Ružové okuliare - nákupy s deťmi z prvého vzťahu, nepredstavenie novej partnerky

8. jún 2021

Mám rozvedeneho priateľa ktorý má s predošlého 22 ročného vzťahu 4 dcéry (2dospele-2:12rocne) na ktoré platí 200€ výživné,so mnou má 5 a to syna..
Pointa spočíva v tom že chcem vedieť váš názor tak sa rozpišem....
Začnem:
Priateľ každý rok posiela svojím deťom na narodeniny po 50€ a aj na Vianoce atď a popritom keď potrebuju tak im posiela.. Irónia spočíva v tom že tie deti ho majú v pečku sami od seba mu nenapíšu ani ho pozrieť neprídu a to bývajú 20 km od neho... ozvú sa vždy len vtedy keď niečo chcú peniaze 💸 a túto sobotu ich má zobrať na nákupy samozrejme sám zase sa ozval iba on a napísal im či s ním pôjdu a oni že áno..Tak som sa len tak opýtala či môžem ísť s nimi aj ja že ich konečne aspoň spoznám a zoznamim sa..Nuž lenže ako mám pocit vidím že má tam nik nechce a hlavne priateľa aj keď to najavo nedá...
No začnem pýtala som sa na detí a že sa ešte nedohodli o termíne o presnej hodine atď...A povedala som mu že postupom času vidím kto je aký charakter čo sa týka nás dvoch keď ma nechce sám od seba zoznámiť s deťmi a on na to že a čo ťa tam mám zobrať k ním domov či čo?Tak mu vravím že netreba keď to nevieš a nie si schopný spraviť sám od seba😉A samozrejme o mne sa deťom nezmienil..Tak som mu povedala či mu mám p******ť až mu pádne páska z očí že nevidí to že ho majú detí v pečku ako za celý rok... Že či je taký debil alebo či sa tak aj robí...A uzavrela som to tým že keď nebude mať na cigarety a na benzín tak ja mu nedám
(ako som dávala, keď mu moc z výplaty neostalo)to je všetko a tváril sa že mu je úplne u pečku čo rozprávam a držal hubu...
A ešte som mu k tomu dodala že mne to tak pripadá ako keby sa tvoja ex trtošit mohla a ty nie..S tým že ona tvoje dcerusky predstavila svojmu mladému chlapovi za ktorého ťa vymenila a ty nie si schopný predstaviť mňa...A ešte som dodala aj to že môže byť rád že sa aspoň snažím spoznať jeho deti ale jemu je to u pečku....

haley7897
8. jún 2021

Fuh, ešte že si mu takto otvorila oči kým ťa nedajbože predstaví deťom 🙈 chudák chlap, z dažďa pod odkvap

diusqa761
8. jún 2021

Nechcem byť hnusná ale úprimne podľa tvojho vyjadrovania by som sa aj ja za teba byť chlap akurát hanbila..

autor
8. jún 2021

@haley7897 Pod aký odkvap? Tak k nemu schopný prísť niesu zatiaľ čo s priateľom ex chodia na výlety .. Pričom priateľ ich matku živil toľké roky čo pri ňom nemusela pracovať atď a za tú dobrotu sa mu ani neozvu???

haley7897
8. jún 2021

Nie seriózne, @diusqa761 má pravdu. On sa za teba hanbí. Aj ja by som sa. A deti by som ti nepredstavila určite.

martina1201
8. jún 2021

Prepáč, ale nedivím sa, že ťa nechce deťom predstaviť. Si po sebe prečítaj čo si napísala. Ak sa v takýchto nadavkach aj v reali s ním bavíš, tak ľutujem toho chlapa. A aj tvoje dieťa, čo s ním máš. Buď ženou a správajú sa ako žena. Toto sa dá aj normálne povedať a nie takýmito nadávkami. Stačilo by mu otvoriť oči obyčajnými pár otázkami slušnými a bez nadávok.
K tvojmu priateľovi sa vyjadrím len toľko, že zjavne mu na deťoch záleží, hoci im na ňom moc nie. Žiaľ, niektorí otcovia sú slepí a hluchí voči svojim deťom a ich správaniu voči otcovi a myslia si, že keď si deti kúpia peniazmi a vecami čo im deťom nakúpia, tak si ich získajú. Pritom sú z týchto otcov len oslíky otraste sa ....

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
8. jún 2021

Toto si mala riesit pokym ste nemali syna...preco tuzis sa teraz s nimi stretnut?Su to jeho deti moze Ti byt ukradnute kolko s nim chcu byt a kolko im dava penazi.Ak by Ta predstavil detom pokym ste nesplodili jeho 5 dieta mohlo byt vsetko inac.
Neviem naco je niekomu 5 deti, ked potom pyta na cigarety od zeny.Aka isla takeho nasla....ak by bol dobry otec urcite by sa nanho nevykaslali

petamich
8. jún 2021

prepac ale podla toho co pises tak on sam nema k tym detom vybudovany poriadny vztah - ozyva/l sa im pravidelne, stretavaju sa od rozchodu s ex pravidelne? ak si totiz "len" nastavili rezim, ze posle peniaze a vlastne si ich "kupuje" - ked teraz opat idu na nakupy, tak potom nerozumiem, kde tam este vidis svoje miesto
a je super, ze sa snazi ale mozno by chcelo skusit to inak (nepises ale ci sa pravidelne stretavaju) ak sa skutocne nestretavaju, tak pripadne tam skus vidiet svoju rolu, tam mu skus pomoct a bud mu oporou - ale podla toho co pises...uprimne neviem

asi by som to zhrnula, ze podla tvojho opisu, ked on s nimi nema poriadny vztah, ako mozes ocakavat, ze im predstavi teba a budu ho mat s tebou

autor
8. jún 2021

To že som to sem takto napísala ešte neznamená že som mu to tak aj reálne povedala...A nepatrím medzi ľudí ktorý mažu druhým medové motúzy popod fúzy len aby som vyzerala ako tá naj... Rozdiel je v tom že keď nemá tak ja som ťa ktorá ťahá stravu dáva mu na cigarety+benzín=200€ z materskej tak neviem komu by sa páčilo byť v takejto situácií

sense
8. jún 2021

Ja sa čudujem ze si s ním mala dieťa predtým ako si poznala jeho deti a ci vôbec jeho deti vedia ze majú súrodenca. A ci sa ti to paci alebo nie, deti z predchadzajucceho manželstva budú jeho stále ci na neho kašlú alnie

autor
8. jún 2021

Máš pravdu pretože sa odcudzili po rozvode keď si našiel predošlu priateľku w ktorou bol rok

luccija
8. jún 2021

Prepac, ale si vedela, ze ma 4 deti...a to nieco stoji...ty ziarlis, ze on ide minut na nakupoch peniaze.ved mu navrhni, ze v sobotu nakupy a v nedelu nech pridu k Vam na obed, kolac...alebo chodte niekam von na neutralne miesto.Cele zvlastne oni maju surodenca este ho nevideli?

hori
8. jún 2021

A tie jeho dcery nevedia, ze maju polovicneho brata?
No a k veci. 50 eciek na narodeniny a Vianoce je uplne minimum. Mal 4 deti ked si ho spoznala, s tym si musela ratat, ze to budu nemale vydavky. Nakupy pomimo su uplne v poriadku - aj ked ta to skrie. S detmi sa chce stretavat sam a bez teba - uplne v poriadku. Uprimne moc neverim, ze horis az takou tuzbou spoznat ich, nechaj to tak a uzi si spokojny zivot, ked sa venuje tebe a vasmu synovi. Ze dcery o neho nemaju zaujem - uplne v poriadku, pubertaci su uz raz taki.

autor
8. jún 2021

@luccija Už dávno som mu toto navrhla počas nášho chodenia ...Ale márne deti za ním nejdú...A pri tom mu súd ako aj jeho ex určil striedavu starostlivosť...A áno vedia a svojom bratovi...

autor
8. jún 2021

@luccija Práveže je dobrák od kosti...

autor
8. jún 2021

A ešte menšie info...Môjho 14 ročného syna a rodinu som mu predstavila hneď ako sme spolu začali a on teraz nieje schopný predstaviť mňa? Dosť blbé.

dominikac321
8. jún 2021

v zivote by som si nezacala s muzom co ma 4 deti a robotu ze ledva vyzije a vobec by som si neurobila s nim 5te...

nikyball
8. jún 2021

Nevieš aky mal s nimi vzťah. Hádam on sa mal kontaktovat aspoň s tymi 12 ročnými a vytvoriť si s nimi vztah, ktorý tam chýba. Možno si ho chce vybudovať tak ich vola na nákupy a podobne. Ak si si s ním robila dieťa, vedela si koľko detí už má a tie výdavky tam budú stále. Sama vieš, že 100 eur na dieťa je málo. Možno ťa tie deti jednoducho už spoznať nechcú a chcú tráviť čas iba s ním. Alebo nechce aby si videla koľko na ne míňa a nepindala do toho. Keby si chcela spoznas ich už dávno. Skús ich zavolať k vám domov a nie sa trepať do obchodov

betulinka1
8. jún 2021

Mne sa zda divne iba to, ze si ich este nezavolala k vam na obed alebo nejaku grilovacku v prirode. Teda este ked sme spolu chodili. A aj to je divne, preco nechodia k vam domov aspon tie 12 rocne. Ved s otcom by mali tráviť cas aj viac ako jeden nakup. A preco ich otec neťahá k nevlastnemu súrodencovi aby sa poznali. Hmmmm nechcem sudit. Skus vymysliet nejaku fintu, kde by ste sa spoznali. Dohodni sa s muzom, ze po nákupoch pridu k vam a nieco im uvaris alebo si date pizzu. Uz ked budu v aute nemozu povedat nie 😉. Alebo na jeho narodky zorganizuj oslavu a ozvi sa dospelým detom, ze by si bola rada keby na oslavu prisli aj s mladšími a sucasne sa zoznamite. Nic na tom nieje, ak by si pripravila taketo prekvapko. Mozno by to aj muz ocenil

nikyball
8. jún 2021

@betulinka1 od teba by si mala zobrať radu ,
lebo je vidieť, že ak sa naozaj chce, dá sa všetko

autor
8. jún 2021

@betulinka1 Presné toto som mu navrhla a jeho odpoveď bola že o čom by som sa s nimi bavila keď by som sa nedorozumela lebo oni horko ťažko povedia Slovensky ... Hovoria totiž len maďarský.

nikyball
8. jún 2021

A keď budú vonku a zavolala by si mu , že si v tom istom nákupnom centre čo by spravil? 🤣

betulinka1
8. jún 2021

No a co by som mu povedala. Nejako sa dohovoríte. Tak hadam ked ziju na Slovensku nieco vedia povedat. Akoze je to na tebe. Kde je vola tam je cesta. Cize je to na tebe.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. jún 2021

@nikyball Aj nad tým už premýšľam...Že spravím presné to čo si napísala

autor
8. jún 2021

@betulinka1 Nuž čo ti poviem z jeho strany nevidím snahu aj keď som veľakrát chcela vždy bola odpoveď až idem radšej niekam ako na nákupy atď... až môže byť s nimi sám.. Vždy keď využil možnosť že nie som na vykend doma tak vždy ich volal len vtedy ako náhle som bola doma tak ani za svet ....

ibajaanikiny
8. jún 2021

Citala som to 3krat,no stale nechapem. To ako dlho ste spolu,ked stale jeho deti nepoznas?uz mate jedno spolocne,cize Vas syn ma nevlastne sestry,s ktorymi vlastne nebuduje ziaden vztah. A ty si sa teraz “zobudila”,ze ich chces spoznat,ci ako to je? Do jeho deti mu nepapuluj,vzdy budu jeho a nech si vzajomne vztahy riesi ako uzna on. Mozno chce ozaj byt s nimi sam. No stale nechapem,to nema napr ani urceny kazdy druhy vikend s nimi? Iba porovnavam,kolegyna ma rozvedeneho s 2 detmi a kazdy druhy vikend su u nich deti…iba hladam tu pohnutku,ze ich vobec nepoznas…s peniazmi je to na prd,ale ved si vedela,do coho asi ides a aj to,ze ten chlap ma vyzivovaciu povinnost voci 4 detom,co je na dnes u dobu pekny zahul…tu situaciu mozes tak akurat vycitat sama sebe,co si akoze cakala?? A zmen slovnik voci partnerovi,nie ste v krcme kamosi,ale rovnocenni partneri…my si s partnerom nic skarede nepovieme,aj ked mame vymenu nazorov,vulgarizmy idu uplne bokom,neviem si predstavit taky slovnik vo vztahu…ale ani si urobit dieta s chlapom s tym,ze nemam s nim vyrieseny zaklad…

retatka
8. jún 2021

Obdivujem ťa ,že si isla do vzťahu s mužom ktorý má 4 deti a urobili ste si 5-te.Zmier sa s tým ,že takéto problémy budete riešiť ešte zopár rokov .

annamalaga
8. jún 2021

Budeš to mať ťažké . Či už po psychickej stránke , ale aj finančnej. On má defakto už 5 deti. A to je dosť.

apolka77
8. jún 2021

Pozri, keď ty s ním máš 5rocneho syna a ešte pred Tebou mal ročný vzťah vychádza mi, že od tých najmladších dcér odisiel keď mali zhruba toľko, čo tvoj syn možno menej cca 4roky...ak si ich nikdy nebral domov, nebudoval si On vzťah s nimi tak sa nečuduj že mu nevolajú...dať na narodky 50eur a sem tam niečo dokúpiť je sakra To poviem na drzovku hovno...ak by s deťmi trávil čas, mali zážitky určite by sa chceli radi svnim stretnúť...takže je to len jeho chyba že to zanedbal darmo nadávaš na jeho dcéry...čo majú oni s tým že akože "živil" alebo nejak podporoval ich matku...aj keby jej platil 1000 eur mesačne morálne to bude vždy malo NATO aby jej splatil že sa 24/7 starala o 4 deti zakym on si užíval...takže tých 50eur na narodky či Vianoce je omrvinka...skôr ma zaráža že žijete snáď 6rokov spolu a on nemá s aby zoznámiť syna s dievčatami ...mala ti dávno zapnúť kontrolka,,asi by som odišla od muža čo nemá ani na cigy a pýta od Teba...ale tak môžeš mu nadávať koľko chces vrana k vráne sada,,vedela si že s deťmi len na nákupy žiadny čas s nimi netravi tak asi ideálny partner to nebude...a za veľa mu nestoja keď ťa doteraz ani rodičom neukázal....