Priezvisko po rozvode

25. nov 2022

Nechávate si priezvisko po rozvode? Priateľovi vadí že jeho ex si nechala priezvisko po ňom (23 ročný vzťah) .. Mám kamarátku susedu a tej zase taktiež vadí že ex jej chlapa nosí jeho priezvisko pretože nechce byť ďalšia Novotná 🙂Tak sa pýtam či si nechávate aj vy priezviska

doriiis
25. nov 2022

Že nechce byť ďalšia Novotná😂...vie kamoška,koľko Novotnych je na Slovensku? Stovky,ak nie viac

majki_ki
25. nov 2022

Ak by som sa rozviedla, nechala by som si, čisto z praktických dôvodov - aby som s deťmi mala rovnaké

autor
25. nov 2022

@doriiis 😀 Pretože zo svojím priateľom niesu svoji a maličký má priezvisko po ňom tak preto jej to vadí

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
25. nov 2022

@autor ...nechápem,ale nevadi

kukuk29
25. nov 2022

tak priatel sa moze aj na hlavu postavit 🙂 raz ked si ju bral tak jej to meno " dal" tak je jej vec ci si ho necha alebo nie 🙂 jeho do toho absolutne nic nieje ...

katkine_terapie
25. nov 2022

Pokiaľ nemá to priezvisko patentované, rozhodnutie či si ho nechať alebo zmeniť na dievčenské je v kompetencii osoby, ktorá priezvisko nosí (ženy). Raz sa rozhodol si danú ženu vziať, dať jej svoje priezvisko, tak hold musí akceptovať, že si ho ona nechá aj naďalej. Priezvisko nie je jeho majetok.

simsalabim
25. nov 2022

Kolegyna si nechala svoje, pretoze chcela mat s detmi rovnake priezvisko. Ked sa opat vydala, pridala si k nemu dalsie priezvisko, takze ma dve.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
25. nov 2022

Ten tvoj priateľ má dosť divne problémy. Ale môže sa aj potrhat, o tej žene uz nerozhoduje. A to mu asi vadí najviac. Na takého by som si dala pozor.
No a suseda si berie použitý tovar, musí rátať s nejakými poškodeniami z predchádzajúceho používania. To, že bude druhá Novákova je to najmenšie poškodenie co tovar ma. Väčší problém bývajú deti z prvého manželstva. Pri tých sa toho môže ukázať ešte veľa problémov.

monro
25. nov 2022

Ja som si nechala.

darkswan
25. nov 2022

nenechala aj za cenu, ze dieta ma ine - dnes to nie je ziaden problem a ja som jeho priezvisko proste nechcela

chillibubble
25. nov 2022

ja keby sa rozvediem, necham si to priezvisko co mam teraz, cize manzelovo. jedine ze by sme sa velmi v zlom rozisli(co by sa dufam nestalo), tak mozno potom. ale to by sa potom dieta nevolalo ako ja, cize zase komplikacia.

matabb73
25. nov 2022

Ja som si nechala z praktických dôvodov. Bola som vydatá cez 20 rokov a profesne ma poznali len pod priezviskom po svadbe. Musela by som si veľa vecí meniť, napríklad aj živnostenský list. Druhý dôvod bolo cestovanie s dcérou. Keď má dieťa iné priezvisko ako rodič, niekde môžu byť problémy. Známu nechceli pustiť z Egypta, lebo išli traja a všetci mali iné priezviská. Musela volať otcovi dieťaťa, aby potvrdil, že ho neuniesla. Popravde, pocity bývalého a jeho novej ženy sú mi ukradnuté. Vedela, že si berie rozvedeného chlapa.

opica_skorica
25. nov 2022

To je inak obrovska hlupost, namyslat si, ze toto konkretne priezvisko je jeho majetok. Je to priezvisko. Nič viac.

opica_skorica
25. nov 2022

@viestta dobre vravis a pri nazore, ze je to iba jeho priezvisko akoby to bol majetok, by jej mala svietit cervena kontrolka.

denden77
25. nov 2022

ex toho mojho si priezvisko nechala a v zivote by mi nenapadlo to riesit 🤔😁

timing
25. nov 2022

Tak svojej kamaratke dohovor, ze je druha v poradi. A prvá manzelka ma uplne právo ponechat si priezvisko ak to jej samej vyhovuje.. Nech dá ego bokom, to ze je nova partnerka este neznamena,ze je na piedestále a bude diktovať, zmenu mena. 🤦🏼‍♀️

viestta
25. nov 2022

@opica_skorica mne už by svietil maják, aj sirény hucali

nicegirl369
25. nov 2022

Tvoj priateľ je divný. Po tak dlhom vzťahu si takmer všetk rozvedené ženy nechávajú mužove priezvisko hlavne z praktických dôvodov.

lienka.7
25. nov 2022

Pokial nemajú deti, vzdávajú sa ho, pokial deti majú, nechajú si ho. Aspoň ja mam také skúsenosti z okolia

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
25. nov 2022

@elizabet173 ja napr.😉 a taktiež naša suseda.

ciusinka
25. nov 2022

Ja som si nechala po rozvode exmanželovo priezvisko kvôli synovi,aby sme sa volali rovnako..Keď sa znovu vydám,budem používať 2 priezviská..A keby mala nová frajerka mojho exmanžela psychický problém s tým,že som si nechala jeho priezvisko a nedajbože by to predo mnou spomenula,tak by som sa jej vysmiala do ksichtu..Je to len a len na rozhodnutí ženy,aké priezvisko bude po rozvode mať..

maranta_leuconeura
25. nov 2022

@elizabet173 poznam dve bezdetne rozvedene, jedna si nechala priezvisko za vydata a druha si zmenila na to za slobodna 🤷 obe mali normalne priezviska pred aj po, takze ani to nebol dovod. Kazda nech urobi, ako uzna za vhodne

asia83
25. nov 2022

Určite by som si nenechala jeho priezvisko. Už mu nepatrím po rozvode, prečo teda jeho priezvisko?

sense
25. nov 2022

Nechala som si meno po ex, aby som mala rovnaké meno ako dcéra plus nebolo nutné meniť všetky dokladyA síce ex to nijako nekomentoval aspoň o tom neviem ale svokra hodila pred dcérou poznámku o tom.

maranta_leuconeura
25. nov 2022

@asia83 pred rozvodom si mu patrila? 😱

maal
25. nov 2022

keďže sme spolu dieťa nemali, priezvisko som si nenechala + mi bolo nepríjemné a blbé predstavovať sa jeho priezviskom. hneď ako bol rozsudok právoplatný som išla meniť doklady. a nie, nebol to nepríjemný rozvod alebo niečo podobné, jednoducho som to meno nechcela

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz