Som zlá na priateľa?

margaretka69
22. mar 2017

Poraďte mi prosím, či som ja tá zlá alebo priateľ. Neviem... Budem rada keď mi napíšete hocičo, aj kritiku na mňa pokiaľ je to vo mne.. len mi poraďte aby som nebola takáto, ale naopak aby taký nebol priateľ :( Sme s priateľom 3 roky, nebývame spolu, ja zatiaľ študujem.. Priateľ ma v štúdiu veeeľmi podporuje, vozí ma na aute do školy, zo školy, všade kam potrebujem, trávime spolu 5 dní zo 7mich, venuje sa mi, vychádzame spolu celkom dobre, ako každý pár, raz je dobre, inokedy horšie ale všetko prejde.. Lenže.. Nedávno som vysadila HAK a odvtedy som začala mať ženské problémy. Neprišiel menzes, vyvolávačka, cysta na vaječníku, bolesť podbruška už 10 dní a iné... Som z toho všetkého smutná, nervózna, trochu zničená.. Čakala som podporu od priateľa, veď sme na všetko dvaja. Lenže boli sme pozvaní ku jedným našim známym tak sme išli, a tam som mu povedala že ma bolí brucho, a on že tak si mala ostať doma.. Chcela som ísť o polnoci domov, nie, museli sme byť do jednej.. Celý víkend ma bolelo podbruško, vaječníky, a v pondelok sme boli ja v škole on v robote a za celý deň sa mi neozval že či mi je lepšie, či ma to bolí.. Až večer, keď sme spolu volali no medzitým sme boli spolu osobne a nič. V utorok to isté, neozval sa, žiaden záujem ako mi je. Povedala som mu, že som čakala od neho väčšiu podporu, a že ho vlastne toto čo sa mi deje nezaujíma, potrebujem sa rozprávať, objať povedať že to bude dobré. Až keď som mu to povedala tak ma chcel objať.. Šla som k doktorovi, nedala som mu o tom vedieť, lebo sa nezaujíma, tak sa nahneval že prečo som mu to nepovedala, nezavolala, povedala som mu že preto lebo on mi nezavolá nenapíše ako mi je, on sa nezaujíma tak som nemala ten pocit hovoriť mu o doktorovi. Bolela ma večer hlava, až tak že som zvracala, doniesol ma domov, ostal so mnou celú noc, sám sa rozhodol.. Ale prečo toto všetko urobí až keď mu to vykričím? Neurobí takéto veci sám od seba čo sa týka môjho zdravia, až keď mu poviem prečo si mi nezavolal, prečo sa nezaujímaš?.. Potom zavolá, pýta sa. Ale to je už nasilu za to, že som mu to vyčítala. Povedala som mu že si vážim všetko čo pre mňa robí, ale prečo keď mám zdravotný problém ktorý ma veľmi trápi tak nič, nezaujíma sa...
Prosím, je chyba vo mne, alebo ma priateľ nevie pochopiť. Čo mám urobiť, respektíve nerobiť? Ďakujem za každú odpoveď 🙂

rakywanda
22. mar 2017

@margaretka69 no, ja som k takémuto záveru dospela až po 22 rokoch ☹

felycity
22. mar 2017

Tak ťažko povedať, práve na toto sú dobre "chodenia", kedy máš možnosť vidieť partnera chovať sa a regovať v rôznych situáciach, nie iba to krásne randenie, ale aj v iných nie vždy príjemných situáciach, možno mu otvoríš oči a možno nie, čo robiť, vydržať a práve v takých to situáciach sledovať ako sa zachová partner, možno si to uvedomí... práve počas chodenia máš možnosť vidieť, či je to človek, s ktorým chceš prežiť svoj život, asi by som nerobila hneď nejakú drámu z toho čo sa stalo, ale viac by som si ho všímala v rôznych situáciach. Mužom niekedy také to veci hneď "nedokvapnú", ale to neznamená zas, že im to nemôžeme povedať a budeme aj smerom do budúcna tolerovať.

dominika6
22. mar 2017

ja neviem..ved nič ti také nieje tak čo bude s tebou narábať jak s maľovaným vajcom a volať ti 3x denne ako ti je,ale tebe to aj tak nestačí,lebo ti to bude pripadať ako nasilu?
a ešte medzitým ste aj spolu osobne?
je mi zle,zaľahnem,spím,oddychujem a nech mi dajú všetci pokoj..
on nieje telepat a uber aj ty..

natasha1988
22. mar 2017

Treba počitat aj s tym, ze chlapom niekedy niektore veci dochadzaju neskor,preto je najlepsie mu to priamo povedat ake su tvoje ocakavania a je to potom jasne pre oboch. Nemozes cakat, ze jemu to automaticky napadne. Mozno je aj myslienkami v praci a tak sa nesustredi na veci, ktore by mal vytušit.

libawet
22. mar 2017

@margaretka69 lebo je to chlap! Chlapovi musíš povedať všetko nie že po lopate, ale po bágri! Chlap sám nevytuší, klobúk dolu, ktorý áno. Netráp sa, povedala si mu, pochopil, už to nerieš, čím viac mu to budeš oplieskavať o hlavu, tým horšie. Naučí sa, časom. A Ty mu nevracaj rovnou mincou, lebo to je taký bludný kruh potom.

marisoul
22. mar 2017

neviem koľko máš rokov, ale z príspevku by som hádala tak 16. riešiš úplné hlúposti, keď nevolá tak zavolaj ty, aký problém? ja tu žiadny nevidím...
možno mal byť citlivejší, keď ste boli u známych, ale v podstate mal pravdu, mne keď je zle tak sedím doma v kľude a nestresujem seba a všetkých okolo.
Čo robiť/nerobiť?
1. nerob dusno kvôli ničomu.
2. nezdúvaj sa kvôli tomu, že ty si si zmyslela, že ti má zavolať a k tomu chudákovi nedoleteli tvoje telepatické myšlienky

mandala77
22. mar 2017

@margaretka69 čím skôr pochopíš, že muži fungujú inak ako ženy, tým lepšie. Ty od neho čakáš také správanie, ktoré by Ti poskytla priateľka. Vykecávať, podporovať a dookola z každej strany. A keď mu to vytkneš a pýta sa, aj tak nie je dobre, lebo to robí nasilu podľa Teba. Ak na muža nakričíš a on si uvedomí, že niečo robil zle a napraví to, je to v pohode. Vozí Ťa všade kde potrebuješ. Ono vieš, život sa netočí len okolo Teba a Tvojich potrieb. Treba aby to bolo vo vzťahu ako tak 50 na 50. Ty si myslíš, že muži radi vykecávajú o pocitoch, ako sa mali a pod.?

mishkamishka
22. mar 2017

moja zlata, ani teba to neboli, ked to jeho boli... proste to az tak nepreziva, ako to prezivas ty (predsa len si stredobodom svojho sveta ty a ty citis svoje boliestky najlepsie). Ako sa sprava, je uplne normalne a myslim, ze plus minus kazdy chlap je taky. Neboj sa povedat si o podporu, ak ju potrebujes! Ako hovorila dominika6, nie je telepat a nevie, co si myslis.
Ja som bola chora, lezala v posteli a moj chlap, ktory je inac super manzel, mi doniesol caj, az ked som si povedala ( a tiez ma to stvalo, ze mu to samemu nenapadne, ale uz som sa naucila). Volako mu nedocvaklo, ze by mi ho mal dat - asi preto, ze on sam keby bol chory, by si ho asi nerobil... Skratka, tvoj priatel je uplne normalny a myslim, ze aj tvoja reakcia je uplne normalna. Tak si to treba nahlas povedat a verim, ze dobehne s ibalginom a pitim, len co mu das vediet, ze je to treba.

meusicka
22. mar 2017

@margaretka69 ahoj, moja skusenost je taka, chlapovi treba povedat co od neho chces. myslienky ti citat nebude, a ani nic podobne. teraz spolu chodite, mas cas este sa s nim spoznat, existuje mnoho zivotnych situacii, kotre este su pred vami, ak spolu ostanete a ver mi, nie vzdy sa ti bude partner pacit a nie vzdy budes rozumiet tomu, preco on na nieco reaguje, ako reaguje. a ano niekedy ti to bude vyslovene liezt na nervy, ale ako sa hovori, muzi su z Marsu a zeny z Venuse. vo vztahu je na prvom mieste komunikacia. chces daco, povedz a hlavne povedz rovno, lebo ked budes robit len naznaky, on to nepochopi 😅
a aj naopak. pestujte si vzajomnu komunikaciu, rozpravajte sa, ak ta nieco trapi, povedz mu a naopak, zaujimaj sa aj ty o neho.

eeffka
22. mar 2017

@margaretka69 nuz..... povedzme si to na rovinu mas detinske spravanie. Je ti zle? OK mas na to narok, ale sed doma a liec sa. nevidim dovod naco by ti mal vyvolavat 3x denne kvoli "zenskym problemom".
vystazujes sa mu, polutujete, nepaci sa ti bo nasilu, nie sam od seba.... mama mia.

ekyna
22. mar 2017

ja by som to asi vzhladom na mojho manzela skonstatovala tak, ze je to proste chlap a niektore veci mu nedochadzaju 🙂 nerobia to umyselne, ani to neznamena nezaujem. proste ich to nenapadne. ano pre nas je to cudne, ale asi sme ozaj kazdy z inej planety. Ja si uz na to zacinam po 11rokoch zvykat :D :D

mysicka36
22. mar 2017

úplne normálny chlap 😀

snehuuulienka
22. mar 2017

Suhlasim s @meusicka 😉
A este dodatok,aj my sme s mojim riesili kedysi taketo veci,preslo 20 rokov,a dnes mozem povedat boli to malichernosti

......ste zrejme este mladi , neskuseni....toto nie su ozajstne problemy,su to len take zabo-mysie vojny.....problemy este len pridu,ak ostanete spolu🙂

jance333
22. mar 2017

joj, dievča, dospej... určite ťa tie zdravotné problémy trápia, ale tvoj chlap môže mať tiež svoje problémy a starosti. sama píšeš, že sa o teba stará, vozí ťa do školy a pod., no on nie je žena, vníma veci trochu inak, tak sa neurážaj, keď ti nebude vyvolávať x-krát denne a vypytovať sa ako sa máš (hlavne, keď by vždy odpoveď na otázku bola "zle, mizerne, najhoršie" a nonstop dookola by sa sa len ľutovala).
Možno ho tvoje problémy trápia oveľa viac ako si myslíš, určite sa o teba bojí, no niektorí chlapi sa práve vtedy utiahnu a nám sa to javí ako nezáujem.
Buďte spolu koľko sa dá, no neriešte stále len to jedno, chce to vypnúť hlavu. pomôže to tebe i jemu a tým pádom vám obom.

janinah
22. mar 2017

Prepáč,si ako decko...a modli sa,aby ťa nezastihli ozaj vážne problémy,momentálne nie si ešte zrelá ich riešiť.

margaretka69
autor
22. mar 2017

@felycity
@dominika6
@natasha1988
@marisoul
@libawet
@mishkamishka
@meusicka
@mandala77 ďakujem Vám všetkým za názory, dosť mi pomohli.. Celú situáciu som poňala inak teraz a asi to som potrebovala. Poviem mu všetko po lopate nech vie čo očakávam a nebudú takéto nedorozumenia. Neznamená však že keď som nenapísala čo všetko robím pre neho ja, že nerobím nič.. On mal operáciu kedy som mu bola najväčšou oporou ja a to niekoľko mesiacov, zaujímam sa, stojím pri ňom.. Možno som to prehnala, možno aj on trošku.. Do budúcna sa budem snažiť presne povedať čo očakávam a zas naopak. Ďakujem ešte raz za názory..

missguerlain
22. mar 2017

@margaretka69 No a on suhlasil s tym aby si vysadila HAK?
Ako pochopila by som kebyze si vazne chora a on sa nezaujima, ale toto? Ja tiez odkedy som vysadila HAK mam strasne ovulacne bolesti, menstruacne bolesti, krce a dalsie neprijemnosti pomaly polku mesiaca a nenapadlo by ma z toho robit vedu, ze muz necheckuje stale moj stav, nepyta sa ma a ak ma boli brucho, tak mi povie mala si zostat doma. Mozno sa s tebou v tomto hraju trochu aj hormony - mozes reagovat prehnane. Hlavne si ale zapamataj, ze chciet po chlapovi aby rozumel zenskym hormonom, to je prenho nadludska uloha 😅

jance333
22. mar 2017

@margaretka69 v prvom rade si uvedom, že my sme ženy, od prírody úplne inak nastavené - starostlivé, pozorné, vnímavé - proste také doslova aj obrazne matky. chlapi sú ... chlapi 😂 povedz mu, čo ťa trápi, ale neutop sa v sebaľútosti 😉

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
margaretka69
autor
22. mar 2017

@snehuuulienka asi som potrebovala počuť že chlapi sú proste takí.. Asi sa to vekom zmení u obidvoch. Mám 21 a priateľ 22... Ďakujem za názor 🙂

margaretka69
autor
22. mar 2017

@missguerlain áno súhlasím, vedel o tom, rozprávali sme sa veľa o HAK.. a nie, nie som vážne chorá našťastie. Ale doktor mi povedal že v neskôr môžem tažšie otehotnieť za tie problémy, že to bude dlhšie trvať, tak som bola z toho hotová.. Ale zoberiem si z toho niečo a už sa budem snažiť nebyť taká. Ďakujem 🙂

margaretka69
autor
22. mar 2017

@nikolka1986 už to beriem inak po prečítaní názorov.. Otvorilo mi to oči, veď zato som sem napísala, že možno je chyba.. Ďakujem za názor 🙂

marina24
22. mar 2017

si rozmazlene decko, kolko mas 18 ci kolko?
katastrofa to uz iba citat.
vozi ma do skoly,zo skoly, tam hentam..stale je pri tebe, a co ze sa nezaujíma?ved ta podporuje inak a okrem toho chalapom to nedochádza preboha, riesis malichernosti, ktore nie su opodstatnene.
a ty si hotova z toho ze ta pichne v bruchu ?kriste na nebi, to ja uz by som musela byt asi na psychiatrii a tam ma styria cernosi ovievat plamovym listom, aby sa mi ulavilo,ked tebe partner nepofukal tvoje "bo",tak je problém ako svet...ked ta boli brucho mas ist k lekárovi, pripadne do lekárne,alebo si dať brufen, a nie sa stazovat,akoby si príve potratila. To ako chces v buducnosti riesit problémy?
a nehnevaj sa,ale mas skutocne uzasneho chlapa pri sebe,ako vidim,ktory ta miluje a ty este ho aj buzeruješ, a co ze ste z oslavy sli o 1 domov a nie o polnoci ? no strasne nieco sa stalo, zavolaj nanho policiu. To je uplne hrozne, co sa ti stalo. Si panovacna, neempaticka, netolerantna, rozmaznana a este k tomu aj chovanie patrocneho decka, ktoremu zobrali babiku,dufam,ze skoro otvoris oci

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobulazelena
22. mar 2017

Nechapem preco jej treba hned nadavat. Ako ano, riesi blbosti, ale to k tomu veku patri.
A je to tak ako pisu baby...moj muz je uplne rovnaky, on ani nevie sam od seba po rokoch rozoznat ci som smutna alebo chora alebo nahnevana 😂
Proate treba mu polopate povedat.
A naozaj casom clovek pride ze su toto blbosti.

bobulazelena
22. mar 2017

@marina24 ako a ty ako vies ci ju to ozaj velmi boki...pride mi od teba velmi povrchne to takto hodnotit, ze ju len ,,pichne v bruchu"

Ano jej reakcie su neprimerane a aj si to uvedomila. Ale tvoje hodnotenie by tiez mohlo byt miernejsie. 🙈🙈🙈

danusskaaa
22. mar 2017

Je to chlap!!! A bohužiaľ väčšina je takých, že potrebujú všetko povedať polopate a bude dobre! oni niesu takí "domyslavi" ako my 😉 proste "nadiktovať" co potrebuješ, čo treba -ako keby šiel na nákup a uvidíš, že budeš cítiť podporu 😊 ja mam jeden prototyp doma 😂

deltaa
22. mar 2017

chlapovi sa nema nic naznacovat ma sa mu to riadne jednoducho povedat co ma spravit a urobi to 🙂 ak chces aby sa ti ozval tak necakaj ty ale ozvi sa mu, ak ti na nom nieco vadi mu to rovno povedz, ale zase ak o teba neprejavuje samovolny zaujem tak asi nebude nieco u neho vporiadku

margaretka69
autor
22. mar 2017

@marina24 ja som si priznala svoju chybu, zato som sem napísala lebo to chcem riešiť a chcela som vedieť že či som na vine ja. A nebolo to len pichnutie v bruchu, doktor mi povedal kadejaké závery a za posledné 3 týždne som u neho bola 2x, všetko to na mňa doľahlo.. a na oslavu by som nešla keby ma bolí brucho.. mňa nebolí len tak, ale zo zdravot. problémov ktoré mám. Šli sme ku známym a tam mi prišlo zle, bolelo ma všetko tak som chcela ísť domov... Ďakujem ti i tak za názor, máš pravdu, a už som písala že som otvorila oči a nechcem to takto ďalej riešiť ako som to riešila.. No nemusela si až tak škaredo písať.. viem, urobila som chybu a chcem to zmeniť, chcem sa zmeniť 🙂

sense
22. mar 2017

Vidno ze ste obaja mladi a este ste vazne problemy neriesili.... Chlapi myslia inak ako zeny...ktm zeny vacsinou chcu x krat aby sa spytal ,chlap caka ze mu sama povies.... Kym pre teba je potrebne ako prejav lasky pocut x krat denne ako ta neskonale miluje, tak pre neho je prejav lasky ze ta vozi kazdy den do/zo skoly...