Prišli ste aj vy o blízkeho kvôli koronavírusu?

lucretia7
20. mar 2021

Ahojte, rada by som sa porozprávala s niekým, kto prišiel o blízkeho kvôli koronavírusu. Zomrela mi mamina, boli sme si veľmi blízke, no nepoznám nikoho, kto by prežíval niečo podobné. Stratiť blízkeho tak rýchlo, behom pár dní / týždňov z plného zdravia. Je ťažké sa s tým zmieriť. O to horšie, že pri koronavíruse nie je možnosť ani rozlúčiť sa, byť pri svojom blízkom, je v nemocnici úplne sám. To celé prežívanie odchodu ešte zhoršuje.
Ak by niekto mal podobnú skúsenosť a podelil sa, bola by som rada.

elizabet173
20. mar 2021

@lucretia7 prijmi moju úprimnú sústrasť

tncka
20. mar 2021

@lucretia7 uprimnu sustrast

himmel20
20. mar 2021

uprimnu sustrast 😔 vela sil prajem

lucretia7
autor
20. mar 2021

Ďakujem vám. <3

andreatytler
20. mar 2021

@lucretia7 Je mi to velmi luto. Uprimnu sustrast. Hrozna choroba je to....☹

jana_eyre_2
20. mar 2021

To mi je moc, moc ľúto, stratiť mamu je naozaj ťažké..

ja som mamu stratila už dávno, ale tiež bola zdravá a zomrela vnoci nečakane, mala 50rokov.. dostala mozgovu porážku.. boli to hrozne časy..

mia.kll
20. mar 2021

úprimnú sústrasť, moja mama v decembri tiež zomrela kvôli korone v nemocnici, je to veľká bolesť

janinah
20. mar 2021

Otec,pred mesiacom...za 3 dni v nemocnici a 10 dní po potvrdení pozitivity nám ho tá pliaga vzala.😢 Keby som nebola veriaci človek,tak som už asi na psychiatrii,je to veľmi ťažké.

aneta129
20. mar 2021

Je to hrozne, neviem prečo nedovolia chodiť príbuzným za nimi... Mojej koelgyniky mamka leží uz 3 týždne na pľúcnej a nemôže ísť za ňu... A pritom robí na tom istom poschodí... Len ona je na Jis a mamka leží na OAIM...

Úprimnú sústrasť 😪

lucretia7
autor
20. mar 2021

@janinah To mi je ľúto, úprimnú sústrasť. Ja úprimne neviem, čomu veriť. Modlili sme sa za maminu všetci, rodina, priatelia, dokonca za ňu odslúžili niekoľko omší...a aj tak nám ju pán Boh vzal. Prečo? Nechcela zomrieť, nezabudnem na ten strach v jej očiach, keď išla do nemocnice. Keď mi odtiaľ písala a dúfala, že to prežije. Bojovala do poslednej chvíle. Vždy bola zodpovedná, dávala si veľký pozor. Nepotrebovala príučku, vedela, v akom je riziku a chránila sa. Je to veľmi ťažké pochopiť, nie to ešte sa s tým vyrovnať. ☹

lucretia7
autor
20. mar 2021

@mia.kll To ma mrzí, úplne ti rozumiem, bolí to neskutočne. Neviem, koľko mala maminka rokov. Ja som verila, že máme ešte toho dosť pred sebou, že si užije vnúčatá, aj my ju. Boli sme spolu veľmi často, vidím ju pri všetkom, čo robím, veľmi chýba. ☹

janinah
20. mar 2021

@lucretia7 Ďakujem,tiež vyjadrujem úprimnú sústrasť tebe aj všetkým,ktorí prišli o svojich blízkych pre koronu,tí ľudia tu mohli ešte roky žiť,žiaľ,Boh rozhodol inak a všetko má svoj dôvod.Napíšem ti IP,neskôr.

mia.kll
20. mar 2021

Rozumiem tomu, pretože som s mamou bývala v jednej domácnosti a plánovali sme, čo všetko ešte budeme spolu robiť, kam pôjdeme a tak. Rozumeli sme si veľmi dobre. Keď išla do nemocnice, tak sme sa modlili aj s otcom, aby bolo všetko v poriadku, verili sme aj mama, že jej v nemocnici pomôžu. Ale nepomohli...Je pravda, že aj teraz je so mnou stále, ale už ináč. V mysli mám čo hovorila, čo robila, ako sa správala, a až teraz si hlbšie uvedomujem niektoré veci a aj to aká bola skvelá mama.

mia.kll
20. mar 2021

A stále myslím na to, že som s ňou nemohla byť v nemocnici v poslednej chvíli, lebo nás ku nej nepustili, žijeme vo veľmi ťažkých časoch. Jedinou útechou je viera a moja dcérka, čo mi dáva nádej, že prídu aj lepšie časy. A moja mama ostáva v mojom srdci navždy

mia.kll
20. mar 2021

Želám Ti hlavne veľa síl, pretože rozumiem čím prechádzaš.

conta22
20. mar 2021

@lucretia7 úprimnú sústrasť a hlavne veľa síl v tomto ťažkom obdobi. My tiež smutime začiatkom januára sme prišli o tatkovu priateľku na covid 😔mala len 44rokov, volala s lekárkou v piatok a pár hodín o 2hej v noci v sobotu mu zomrela v spánku,musel ju oživovať a aj tak sa nepodarilo sme z toho zdrvení doteraz a stále sa pýtame prečo ...je ťažká doba

adkoalauri
20. mar 2021

to isté sa žial udialo aj u nás,som z toho na prášky,mama plná života,elánu do týždňa nás tu nechala..trápi sa celá rodina,je to nesmierne ťažké

nikuska744
20. mar 2021

@lucretia7 úprimnú sústrasť. Môžem vedieť, koľko mala mamina rokov.

fepe5
20. mar 2021

@lucretia7 Aj nam stalo to iste,takisto to malo velmi rychly spad.Stale mam myslienky ci sa nedalo urobit viac aby som ju ochranila,pomohla jej.Odisla sama v nemocnici.Smutno mi je aj z toho ze otec ostal sam,nema nikoho poblizku,ja byvam 90 km od neho,brat este dalej.Je to tazke a smutne.

dankabetka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mia.kll
20. mar 2021

úprimnú sústrasť všetkým, smutné je najmä to, že veľa ľudí ešte mohlo žiť, je to veľká strata

mia.kll
20. mar 2021

Infarkt priamo na odbernom mieste? To ako mu robili ten test? Veď to je hrozné.

jantato
20. mar 2021

@lucretia7 prispejem aj ja s mojim smutnym pribehom.
V decembri sme boli ešte u maminy a ocina , obaja zdravi (mamina 62r. ocino 65) chystali sme vianoce a mamina mala 16.12 pozitivny test, 21.12 ju brala zachranka 26.12 napojena na umelu ventilaciu , 21.1.2021 odpojena a svitalo na lepsie casy. 9.2.2021 necakane ocino umrel,mamina o tom samozrejme nevedela,nakolko bola v nemocnici stale a my sme za nou nemohli. 17.2.201 sme mali pohreb a 21.2.20021 mi volali ze mamina umrela,tak 24.2.2021 sme mali druhy pohreb.
Ako v decembri sme mali zdravych pracujucich rodicov, a o 2 mesiace sme oboch pochovali behom tyzdňa. ☹

lucretia7
autor
20. mar 2021

@jantato Ach, tak teraz mi prešiel mráz po tele, úplne smutno mi je, plačem. Mrzí ma to, neviem ani, čo povedať. My sme bojovali 3 týždne od pozitívneho testu, takže to malo pomerne rýchly spád, aj keď sa mi to zdalo ako večnosť, každý deň som tŕpla, aké budú výsledky a prognózy, v noci nespala...no dnes mi to príde ako nič, ešte pred mesiacom sme spolu sedeli a tešili sa, že máme jeden druhého (ani ten lockdown sme vďaka tomu nebrali tragicky) a dnes tu nie je. Neviem si predstaviť, čo to musí byť prísť o oboch rodičov naraz.
Ak sa môžem spýtať, ocinovi sa čo stalo? Nesúviselo to s tým, že bol v strese z maminy? Určite to bolo veľmi ťažké, tak dlho bojovala. Úprimne, ja by som myslela, že už keď ju prebudia a odpoja, tak je to dobré, že sa uzdraví. ☹

lucretia7
autor
20. mar 2021

@adkoalauri Mrzí ma to. Presne viem, čo prežívate. Kľudne mi napíš, ak budeš mať chuť.

lucretia7
autor
20. mar 2021

@dankabetka Ja asi viem, ocino bol aj v správach, však? ☹ Veľmi ma to mrzí, viem si predstaviť tvoju bolesť. Ja mám tiež tisíc otázok, na ktoré nenachádzam odpoveď. ☹

jantato
21. mar 2021

@lucretia7 to sme si mysleli aj my ,že najhoršie je za nami, no len nenapredovala, myslim ,že sa dosť psychicky opuštala a nebojovala.Bola akčna žena, chodila aj na dovolenky,opatrovala v rakusku...myslim že predstava ,že bude na posteli,budeme sa o nu 24hodin starať a bude sa učit na novo chodiť...ju ubijala, myslim že to nechcela ☹ . No a ocina sme našli doma,zlyhanie srdca a ano dosť sa opušťal,zle to znašal,že mamina je tolko na pristrojoch a potom nenapreduje. Vôbec nas za nou nepuštali koli korone, cele zle.
13 decembra sme sa ešte v kuchyni všetci usmievali,debatili a keby nam vtedy niekto povie ,že o 2 mesiace tu nebudu,tak si pomyslim,že si niekto robi srandu.

bimbambim
21. mar 2021

@jantato 😥

elief
21. mar 2021

@jantato 😢😢😢
@lucretia7 😥😥😥

slniecko_12
21. mar 2021

@lucretia7 najhorsie je pytat sa preco..jednoducho to tak malo byt...a treba sa s tym znierit..tam kde je, je urcite stastnejsia ako na tomto svete..uprimnu sustrast