Ahojte , chcela by som sa poradiť, alebo skôr vyrozprávať . Môj partner má syna bude mať 11 rokov , ja mám s ním vynikajúci vzťah a aj dúfam, že to tak ostane . Mame ale problém s jeho matkou . Vieme , že sa k nemu chová zle , vydiera ho ako napríklad, ak niečo povie otcovi tak po celom dome bude lietať krv a ona ho vydedí. Že je len obyčajný falošnik , sem tam ho zbije , nadá mu , že ona sa s ním skončí a ak umrie ani na pohreb jej nemá ist, lebo on ju privedie do hrobu , lebo ma rad otca a takto tu mozem vypísať slohovú prácu o tom . Vieme , že niekedy je naňho extrémne milá a potom je extrémna hnusná . Malý sa začal trošku k matke zle chovať, sem tam jej povie : drž hubu, alebo nech sa pototo a po novom jej ukazuje aj prostredník. Človek by sa čudoval ale toto všetko mu ona toleruje a je ticho . Malého mi je strašne ľúto, vidieť na ňom, že sa trápi, on dokáže aj pri TV chytať také návaly dýchania a aj sa v kuse mrvi. Vieme , že sa mu moc k mame vrátiť nechce . Ale musí, skúšali sme to cez všetky možné inštitúcie ktoré sa dalo osloviť. Všetci nám povedali, ze aj keď matka dieťa psychicky tyra , všetci dajú od toho ruky preč, pretože ani jedna inštitúcia nechce preberať zodpovednosť, že bohužiaľ len čakať, či sa ona niekedy neuvedomí, ale trvá to už viac ako 3 roky . Je tam možnosť, že by sa malý vyjadril , že chce ísť k nám bývať, lenže psychológ nám na to povedal , že on tak ľahko toto nepovie, lebo je na ňu zvyknutý či sa nám to páči alebo nie , nepojde proti jeho jedinej istote a plus on vie , ze ak by sa to podalo na sud , musel by byt este isty cas doma s matkou a zažívať peklo. Obaja sme z toho KO , chcete pomôcť a neviete ako , skúsite mi poradiť ako toho malého presvedčiť, že nech sa odváži a nech odíde je to nepekne možno voči nej ale ta žena je extrému manipulátory a sociopat . Vieme , že dostala rakovinu prsnikov ale len ten 0 stupeň, ako úplný začiatok, už dávno je vyliečena ale každému hovorí, že je chorá a že sa stále lieči . Dokonca malý musí v škole klamať , že je ešte stále chorá aby ju učiteľky ľutoval . Alebo ked dostane horšiu známku napíše do školy , že ma chemoterapiu a tú nemá už dobré 4 mesiace aj viac preto ma malý horšiu známku , čo je už úplná lož a aj sa bojíme , že keď na to prídu , dajú to aj jemu pocítiť . Čo robiť?
nič ... hlavne sa nemontovať do vzťahu matka - dieťa. a hlavne rešpektovať správy od odborníkov
@reanda no tak to zas pravdu nemáš s tými inštitúciami.... to je potom na paragraf - ale pre teba...
@euka210 Oni vedia o všetkom, pokým 11 rocne dieťa nepovie , samo od seba , že je týrané tak socialka s tým nič nezmôze, že oni nevidia do hlavy , ale napísali, že ma depresie , poruchy spánku, poruchy príjmu potravy , poruchy správania a trpí silnými úzkostami ale neriesia to dalej . A ak pôjdeme k posudkovému je to nedôveryhodne , môže byt podplateny.... prekonzultovane asi s 5 právnikmi . Toto je normálne na nervy .
@deti95060810 nič? Neviem , či ste niekedy zažili, že dieťa vracia keď ma ist k matke alebo nič neje , a ešte aj plače. Takže...
@deti95060810 super, takze ak matka dieta tyra, tak institucie daju ruky prec a od otca, ktory ho chrani, ho pride brat policia so socialkou.. mna by teda paragrafom nezastrasili.. mohli by skusit
@reanda to teda určite nikto nechce ale je to veľmi tenký ľad. Nikto nemôže prísť a len tak ho uniesť lebo potom , ho nemusí uvidieť už vôbec alebo len za dozoru sociálky . Viete si predstaviť, ten sok pre ró dieťa, keď príde socialka , polícia a matka a tá keď príde k nej ešte viac doňho spustí a bude ešte horšia lebo musí ísť k nej ? Plus na to aby ste sa dokázali vysudit , potrebujete mať minimálne do 10 000 eur bokom len na právnikov, znalcov a sud . Ale o peniaze tu nejde , tie sú, boli a vždy aj budú. Tam ide o to ako presvedčiť to dieťa, že to čo robí mama nie je správne a ubližuje mu to . Viete on aj cez to všetko má tú mamu rad .
@annnyjska neviem si to nejak predstavit.. ze dieta zvracia a place, ked ma ist k matke, ale zaroven tam ist chce, lebo ju ma rad.. pride mi to zvlastne.. podla mna ju mat rad moze, ale ja na jeho mieste by som sa isto snazila urobit vsetko pre to, aby som tam chodit nemusela, ked mi je z toho tak zle.. alebo to nakoniec teda take zle pre neho nie je..
a pokial teda nase zakony funguju tak, ze rodic moze dieta beztrestne tyrat a akoze nic sa s tym neda robit, tak to je teda nadherne.. neviem, preco sa tu teda kazdy boji socialky za kazdu prkotinu
@annnyjska ked ho máš tak rada co je veľmi pekne od teba ja neviem skúste mu urobiť súrodenca a dávaj mu lásku najavo rovnako ako do teraz a uvedomí si kam patrí. Neviem tak mi to napadlo 😀
@simona121627 no Neviem Keby mali babo on 12r co stym? Len dalsi dovod mat nervy. Ked by videl ako mà jeho otec dalsie dieta mozno dalsi chlapec. Ktory by mal “vsetko.” Mamu jeho otca pohodu obdiv .. prirodzene by ziarlil. A ten vekovy rozdiel je moc velky aby boli partaci. Moj muz mà brata starsieho o 12r a maju skor vztah ako otec a syn . 😀
Bohužiaľ toto je možné, prežívali sme to s naším dobrým kamarátom, veci sa pohli až keď jeho dcéra išla na strednú a zaobalili zo tak ze u otca ma lepšie podmienky na štúdium (vzdialenosť a hlavne čas strávený na ceste) nasla si športový krúžok blízko novej školy, a keďže sa na súde vyjadrila ze to chce, a otec musel dokazovať, že ma primerane podmienky, co dokazoval predtým asi 8x.
Dat navrh na sud,aby bol zvereny partnerovi. Mna by len zaujimalo, skade ma take11rocne dieta slovnik. Mozno ozaj svoju mamu netoleruje, ale aby jej hovoril drz hubu, ukazoval prostrednik. Lebo takym tempom, o par rokov bude nadavat aj vam, ak sa s nim neporozpravate.
mna len napadlo ci to dieta nemoze len manipulovat s vami a situaciu zvelicovat. Ci ste boli ozaj svedkom toho ako mu mama nadava.
Chodi dieta k psychologovi a pravidelne? To je teraz klucova otazka pre jeho cely buduci zivot
@simona121627 súrodenca chce a veľmi ale to nie je proste na želanie 😁😁
@reanda ono sa ale nemôže zabúdať má to ,že je to stále dieťa. Ktoré je neustále vydierane a manipulovane . Dospelý ľudia, nedokážu odísť z takých vzťahov a žijú tak veľa ale veľa rokov . Takže očakávať aby to len tak dokázalo dieťa sa nedá. Ja len dúfam, že keď bude mať pubertu sa možno sprieci a odíde k nám.
@annnyjska v prvom rade ty s tým neurobíš nič, je to len na rodičoch.....no a chlapec podľa tvojho opisu tiež nie je žiadny anjel ak mame povie drž hubu a ukáže jej prostredník.....nikdy nie sú veci len čierne alebo biele.....veľa krát otec dieťaťa je ten čo štve dieťa voči matke ...dieťa sa môže chovať k nemu dobre lebo má voči nemu rešpekt alebo si ho otecko jednoducho kupuje.....chlapec ide alebo je už zjavne v puberte a deti jednoducho vedia byť aj "vychcané", povedia len to čo chcú , mama bola tá zlá čo im nadávala , prípadne ich zbila ale dôvod nepovedia alebo prikrášlia.....a ano sú manipulatovateľné, ale rovnako vedia využívať veci vo svoj prospech
Vy ste sa len všade "informovali" ale neurobili ste nič?
@annnyjska dospely je zodpovedny sam za seba, nikto mu nemoze prikazat, aby z toxickeho vztahu odisiel.. dieta ma ale rodicov, ktori su za neho zodpovedni, takze nie je tarcha rozhodnuti len na nom.. preto som ti pisala, ze sa ma o to postarat jeho otec, aby ho ochranil.. ale neviem, z toho co pises, sa da tazko usudit, co je pravda.. na jednej strane ma chlapec posudok od odbornikov, ze ma depresie, uzkosti a neviem, co si to tam este pisala a dalej napises, ze matka ho k psychologovi nepusti, lebo predsa nie je na hlavu, aby tam chodil.. tak ako je to teda? takisto pises, ze ste uz skusili oslovit vsetky mozne institucie a kazdy dava ruky prec - mne sa to nechce verit, ked je dieta az v takom zlom stave, ako popisujes, ze by na to kazdy kaslal a nic sa s tym ozaj nedalo zakonnou cestou spravit..
co chces vlastne poradit? ako chlapca zmanipulovat, aby sam vyhlasil pred sudom, ze nechce chodit k mame? ja som nejak presvedcena, ze keby mu pri nej bolo tak zle, tak ho nikto nemusi presviedcat, aby sa tak rozhodol.. a ked nechce, tak nech si to tam znasa, konieckoncov je uz dost velky, aby vedel posudit, co na neho ako vplyva..
a nemozes porovnavat napr. zenu, ktora zije v toxickom vztahu, ale neodide, lebo casto nema inu moznost a dieta, ktore ma vo vasom pripade na vyber - harmonicku rodinu s milujucim otcom a jeho zenou, kde ma klud a bezpecie a toxicke prostredie s (tvojho opisu) psychicky narusenou matkou, ktora ho psychicky tyra, bije a neviemco.. ja tam nejak nevidim dovod, preco by si dieta vybralo tu matku.. ano, deti miluju rodicov bezpodmienecne, casto aj ked ich tyraju, ale za prve, nie vtedy, ked maju na vyber a za druhe uz velmi nie vo veku 11 rokov.. mne to proste nejak nesedi
a nejak o tom jeho otcovi si stale nic nenapisala.. aky ma on so synom vlastne vztah?
@mogaa malý vie byť čert ale býva s nami aj mesiac a takto sa necháva, my to vieme zo 100% zdroju od blízkych ktorým sa to nepáči a zažívajú to . Chlapec je citlivý a úzkostlivo sam sa vyjadril že by aj ostal na stalo ale boji sa mami . Zaňho a to co hovorí by som dala ruku do ohňa a to vidí každý kto ho stretne už len to , že keď ide k matke musí dostávať lieky na upokojenie inak vracia . A to vie aj sud , aj Kolízna aj komisáriat pre deti ale bohužiaľ ..co vám mam na to povedať, zákony sú aké sú
co robit? ty nic.. je to dieta tvojho muza, on by si ho mal ako otec ochranit.. ja by som dieta k partnerovi, ktory ho tyra, nepustila ani za svet.. a mohli by sa vsetky institucie aj na hlavu postavit