Ahojte neviem si rady s mojou rodinou.. Mám 24 rokov mám snúbenca a ktorým som 7 rokov ale necítim sa ešte na deti rada cestujem užívam si ešte to že nemáme dieťa, venujem sa zvieratám.. Moja rodina tým myslím naozaj všetkých ešte aj moja mama ktorá by ma mala podporiť chápať do mňa hustí.. Že prečo nechcem deti že sa správam ako keby mám pubertu.. Moja mama mi pri každej príležitosti vyčíta že všetky moje spolužiačky a aj sesternice majú deti a vidí ich mami kočíkovat a ona stále není babka.. Vždy to skončí hádkou a nebavíme sa veľmi dlho tak isto sa moc nechcem stretávať s rodinou lebo toto iste dokonca mi nadávajú neviem už čo mám robiť..
pfuuuu, v 24 som ani len nerozmyslala nad dietatom :D ale je pravda, ze ja som nemala ani vztah vtedy, kopec konickov, skolu a lahku hlavu... vykasli sa na to, co do teba husti mama a ako radi ivka, obmedz kontakt... problem je asi nejake mensie mesto/dedina, kde zijes a to, ze mas snubenca, no tak mamka nechce zaostavat za susedkami a rodinou, ze ona este nema vnucence, ked marika uz ma 5 atd 😅 inak toto je strasna otrava, ja neznasam tieto otazky na deti a tehotenstvo a podobne 🙄
spytaj sa tvojej rodiny, ci budes pre nich nepotrebna, ak deti nebudes mat vobec, lebo aj to sa stava, ze ani po rokoch snahy sa dietatko nepodari, alebo ak sa rozhodnes deti nemat. Mas na to pravo, je to tvoj zivot, nie si povinna niekomu vysvetlovat preco. A dnes je uplne bezne, ze zeny posuvaju materstvo po 30.
Co ti drzia zbran pri hlave? Normalne im povedz ze na tuto temu sa s nimi bavit nebudes a hotovo. Uplne by som ich ignorovala. Ani by som na ich narazky nereagovala.
Však dohodni mamine nejaké kočikovanie! A ty môžeš zatiaľ ísť na kávičku s babätkovou mamou! Nepočúvaj nikoho,je to tvoje a mužove rozhodnutie.Ja som tiež také počúvala: najprv nejaké vnúča,potom jedno je málo...
jednym uchom dnu a druhym von, odpovedz normalne-nechces zit taky zivot ako ona, chces si najprv uzivat, zabezpecit sa, mate este pred dietatom vela planov, ktore budu uz potom tazko zrealizovatelne.Co je na tom nepochopitelne?
Tvoje maternica, Tvoje pravidla... nic viac k tomu neni dodat. Rob podla seba.
Fiha, v 24 rokoch som akurat koncila skolu, zacala som pracovat v prvom zamestnani a som sa prestahovala k priatelovi. Neviem no, asi som bola nejako pozadu, ale na deti som sa zacala citit az neskor.
1. Ty nie si nikomu nic dlzna, co sa tyka deti, takyto natlak je smiesny, jednym uchom dnu, druhym von. 2. Teraz stupa vek prvorodiciek, keby som nebola nezodpovedna, aj ja si uzivam mladost a deti mam az okolo 33. roku... 3. Do takehoto sveta porodit deti je nezodpovedne, caka ich horsia buducnost ako prezivame pritomnost...
Bože mat opäť sladkých 24 rokov ❤️❤️Tak beriem ruksak a idem do sveta😂aj keď no teraz asi ešte nie kvôli korone. Užívaj si živiť, voľnosť, študuj, rob čo len chceš. A dieťa bude keď ty a partner budete chcieť. Jojjj som si opäť na chvíľu predstavila aké to bolo 😂😂
....zi si svoj zivot aky sa ti paci,teraz mas na to priestor....no ale okolo 30 by ste uz mali istvhadam na "vec"....😉
Tak v prvom rade by ste mali chciet dieta vy s partnerom a nie rodina :D ved vy sa o babatko budete starat nonstop, mama pokocikuje, pohra sa a odovzda rodicom naspat...nenechaj sa dotlacit urcite do niecoho na co sa este necitite 🙂
Uzivaj si. 24 je krasny vek, treba cestovat, sportovat, venovat sa naplno konickom, spoznavat novych ludi. Ked budes mat dieta, uz na to nebude tolko casu a volnosti. Na dieta mas este cas. Pripadne aby si mala istotu, daj spravit hormonalny profil u doktorky, ci vsetko je OK a ak ano, mas naozaj cas zacat sa snazit po 30. Toto obdobie, ked si nezavisla, ale nemas este velke zavazky, ti nikto nevrati, naozaj si to treba uzit a spoznat svet a skvelych ludi. A ked to mozes zdielat s osobou, ktoru lubis, je to uplne super 🙂 Potom budes spokojna a mat srdce na mieste, ked budes mat dieta, nie plakat za tym, co vsetko si v zivote nestihla.
Ja som asi ta ako tvoja rodina tiez uz hustim do syna ze by sa mohol ozenit a to ma 26 skoro 27 a priatelka je rovnako stara ako on a oni stale nic teraz je taka moda a potom sa budu cudovat ze to nepojde alebo im my uz pomo t nebudeme vladat viem ze su mladi ale dokedy si chcu uzivat
Och ako ti zavidim ten krasny vek 😀prosim ta, nemaj este deti ked to takto citis, cestuj, rob co len chces. Ja uz mam po 30, jedno dieta doma a druhe na ceste a poviem ti, ze zo zazitkov z tychto cias cerpam silu doteraz a castokrat sa zasnivam a zaspominam nad tymi okakanymi plienkami a nelutujem ani minutu. Inak tiez som to mala s mamou rovnake, ja som s nou v tom veku dokonca zila a nemala som partnera, takze som vkuse pocuvala, ci chcem zostat cely zivot sama. Ked uz som partnera mala a zacala s detmi otravovat, tak som jej povedala, ze budu vtedy, ked ona pojde na dochodok, aby ich mohla strazit. Jednym uchom dnu druhym von. A presne ako tu uz niekto pisal, teraz sa vobec nepretrhne, aby nejako pomahala. Ked chcem ist raz za cas s manzelom von, tak musim pomaly kolkovanu ziadost poslat pol roka dopredu. Ale toto na nu casto vytahujem ako argument, ze kolko do mna hucala jak chce kocikovat, tak teraz nech laskavo kocikuje.
@andrejka1974 Nemusi to ist ani teraz.A nie je to o mode.Dieta nie je novy mobil.Rozum kaze najskor si zabezpecit hniezdo,nez donho privediem mlade.A nie,to rodicovske naozaj nie je vhodne.Deti mame mat,lebo chceme a vieme sa mu venovat,nie preto,lebo sa to patri,chce rodina apod.Potom niektorym v 40-ke preskoci a snazia sa dohnat,co v mladosti zameskali.
@andrejka1974 možno sa na to necítia tak ako ja a snúbenec vôbec sa necítim na rodičovstvo.. Nie ze by som raz nechcela mat deti zatiaľ mi stačia zvieratá 😄 podľa mňa je to blbosť keď mladé baby majú deti v mojom veku alebo skôr čo majú zo života dnes není móda mat dieťa v 18nastke ako naše mamky vtedy bola iná doba.. Ja si chcem život najprv užiť plnými dúškami som takto šťastná a myslím že moje rovesnicky ktoré majú deti aj trošku niekedy závidia pretože išli do toho zhurta
@h2 vzhľadom na klimatickú krízu a s tým súvisiace konflikty, vymieranie druhov, neuroda, zem zamorena odpadom, kontaminovany vzduch + poda, voda, rastliny a živočíchy, premnozenie človeka na planéte a s tým súvisiace veci (aj nárast psychiatrických ochorení), rozmýšľam čo som ešte zabudla...
No musis dospiet do toho stadia este....ani ja som nechcela ked som bola v tvojom veku....
Tvoj zivot, tvoje rozhodnutia. Ty s babom budes 24h denne nie ona. Ty musis byt pripravena na to. A bohvie kolko krat si najde cas.pokocikovat a postrazit.
@dazdovka Tak vieš, ale písať na mamičkovské fórum, že mať deti je nezodpovedné... ? Keby si napísala, že mať napríklad veľa detí je nezodpovedné, lebo svet je preľudnený, tak by sa to ešte dalo pochopiť. Ja mám jedno dieťa a vôbec sa kvôli tomu necítim nezodpovedne. Keď sme si zasrali planétu, tak riešením nie je, že sa prestaneme rozmnožovať. Keby sa všetci začali správať zodpovedne podľa Tvojej predstavy, tak vymieranie druhov nastane hneď. A tým vymretým druhom budeme my. (Netvrdím, že by to pre planétu nebolo dobré.)
@h2 stále sa presviedčam o tom, že sú ľudia, ktorí by sa radšej nemali rozmnozovat (nehovorím o tebe, alebo autorke) a velice silno sa im darí, keby sa napr. moje ďalšie dcéry v živote zrazia s individuami, ako postretala moja najstaršia dcéra, tak radšej nech deti ani nemajú....
Preboha, v 24 som uvazovala nad kadecim, ale nie nad detmi. Celej rodine treba raz a poriadne vysvetlit, ze to bude tvoje dieta a to ci a kedy ho budes mat je len tvoje a partnerove rozhodnutie. Mama ked sa chce starat, nech si adoptuje dieta, ked tak velmi nastojci, ze sa chce o niehoho starat. Uzivaj si zivot a blbe reci ignoruj
No ja mám 30 ale viem že budem chcieť vnúčatá,už teraz sa teším....ja teda tiež nie som za to mať 50 a dieťa v puberte 😕
Tak ja osobne mám skúsenosti deti v mladom veku , deti v strednom veku a deti aj v neskoršom veku . A teda za mňa mať deti odrodené do 30 tky. Ono to potom všetko vás dobehne, tie čo mali deti do 30 sú po 40-45 voľné a vtedy nastáva čas potrebný prepotrebný sa sebe venovať .
Ozaj všetky spolužiačky známe majú už deti v 24? Mama je trošku mimo. Dnes sú bežné prvorodičky po 30-tke. Ale hlavne, deti treba mať vtedy, keď sa pár na to cíti a je na to pripravený. Nie vtedy, keď povie rodina. Ja by som mame situáciu vysvetlila a požiadala by som ju, aby to akceptovala a viac neriešila, lebo inak preruším kontakt. A aj by som to urobila, aby sa trochu uvedomila. A ty sa tým nestresuj, život máš žiť podľa seba, nie podľa rodičov či nejakých noriem.