Sused nám troví zvieratá. Ako mu to dokážem?

3. dec 2021

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Kupovali sme dom, všetko ok,no po čase sused, starý 80rocny starec nám začala nadávať, kričať po nás, vyhrážať sa,že nám otroví zvieratá.
3 mačky nám takto umreli, pena okolo úst,ohnačkovane 🙈 psa sme takto ráno našli mŕtveho.
S políciou sme to riešili,ale že keď nemáme dôkazy,je to tvrdenie proti tvrdeniu 🙈🙈🙈
Prosím Vás, čo máme robiť? Po celom pozemku dať kamery alebo čo? Už sme zúfalí 😔😔

autor
3. dec 2021

Ešte doplním...sused začal po nás kričať, lebo údajne ten pozemok,kde máme dom je jeho, že jemu to po vojne všetko ukradli, a celá ulica je jeho 🙈 takže tak 🙈🙈

simsalabim
3. dec 2021

Kamera, vysoky plot a zvierata nepustat von bez dozoru.

autor
3. dec 2021

@simsalabim od susedovej strany je plot jeho, čiže jedine,že by sme si ešte mi na svojom pozemku plot postavili. Problem je aj ten,že sused si zoberie rebrík, oprie o svoj plot a šmíruje,čo robíme 🙈

0silvia0
3. dec 2021

rozhovor so starostom na prvom mieste. Ja by som sa radšej tých zvierat vzdala, toto by som nemala nervy riešiť...

sissy27
3. dec 2021

fotopasce, kamery, zvieratá nepúšťať na voľno. A možno kým on žije, tak ani žiadne ďalšie nemať.

bloger
3. dec 2021

Určite tá kamera by pomohla. Máte právo si chrániť majetok. Ešte by som možno skúsil aj nejaký alarm možno ho to vyľaká.

autor
3. dec 2021

@0silvia0 už nemáme žiadne 😔

autor
3. dec 2021

@sissy27 už žiadne nemáme 😔 a jedine asi ma vnútro,možno ale už to po psychike asi nezvládnem, o 4 zvieratá prísť...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
3. dec 2021

pokiaľ dedo takto funguje, ani si žiadne nezaobstarávajte...

autor
3. dec 2021

@bloger už uvažujeme aj,že dom predáme. Susedia hovoria,že on taký bol stále, ale tak 🙈 to teraz mám trpieť dokým s prepáčením neumrie? 🤷 A to bude koľko, kľudne ešte aj 10rokov

autor
3. dec 2021

@0silvia0 je to smutné,aby som sa na vlastnom pozemku obmedzovala :( a nijako si nepomôžem.
Asi fakt len kamery všade,kde sa dá

anjelicek26
3. dec 2021

Kameru dat, susedovi sa pohyhrazat, ze hodi jedinu vec za plot a je v base, rovnako usmernit ak mate sancu jeho pribuznych, nech mu dohovoria. Macky ano - ale mat ich proste vnutri, detto pes... bohuzial kym je taky, inak sa neda... a upovedomit starostu, toto nevynechaj. Vyzera, ze mu uz solidne prepina vo vela ohladoch.

ella_price
3. dec 2021

Skús kontaktovať toho starostu a môžeš podať podnet aj sem
http://zvieraciombudsman.sk/#slide7

Odpovedia o niečo neskôr, ale odpovedia 🙂

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucmirka124
3. dec 2021

Daj kamery, a drzim ti palce aby ste uz nemali ziadne smutne straty, u nas bol tiez takyto dedko, zo 6 psov otravil, aj nam 2, nikomu neprajem😢 bola som dieta vacsie,prestalo to v dedine ked pan zomrel, dovtedy vsetky psy v jeho blizkom okoli otravil, to sa nedalo odsledovat, hodil otravu zapecenu v masa, za branu, z okna psovi,tolko namahy si dal, este piect,pes to okamzite zhltol

simca06022011
3. dec 2021

Vykrikovanie a hlúposti by som riesila ako obtazovanie. Ak mate financie, plot si urobte aj z jeho strany. Vyssi, plný. Poraďte sa na obci.
Kamery viete dat... A najlpesie je si nevsimat. Inak my tu mame takeho pana, smirak, stazival sa v kuse, hadal sa ak sa a nim niekto dohadoval, detom tu nadaval, vyhrazal sa ze na nich psov pošle atd. Ak sa niektory chlap postavil a vynadal mu, iba horšie bolo, sused mal klince v pneumatíke napichane jedno rano (jasne, nik nedokaze od koho 🙄)
A jediny clovek co to urovnal bol moj chlap. Slušnostou, pokecali, dohodli sa, vybavili a viac probkem s nim nemáme. Ktorych chce ignoruje, a nami sa porozorava ked ide okolo ale uz žiadne cirkusy nie sú. Tiez v tejto lokalite bol takmer sam dlheee roky... Klud tu mal. Žiadne deti, žiadne zvery, ziadni mladí ludia a hluk..

matildam
3. dec 2021

Ak sa dá, osloviť jeho rodinu, požiadať ich o pomoc (dedko má zrejme demenciu, toto ho už neprejde)...

monkabohdalova
3. dec 2021

@simsalabim pozor , keď je kamera, musia byť o tom upovedomení susedia, resp. mala by byť cedulka na plote alebo dome, inak ide o porušovanie GDPR

lija22
3. dec 2021

inac ten argument policie, ze slovo proti slovu to co ma znamenat. vsak nech vysetruju. to ho ani nepredvolali?

simsalabim
3. dec 2021

@monkabohdalova ved dedka trba upozornit a kameru nainstalovat. Mozno sa zlakne.

osky
3. dec 2021

Na margo zoho-ze mu patri cela ulica.
To mi velmi pripomina moju svokru.ona vzdy vykrikovala,ze jej po vojne pokradli pozemky,na ludi na ceste vzdy,kazdy jej nieco dlhovsa,ci ukradol...svokra je chora-alzheimer+demencia,ma silne lieky a je v domove.
Mozno stary pan by tiez pottebovsl uz nejaku opateru ci ine lieky.ktovie..ja myslim,ze uz nema uplne cistu hlavu.treba to riesit so starostom a pribuznymi.
A zatial ziadne zvieratks.

autor
3. dec 2021

@anjelicek26
@matildam
@osky
Jeho žena - tiež okolo 80tky nás surovo poslala do pi*e na tom sme nevedeli,či sa smiať alebo plakať. Takže príbuzní, tam asi cesta nevedie

autor
3. dec 2021

@btus no veď toto, ak to bude snímať len môj pozemok, ako dokážem,že ruka od ulice hodila,čo niečo na môj pozemok hodila, patrí susedovi,ak iba svoj pozemok môžem snímať 🤷🙈 ach jaj, muž mi pred chvíľou prišiel domov a začal s tým,že som predávame a ideme preč

btus
3. dec 2021

je tam písané, že musíš mať dve kamery a pre istotu k tej druhej dať info, že je to monitorované kamerovým systémom.

cacianka
4. dec 2021

No hádam nebudete utekať kvôli debilnemu starcovi. Bohužiaľ to nie je deduško večerníček. Zistite si aký vysoký plot podľa zákona môžete mať, tak šup postaviť, geodetovi pre istotu dať vymerať a na vašom postaviť. Starí nemajú deti, žeby ste s nimi hodili rozumnu a slušnú reč s pokusom riešenia.