Ženičky, trápi ma jedna vec 🤦 Včera sme sa s manzelom pochytili. Dom v ktorom byvame nam darovala jeho mama s otcom a len na jeho meno. Bol to strasne stary dom v neobyvatelnom stave. Prerobit ho mu pomohli chlapi z mojej rodiny, otec, bratia, bratranec. Bez toho by si musel zobrat uver. Nevadilo mi ze je len na jeho meno, ved sme spolu, je jedno co je na papiery. Ale vcera v ramci podla neho "srandy" mi povedal, co by som spravila keby si najde milenku. Povedala som zeby som jo vyhodila z domu. On mi na to ze to asi tazko kedze dom je pisany na neho. V tom mi stiahlo zaludok od zlosti. Pohadali sme sa, povedala som ze do buducna by som chcela aby polovicu som vlastnila ja koli tomu aby som mala istotu a neostala raz na ulici. Povedal ze on prepisovat nic nebude. Som velmi sklamana, citim velky hnev, z nicoho nic pri vareni mi to zacal hovorit. Co si o tom myslite? Tie co ste tu take ze dom alebo byt je pisany len na muza, ako to beriete? Povedal vam muz niekedy ze je lne jeho ten majetok? Keby mu prepne a tu milenku si naozaj najde ja nemozem nic a musim odist z domu lebo moje tu neni nic. Ja som to neriesila vobec ale vcera ma teda zaskocil ked sa ma pytal co by som urobila keby si najde milenku a nemohla by som uo vyhodit z domu kedze dom je jeho 🤷
Ked vychladnete z hadky, porozpravate sa, a vyjasnite si to...mozno ta chcel iba "podpichnut" ...ty ho poznas, aky je, ako to myslel...
...my teda vsetko napoly, aj hypo, aj dom, ako manzelia,neriesili sme to, bola to pre nas samozrejmost🙂
...je to blbec. U nas je opacna situacia, nikdy by som muza nevyhodila, resp. nebrala to tak ze to je len moje. A to mame momentalne po 20 rocnom manzelstve dost napaty vztah a ide mi teda na nervy ze az ale takuto vec by som mu nepovedala nikdy a ak sa aj rozideme, tak vzdy moze ostat, je to aj jeh dom.
prva vec co sa mi nepaci je ze dom je len na jeho meno, ak ste manzelia mala byt polka domu tvoja a dalsia vec, ktory normalny muz sa opyta zeny co by robila keby si nasiel milenku?ja aka som domyslava by som si hned myslela ze uz ju aj ma :D
U nás je byt po dohode s manželom napísaný len na mňa ... Aj auto je na mňa... Vlastne manžel nevlastní u nás nič okrem majetku čo sme nadobudli po svadbe (čiže len to v rámci BSM -na byt je zúženie BSM aby bol len môj) ..neviem.. môj manžel zas nemá potrebu niečo takto vlastniť.. aj som mu povedala že byt bude spoločný ale nechce.. ja ho určite z domu nevyhodim a ak si on nájde milenku tak aspoň nemusí veľa veci sťahovať (síce o tom pochybujem ale aj v predchádzajúcom vzťahu on bol ten verný aj keď už nemusel ) ...
No jeho slová mi nepripadajú ako vtip .. len aby naozaj nesondoval..
ja ti zas poviem že si veľmi bola neopatrná. Pri rozvode , pri milenke keď sa rúbe les triesky lietajú . Na mieste tvojho manžela by som neprepisovala nič. Ja som v minulosti prepísala a dopadla som hrozne. A muž má pravdu , ten kto zatvára dvere zvnútra je on .
U nas je to opacne - dom je na mna pisany, aj auta. A nikdy, ozaj nikdy som to muzovi nevyhodila na oci. A riesit imaginarnu milenku? 🤦♀️ za mna je to cez ciaru a blikala by mi kontrolka.
Pri darovacej zmluve je to tak, že aj keď ste manželia, byt alebo dom je len na jeho meno, tam sa bezpodielové spoluvlastníctvo nevzťahuje aj keď ho nadobudol počas manželstva. Aj u nás je to tak. Manžel mi ale nikdy nepovedal, že je to len jeho byt.
tvoj muz riadne prestrelil. Bolo to od neho trapne. Na tvojom mieste pri takomto "vtipnom" muzovi by som si zacala obzerat byty na predaj, ak sa ma spyta, preco hladam byt, tak by som povedala, ze ked si on najde tu frajerku, tak aby som mala strechu nad hlavou...
Moji rodičia tak maju...rsp. Oco dostal darom od jeho rodicov dom(tiež rozvalina) s tým ze dar do bsm nespada... starkí su uz dávno po smrti, oco sa o svoj majetok nestara, býva v byte ktorý je bsm mama vsetko platí,oco je na čiastočnom inv.dochdku a tieu sa obcas povyskrna mame,ze on ma dom...ta nech sa paci panku,ic sebe ...bez vody, gamatky, kachlova pec...hned skludni hormon.,.to len taká anegdota, ze oni sú už "staré" manželstvo. Je to krivda na mamu moju, prexo to tak starki urobili...😟😟
Ja.mam s muzom podiel 1/1 kupovalo sa ešte pred manželstvom, a viac dal muz,aj robil a financoval, ja platim stale jeden uver,on druhy...cize vsetko si vykomunikovat, aj by som mu povedala ci to mal byť nejaký uder pod pas,a cinje v poriadku ze prijal pomoc od tvojej strany rodiny,a stale sa cíti výlučný vlastník,...ako hanba,a myslím ze sklamaná si oprávnené.
my mame zase kazdy svoje 🤷♀️😁
Keby k comukolvek doslo medzi vami, riadne si vypytaj zaplatene za vsetku pracu tvojich rodinnych prislusnikov na jeho dome. Su to vysoke palky ked ti to robi firma. On neplatil za ich pracu nic, ale az k tomu dojde, nic mu nedaruj
Ahoj, dom je písaný len na mňa. Muž doň investuje, aj na ňom pracuje, ale nepýta polovicu. Má oveľa väčší príjem ako ja a keby sa rozchádzame on sa z rozchodu oklepe ľahko, ja by som mala akurát na účty a suchý chleba o údržbe ktorú potrebuje každý dom neni ani reč. Máme to vykomunikovane a sme s tým spokojný. On má príjem ja mám dom,dopĺňame sa. Reči o milencoch a vyhadzovani z domu nevedieme ani sa nič take nekoná a ani to neni v pláne.
@danielinaa nič by tým nedokázala na súde , absolútne nič.
byť na tvojom mieste tak si začnem zhŕňať e - bokom , len a len pre seba.... po takejto blbej poznámke by som zostala zaskočená aj ja, takže pre prípad aby si úplne nezostala s holým zadkom....😉
Mala si mu povedať, že ak si privedie milenku, tak jej s radosťou necháš an deti a založíš si nový život s nejakým iným chlapom.
@danielinaa ako to chceš dokázať...koľko hodín bolo odpracovaných, a čo všetko sa urobilo....moc by na súde neuspela resp. musela by mať super právnika...
ked chces, napis mi ip
No a takýmito životnými fackami dojde človek k poznaniu, že naozaj nie je jedno, čo je na papieri.
Tak ja som chapala ze rodicia dali dom len jemu, mne to nevadilo, az teda pokial mi vcera nepovedal taku sprostost. Hovori mi ze to myslel zo srandy. Mne to sranda nepripada a teda neviem sa zbavit pocitu hnevu voci nemu a zaroven si uvedomujem ze ma naozaj pravdu a keby si najde milenku alebo aj nie, jednoducho ma moze kedy kolvek vyhodit z domu a pri rozvode by mne nepatrili nic pretoze darovany majetok sa nedeli. Mne to bolo jedno, neriesila som to. Mna to rozhodilo len vcera a na otazku ci raz prepise polku na mna mi povedal ze nie, ze on prepisovat nic nebude. Ale je si toho vedomy ako to je, kedze mi povedal ze ja ho vyhodit nemozem aj ked si najde milenku lebo dom je jeho. A neviem to nejak "prehltnut" stale mi to beha v hlave.
vidis, keby si bola vedela, ake perly tvoj muz vypusti z huby, tak by si nevolala otca, bratov a celu familiu, ale by si nechala svojho muzicka, nech maka sam na svoj dom... Mozno este do dnesneho dna by makal a bol by taky zniceny, ze taketo chujoviny by mu na um ani nezisli...
Aspon mas ponaucenie do buducna, odteraz by som sa nepretrhla vo zveladovani majetku TVOJHO muza. Ani okna by som neumyla, ani kvietky by som nevysadila, zveladovat cudzi majetok? Ha, to si radsej zaobstaraj vlastny😬
Presne tak, ked mu prepne tak si môžeš pobaliť igelitku so svojimi vecami, odovzdať kľúče a pobrat sa prec s holým zadkom. Toto je realita. Neviem kolko si vtedy mala rokov alebo ci si bola taká zamilovaná že si nemyslela na budúcnost. Lebo nevieš čo sa môže stať. Na tvojom mieste by som neodbytne trvala na tom aby ste si to vysporiadali na papiery. A ked nechce tak by som porozmýšľala prečo...
Bože to sú ty muži fakt no a čo ak tu milenku už má len chcel tak podpichnuť do teba že čo by si na to povedala
@evkakozickova no ved ake nevinne reci, ze? 🙄
@0silvia0 no však práve ja by som ho asi hneď začala podozrievať že má niekoho
Teda, čo chalana napadlo, zíram.
Veľká chyba, že si prerábala z tvojej strany a nemáš nárok z jeho strany na podiel. A neni jedno, práve z tohto dôvodu, čo ti povedal.
Tak asi by som ho k prepisu dotlačila, alebo teda, nech ti vyplatí prerábku. Wow, toto sú pre mňa situácie kľúčové, peniaze, majetok.
Každej jednej, čo jej je jedno, sa jej čudujem.
Povedz mu ze sa nastahujes k milencovi😂
Muselo prist k dohode najprv k ustnej u nas lebo tiez rodicia kupili symovi dom a ja som sa nastahovala po svadbe a po roku prepisal polovicu na mna s tym,ze svokra o tom netusi :D lebo povedala,ze moze az po 7r nasho manzelstva :D
Opravnene.Keby ta naozaj miloval a ratal s tebou ako s jedinou zenoubpre zivot tak neexistuje dovod preco by polku neprepisal.Sklamana si opravnene,naozaj by som zbystrila pozornost a asi aj uribila nieco aby mu bolo jasne kolka bije.Prestala by som mu varit,prat,upratovat,...neviem ale nenechala by som to len tak.
Ja po svojej životnej skúsenosti neprepisem už nikdy nič na nikoho, aj keby to bol môj manžel a postavil dá má hlavu.
no asi je blbý, keď takú vec šplechol len tak.... alebo to nie je len tak a len sonduje, lebo už niekoho má :/