Priateľ sa stále stretáva s jeho expriateľkou

viki112
8. okt 2018

Prosim napiste mi vas nazor :
Som s priatelom uz rok a pol a on sa stale stretava s ex priatelkou , on mi to na zaciatku po edal ze ukoncili vztah ako kamarati a ze raz za cas sa stretnu ako kamosi alebo ak by pottebovali nieco pomoct ..
No stretavaju sa raz za tyzden aspon ....Je to v pohode?
A ak pottebuje s niecim pomoct vacsinou ziada o pomoc ju a nie mna ako aktualnu priatelku
A ked mu poviem ze mi to vadi , ze preco nepoziada o to mna ....ta mi povie ze ved to je jedno ....a ze ja smam niecp vo vnutry zle a ze ho nechaprm ...
co mam robit
stale som ja ta zla

pribinak
8. okt 2018

Eeeee, stale sa stretávajú, no necháva si otvorené zadné dvierka
Povedz mu jasne a rázne: vyber si jednu z nas, ale rychlo!!!!

anabella111
8. okt 2018

@viki112 ....no ..nedavno sa tu jedna pytala..ci je dobre udrziavat kamaratsky vztah s expriatelom..Ty by si jej vedela odpovedat ..ze?))...Na margo Tvojho problemu Ti rovno poviem...ze nedovol robit nikomu veci..ktore Ti vadia...On ak chce byt s tebou..musi si vybrat...nemoze klusat na dvoch kobylkach...Je na tebe..ci mu to budes tolerovat..alebo nie..Mala som rovnaku skusenost..a povedala som...Ja to mam v zivote takto..Z byvalymi som sa rozisla..a nie som ochotna ich tahat ako sople za sebou..lebo prezieravo predpokladam..ze to nemusi robit dobrotu v mojej buducnosti..to iste vyzadujem od partnera..a ak tebe to je jedno..a mne tvoje spravanie vadi a napriek tomu nic nezmenis...tak vidim..ze Ti na mojich pocitoch nezalezi.Ak sa nevies rozhodnut..rozhodnem za teba...dovi..dopi...Nedaj sa uchlacholit ..tou (uz som alergicka na to zneuzivane slovo- toleranciou)...veci .ktore ublizuju sa netoleruju..

zuzanka.zuzu
8. okt 2018

@viki112 veľaaaaa chlapov má názor, že "sex s ex vlastne ani nie je nevera, teda aj je, ale nie až tak veľká" no ja som bola v šoku ☹ takže bacha na to (inak mimochodom, chlapi by nám to netolerovali 😉 )

asia83
8. okt 2018

@viki112 Choďte od neho.

hivanik
8. okt 2018

Tak potom kvoli comu su od seba ked maju potrebu sa stretavat? A to, ze urcite veci riesi s nou a nie s tebou tiez nieco znaci...Pust ho k vode.

pininka
8. okt 2018

Mala som priatela ktory mal takyto vztah s ex, dokonca spolu chodili aj na dovolenky, ale ona so svojim partnerom a jasne dala najavo, ze ku ex sa nevrati,ostali naozaj len kamarati. Mne to tiez vadilo aj to,ze si stale volali a radili sa. Ale neskor ma to preslo, ona sa odstahovala aj s novym muzom.

kellypiu
8. okt 2018

toto by som nedala ani ja a nezvladla, viem si predstavit jak to musi aj na tvoju psychiku posobit, ked s nou nechce byt, ked sa rozisli tak naco ju furt taha do svojho zivota??

mariejenka
8. okt 2018

Tu predposlednu vetu Ti naozaj povedal?? Ze nieco v Tebe,je zle?? Ze ho nechapes??? Po roku a pol chodenia!? A ide riesit,po rozumi chodit k byvalke? Nooo, Ja by som toto netolerovala,pokial sa po tak krátkej dobe,uz partner vyjadruje takto ,nema vzťah cenu...
Kvoli comu Ste este spolu...mna by to velmi ponizilo,urazilo a v neposlednom rade,nasralo, ze vo mne nemá tu, najdôležitejšiu,ze mi nedoveruje.
Iniciovala by som rozchod.

juliet86
8. okt 2018

podla mna to nie je ok. daj na svoje pocity. ja mam rada vacsinu svojich ex. jedneho extra. ale nestretavam sa s nim. ak ho stretnem nahodne pokecame. ale nemam ho ani na fb. a ak nieco potrebujem ozvem sa mu mozno raz za rok s niecim fakt odbornym s cim mi nema kto iny poradit. inak nie.

whistler
8. okt 2018

No neviem. Ja by som si s ex už druhý krát nezačal. Pretože poväčšinou je to o tom, že tam nejaké pocity pretrvávajú, dlhšia odluka akurát vymaže z pamäti tie dôvody prečo sa ten vzťah ukončil. A zároveň je veľmi málo rozchodov ktoré skončia kamarátstvom. Čiže niečo tu riadne smrdí.

pasikavamacka
8. okt 2018

raz do tyzdna?? tolerovala by som frekvenciu co ja viem 2x do roka, aj to by ma nasralo. ale kazdy tyzden, to je vela aj na kona 😲 preco sa vastne rozisli, ked tak dobre spolu vychadzaju, ze ked potrebuje pomoct, ide za nou? mne to pride ze maju nejaku docasnu pauzu a raz sa daju znova dokopy, ked su taki blizki "soulmates"

jeennyv
8. okt 2018

@viki112 nebola by som v tako vztahu..ja som sa raz tak popalila...to bolo, ze ex ma tazke obdobie, potrebovala pomoc, vsetko si odpustili (podvadzala ho kade chodila).. stretli sme sa a bla bla, stale nieco...a nakoniec ostali spolu....a ja ako vravia cesi...di se bodnout ...vtedy som to niesla tazko som bola mlada a hlupa dnes by som sa mu z vysoka vysr...ale toto je moja skusenost..ries to ako chces..ale aby si neostala roky s niekym, kto ta potom posle potom kade lahsie...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klaudia_kaja
9. okt 2018

@viki112 no v pohode to nie je .. buď je s tebou alebo s ňou, musíš byť otvorená a nebáť sa nieco povedať

ankare
9. okt 2018

Urcite to nie je v poriadku.

zlaticko118
9. okt 2018

Som za nazor bud ona alebo ja (rozumej samu seba).
Mojmu priatelovy vypisovala jeho ex, rozisli sa tiez ako kamarati a este mala aj priatela. Ale aj tak vypisovala uz mojmu priatelovi ak chcela s niecim pomoct, poradit a podobne a moj dobra dusa vzdy pomohol. Po niekolkych spravach typu " stretnime sa mam pocit ze sa medzi nami nieco stalo" ma presla trpazlivost. Dala som jasne podmienky, ja na to to nemam mne to vadi, tak si vyber ,my sa rozideme a snou si dalej kamarat alebo budeme spolu ale snou si prestan pisat a stretavat sa. No a vybral si, sice som vysla ako najvacsia 🐷 pre ich spolocne kamaratky ale co uz.
Mame 2 deti a planujeme svadbu, uz som v stave ze ju nejdem zabit ked sme v jednej miestnosti, dokonca sme ju aj na svadbu pozvali... ale stale si na nu davam pozor, ale ked som dala priatelovi navyber nech ai vyberie tak to uz musela pochopit ze aom mu ja pradnejsia.....
No pri tvojom pripade by som bola asi pripravena viac na druhu moznost , ze si vyberie ju :/

simca06022011
9. okt 2018

Ja na to poviem toľko... Medzi nimi sú určite city ... A tým pádom sa ty správaš bokovkou. Aspoň keď sa ja pozriem na bývalý vzťah, kým sme sa stretávali, nikdy to n skončilo... A bolo by jedno kto má kde ešte partnera. Riešila by som to dosť razne. V mojom prípade som sa vyparila, zmenila číslo, ignorovala emaily ... V tvojom prípade by som išla spôsobom ona alebo ja... prípadnw keď sú taký kamoši môžeš chodiť s nimi :D

nevestickaaaa
9. okt 2018

Ja sa stretávam so svojim ex priateľom už 7 rokov. Sú kamaráti s mojim mužom, deti ho milujú, chodí nás navštevovať približne raz za týždeň.
Bol nám na svadbe, my jemu na 30-ku, proste neustály kontakt. Jedna jeho priateľka, prvá, s tým mala obrovský problém, zakazovala mu sa s nami stýkať (nielen so mnou, ale aj s mojim mužom), ale to neznamenalo, že sme naozaj prestali stretávať, len jej klamal, nakoniec to samozrejme skončilo rozchodom. Odvtedy sa kamarátime s každou jeho priateľkou a je to neuveriteľne super, aj keď to ľudia, ktorí nás dobre nepoznajú, nechápu. Boli sme spolu cez 9 rokov, dôvod rozchodu bol taký, že sa už neľúbime, čiže city boli úplne vysporiadané. Inak je to super chalan a bolo by mi ľúto prísť o tak dobrého, dlhoročného kamaráta
Bývalá môjho muža je moja kamarátka, chodíme na vínko a tak.
Ty musíš cítiť, či to oni dvaja majú už všetko medzi sebou citovo vysporiadané alebo máš pocit, že ich k sebe ešte ťahá po citovej stránke, či ťa priateľ ľúbi alebo ťa má iba "zatiaľ".
Možno z nej stačí spraviť spoločnú kamarátku, stretávať sa spoločne a budeš to brať úplne inak, keď uvidíš, ako sa k sebe správajú.
Rozumiem tomu, že to človeka škrie, ale zase vo vzťahu je dôvera veľmi dôležitá. Keď mu nemôžeš veriť, nemá to význam do budúcna...

cicka33
9. okt 2018

naozaj neustup,... s tymto mam teda dobru skusenost.. presne mna takto uistoval ex, ze som ziarliva a ze oni su kamosi poznaju sa roky a blabla.. az kym som mu nenasla na fb dialog o tom, ako komentoval jej foto ze aka je sexy a podobne primitivne komenty... to nikdy s ex nie je iba tak.. napisat si na narodky , Vianoce -beriem, boli si kedysi blizki, ale raz za tyzden je moc.. nie je v pohode ked ty ako priatelka nie si na 1. mieste-je to zdrave, ze ti to vadi... nenechaj sa vyprovokovat tym., ze bude utocit, ze je chyba v tebe. nech si pocka, ked sa to stane jemu.

cicka33
9. okt 2018

@zlaticko118 ale v tom pripade , nema co riesit-bolo by stastim zbavit sa takeho, co si vyberie ex.

ivett1
9. okt 2018

hm, pre mňa príliš veľa tolerancie z tvojej strany ... ak si mu už povedala, že sa ti to nepáči a on to hodil na teba, že ty si vadná, tak ako ti radia kočky vyššie, bude ťa to síce bolieť, ale nechaj ho tak ... možno sa k tebe začne správať ako k svojej ex ... 😉
alebo skús aj ty ... choď s kamoškou na kávu a jemu povedz, že sa ti ozval zrazu ex a tak si idete sadnúť, že nevieš čo chce ... a potom zahmlievaj, ak sa ti chce hrať divadielko ... nič tým nestratíš a on sa možno spamätá ...
PS: aj ja som sa rozišla so svojim ex ako kamarátka, ale to neznamená, že mu budem vyvolávať a riešiť s ním problémy v aktuálnom vzťahu a volať ho nech mi prenesie skriňu alebo posteľ, kým bude môj súčasný partner v práci ...čo sme vo filme? ...

ivett1
9. okt 2018

PS1:aby bolo jasné ... nechaj ho tak = rozíď sa s ním

cicka33
9. okt 2018

@nevestickaaaa lenze vy ste sa stretli asi kombinacia ludi, kde to nikomu nevadilo a preto to funguje.... kazdopadne ani odbornici neradia moc udrziavat taketo vztaHY, LEBO je to velmi rizikova hranica... to kamaratstvo s ex..

bobricek1979
9. okt 2018

@anabella111 presne tak úplne s tebou súhlasím

marytesss
9. okt 2018

ja sa tiež stretávam s mojim ex, ale iba v prípade, keď je doma (raz za dva mesiace) lebo žije v Hamburgu 🙂 môj priateľ je s tým v pohode, keďže s ex sme všetko čo sa týka citov a našej minulosti už všetko dávno uzavreli a vieme že keby to zas skúšame znova, zas by to dopadlo rovnako. je to môj blízky priateľ čo ma dôverne pozná, vieme že nič nebude. podľa mňa je to ok, pokiaľ máš tú dôveru v partnerovi.

rory267
9. okt 2018

@marytesss Ale toto asi nebude ten prípad čo tvoj.. ☹

rory267
9. okt 2018

@viki112 si s ním šťastná?...😒

marytesss
9. okt 2018

@rory267 to je možné, ale fakt záleží od dôvery partnerov. lebo napr ja sa s mojim ex stretávam čisto ako s kamarátom a kopa ľudí mi povie že čo ti šibe? ja by som žiarlil/a... pritom ja s mojim partnerom sme s tým ok. takže keď jej to vadí, nemá byť ticho a pohovoriť si s ním.

marusia12
9. okt 2018

@viki112 Čo máš robiť? Rozísť sa s ním... čo ine?