Ahojte zienky chcem spytat a vlasne aj poradit byvam z manzelom a 2 detmi u jeho rodicoch nesom s nimi za dobre lebo stale si na mna nieco najdu hento neni dobre tam to neni dobre a niekedy poviem pravdu no ani to neni dobre furt som ja ta zla mam aj dve svagriny jedna byva s nami druha nie mam taky pocit ze ju maju radsej ako mna medzi detmi je to tiez rozdiel ale velikansky moje deti vobec nepoznaju ci existuju ja byvam o poschodie vyssie oni vobec nemaju o moje deti zaujem ale narozdiel tie svagrinine ano ich aj postrazia im je velmi napomocna svokra ale nam vobec ani s detmi nikdy nepomohla a ani financne nikdy nepomohla za to im zo vsetkym pomahaju manzel to nechce riesit vraj ich nemoze donutit aby maly zaujem vraj je to ich vec ale ja sa nedobre citim takto
no v prvom rade sa stazuju oni na teba a potom aj ty na nich... pozri, ak nemaju radi tvoje deti a aj s tebou zle vychadzaju, jediny sposob riesenia vidim a to je stahovanie.... to ze ti nepomahaju s detmi... predpokladam ze nie su ich biologicke vnucata... s tym proste nic nenarobis... bud pomozu alebo nepomozu... nemozes ocakavat ze odstrcia svagrinine deti a pojdu takpovediac za cudzimi... Snad som to cele slusne vysvetlila... prepac ale ked s nimi dobre nevychadzas, je tazke aby mali radi oni tvoje deti...
milióntykrát dookola to isté - odsťahujte sa. To vaše vzťahy zlepší o 100%.
mňa zarazilo, že vám "nepomáhajú" - kurnikšopa však u nich bývate!
@katkaseiner prečo by nemali byť ich vlastné? predpokladám, že "moje" myslí "naše"... i keď ťažko povedať, keďže ani čiarky dávať nevie
Ved sa ostahujte s muzom, naco im byvate za zadkom??
ty si ideálna nevesta. Prídeš s igelitkou bývať ku svokre, kde býva ešte aj švagrina. A do toho ešte chceš, aby ti pomáhali a dokonca aj finančne. Ty si si niekde hlavu narazila, že ti preplo?
Čo je toto za novú módu. Narobiť deti, nasťahovať sa k niekomu, a ešte očakávať pomoc. Mnohé by potrebovali prefackať, aby sa zobudili.
Si neviem predstaviť, že by som mala 2 deti a bývala niekde, kde aj ten osraný hajzel nie je môj.
A moja rada? Zbalte sa cez víkend a choďte bývať niekde inde. Do svojho, do podnájmu, k tvojím rodičom. Je toľko možností aby si nemusela bývať u niekoho, kto ťa finančne nepodporuje a nemá ťa rád. U takých problémových svokrovcov.
a tvoj manžel nech radšej rieši vlastnú nehnuteľnosť ako nezáujem jeho rodičov.
@zuzanka.zuzu mozno som to zle pochopila...
Akoze financne Vam nepomahaju? Do prdele ved u nich byvate 😀😀😀 to uz co je toto .. V zivote by som si nedala na krk dve deti a nebyvala u druhych
Ma dve deti byva u svokrovcov ale oni nepomahaju ja mam dost,zbal svestky a chod k tvojim rodicom s celou rodinou kolko to vydrzia.To co tym ludom uz d..be nacisto v tych hlavach?strechu ma nad hlavou a este to bude nespokojne.Tahaj ta het od nich a postav sa na vlastne nohy ...
@sasa1310 no dobre mozno by som to ani nechcela ale ked vidim ako im zo vsetkym pomahaju citim sa tak nedobre no dobre hej ved byvame u nich naco by nam maly este aj pomahat no ale svagrina tiez byva u nich a im preco pomahaju.....
A co myslis presnejsie pod tym ze im pomahaju a vam nie ? Uved nejaky priklad alebo co mas na mysli ake pomahanie ?
Anonym - no tak asi ju ma radsej. Nemozes ju nutit, aby ta mala rada.
A preco sa neodstahujete?
preco nebyvate sami?
@zuzanka.zuzu ano su to nase deti a ich vlastne vnucata
vsak sa odsťahuj, keď sa necítiš dobre. žiaden problém. Čo chceš dať svojim deťom do budúcna. Detskú izbičku tvojho muža. To má byť tvoj prvotný problém, ktorý treba riešiť. VLASTNÉ BÝVANIE, a nie komu ako svokra pomáha
nuž odsťahovať sa......čo sa týka detí, je rozdiel či deti sú nevestine alebo dcérine...teda hlavne čo sa týka pomoci....väčšinou každá svokra skôr pomôže s deťmi skôr dcére ako neveste....a nedá sa mať niekoho rád na silu...a pokiaľ ťa nemajú radi a sú odmeraní aj voči vnúčatám - jednoducho to nezmeníš....
Riešením je odsťahovať sa a budete mať pokoj.
Inak baby, vsimli ste si, ze to je asi najdlhsia veta na MK? 😂
Švagriná je dcéra, alebo tiež nevesta? Ale to nič nemení na tom, že pomáhajú vám. Máte bývanie, keďže na poschodí, tak aj relatívne súkromie. Svokrovci sú so švagrinou dole? Tak tu pomoc s deťmi berú zjavne ako v jednej domácnosti. Pomoc odmietnu, či aktívne neponúknu? Akože starká, idem k lekárovi, nepostrazite na hodinu? A ona že ani bohovi? Alebo je to už o zdutych vzťahoch? Asi to druhé ....
Neries preco im pomaha a tebe nie. Tebe pomahaju tym,ze mozes u nich byvat. Mladi maju byvat zvlast. Hanba by ma fackovala rodit deti bez toho,aby som mala vlastne byvanie.
@ukulela svagrina je tiez nevesta no ano my s manzelom na poschodi a oni dole ano svagrina je pri nich su v spolocnej domacnosti ... ako vobec nic ja nosim malu do skolky rano a maleho beriem zo sebou v takej zime nemozem ho nechat pri nich lebo strazia svagrinineho maleho tym padom mojho tam nemozem nechat a stale dookola oni mozu vsetko a my nic nebavi ma to uz j
tak choď bývať ku svojej mamičke a nech ti stráži malého maminka. A budeš bez problémov
Ja suhlasim so Sasou, pomahaju Vam tym, ze Vam poskytli strechu nad hlavou co je dnes pre rodinu zaklad a v ziadnom pripade nie akasi samozrejmost.
Pomoc od svokrovcov je fajn, ale rodinu si chcela ty s muzom a vychova deti je primarne vasa povinnost a nie svokrovcov. Mat deti bez zazemia v dnesnej dobe nie je velmi zodpovedne......nehnevaj sa.
Takychto pribehov vidim v dnesnej dobe viacero. Ludia maju akesi skreslene predstavy o samostatnosti a rodicovstve. Zlozit kufre u svokrovcov a "tu mas babka, postaraj sa o vnuca" kym clovek ide robit cosi ine velmi zodpovedne nie je.
Predstav si, ze by ste svokrovcov nemali. Premyslala si o tom kde by ste zili? Ako by ste zili? Maly ci velky byt? Aka velka hypo? Nemat ku komu dat deti ak je treba.
Nic v zlom, ludia su dnes nevdacni. Dnes pri sucasnych cenach nehnutelnosti by ludia mali svokrovcom ruky nohy bozkavat, ze sa im snazia pomoct formou lacneho byvania.....mozno sice troska na hromadke, ale clovek sa musi naucit robit aj kompromisy.
svagrina je ich dcera? Ak ano, tak je to hadam viac ako jasne. Deti od dcery su vzdy viac, ako deti od syna. Neviem preco, ale je to proste hold tak.
A ak je tiez iba nevesta, ako ty, no hold oni dve si sadli povahy, a ty so svokrou nie. Tiez nic neobycajne, a nezvykle, nie kazdy si sadne a nie kazdy sa ma rad. Pravdepodobne je svokra general, svagrova je povaha - kde ma das, tam ma daj, len ma tam poloz potichu. Takze ked svokrusa zaveli, nevesticka sklopi uska a potichucku a poslusne sucha nozkami. Ty ocividne nie, lebo mas svoju hlavu, svoj nazor. Ono dvaja kohuti na jednom smetisku sa neznesu. Tak sa neznesu 2 generalky na jednom fronte.
A si si ista, ze vam nepomahaju? Ved u nich byvate... Ty si uvedomujes, ze ty niesi doma. Ani tvoje deti? Vy ste tam iba navsteva. Trpena navsteva, ktora zabudla kedy je slusne sa dvyhnut a odist.
Takze je najvyssi cas si sadnut s muzom a hodit vaznu debatu na temu - vlastne byvanie., a to co najskor.
A len tak mimochodom - to nie svokrovci su problemovi... Svokrovci su viac menej uplne normalni. Oni su pani domu a oni su tam doma. A doma si mozu robit co chcu.
To ty si priliz vyskakujes nad svoje pomery...
Ale svokrovci niesu povinni strazit svoje vnucata nie ? To je vzdy len ich dobra vola... deti si robis ked sa vies o ne postarat a nie sa stale spoliehat na svojich/manzelovych rodicov
Mozno keby si zmenila svoj pristup,mali by ste lepsie vztahy. Zalezi,ci si ty pristupna,mozno nie je celkom chyba v nich. Ja to vidim na sebe. Svagrina lepsie vychadza so svokrou,ale ona je ina povaha taka otvorenejsia. Ja si dvakrat rozmyslim,co poviem,ona splechne hocico a maju ju predsa radsej. Ale nevycitam im to. Nie ze by ma nemali radi,ale nevieme spolu tak dobre vychadzat. A neverim,keby si svokru poprosila,ci mozes u nich nechat dieta,kym druhe odnesies do skolky,ze by ti povedala nie. Financnu pomoc od nikoho necakaj,ste dospeli,ak chcu,daju,ak nie aj to v poriadku,nie je to povinnost.
Odstahujte sa