Som precitlivená?

26. aug 2023

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor na toto. V poslednej dobe sme sa s mužom pohádali viac x na podobnom type situácie. Mne príde ako by sa on strašne začal zaujímať len o názory okolia a čo si pomyslia aj úplne cudzí ľudia, pritom nás všetci majú na háku. Boli sme na chate 200km od domu, nakúpili sme a išli sme k autu po parkovisku a muž mi nechtiac zozadu stúpil na šľapku a ja som s nákupom zletela a rozťala si lakeť o stĺpik, asi som aj skríkla ja neviem, ale skôr mám pocit že som mu len povedala dávaj pozor a chyť nákup, lenže on sa začal rozčuľovať že mám byť ticho že sa všetci po nás pozerajú, nikto absolútne nás tam nepoznal a nepozeral na nás, bol tam hádam nejaký jeden dedko. Samozrejme cesta na chatu tichá domácnosť, mne tiekla krv z lakťa, nemali sme servítky a no nasratá som bola že má potrebu ma vychovávať, on zas nasratý že ho strápňujem. Nejako som aj zabudla a včera skočil do mňa znova. V spálni sme mali otvorenú ventilačku večer a ja som mu niečo začala hovoriť, lebo prevesil zase špinavé tričko čo mal oblečené cez televízor a nenávidím keď to robí a on po mne zrúkol nekrič, podotýkam nekričala som, ja hádam neviem ani kričať, všetko musím 10x opakovať lebo mám jemný hlas a som zvyknutá tichšie hovoriť. Potom samozrejme že on to tak nemyslel, že veď mi nevynadal a že sa smial pritom a že to len preto, že suseda zas sliedila v záhrade a počúvala, no susedu určite zaujíma že si vešia tričká cez televízor. Nikdy takýto nebol, nechápem čo sa deje, on tvrdí že nič a že som precitlivená a urazím sa za normálnu vetu, ale mne to teda normálne nepríde, že narúka na mňa a vynadá mi len aby si cudzí ľudia náhodou niečo o nás nemysleli…

pribinak
26. aug 2023

Sa ani neospravedlnil že tá nechtiac dokalicil?
No ja by som bola nahnevaná

autor
26. aug 2023

@pribinak on to zľahčoval, veď samozrejme nestalo sa to jemu, hovorím mu že dúfam že tam nebudem mať jazvu, lebo tam mám 10cm ranu a on že nevymýšľaj to je len škrabanec, no prešli 2týždne a samozrejme tam mám bielu jazvu.

gejb
26. aug 2023

Keby mňa muž prizabije na verejnom parkovisku a povie ze mam byt ticho, tak ešte len potom by som mu dala dôvod na to aby mi hovoril nech sa stisim...riadny cirkus by som narobila. Mal sa ti riadne ospravedlniť, pozbierať teba potom nákup a odniesť do auta. A také ze bud ticho lebo susedia ..som hadam doma. Nebudem sa obmedzovať.
Nepoznáme ostatne situácie ale skôr on je precitlively

autor
26. aug 2023

@gejb ďakujem, vidím že teda nie som len ja tá zlá, no viac x toto spravil, že na niečo úplne normálne ma začal poučovať, že všetci sa pozerajú všetci počúvajú a mám pocit že sa začal hanbiť za mňa aj keď nič zlé nerobím.

mamamasama
26. aug 2023

Nie.Nie si precitlivená. Z mojho pohľadu príliš submisivna a manžel pekný pako.

gejb
26. aug 2023

Tak...treba sa ho spýtať čo za tým je...lebo podla toho co píšeš by som tiež nadobudla dojem ze sa za mňa hanbí.

ullala
26. aug 2023

Tiez ma zaujala ta cast, ze si kvoli nemu spadla a on ti miesto slova prepac povie, ze mas byt ticho.

negymama
26. aug 2023

keby ze ty mu pristupis obuv, ze by sa s nakupom zrubal na tvrdy beton... uz ho vidim, ako by to tichucko znasal! Sorry to je cisty pako. Mne to pride akoby to okolie, pre ktore mas byt ty ticho /hlavne vtedy ked mu nieco vycitas/ vyuzival ako zamienku na umlcanie.

v skutocnosti ti tym hovori, bud ticho, nic ma nekritizuj, nevycitaj, nech len ja nie som za nic zodpovedny. Okolie ma v skutocnosti v pazi. Predpokladam, ze ked on nieco vykrikuje tebe, vtedy ho susedia a okoloiduci nezaujimaju...

dskjhfdlkdjhl
26. aug 2023

Skus ho na buduce potknut a potom mu este vynadaj. Nie, nie si precitlivena, len mas doma divneho chlapa.

autor
26. aug 2023

@negymama nebude to vyčítaním, to tričko bola náhoda, skôr ako píšem mu začalo prehnane záležať na názoroch okolia, tak hľadám niekoho kto s tým má skúsenosti, že čím by to mohlo byť, lebo doteraz mu všetko bolo jedno, robil a hovoril čo chcel pred všetkými. Išli sme na návštevu a on sa ma pýta, či si nedám tričko s dlhým rukávom, aby sa ma každý nepýtal na ruku a nemysleli si že ma tlčie, jasné dám si pri 34C dlhý rukáv a budem chodiť dopotená alebo niekde skolabujem aby si náhodou niekto niečo nemyslel.

negymama
26. aug 2023

tak o tom hovorim...otazka je ci je okolie dolezite len pri tvojich prejavoch, alebo aj pri tom co on robi. Lebo v prvom pripade, potom ide o kontrolu teba, nie o okolie.

ak dba na nazor okolia vzdy, aj pri svojich prejavoch...potom ,mozes patrat po pricinach, preco tak zrazu, ked mu to predtym nevadilo.

januska12323
26. aug 2023

To už ako nejaká psychóza, myslí si, že je zaujímavý? Tak on ťa zhodí na zem a namiesto pribehnutia, "zlatko nič sa ti nestalo?" mi povie nech som ticho 😳 to by už len počuli to ticho aj v druhej dedine.

drm21
26. aug 2023

Ako osobne nemám skúsenosť Len viem z rodiny čo bol podobný problém že taktiež všetci ho sledovali všetci ho počúvali všade len ticho musel každý byť nakoniec skončil so psychiatrickou diagnózou a na pol roka na liečenie a doteraz teda liečba trvá, vraj to je aj diagnóza čo nikto netušil🙄

marca12
26. aug 2023

Normalne nechapem,teba aj ked nechtiac,ale zrani ta,dokalici a este na teba navrieska,aby si bola ticho? A s tou ventilackou,no...asi si trochu dramaticka. Poznam seba ako ma vedia rozculit pohodene veci a aj ked nekricim,ale ofrflem to tak,ze sa potom sama za seba hanbim a veru velakrat,ked mame otvorene okno si pomyslim,boze mohla som to milsie povedat. Ale pokial to unho zacalo byt prehnane,moze to byt diagnoza. Najlepsie by bolo ti podchytit v zaciatkoch,jasne,ze on nepojde nikde za odbornikom,neprizna si to. Mozes ist ty ku psychologovi a poradit sa,co dalej ako mu pomoct