Ahojte maminy..ani neviem ako zacat, je toho tolko, ze sa mi to sem ani nezmesti...tak pojdem postupne od zaciatku... 😔
- Mali sme par mesiacov pred svadbou, tak sme sa rozhodli, ze sa zacneme snazit o babo pre istotu skor...nastastie sa nam to podarilo hned na druhy mesiac, co bolo naozaj super..
Hned po screeningu v 13tt sme radostnu novinu oznamili mojim rodicom, ktori boli velmi stastny...
a potom sme to oznamili mojej svokre....ta je kamen urazu...
ukazai sme jej fotku z utz s otazkou co vie kto to je...zareagovala asi tak-vie, ale ze nech to dame prec (tu fotku) lebo jej robi zle ked sa musi na take pozerat...a hned ako som odisla z miestnosti, muzovi vycitavo vravela-ty, ale vies, ze sa to pred svadbou nemoze?!
Prisla svadba...ktora mala byt malicka fakt najuzsi okruh ludi...ale svokra hucala ako diva, ze ona na taku svadbu nepojde atd...a muza to stvalo tak sme spravili ustupok ...zaplatili si za svoju stranu... moji rodicia trvali na tom, ze za nasu stranu to zaplatia oni, lebo tu u nas na Kysuciach je to tak zvykom..tak si chudaci zobrali uver..(kvoli tomu sme chceli malu svadbu, aby sa zbytocne neminalo)...a po svadbe sa dozviem, ze svokra na svadbu minala muzove uspory....ked chcela svadbu velku mala ju platit ona...spravila som velku chybu, ze som ustupila...po svadbe sme tam ostali byvat v 4izb. byte-"ved je velky"
- za cely cas mojho tehotenstva nebola schopna sa ma opytat ako sa mam, ako sa citim, ci nahodou nemam na nieco chut...alebo ku kocu tehotenstva -ci mame vsetko pre malu...na plnej ciare ma ignorovala...nebolo mi tam prijemne lebo este aj s tym velkym bruskom som musela varit a upratovat po styroch ten bordel co svokra narobila...-a to doslovne...
tak som sa rozhodla rodit v Cadci...v 32tt som odisla a dobre som spravila...muz bol so mnou...
-malinka sa narodila a po 2tyzdnoch sme sli naspät do bb...prisli sme v nedelu vecer, svokra vybehla von zdrapla malu a utekela s nou do bytu...nestihla som reagovat nic...a este keby nam moji rodicia nenabalili "svacinu na cestu" , nemali by sme tam ani co jest...nenavarene, chladnicka vybrakovana...(o tom aj o "hygiene" mojej svokry som uz pisala v teme svokra tak to tu uz nebudem rozvadzat)
- teraz akoby nestacilo pre asi mesiacom tam prisiel byvat muzov brat, ktoreho pustili z väzenia a protidrogoveho liecenia... 😔
cize vyzera to asi tak, ze my varime cely tyzden, kupujeme pomaly vsetko aj toaletny papier...a kedze muz bol v praci k 31.12.2010 prepusteny..zijeme viaz menej z uspor a mojej materskej...a z tej zivime aj nepodareneho svagra aj svokru lebo ta sedi na peniazoch a dobre sa jej ujeda z cudzieho chleba bez hanby...malej nic nekupi, len chodi stale vyzvedat kto jej co dal a ked sa narodila tak kto jej kolko penazi dal atd -nepotrebujem od nej dary ale ide mi o princip....
- a tak som sa utiahla do nasej malej izby, za ktoru si platime poctivo 100eur/mesiac a cakam kedy si muz najde pracu v BA, nech vypadneme....navyse v bb nikoho nepoznam a len tak sa chodim s molou prechadzat ako zbludila dusa..tak aspon tu som sa mohla vykecat... 🙂
viem, ze sa stavaju aj horsie veci, ze moja situacia nieje az taka horzna, ale pre mna je to veru fakt sakra tazke... 😔
Dakujem ta precitanie a pripadnu reakciu 😉
nič iné ti nepomôže, len sa odsťahovať aspoň pol sveta od tade, a od januára je fakt dlhá doba, aby si našiel prácu, no neviem ..... 😔 takže prajem veľa šťastia pri hladaní roboty a rýchlelo zdrhnutia z jej bytu 🙂
To chce opravdu pevné nervy,přeji ať vše vyjde a brzy se odstěhujete.
Je to ťažké s tvojou svokrou, ale nevyčítaj jej, že sa ťa nespýtala v tehotenstve ako sa máš a na čo máš chuť. S ostatným súhlasím, ale toto nie. A s tou veľkou svatbou - si nemala ustúpiť. Nebudem robiť veľkú svatbu, ked na nu nemám. Chyba je aj na vašej strane. Nemáte kde bývať a už robíte bábo.??????? Mali ste myslieť najprv na strechu nad hlavou. Myslíš, že ked si aj manžel nájde v Bratislave prácu a pôjdete do podnájmu, že to bude med lízať? Ráno múdrejšie večera. Len vo vašom prípade už je trochu neskoro.
Prajem pevné nervy. Alebo sa úplne osamostatniť.To znamená, že budem mať vo svokrinom byte aj WC papier svoj.
@mimibb Takuto situaciu vobec nezavidim ☹ Hned, ako to bude mozne, ist prec! Skusila som byvat so svokrou a musim potvrdit, ze mladi maju byt sami - ak to je mozneeee..Verim, ze su aj take pripady, kedy svokra pomaha, stara sa, atd., no ja by som to uz neopakovala! Slo sice o uplne ine veci, ako pises Ty, ale nikdy viac! Drzim palce, aby si sa cim skor dostala z ich prizivnickej nadvlady!
@mimibb tazka situacia, ja suhlasim so @staronova. A ako sa svokra spravala k tebe predtym ako si otehu, predtym ako ste sa vzali? Uz vtedy ta nemala moc v laske? Alebo to zacalo tym ako si jej ukazala fotku so sona?
Ak si vedela aka je, trebalo trochu aj dopredu rozmyslat a zabezpecit si najprv byvanie, aspon podnajom. Teraz je vsak najdolezitejsie, aby muz nasiel nejaky pracu a potom sa pokusit odstahovat. Platit a zivit svoku este aj muzovho brata ☹ ani nahodou.... Ak mate v byte jednu izbu, za ktoru si platite, ja by som si kupovala vsetko len pre seba (pre svoju rodinku), aj potraviny, aj drogeriu, aj ten toal. papier. Preco varis pre vsetkych? Chapem, ze upratujes, lebo v bordeli a spine sa zit neda, je to ti neprijemne, tak radsej upraces, nez v takom prostredi zit s babetkom. Ale preco im aj varis? Navar pre seba, pre manzela. Nech si svokra navari pre seba a druheho syna.
Fu... cim skor sa osamostatnit. Ine ma uz nenapada...
Nezávidím Ti a nechcela by som takto žiť ani týždeň..Ja by som asi tiež nechcela bábo, kým bývame u svokry, chcela by som ho vychovávať sama, bez jej názorov na výchovu atd..ale na druhej strane ste určite šťastní, že ho máte a to bábo ti robí asi najväčšiu radosť v tomto období.Ja mám svokru podobnú, bolí ma žaludok a mám zhunsenú náladu, len ked k nej ideme na návštevu. Keby nebola chorá ( 10 rokov je doma ), tak ju asi ani nenavštívim. Ani nebudem hovoriť, že nám pokazila svadbu a trucovala 2 a pol hodiny že nikam nejde a všetci v sale sme na nu čakali kým pride, aby sme začali jesť..to bolo niečo neskutočné..a ked prišla a povedali jej, že nech sa pozre aku má krásnu nevestu (šaty...),tak sa na mna ani nepozrela, ani nič nepovedala, ani nejedla jedlo na svadbe, ani jeden chod, tortu, či zákusok, nič..na dvd zo svadby povedala, že ju to nezaujíma. teraz čakáme bábo a nikdy sa ma neopýtala ako sa máme atd...
ale nič si z toho nerobim, ja lubim jej syna a ona je mi ukradnutá.nepotrebujem ju...
držim ti palce, aby ste sa čím skôr osamostatnili, potom budeš určite spokojnejšia..
urcite by ste nemali zivit vsetkych vasich spolubyvajucich, co je to za blbost? To stopni a hned.
Manzel nech zacne robit cokolvek, na zaciatok vsetko dobre, potrebujete to.
A prec odtial. Tvoji rodicia Ti nemozu pomoct? K nim sa neda?
Ach jaj tie svokry...ja som mala podobny problem a vyriesilo to odstahovanie. Ja ti zelam pevne nervy a vydrz. Malinka potrebuje pohodovu a kludnu rodinku. Uz aby ste odtial vypadli, ved sa zblaznis...Ja som skoncila na injekciach na nervy...takze hlavu hore a drzim palce, koli malinkej musis byt silna...
Podla mna svokra ani len netuší,čo si o nej a švagrovi myslíš. Najskor to skús zmenit tak,že to čo tu píšeš si s nou prediskutuješ,ja viem,že sa to lahko píše,ale určite by to vela zmenilo,prečo práve BA,nech si manžel skúsi nájst prácu niekde inde,ved ked máte íst do podnájmu,tak je to jedno v akom meste a tiež súhlasím s tým,že už od januára prešlo vela času nájst si prácu,možno sa zameriava len na jednu funkciu a iné zamestnanie by neprial,neviem,,,možno si chcela počut samé pozit. príspevky,ale svokru len tak nezmeníš,najlepšie s nou budeš vychádzat,ked budeš od nej čo najdalej a vtedy si aj svokra uvedomí,čo ste pre nu robili a aké to mala pri vas jednoduché...Držím ti palce,je to len na tebe aby si to zmenila 😉
@mimibb Prosim Te, souziti s rodice je vzdy problematicke. Odstehuj se dokud mate s manzelem dobre vzathy, Pak bude pozde. Dovolim si napsat, jak jsme resili nebydleni u rodicu my. Dohodli jsme se, že kdo najde bydelni, k tomu se pujde. Tak jsem se pred 20 lety ocitla 200 km od predesleho domova. Zvyknes si a je to dan za zamostatnost. Zacnes cilene vyhledavat maminy s kocarama, nebo se s nekym seznamis jen tak.. vidis ze to pujde. Vse je lepsi nez byt s tchyni pod jednou strechou. Me jen vzdy desi kolik mladych rodin si mysli že to s tchyni pujde. Jde, ale az tak od 200 km a dal
Tak podobnú tému som chcela už dávno napísať. Takisto bývam v jednom dome so svokrovcami, i keď im patrí prízemie a nám poschodie. Vchod je spoločný, potom už vśetko máme samostatne.Ja som už raz rozvedená s jednou 10 ročnou dcérou. S týmto manželom máme 10 mesačnú babenku.So svokrom som voľakedy ako-tak ešte vychádzala, so svokrou vôbec nie. Postupne sa tie vzťahy začali zhoršovať a momentálne sa ani nezdravíme, obchádza nás na niekoľko metrov, svoju vnučku nevidela riadne od októbra.Vyhráźa sa nám,že polecíme z domu, že ma vyškube za vlasy, vraj som chorá a mám sa dať liečiť.Že nič nerobím,ani okolo domu nič nerobím, proste všetko je zle a ľutuje aj naśu svadbu.Vraj celá ich rodina je nešťastná,že si ma ich jediný a najmladší synček vzal. Veľmi ma to trápi, zraňuje,pretože robím všetko,aby moje deti boli šťastné a spokojné. Manžel pracuje v zahraničí, chodí väčšinou na týźdňovky. To znamená, že žijem akoby slobodná matka,mám sa čo obracať, starať sa o deti,domácnosť...S manželom sa kvoli jeho matke často pochytíme a hádame sa. Som si istá,že keby sme odtiaľto odišli, veľa vecí by sa vyriešilo. Ale bohužiaľ. financie nás v tom brzdia. Som s nervami na dne, takisto nevládzem. dokonca sa do toho začala miešať aj naša ,,milá,, suseda,ktorá si veĺmi dobre so svokrou rozumie. Začala mi vykrikovať,že som krava,mám sa skryť, že chudák moja svokra je nešťastná, že ma zabije kameňom atď. Neviem,ako dlho to tu eśte vydržím!!!
Preto, MIMIBB, držím Ti palce a nedajme sa!!!!!BOJUJME!!!
Ozaj,zabudla som ešte doplniť: počas tehu sa ma takisto nepýtali, ako sa mám,aké mám výsledky, či niečo nepotrebujem..... a veľmi,ale veľmmi ma to mrzelo. Keď som šla s bolesťami do pôrodnice, manžel bol so mnou aj a pôrodnej sále. Keď sa malá narodila, tak som manžela poprosila (ešte na pôrod.sále),aby zavolal k nim domov-k mojim svokrovcom a oznámil im radostnú novinu.A predstavte si, oni absolútne na nič nečakali,v poho išli spať,ani nedvihli telefón.Do nemocnice sa pozrieť neprišli (čo som aj predpokladala).A keď nás prepustili z nemocnice domov, prišli k nám hore po schodoch a svokra cez dvere odvrkla:Prišli sme sa pozrieť na malú. Ani ruku nepodala,nezablahoželala.... veľmi som vteda plakala...Odvtedy prešlo 10 mesiacov a jej vzťah k vnučke nie je žiadny. Dokonca sa ani nepoznajú. Ako som zistila, nikdy nemala deti v láske, len upratovanie a upratovanie. Má vnučky, vnukov,ale k nim ani nechodia, lebo pííp svokra musí mať doma tip-top urobené a deti sú len deti....
dievcata, nezavidim vam ani jednej..., nie je nad vlastne byvanie..Drzte sa.
@mimibb to je svokra tak pobozna? (myslim tu poznamku, ze sa to pred svadbou nesmie) 😀 v tom pripade nechapem, ako sa tak moze spravat, totalny pokrytec..
mali by ste sa hlavne odstahovat, necakajte na Bratislavu, nech si manzel najde pracu aj inde, mimo BA su urcite podnajmy lacnejsie.. a zatial by som zaviedla oddelenu domacnost, vase jedlo, vase veci a dost..
a takisto si skus najst nejaku kamosku, aspon sa vykecas a bude lepsie..
a este ma napadla jedna vec, ako je to s byvanim u tvojich rodicov?? pretoze ak to manzel nechce riesit, tak odid docasne k nim a proste mu povedz, ze takto to dalej nejde, nech sa trochu uvedomi.. ked si zratas, ze platite 100eur za izbu, plus navyse jedlo svokre a svagorvi - tak za taku sumu by ste si mozno nasli nejaky maly prenajom (samozrejme mimo Bratislavy, Kosic a pod. velkych miest)
porozprávaj sa v prvom rade s manželom - mal by to riešiť, ako jej syn a jeho brat... alebo choď k rodičom 😉
urcite by som sa odstahovala. Ked pises, ze si sa utiahla do malej izby, za ktoru si stejne platite, na zaciatok by vam mozno stacil aj 1-izbovy bytik a casom, az sa zrovnate financne a tak si mozete najst aj nieco vacsie. Urcite by to neboo lahke, tlacit sa v malom byte, ale stale by to bolo lepsie ako zit v neustalom strese. My nastastie byvame sami, ale kolkokrat si pomyslim, ze by sme mali byvat ci uz u svokry alebo u nasich, tak asi by to nedopadlo dobre. Svokru tiez nemusim, ale nastastie ju vidim tak 2x do roka na 3 dni a to mi bohate staci. Tiez uprednostnuje synov svojej dcerusky, stara sa o nich, nakupuje im obecenie, hracky a nas maly, ktory tam pride raz za cas, pretoze byvame dost daleko, dostane pouzite hracky a oblecenie po chlapcoch s tym, ze mu to staci, ze nepotrebuje vsetko nove.
@mimibb no jo no..... Nevim, kolik vam je let atd, ale ja proste nepochopim, ze nekdo si poridi miminko a nema kde bydlet 😲 my jsme si nejdriv poridili bydleni, makali az do umoru, abychom meli na splatky a az pak se vzali a az pak za par let si poridili dite...... No, ale to je jedno, to neni predmet diskuze
Musite pryc!!! Najit si praci a sve bydleni, jinak to vyresit nepujde! Drzim palce, at to dobre dopadne, souziti vice generaci povetsinou nefunguje
no ak platite 100 e mesacne za jednu izbu a este aj vsetkych okolo financujete, myslim, ze by nebol problem prenajat si maly byt, ci? myslim, ze vo vasich koncinach, na dedine by to fakt nemal byt problem...robim reality, sice na inom konci slovenska, ale na vidieku a akurat vcera sme dali do prenajmu 3 izb. domcek za 100e mesacne....ziadny luxus samozrejme....ale bez svokry🙂 naozaj vezmite situaciu co najskor do vlastnych ruk, kym nie je neskoro.....
nezartuj, ze platis 100 eur mesacne, plus to co ti prezeru svokra a svagor..... ved to mozete v pohode byt niekde v podnajme? nebude problem v tvojom manzelovi? jemu to vyhovuje, byt pri matke? lebo inak nechapem, preco este ste tam, ked si za izbu necha jedna mater platit od syna, ktory prisiel o pracu a ma male dieta....
nepochopim ani to, preco ste tam sli byvat, ked na obrazok z ultrazvuku reagovala, ze to treba dat prec......s takou osobou by som tazko zdielala jedno obydlie, a to ze ste nemali kam ist asi nebude pravda, podnajom ste moholi mat, ako pises, platite ako najati tak ci tak, tak byt radsej sami....
musite prec, bude to len a len horsie....cim dlhsie budes na materskej v meste kde nikoho nepoznas, tym tazsie ti bude....skus najst nejake materske centrum a pod, popis si tu z babami z rovnakej lokality, stretavaj sa s mamickami, pomoze ti to. a hlavne pokecaj s muzom, ci je ochotny ist hned do podnajmu, ktory vas bude stat skoro to co teraz ta kutica a bude dalej hladat pomaly robotu, alebo ake ma vlastne naroky na tu pracu, ked spomina BA a od januara nic nema.....ved by mohol v nudzi aspon s robotnikmi na stavby chodit, sice by bol cely tyzden prec, ale mohli by ste mat podnajom a ty cele dni klud...teda pises, ze zijete s materskej, tak sa mi zda, ze ani brigady a fusky nema...a to sa mi nezda, lebo moj svokor daleko na vychode dokaze po fuskach v lete zarobit pekne na stavbe a to uz ma svoje roky... ty hlavne potrebujes podporu svojho muza, aby si sa nezblaznila a aby ste odtial vypadli....
on urobil dieta, kym pren nemal domov ( to nemusi byt vlastny barak, ale kludne miesto, proste podnajom len pre vas ), teraz ked si ruky aj po lakte zoderie do krvi, nech, teraz je jeho povinnost riesit situaciu, ked predtym sa mu svet zdal gombicka a myslel, ze sa proste nakvartiruje zase k matke a bude mat mamicku pri sebe, aj rodinu bude mat.....
ono je to tazke, najskor sa roky driet, aby bol plat dost vysoky aby vyslo na hypoteku, ale stoji to zato, potom uz je to jednoduchsie, ked ma clovek svoj klud.
ja hovorim tak, radsej mat na krku na 20 rokov hypoteku, ako svokru na neurcito ( ked ma tuhy koren, moze to byt aj viac ako 20 rokov, velmi lahko, ale tebe to uberie este viac....ked je hentaka, veru ovela viac.....
inak, aj moja je naboz.fanatik - pred svadbou nic a pod reci ( hlavne jej dcera, vecne s materou v kostole ruky spinala a ked bola tehu, ine ako potrat ju nezaujimalo - mala 25 rokov, nie 15 ) a hygiena a skupost mojej svokry tazko hladaju konkurenciu.....poznam tvoje pocity....to ti poviem, tam sa zblaznis, ty musis prec. ak muz velmi nechce a ty sa podvolis a ostanete, tak rataj s tym, ze sa rozvediete, alebo sa poddas a znicis si zivot, nebudes sa vediet usmievat. ozaj, kedy si sa naposledy od srdca zasmiala?
proste hladaj podnajom a bezte prec. tvoje dieta potrebuje spokojnu matku, az potom vsetko ostatne. nerobis to len pre seba, ale hlavne aby tvoje dieta malo klud a nevyrastalo v strese a nervoch.
sorry za dlhy obkec, ale hodne verim, ze sa ti to podari, taketo smutne veci som tu citala x krat a nie kazdy s tym aj daco urobi, okrem vyliatia si srdca tu, tak verim, ze to vybojujes
Mimibb, drzim palce aby si manzel nasiel co najskor robotu (na zaciatok by mal brat viacmenej hocijaku, aby ste sa mohli postavit na nohy, lahsie sa zhana robota podla predstav, ked ti chodi prijem na ucet) a hlavne aby ste mohli od svokry vypadnut, lebo to co pises je des! Toto ma byt najkrajsie obdobie vasich zivotov, mate sa vytesovat z malinkej, uzivat si v trojici a nie sa stresovat z nejakej blaznivej babizne! Na zaciatok aspon stopni to ze ich zivis a vyvaras im, nie si povinna to robit. Inak fakt nepochopim ako moze od vlastneho syna kt. dosiel o robotu, ma zenu na MD a malinke babenko, pytat prachy za byvanie, nechutneeee...
Inak som tiez z BB, zo Sasovej a Ty?
prosim pokracujte v teme o svokrach 😉
@mimibb cau mamina.tak akoze ta tvoja svokra je uplne mimo.otras nieco.ja nechapem co si chcu tie zenske dokazat,ked sa spravaju k vyvolenej ich syna ako k handre 😠 (ja mam dobru svokru,ale som asi jedna z miliona).fakt ti to nezavidim.drzim ti palce ,nech si tvoj drahy chytro najde pracu v ba a nech mate svoj klud.sice budete asi v podnajme a bude to tazke hlavne financne,ale apson ti tam cruella devil nebude na chrbat dychat 😉 inak tiez som z bb ,zo sasovej.mam 20 mesacneho synceka.ak by si niekedy chcela zbehnut von,tak mi kludne napis ip.nech sa necitis tak sama 🙂
@mimibb fúúha máš to riadne ťažké, želám veľa sily aby si to všetko zvládla 🙂 ja mám našťastie svokrovcov v pohodičke. my bývame s našimi v rodinnom dome a náklady na bývanie máme 60e na mesiac stravujeme sa sami teda viac menej naši idú do obchodu a nakúpia aj pre nás alebo idem ja a kupujem aj pre nich máme viac menej odelenú-spoločnú domácnosť 😉 ale za 100e v jednej izbe hm čo najskôr by ste mali riešiť vlastné bývanie a to asi najďalej od nej. Veľa síl želám 😉
dobry den volam sa patrik.vidim ze tu zvacsa pisu zeny no ja mam tez problemy...zijem v irsku uz 5 rokov.4,5 rokov zijem s partnerkou ona je z ruska...ja som som tu zacinal dost tazko a svoju partnerku som stretul vtedy ked ona robotu hladala.nevedela anglicky jazyk nemala robotu a rodicia z ruska sa o nu vobec nezaujimali bolo im vsetko jedno..a mne nie ja som ju lubil....daze si pamatam ze ked zvonila domov a prosila prislat par drobnych(penazi u nas vtedy vobec nestacilo ja som robil na pol uvazku a na dvojich to nestacil)jej mamam povedala ze aby porozmyslal ako si moze zena zarobit peniaze ...doslova sa jej opytala mama a na co mas pi.....???potom bol roko apol pokoj nikto nezvanil vsetci na nas zabudli nas vztah bol dokonaly bez penazi no zato lasky bola cela kopa.....na vianoce 2010 moja partnerka otehotnela.......zavolala mamae a povedala je ze cakame dieta...vtedy sa vsetko zacalo...svokra tu zvonila vsetci boli zli ja som bol vinny ja som cudzinec vsetkym som bol cudzi...zenae bolo asi tazko kolisala sa na dve strany to aj somnou akoze vsetkoo v poriadku to zrazu i s mamy bolo vsetko v poriadku....nikto svokru nevolal no ona sem zacala prilietat kazdy pol roka na mesiac....dcerka ma skoro 2 roky,zo zenou zijeme len preto ze je u nas dcera inak by sme asi neboli spolu a vokra je rada ze je u nas vsetko tak na hovno...raduje sa ona si mysli ze ja budem teraz cely zivot platit peniaze na decko a ona bude z toho tez zit....ja som sami najhorsi za vsetko zle co sa stane u nich v rodine alebo u mojej zeny sa nieco nedari som vinonaty.dieta vychovavame zle ja som zly chudobny debilny mlady hlupy.....ani neviem co vsetko....neviem co robit ustupit vsetkym ust od zeny a nevidiet dceru???alebo co???nikdy som neveril ze rodicia mozu tak znicit zivot..no mozu....akujem
Tyyyyy vole.....no pekne.....fakt krááása....tak to vám držím moc moc palce, aby sa vám podarilo zdrhnúť do tej BA, nech máte svätý pokoj......ako klobúk dole, že ste to vydržali doteraz a ešte stále musíte tam byť...fuj....hnus s takými luďmi žiť......vydierači........tak držím fakt velmi palce!!!