vláčiť ho za ruky, keď ešte chodiť nevedel. žgať ho všeličím a pod. Správala sa prirodzene.

asia83
27. júl 2021

Nie, nie je to normálne. Je to prejav sebeckosti.

zuvelyn
27. júl 2021

Ano mam taku svokru a nemenila by som ju za nic, moje dieta ju zboznuje, ja si zatial v klude mozem vypit kavu, vino, porozpravat sa s dospelymi o dospelych veciach bez prvesku na sebe a s pocitom ze je o moje dieta postarane najlepsie na svete 🙂

maciatkolulu
27. júl 2021

@evaachesa 😂😂😂😂, presne to som chcela napísať, že dofrasa, nie ze by si človek užíval chvíľu pre seba, ale pomaly hysteria, že svokra mi ukradla dieťa... Zachviľu sa dozvieme, že dieťa prerevalo celý vedľajší allinclusive pobyt v izbe a vrátilo sa s modrinami... Ja nechápem.