Švagriná žiada vyplatiť z aktuálnej hodnoty prerobeného domu

3. jan 2020

Ona si teraz zmysli ze chce vyplatit z domu?!..mna z tej moje svagrinej trafi slak...ked sme sa jej pytali pred 10 rokmi ci chce ten rozpadnuty dom po starych rodicov vysmiala nas s muzom ze naco by jej ta barabizna bola? tak sme si vzali s muzom uver prerobili urobili si tam krasny domcek so zahradkou a teraz ked sme to vsetko dokoncili a tesime sa do nasho domceka pride ona s tym ze ale ved sme ju nevyplatili..resp. vyplatili ale malo..my mame dom a ona nic vsak to nie je spravodlive..boze zeny ja som taka vytocena ze neviem ani pisat..normalne ma trasie..ako mozu byt ludia take zakerne svine..dali sme vtedy ohodnotit ten dom ešte neprerobeny a polku zo sumy sme jej vyplatili..lenze teraz sa princezna zobudila zistila ze sme z chatrajucej budy spravili krasny domcek so zahradkou a bazenom a ona teraz chce polovicu AKTUALNEJ hodnoty domu..a akoby nestacilo chodi za nami aj svokra..ze by bolo spravodlive ju riadne?? vyplatit..ja uz neviem ci sa mi to sniva alebo co..sorry ze takto pisem ale musim to niekde dostat zo seba von

amonet
3. jan 2020

mate znalecky pred, co je super, mate aj dohodu o vysporiadani a sumu ste jej dali na učet resp. mate potvrdenie že to prevzala?

autor
3. jan 2020

@amonet ano mame..manzel je pravnik takze si na toto dal pozor

sluchatka
3. jan 2020

Ked mate riadne doklad o vyplateni a znalecky posudok tak co by chcela? Ved si mohla vtedy aj lna zobrat hypoteku a prerobit.. kasli na nu , zavidi

katrin21
3. jan 2020

Tak potom co riesis,ked je pravnik,vie co s ako... ak si sa chcela vyzalovat, stacil prispevok v tvojom fotoblogu, naco tema.

amonet
3. jan 2020

tak si nalejte vinko a s usmevom ju poslite kade lahsie, pripadne že nech žiada o vyrovnanie cez sud, no stres, ludom j*be s tym nic nespravis, vies k tomu iba prisposobit svoj postoj

autor
3. jan 2020

riesim to ze zacina uz svokra hucat to mojho muza ze nie je spravodlive ze ona dostala len "smiesnu" sumu a my mame krasny dom..a svagrina byva u svokry v jednoizbovom byte lebo nema kde..ze aj ona si zasluzi vlastne pekne byvanie a podobne..

jana_eyre_2
3. jan 2020

@katrin21 lebo blog nie je anonymný ak sem prispieva často.. takáto.doneba volajúca drzosť, aj keď ošetrena by nastvala veľmi aj mňa, chápem že potrebuje pustiť paru.. vyzalovat sa mužovi často nestačí..

mareka49
3. jan 2020

Ach jaj, zavist.
Zasa, furt a stale.

autor
3. jan 2020

mohla som aj blog mna to nenapadlo..ja som taka napalena ze som len zapla net prihlasila sa sem a pisala ..aby bolo jasne svagrina si predstavuje ze by sme jej mali vyplatit aspon 50 000..jasne ze je to kravina a jasne ze jej nic nedame..ale jednoducho ma rozculila tato drzost z ich strany..hlavne teda z jej..

veronikaszabova
3. jan 2020

Na koho je dom pisany?
Mate to vsetko vysporiadane?

janapeterjana
3. jan 2020

Normálne som sa nasrala aj za teba!!.. To je sila.

vilma7
3. jan 2020

Ako iu to mohlo čo i len napadnúť? Šak do domu neinvestovala ani prd a svokre by som asi tiež potukala po čele, vyplatená bola a hotovo. Verím ti že vieš ako voda, aj máš prečo. Našťastie ste to všetko dobre zdokladovali.

autor
3. jan 2020

@veronikaszabova manzel dostal dom do daru od svojej mamy.. stym ze svokra hned trvala na tom aby sme vyplatili svagrinu..ta vtedy bola vydata mala bohateho muza velky byt tak nejaky rozpradnuty dom na vidieku vobec neriesila..lenze po par rokoch sa rozviedla muz ju vykopol z bytu a vtedy sme my pomaly ale isto finišovali z prerabkou..prisla sa k nam pozriet akoze na navstevu nepovedala ani slova..odisla a zacali tieto intrigy..

evita2222
3. jan 2020

nech ide od exmanžela pýtať polovicu bytu

autor
3. jan 2020

@evita2222 ten byt on nadobudol ešte pred svadbou aj vsetko co je v nom..nemali deti..takze ona tam nema narok na nic..akurat o co sa sudila bolo vyzivne na rozvedenu manzelku ale neviem ci uspela.

amelia000
3. jan 2020

Ked dostal do daru tak ste jej ani vtedy nic nemuseli platit to je dufam aj tvojmu muzovi jasne...a to ze svokra huci do tvojho muza tak nech tvoj muz jej riadne vysvetli ako sa veci maju. Ze 1. To bol dar...po 2. Bola vyplatena z vtedajsej sumy co ani nemusela byt 3. Ze vy ste si brali hypo kvoli tomu aby ste este jej platili peniaze na ake ale vobec nema narok...a po 4. Svagrinu by som velmi razne poslala do riti a ze neuvidi od vas ani cent.

fiafia
3. jan 2020

Vobec by som ju neriesila znalecky posudok mate, doklad o vyplateni tiez tak nieje co riesit. Ju nema co zaujimat aka "vila" je z tej chatrce. Vase peniaze, vasa robota, vas cas, vase usilie. Koli vam stupla hodnota nehnuteľnosti ju do toho nic. A.svokra je pekne neferova. Muz pravnik, nieje o com,isto to je všetko pravne v poriadku.

autor
3. jan 2020

ked zacala s tymi recami ze chce "riadne" vyplatit tak sme sa najskor zasmiali a brali to ako vtip ale ked si mojho muza potom svokra zobrala nabok a zacala mu dohovarat tak uz nas smiech presiel..a naznacila uz aj ze si moze darovany dom zobrat spat.to bolo uplny gol

danielinaa
3. jan 2020

Ta tvoja svagrina bude pekny kvietok, sudit sa o vyzivne na seba. By ma hanba fackala. Treba ist do roboty a zivit sa ako vsetci slusni ludia, z jedneho platu by aspon garsonku utiahla. Ale to sa jej asi nechce predpokladam.

floren
3. jan 2020

a zaplatí ti polovicu úveru?

marce63
3. jan 2020

Švagriná je nejaká jednoduchšia osoba, keď ju napadol takýto nezmysel. Treba jej to písomne, jednoducho a zrozumiteľne vysvetliť.

danielinaa
3. jan 2020

Hej ale s tym ze bude musiet urcite zaplatit co ste don vrazili by si ho mohla vziat spat. A to bude urcite viac ako trhova hodnota domu pred prerabkou.

amelia000
3. jan 2020

A preco ste z darovaneho ju vyplacali? Taka bola dohoda? A kedze tvoj muz je pravnik...sice neviem v akej oblasti. Asi vie ze darovanu vec si nevie clovek len tak lahko zobrat spat.

evalin88
3. jan 2020

Ak to mate podchytene vsetko na papiery, tak si moze piskat maximalne, ak daco take zasa trepne povedz jej ze sice mate DOMČEK ale aj ÚVER, ktorý platíte, vobec by som ju neriesila....

zuzi0911
3. jan 2020

Ale aj svokra si musí uvedomiť, že peniaze dostala za to v akej hodnote to bolo. Teraz to ma jasne, ze inú hodnotu, ale a svoje peniaze ste to urobili. Tak choďte za ňou, ukážte jej ten znalecký pred, peniaze co ste vyplatili a to je cele. Viac ju ani nikoho nemá čo zaujímať.
Mali si oni teda tu barabiznu nechať, zadlzit sa do konca života a mali by. Kks mňa táto chamtivosť v rodine už fakt vytáča.

autor
3. jan 2020

@amelia000 ale jasne ze vie..ale tak ho to mrzi ze teraz musime taketo problemy riesit..vsak je to jeho rodina..aj ked je pravnik tak nie je bez citu..a trapi sa koli tomu...svokra trvala na tom ze ten dom nam daruje ale musime ju vyplatit z ceny domu a urcite sme nechceli byt podrazaci ze s tym suhlasime .potom dostaneme dom a svagrinu obabreme..

syslik81
3. jan 2020

tak im povedzte nech vam ona preplati to co ste do domu vrazili plus vas z neho vyplati a vy si kupite daco ine ;) ak je muz pravnik osto je dom uz cely napisany na vas a ona s nim uz nic nema.. ak ma svokra problem nech si dceru vyplati sama a vy sa nestarajte

ivca88
3. jan 2020

Tak toto je hanba. Nie len svagrinna ale aj mama.
Je mi to ľúto.
Ono sa aj vraví, že nemáš peniaze, nemáš problémy .
Oni vo vás vidia peniaze, tak pýtajú .
Nepochopím to.
Ja som vždy súrodencom priala len to najlepšie. Aspoň niekomu sa darilo.
Dúfam že sa vám to podarí vyriešiť, aj keď mám pocit, že sa tieto vzťahy už neurovnaju.
Buď teraz manzelovy oporou. Isto mu to je blbé.
Snaz sa pred ním zachovat kľud a nebyť impulzívna. Predsa len je to jeho rodina a mrzí ho to.
Veľa šťastia.

amelia000
3. jan 2020

Chapem, ak ste mali taku dohodu. Tak to uz potom si sadnut vsetci za jeden stol a povedat vsetko na rovinu..cj je alebo nieje bez citu...ked svagrinu netrapi ake nervy vam to robi tak ja by som tiez nebrala ohlad nanu.

zzkmetova
3. jan 2020

Vymýšľam si. Ak by ste dom predali, neprerobeny... Peniaze si rozdelili obaja a nový majiteľ by dom prerobil, išla by si vypýtať doplatok? Rodina, nerodina.Bola vyplatená. Aktuálna podobá domu je vaša zásluha...