Sociálne byty

12sona_12
5. sep 2016

Dobry den chcem sa spytat ci je normalne ze v socialnych bytoch byvaju ludia co maju svoj dom a my mlada rodina nemame kde byvat , Kto to kontroluje alebo kam mam poslat staznost naozaj pomoze len televizia?????

ivanusko
5. sep 2016

@12sona_12 ahoj aj ja by som vhcela soc.byt,,ale vraj sa velmi dlho caka😕 tiez nerpzumiem ze ti ktori maju toho dost,,maju este ovela viac..to je nespravodlive!! Ti ktori to najviac potrebuju trpia este ked maju deti.....

clodika22
5. sep 2016

@12sona_12 ono je to o tom na koho je ten dom napísaný. Známy tiež sa hrabal do sociálneho bytu a svoj čo má kúpený dal do prenájmu. Dalo sa to.. Nie sú s priateľkou zobratý. Byt čo má je napísaný na neho. Ona nemá žiadny majetok, žiadny byt, tak jej ho dali do prenájmu a bývajú tam spolu..

12sona_12
autor
5. sep 2016

@12sona_12 v tom byte su dvaja dochodci co maju svoj dom tak nechapem ako moze starosta uprednostnit ich a nie rodinu s dietatom

eeffka
5. sep 2016

@12sona_12 no v prvom rade na socialne byty su nejake poziadavky, nesmies presiahnut urcity prijem, ale zasa musis mat istu vysku prijmu, pokial viem ani jeden s manzelov nesmie vlastnit inu nehnutelnost takze silne pochybujem ze ten "dochodcovsky dom" je aj na papieri ich,v kazdej obci je dostupny zoznam podmienok, ak mas dojem ze niektoru z nich nesplnaju informuj sa na urade. na katastri si najdes za par minut kto danu nehnutelnost naozaj vlastni

trdelnik234
5. sep 2016

@12sona_12

V jednej nemenovanej slovenskej dedine som videla takyto pripad. Zajdi za starostom a opytaj sa ho, na zaklade akych kriterii sa tie byty prideluju, posli ziadost pisomne a ziada pisomne aj odmietnutie. Az potom sa to da riesit. Rataj vsak ale s tym, ze to moze narobit zlu krv.

Teraz pozeram, ze len opakujem to, co tu pise ta kocka predo mnou.
P.S. Do televizie by som sla, iba ak by slo o projekt likvidacie toxickeho odpadu, inak nie. Ale kazdeho vec.

eeffka
5. sep 2016

@12sona_12 tu su vase podmienky ako som si myslela, ak mas dojem ze dochodcovia su vlastnici tak to ries, inak ak splnate vsetko aj vy aj oni, tam uz musi byt dalsie rozhodujuce kriterium, napr dlzka pobytu v obci alebo neviem co
https://www.ulanynadzitavou.sk/system/files/dok...

maciatkolulu
5. sep 2016

tak ja zase nechapem, ako je mozne, ze v bratislave nedostanu pridelene socialne byty rodeni bratislavcania, ale dostanu ich ludia, co podochodzaju od vselikadial....Tiez smutne, to sa ma mlada bratislavska rodina, co ma vsetkych pribuznych v bratislave stahovat na horehronie? 😉 ....

eeffka
5. sep 2016

@maciatkolulu ja mam kolegynu co byva v "socialnom byte " v dedine 10km od kosic, platia 360eur najom...podla mna nie su kompletni
za 360mam krasny byt v KE aj s hypotekou, nuz ale oni nechcu mat dlhy, akurat som jej minule vravela ze su uz v 2hej obci v najomnom byte, a takto ziju s 2detmi uz asi 7rok, uz mohla mat 1/3 z bytu v Ke splatenu a takto maju velke nic...
socialne byty neznamenaju "socialne najomne" skor aku taku istotu ze vas nevyhodia zo dna na den, zmluvu mavaju na 3roky

butterfly333
5. sep 2016

@12sona_12 žial je to tak aj unas a mesto o tom viem su tu rodiny ktore vlastnia byt v OV ktorý dali do prenajmu a od mesta dostali sociálny 3izb.byt potom su tu další minimálne traja čo vlastnia nehnutelnost v OV a dostali byty od mesta socialne. A odseku č,5 sA PýšE že osoba ktorá žiada od mesta byt nesmie vlastnit žiadnu nehnutelnost tak nech mi vysvetlia ako je možne že aj tak im byt pridelili.pýtala som sa nato nikto mi na to odpoved nedal a my rodiny nemáme kde bývat,je to nespravodlive je tu vela slobodných mladencov čo žiju sami a dostali od mesta 2izb,byt aj napriek tomu že ju tu vela ml.rodín čo nemaju kde byvat aj my čakáme už roky na byt sme 4členná rodina a dali nám 1izb.byt a jednej matke s jedným dietatom dali 3izb.byt tak kde je ta spravodlivost a niesu to jediné prípady ide ma od jedu roztrhat len nič sa s tým neda robim máme čakat,no aj tak ich určite podplacaju komisiu a ta pridelí byt keed su peniaze,Tak kam na koho vyžšie sa obrátit aby to niekto prešetril???A presne aj unás dostali byty rodiny čo vobec namaju trvalý pobyt v meste.

trdelnik234
5. sep 2016

@eeffka

A nevies poradit, kde sa to da potom nahlasit aby sa to pekne presetrilo? Bol by to pekny clanocek do miestnych novin. Inak aj ja by som chcela platit 360 eur v meste ako KE;

liaka
5. sep 2016

Ja som clenkou poslanca a u nas to je tak, ze sa zaujemci boduju.. to znamena, ze ak ste priamo z obce alebo mesta mate 10 bodov, za dieta 5b., ak nemate dlhy voci obci dalsich 5b., atd... Takisto su za nieco minusove body.. Potom takze niekto kto nie je obyvatelom konkretnej obce moze nachytat body napriklad na detoch a podobne tym padom je upred nostovany...

butterfly333
5. sep 2016

@liaka tak ako je to možne že niekto kto mám byt v OV dostane od mesta soc,byt je toto možne??a ten svoj davaju do prenájmu.

liaka
5. sep 2016

Ja neviem. Odsuhlasuju poslanci aj prehodnocuju ziadosti. U nas vlastnik nehnutelnosti ma minus 15b.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liaka
5. sep 2016

Zdravotne postihnuty, invalidny dochodca ma plus 10 bodov, ziadatel do 35 rokov ma pkus 5 bodov...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trdelnik234
5. sep 2016

@fidka79

Sak hovorim, namet do novin a nech pekne kazda obec zverejni kriteria pridelovania. Lenze ak sa proti zamietnutej ziadosti nikto neodvola, to je potom tazko dokazovat.

trdelnik234
5. sep 2016

@liaka
Ma minus -15b sice, ale jeho ziadost nie je zamietnuta, ale sa normalne presetri ako ziadosti tych, co ziadnu nehnutelnost v OV nemaju?
Kto vam vypracoval tento bodovy system? Je to z nejakej vyhlasky? VYzna sa v tom niekto?

butterfly333
5. sep 2016

@fidka79 nepoznáte našu situáciu tak nechápem o čo vám ide,keby to bolo možne už davno mám vlastné bývanie tak ma láskavo nesudte,Ako je možne že unas v meste žiadaju a dostanu byty aj dochodci ved nemali mat davno svoje vlastné bývanie????

liaka
5. sep 2016

Ja pri tom ako clenka nie som. To mame raz za pol roka schodzu kde si len body prejdeme. Pri tak zavaznych situaciach na nas kaslu 🙂 Viem len, ze ked maju viaceri rovnaky pocet bodov tak ti poslanci sa medzi sebou rozhoduje kto to nakoniec dostane... Ja byvam v malej dedine, som clenkou dlhe roky a tiez socialny byt som nedostala. Kaslem na nich 🙂

trdelnik234
5. sep 2016

@butterfly333
To je take konikovske, nic si z toho nerob. Zatial este nikto neporadil kam sa so zamietnutou ziadostou obratit. Akoze co je koho do toho, preco vy nemate byvanie? Ja napriklad byvanie mam, nemam ziadost na socialny byt a predsa ma hneva, kde sa tieto najomne ci socialne byty prideluju "znamostiam pana starostu a poslancov". Preto som tu a cakam, kto poradi, ze co s tym.

trdelnik234
5. sep 2016

@liaka

Prepac, ale ako si nechapem. Si poslanec ci nie?

mamula2
5. sep 2016

My sme s mm mali žiadosť na sociálny byt.Podmienka bola aspoň 1 zamestnaný príjem nad 500eur.Ja som bola vtedy na MD a vtedy sa losovalo o byty a na začiatok bolo treba "zložiť" 25 000eur ae bolo to návratné-doteraz nechápem sociálny byt a treba taký vklad?!nakoniec som sa zamestnala aj ja vzali sme radšej uver a za 24 000e sme kupili starší dom,bývali sme už 2 rok a vtedy došiel papier že nás vybrali do 2izbáku....

butterfly333
5. sep 2016

@trdelnik234 ved o to ide že aj unas je vela rodín čo nemá kde bývat a oni prideluju byty podla seba.že kam sa obrátit kto to prešetrí

liaka
5. sep 2016

Len clenom poslanca. Clen je ine ako poslanec. Nas zavolaju len na schodzu raz za pol roka a som clenkou skolstva ale o tom bodovom hodnoteni som to pocula, chvilu sme to komentovali 🙂

trdelnik234
5. sep 2016

@butterfly333

Ono asi treba v prvom rade mat istotu, ze ide naozaj o socialny byt. Niektore obce totiz davaju obcanom k dispozicii tzv. najomne byty ( mimochodom dotovane EU) a tam mozu byt ine kriteria ( jak tu pisala jedna baba, ze sa tam dava vklad, je tam moznost odkupenia a podobne).
Ak ide naozaj o socialny byt, tak nie je o com. Treba to hlasit, nech sa to presetri. Ale kto sa tym zaobera?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
butterfly333
5. sep 2016

@trdelnik234 ide o soc.byty to viem.

butterfly333
5. sep 2016

@fidka79 nemusíte ma urážat nie som ani chudobná ani týraná,moj bývali ex nám narobil dlhy dostali sme sa do zoznamu dlžníkov tak preto nám nikde nedaju hypo,no niesom povinná to tu nikomu vysvetlovat a hlavne ak je tu niekto velmi múdry a vie o druhých velké H

trdelnik234
5. sep 2016

@fidka79

Tak ale nemusis vsetkemu rozumiet, ci? Poradit nevies?