Ahoj, chcela by som sa poradiť, aj keď v sebe asi všetky odpovede na otázky poznám. Bývame s manželom niečo vyše roka u manželov ho otca. Jeho otec holduje alkoholu vo veľkom, vytvára aj dlhý na byt. V alkoholikom opojení síce nie je agresívny, ale rozpráva sa sám so sebou a vyslovene provokuje ( hlavne keď manžel nie je doma) Vyrástla som v rodine, kde má otec viedol k športu od 4 rokov, nikdy som ho ani moju mamu nevidela opitého. Neznášam svojho svokra, informuje manžela o tom co doma robím a manžel je do neho akoby zamilovaný. Nepripúšťa si jeho chyby. Nechcem žiť s alkoholikom v jednej domácnosti, ktorý medzi mnou a mužom robí rozbroje. Uvediem príklad. Keď sme u neho začali bývať, pri vstupe do izby nám vôbec neklopal iba vtrhol dnu, pral moje manželove aj dcerine oblečenie v rukách, pričom som priniesla so sebou automatickú pracku... Podotýkam, že medzi vecami bolo aj naše spodné prádlo ktoré aj napriek 1000nasobnemu upozornovaniu pral v rukách. Taktiež sa zvykne zamiešať aj do hádky alebo v počúva za dverami. Napr som včera išla voliť, aj keď môj muž nechcel, aby som šla sama. Jeho ocinko prišiel ku mne a drzo sa ma pýtal, ze ci idem von a ze on ma vonku známych ktorí mu povedia co som robila. Trpí paranojou, že podvádza jeho syna... Posledne ma začína ale stavať aj moja svokra.
Ta síce s nami nebýva, nakoľko sú svokrovci rozvedení, ale mame malého synčeka ktorého chodí každý druhý, každý tretí deň navštevovať, bez ohlásenia. Proste príde na prepadovku. Posledne sme si s mužom na 2 h pospal a zobudili ma otvárajúce sa dvere na našej izbe. Počkala potom kým sme sa vyspali v kuchyni a vzala si aj tak malého. Nikto z jeho rodičov nerešpektuje naše súkromie. Manžel sa mi okrem iného priznal, že ma svokra ohovárala... Takže som sa k nej nedokázala správať milo s pretvarkou... Už nevládzem, neviem ako mužovi vysvetliť, že tu nie som šťastná.
Prosím poraďte.
@mother221 jednoducho mu to povedz a riešte si vlastné bývanie, aj za cenu vyšších nákladov. Starého psa nenaučíš novým kúskom 🤷♀️ A svokra? Nastaviť pravidlá, zamykať, rozprávať, vzdelávať... Niektorí ľudia sú jednoducho nevychovaní 😏
odstahujte sa
ja som prečítala prvú vetu a stačilo mi. Kurnik to ste nesvojprávny, že musíte bývať u niekoho? Však si zbaľte svoje igelitky a choďte do vlastného alebo do podnájmu.
Čo ty chceš niekoho riešiť, kto ťa prijal do svojho? Rob si poriadky neskôr u seba a nie u druhých. Je taký aký je. Bodka. Je doma
A ty nemáš súkromie ani mať nebudeš. To ty nerešpektuješ JEHO súkromie. A neotvára dvere na VAŠEJ izbe. Ale na JEHO izbe, kde bývate
Keby bolo po mojom, už dávno tu nie sme. Ja som hľadala podnájmy, staršie rodinné domčeky atď. Konzultovala to pravidelne s manželom. On vraví, že chce odísť odtiaľ, kde bývame teraz, ale chce zobrať so sebou aj svojho otca.
Som na materskej dovolenke s babom. Mam dcéru v striedavke pretože ma ex oklamal, že striedava bude len na papieri. Na týždeň mi berie dcéru preč aj keď sa predtým nestaral. Ku dcére sa manžel dosť chladne, stále mu čosi na nej vadí. Jeho ocinko je ale dokonalý. Je to už medzi nami tak zamotane a komplikované že až. Keďže som na materskej, musela by som si nájsť prácu, čo sa aj potajme snažím, no neviem ci ho opustiť koli tomu, či sa rozviesť a byť na 2 deti sama...
Už aj tak bolo. Žiarli na mňa riadne a pri tom nemá dôvod. V začiatkoch nášho vzťahu to ale bol on, kto si vypisoval s kravami z netu a zoznamiek.
Nemusíš a nim žiť, nemusíš robiť vôbec nic ako oni chcú. Mne by raz niekto vkročil.do.izby bez zaklopania, hocikedy... Ak nechce ísť chlap so svojou rodinou preč od otecka, tak na čase aby začal vymýšľať on plan. Môžete mať dvoj generačný dom... Môžete bývať vedľa seba. A hlavne mat pravidlá súkromia nejaké... Kopanie je minimum. Problem je ze tvojho chlapa to teší... Ma ta pod kontrolou, v prípade hádok ma oporu v oteckovi... Mňa by takéto prostredie demotivacne ubijalo. Keď pôjdeš do prace budu ta sledovať? Bude ta zhadzovať pred dieťaťom aby si nešla sama von, lebo ma oči všade? Ako... To je dosť silná káva...
@mother221 podľa seba, súdim teba.. P r to žiarli 😉
@simca06022011 uvedomujem si to a už dosť dlho nie som spokojná so svojím životom. Pred tým som žila v inom meste, mala svoj komfort v podnájme, žila som sama s dcérou. Chýbala mi však rodina, chcela som opäť mat rodinu. Nechala som svoju prácu aj mesto kde žijú moji rodiča a odsťahovala sa s ním. Vedieť, aký chorý vzťah má s otcom, v živote s nim babo nemám.
Aj keby sme mali dvojgeneračný dom.. Jeho otec by robil dlhy aj naďalej a veselo chlastal ako doteraz.
Pred tým sme žili sami a bolo nám fajn. Odkedy žijeme s jeho otcom ide to dole vodou... Asi sa fakt budem musieť odsťahovať.
@mother221 ja ti to napíšem jednoducho a stroho. Máš dve deti od dvoch partnerov. Žiaden vlastný majetok nič. Prečo si mala to druhé dieťa? Si sa popálila pri prvom partnerovi. A urobíš si dieťa zasa s človekom, ktorý nič nemá, a býva u rodičov? Ako sorry, potom sa divíte, že takto dopadnete.
Jedno dieťa ok. Ale po rozchode s prvým partnerom si sa mala postaviť v prvom rade na vlastné nohy, zabezpečiť si bývanie a až potom nájsť partnera. A keby sa opäť ukázal aký je (čo sa u teba aj ukázalo), tak aby si sa mala kde vrátiť.
Ideš sa tu rozčulovať ako a čo stvára jeho otec. Na tvojom mieste by som radšej čušala a trieskala si hlavu o stenu aká som sprostá. Dve deti, nemať vlastné bývanie, a obaja partneri stoja za hovno. To je teda životná situácia, do ktorej si sa dostala sama a dobrovoľne. A nie, po bitke nie je každý generál. Ty si už mala premiéru s prvou dcérou.
A nie neútočim. Píšem aká si ty, a nie svokor. Trošku iný uhol pohľadu
Vlastný majetok? Mali sme možnosť ísť bývať do bytu ktorý nám ponúkali naši. Môj muž nechcel. Chcel sa vrátiť k otcovi. Ja som v mojom rodnom meste mala stabilné finančné zázemie, byt, síce v podnájme ale koľko rodín žije tiež v podnájme? Ako som mala nadobudnúť vlastný byt, keď mám 26 a žila som sama? Dnes má rodina problém splácať hypotéku nie to jeden človek, čo z 1 výplaty ťahá seba, byt a dcéru. Ľahko sa súdi. Ťažšie sa žije. Ďakujem ti za tvoju radu, aj kritika je potrebná v živote. Vďaka za tvoj názor.
Tak v podstate nemáš veľa možností. Prvá je, že sa zbalis s deťmi, odídeš k rodičom, alebo do podnájmu, ale ten neviem, či zvládneš finančne. A budes sama už s dvoma deťmi
Druhá možnosť je, že skúsiš prehovoriť muza, aby, sa chytil zodpovednosti a našiel vám samostatné bývanie, stačí aj dvojizbak,ale bez svokra. To podľa tvojich slov nie je reálne, keďže on chce otca so sebou. A ďalšia možnosť je, že skrátka budeš fungovať ako doteraz a začneš nejako žiť s pravidlami, teda vaša izba, vaše súkromie,varit si len pre, seba atď. Zase veľmi nesúhlasím s niektorými názormi , že keď zijtete u svokra, tak ten má právo skákať vám do všetkého, to zas nie. Keď sám niečo do užívania inému, tak je to proste "jeho" aj keď majiteľ budem stále ja. Neviem o inej možnosti, tak možno sa niečo podarí z toho použiť
Tiez by som nepozerala na to, aky je svokor - tvoj muz nech sa trocha zamysli a ak nechce stratit rodinu, odstahuje sa. Ak nechce, bez sama. Ci mas pocit, ze sa to niekedy zlepsi?!🤷♀️
@mother221
A btw môj muž nebýva u rodičov. Bývali sme spolu v podnájme, kde sa presťahoval po spoločnej dohode, keď nechal on svoj podnájom. Nepatrím do kategórie vyciciavacov rodičov. Jeho otec ma konečne navarene, poprate. Pred tým nemal ani jedlo v chladničke, lebo si radšej kúpil alkohol. Finančne ťaháme viac ako on. Neteší ma ze tu bývame. Posnažím sa svoju nepriaznivú situáciu vyriešiť a ďakujem mamičkám za rady a názory.
@mother221 nehnevaj sa, ty stale riesis svokra. Je to dosp.chlap, nech sa o seba stara sam. Ries tvojho muza a svoju rodinu.
A preco sa teda neodstahujete?
Toto nikdy nepochopim - mate si vytvorit svoj domov, nie sa k niekomu nanominovat 🙈🤷♀️