Skúsenosti s mužom domasedom a introvertom

veronikaaa13
1. jan 2021

Ahojte baby,mam na vas otázku. Možno mi budete vedieť povedať svoj názor. Som s mužom 6 rokov za chvíľu. Mame 4 ročnú dcérku. Bývali sme v byte pred tým teraz sme skoro rok v dome.Mame taky problém ze muz je rád doma. Nemá rad vela ľudí výlety preňho nezmyselné prechádzky a podobne. Nevravím raz za cas ide (je to aj vec peňazí výlety a chaty napr) ale prechádzky a nejaké víkendové 3 hodinové výlety normlane až trpi. Ma kopec prace na dome aj mu to vyhovuje nakoľko ma výhovorku prečo ísť nemôže. Kym sme boli na byte frflal ale išiel lebo nemal čo. Teraz je to stále nemôžem nechce sa mi som unavený. Ľúbi nas aspoň myslím aj malú doma sa jej dosť venuje ale doma. Sam snou nejde nikam. Som z toho taka neviem ci ja chcem žiadam vela alebo kde je chyba. Druhá vec je ze je veľmi chladný. Nerad sa mojka, prejavy lásky moc nemá rad tiež. Je ale veľa s nami keďže nikam nejde. Doma mi veľa pomáha. Rad vari po hostí keď príde návšteva teší aa ma to rad. Je veľmi pracovitý ci uz doma alebo v práci. Je veľmi zručný.ale.. Mame ďalší vážny problém nemá rad sex nechce ho. Odmieta vyhovára sa roky ze nema potrebu ani chuť. Na jednej strane som statsna ze ho mame ale na druhej sa veľmi trápim.ak mate skúsenosti prosím a niečím takýmto budem rada ak poradíte.. On ma 33 ja 26..

mi som unavený.

777januska777
1. jan 2021

Skus nájsť niečo co bude mat rad alebo teda nebude mu to moc vadiť (len s tým treba počkať, kým sa situácia upokojí). Moj muž nema rad nezmyselné prechádzky za ničím, tak sme to vždy spojili s nejakou povinnosťou. Napriklad sme vzali kočík a išli do obchodu. Potom moj sa rad chodi najesť do reštaurácie. Alebo sa len tak chodime voziť na aute. A so sexom neviem, tam bude problém, ze ma asi malo testosteronu.

babydesire
1. jan 2021

@veronikaaa13 prepac ale nepochopila som nadpis - introvert? Z tvojho prispevku - neopisala si jeho osobnost..preco introvert? A z toho co pises sa mi skor javi, ze vas vztah nema iskru,je chladny...akoby ste boli uplne rozdielni..ci?

zuzka251
2. jan 2021

Ja si myslim, ze by ste mali ist na terapiu cim skor. Aby ste zistili, kde je medzi vami problem, kedze vy dvaja ho evidentne riesit neviete. Ani nevadi, ze ste rozdielni..Ale vadi, ze sa obaja citite nekomfortne, ked sa mate tomu druhemu prisposobit. Da sa zit takto dlhodobo? Druha vec je, aby sa aj z dcerky nestal domased, potrebuje chodit medzi ludi, deti, na vylety, mat zazitky aj mimo domu. Ja by som si napr taktiez spisala zoznam, co vas s manzelom spaja a rozdeluje, co sa ti na nom paci, co si vazis atd a naopak, co vsetko by si chcela zmenit.. Mozno nebude mat chut sa o tom takto otvorene bavit, ale stoji to zato🍀

lintu
2. jan 2021

Chce to vela rozhovorov a obojstrannej snahy pre vas vztah nieco urobit. Ak vztah nebudete budovat alebo ho bude budovat len jeden, dlhu zivotnost to nebude mat. Kde sa chce, kompromis/konsenzus sa da vzdy najst. Za zdaleka vacsi problem by som povazovala vase rozdielne sexualne potreby. S asexualom sa ti tieto veci budu ladit dost tazko. Urcite je za tym len nechut? Nema nejake zdravotne problemy? Ako celkovo vas vztah vyzeral na zaciatku?

veronikaaa13
autor
2. jan 2021

@777januska777 asi je to tým ze ta prechádzka bez cieľu. Vieš čo co sa tyka auta on robí v aute je šofér robí s autodielmi celé dni je v aute.. Veľa krát keď niekam ideme ma poprosí ci môžem jazdiť ja lebo ma toho plne zuby tak toto sme sa pokúsili uz riešiť takto.. Hej presne povie mi ze nemá ba to chuť proste ze ho to nenápadne sam mi povie ze keď sa spraví on sam je to vyslovene len vyprazdnenie..celkovo mam pocit ze je bez chute žiť

veronikaaa13
autor
2. jan 2021

@babydesire sme dosť rozdielny ale zas som si vždy myslela ze protiklady sa priťahujú veľmi si rozumieme v životných veciach vychova financie chod domácnosti a podobne zase.. Len tie výlety jeho nebavia ako nemôžem povedať ze nejde voooobec nikam to nie len menej no ked napr na plánujem niečo dopredu dlhodobo tak jr nastaveny ze ideme alebo mu poviem ze ideme o dva týždne tak ide.. Ale ked si zamyslím spontánne ze chcem niekam ísť az mu je zle 😃 mam pocit ze ma rad nalinajkovane veci

veronikaaa13
autor
2. jan 2021

@zuzka251 co sa tyka rozhovorov snažím sa uz naozaj velmo dlho.. Ma problém s komunikáciou ako takou nevie povedať svoje pocity nerád rozpráva o tom.. Vidím ze mu na nas záleží to naozaj.. Len mj stále tvrdí ze on nevidí problém ze to ja som stále ta co hľadá chyby.. Ze sak na ľúbi ked chcem nech idem ze sak on s nami pôjde aj dnes mu hovorím zajtra sa pôjdeme prejsť a on hneď jasne dobre. (boli sme teraz 3 dni doma)

veronikaaa13
autor
2. jan 2021

@lintu súhlasím so všetkým co píšeš 🙏🏼 ale bolo by mi to ľúto zahodiť.. Hej ten sex je mega problém a vieš co je záujimave ked to poviem niekomu kto nas pozná oboch povie ze sex nie je všetko... Lebo vidia aky je naozaj dobrý vieš len bez sexu sa zit neda.. nevie vraj cíti ze je bez života.. Pribrala son aj ja dosť po pôrode ale on tiež mi povie ze sa necíti dobre.. Na začiatoku mal problemy finančné ale snažil sa veľa sme spolu správali bolo to fajn

babydesire
3. jan 2021

@veronikaaa13 no co,moj je tiez taky - uz na jar vzdycha ze ide zima a on musi toto a to porobit 😯 , chce odomna zavery k veciam co treba jasne a dosledne pozistovat (do coho sa mi velakrat nechce) a pod.casto jednam spontanne,nahle,za 5min.12a to ho samozrejme stve,,chapem... A tu jeho prakticnost chapem tak ze je to typicka muzska vlastnost 😁 stym nic neurobime,,, musi byt vsetko jasne a presne urcene..

adulikka
3. jan 2021

@veronikaaa13 ahoj no ja tam nevidím žiadny problém , takéto je to aj u nás, normálne som sa čudovala ,ale ak sa máte radi , treba sa porozprávať čo ti vadí .

zuzanka.zuzu
3. jan 2021

1.časť o ňom - je úúúúplne normálny. ak nie pre teba, pre mňa napríklad áno (mám podobné doma 😉 )
2.časť o sexe - toto už je problém. teda opäť - pre inú ženu nie, pre teba áno....