Ahojte,
Ani neviem popísať ten smútok čo citim. Moja priateľka odišla v pondelok na Erazmus do Madridu, doteraz sme boli spolu každý deň v nájme a zrazu je to pre mňa obrovský skok..samozrejme, je to horšie z pohľadu toho subjektu, ktorý ostáva doma. Idem tam síce za ňou v októbri, no trošku ma trápia aj tie diskotéky tam, ani neviem preco, jednoducho moja priateľka tancovala od malička spolocenske tance a baví ju to. Lenže tu sa nebavíme o profesionálnej úrovni ale o diskotéke kde sú všelijakí ľudia od ktorých nevieš čo čakať tak sa hrozne strachujem a mam stres keď idú..ani neviem zaspať. Už ani neviem ako to prekonať, máte prosím nejakú radu ako ste sa napr. Vysporiadali s tým Vy? Možno som sa potreboval iba tak rozpísať trošku a dať to zo seba von pretože stále to v sebe dusiť tiež neni dobré. Ďakujem 🙂
Pozri, co robi a kde je - neovplyvnis. Ak sa tym budes trapit, tie vycitky skor ci neskor prenesies na nu a to vasemu vztahu nepomoze. Musis s tym pracovat v hlave, najdi si nejaku novu aktivitu, stretni novych ludi a venuj sa sebe.
@jakub333 och ty chudatko co ostalo doma same.
A co ona? Co isla na vymenny pobyt do cudzojazycnej krajiny kde nikoho nepozna? Treba svojrj partnerke aj doverovat a nebyt takyto uzkostlivy a lutostivy. Mame dnes stvrtok, oktober je za chvilu. Aj taketo odlucenie vieposunut vztah dalej. Ale toto podozrirvanie a nedovera, ze sa tvoja priatelka bude po nociach zvijat na internatnych zurkach je uplne scestne... To di najdi mnisku. Ty si s partiou nrzajdes na pivo, len sedis doma a cakas na nu na gauci?
@kitycat nemusis hneď takto utocit, ja mam 23 rokov a prvý vážnejší vzťah, ešte som toto nikdy nezažil a možno aj pre to mám takú potrebu sa o tom rozpísať a nie úzkostlivé stavy tak neviem čo tu splietaš. Proste len potrebujem otvorenú komunikáciu s niekym tak som myslel že mi tu niekto aspoň pomôže a nie takto hneď útočne pisat.
@jakub333 hm, ale reagujes ako baba, sorry😁 normalne si zajdi s kamosmi na pivo, a este taka info, diskoteky su aj tu, nie? Vies ako to je....podla seba sudim teba? Takze nedoverujes jej z nejakeho konkretneho tebe blizkemu dovodu alebo len tak z nudy? Navyse, zrejme za pol roka je doma. Mozno je to dobra prilezitost trosku zmuzniet💪
Ja poznam 2 sestry, ktore studovali VS v zahranici a nezalubili sa tam. Vratili sa domov a tu si potom nasli partnerov. Takze, ak ta miluje, nepodvedie ta, ani sa tam nezalubi.
Musíš si to sám zrovnať v hlave..buď jej budeš veriť a spokojne tu žiť a tešiť sa na október alebo sa budeš zožiera a nespat atď...a nijako neovplyvnis jej konanie vo svete...akurát ju budeš v telefonatoch spovedať kde bola a s kým a takého žiadne žena nechce...tak klidek...buď jej veris alebo nie a ak nie tak vieš.co máš robit
Nadvazovat v tvojom veku vazny vztah s takto mladou zenou nie je idealne riesenie. Prave z dovodu, ze chce a potrebuje zbierat zazitky a skusenosti, medzi ktore patri aj erasmus.
Na erasme existuje riziko, ze ta na nejakej diskoteke alebo zabave podvedie, bude okolo nej mnoho miestnych ludi, ktory sa jek radi ujmu a budu to na nu skusat. (samozrejme to tak nemusi byt ale riziko tam je).
Prijmi fakt, ze to moze dopadnut akokolvek. Mozno sa vo vsetkej pocestnosti vráti, mozno ta podvedie a rozide sa s tebou. Zoznamuj sa s inymi zenami, a rozsiruj si obzor a databazu kamaratiek. V pripade rozchodu s priatelkou s nimi zacni rozvijat vztah, budes to mat jednoduchsie, ako ked budes doma iba plakat do vankusa.
Pracuj na sebe, aby sa po navrate vratila k lepsiemu chlapovi, od akeho odisla.
Dala ti niekedy dovod,aby si ziarlil? Ak mate dobry,pevny vztah,musis jej doverovat. Co sa stane neovplyvnis,ale ver tomu,ze aj ten,co odide do cudziny sa citi mizerne.
Pozri poviem Ti tajomstvo, ak aj bude na diskoteke a nahodou sa tam nieco stane tak Ty konkretne sa to nikdy nedozvies takze uz si kludnejsi? ;) A takto to bude aj v dalsom zivote, takze teraz cely zivot sa ides uzierat tym ze co tam asi robi? Mas slusny nabeh na chorobnu ziarlivost a so ziarlivcom ziadna zena vztah nechce. Chod von aj ty a uzivaj si zivot, nikdy nemozes byt zavisly na 1 cloveku. A ak to Vas vztah ma ustat tak to ustoji. Lepsie teraz keby nieco vyparatila ako s 2 detmi po svadbe. Klidecek jo ;)
Nedôveruješ jej a len ty vieš z akého dôvodu …to nieje dobrý štart do vzťahu .Neplač doma ,chod žiť s kamošmi a kamoškami ,na pivo ,diskotéku .Ste mladé obaja ,treba si užívať život teraz .A nebud nalepený len na svojej priateľke preboha .Veď týmto ju stratíš ,to žiadna žena nechce .Tak hlavu hore a vrhni sa na koníčky ,zavolaj kamošov na pivo ..
Jediná rada je to neriešiť, užívať si život, venovať sa svojim povinnostiam a byť s ňou v kontakte a normálne s ňou komunikovať o hocičom. Neovplyvníš to. Kľudne ti môže povedať že ostala na izbe a pritom pôjde na diskotéku. A to čo ovplyvniť nevieš, tak je zbytočne sa tým trápiť. Rieš to až potom ak by taká situácia nastala a ty by si sa to dozvedel.
Nič sa jej nestane, neboj. Na diskotéku asi čas mať nebude, a keď, tak pôjde s novými spoluziakmi, z ktorými ťa po tvojom príchode zoznami. Keď stretne úchylka, bude ešte radšej, že ťa má. Neboj, bude fajn, začiatok odlúčenia je najťažší. Máte šťastie, že existuje internet, môžete byť vlastne spolu každý deň.
@jakub333 ak mas take citenie a vies najlepsie ake podmienky tam pre nu budu a kolko casu bude mat a co ma rada, tak pocity nezvyknu velmi klamat. Na druhej strane s tym nic nespravis. Mozno v Oktobri nebudes musiet chodit uz, uvidis. Na druhej strane ako ti tu pisali, aj tu mas diskoteky, mozes chodit rovnako. Mozno s Tebou bude aj bez toho aby si sa nieco dozvedel a budes mat pokoj na dusi. Tak neries. Ber to ako to je.
@jakub333 nežiarli a doveruj jej.