Priateľ nechce naše ešte nenarodené dieťa

pavlinka2003
23. jan 2014

no ahojte, dlho som rozmýšlala či sem napíšem, nechcem rozoberat problemy medzi priatelom a mnou ale mam pocit ze skoncim asi u psychiatra s inim problemom, mame krasne babenko este nema rok obaja ho neskutocne lu bime, problem je vsak ze sa nam podarilo druhe babo, on mi na to povedal ze on ho aj tak nebude mat rad, ani nemozem nikomu povedat ze som tehotna lebo on zatlka ale uz to bude 4 mesiac a ja sa neviem dostat ani k doktorke na vysetrenie pre knizku a ultrazvuk lebo mam to daleko a s babom tam nemozem... som na vazkach co robit, nemozem pred nim dieta ani spomenut lebo je hned nervozny a nemam ho zatazovat!!!! nechcem aby sa robili medzi detmi rozdieli ze teba lubim a ty si cudzi, chcela som ho za to opustit aby nemohol druhemu babu ublizit svojim spravanim ale prve babo ho strasne lubi tesi sa z neho, neviem co mam robit pre mna ako buducu maminu číslo dva to je strasna bolest a strach co bude s nami co bude s detmi ako to na nich bude vplyvat, nedokazem sa pozerat na to ako moje dieta vyska od radosti a tesi sa ked ho vidi a on len prejde okolo a ani si ju nevsimne, ten smutok co ma uz teraz v ociach je strasny ??to robi len ked sme pohadany, nejde k babu lebo som tam ja?? co potom bude citit to druhe dieta ked ho bude odstrkovat, alebo mam cakat kým ho to prejde a zmeni na to nazor ked to male uvidi, kaslem uz na neho lebo toto moze spravit len uplny chrapun povedat matke svojho buduceho druheho baba ze on ho aj tak lubit nebude, som s nim asi uz len pre prve babo lebo ho velmi lubi a nechcem jej ho brat, chcem len dobro pre obe moje deti, to je strasna dilema a kazdy den s nou zaspavam a bojim sa ako to bude, nebol taky vzdy vsetci hovorili len o tom ako lubi deti, a teraz mi spravi toto... neviem co mam robit, nenadavajte mi akasom hlupa to uz viem aj sama, potrebujem sa len niekomu vyrozpravat , mozno si nechat poradit len to uz v sebe nevladzem drzat

luba28
23. jan 2014

@pavlinka2003 mooja,...ale ved aj on musel ratat stym,ze sa take nieco moze stat,....myslim si,ze ho to prejde,ale je to velmi nepekne,ked ti to tak do oci povedal,...aj mna by to trapilo velmi ,....

sisaha
23. jan 2014

@pavlinka2003 nejdem ho obhajovat... mozno sa len boji zodpovednosti a toto je jeho styl "riesenia problemov". Mozno sa boji, ze budes mat na neho este menej casu ako teraz... Chvilu by som pockala ako sa to vyvinie a ked zacnes vidiet rozdiely, ktore sa stupnuju, tak sa na neho vykasli.. Ja by som sa tiez cez to nevedela preniest.. To je to najhorsie, ked dieta zacne pozorovat, ze niekto je oblubenejsi..

mima4
23. jan 2014

@pavlinka2003
prečo si nedal on spravit vazektomiu, ked uz nechcel mal dieta?
To ze druhe dieta tu uz je, aj ked v brusku, no on je za to tiez zodpovedny a preto by mal niest "nasledky" a nie sa spravat takto ako sa sprava.
Hovor s nim, prečo veci hovori tak ako hovori, čo ho k tomu tiahne, motivuje, čoho sa boji, ako veci preziva. Vela spolu komunikujte, ste predsa dospeli ludia, mali by ste sa vediet zdielat, uprimne hovorit si svoje pocity, prezivania,...

natinecka
23. jan 2014

...chceš dobre pre deti a mysliš, že je dobre pre dieťa ked vidi že ho otec odmieta aj napriek tomu že ono sa k nemu raduje? toto je pre dieťa zle...prajem veľa síl 😉

pavlinka2003
autor
23. jan 2014

@mima4 ved to je to on sa tvari ze nie som tehotna aj predo mnou, uz velaludi povedalo ze vizeram ako tehotna ale on povie ze nie tak to vzdy zvedu na to ze som len taka tlsta a tak zle vyzeram, ked len spomeniem zemusim uz ist doktorke uz na to vysetrenie prve tak zacne byt nervozny a povie ze on mi uz povedal nech ho s tym nezatazujem a ja mam pri tom stale bolesti brucha a stale priebezne krvacam a s nim sa proste neda.... lebo sa nechcem hadat kvoli malej.. len kvoli malej sa s nim nikdy nehadam... aj teraz ked si to tu to citam a pisem placem, je to tazke

seraa
23. jan 2014

mne to pride ze tvoj priatel je proste sklaamny a sa boji ( viac to rozoberat nebduem , nechcem urazat)
nechapem ale neda mi to ako ze nechce ani pocut alebo mas zatajovat .. nehcapme .. nevadi
normlane to nie je ale teda vrat me sa k tomu ze sa boji 🙄
no ked sa to narodi sa to pravdepodobne zmeni ... snad...

seraa
23. jan 2014

@pavlinka2003

este jedna otazka, a vas vztah funguje akoze aky je k tebe? lebo toto mi pride uz moc 😖 😠

sissy27
23. jan 2014

@pavlinka2003 si v štvrtom mesiaci a ešte si nebola u lekárky??? a to bývaš kde, na lazoch 50km od najbližšej asfaltky?? alebo čakáš, že on ťa tam na rukách odnesie? a hlavne keď ako píšeš, že krvácaš... a že on zatajuje tehotenstvo - a čo on je tehotný? alebo tvoj hovorca a ty bez neho ani z okna sa nesmieš pozrieť? ak je toto všetko pravda čo tu píšeš, tak si daj do poriadku svoj život, lebo v prvom rade nie je normálne, aby si bola takto závislá na niekom inom...

sonkab
23. jan 2014

to co ma byt, ze si nevsima VASE dieta ked je pohadany s tebou ? Ved ked sa hneva na teba, nech sa s tebou nebavi, ale ze obide svoje vlastne dieta preto, ze si pri nom ty ? Ked nechce druhe dieta a chcel by to riesit napr. potratom, preco ti neumozni ist k lekarovi to riesit a ignoruje fakt, ze ty tehotna SI ? To je z jeho a aj tvojej strany maximalne nezodpovedne - v 12 tyzdni si mala mat za sebou prvy UZV, odbery krvi . . A ze nechce dalsie dieta a nebude ho mat rad ? Ked si odmyslim tie predchadzajuce otazky, tak ti odpoviem aspon na tu poslednu - neverim tomu, ze to druhe nebude mat rad. Ked sa narodi a pridete domov, urcite zmeni nazor. Mozno nie hned - ved s malym leziacim babatkom sa toho moc robit neda, ale ked ten drobec zacne byt vnimavejsi a bude sa s nim dat zahrat, urcite aj partner zmeni nazor.

pavlinka2003
autor
23. jan 2014

@seraa no nas vztah momentalne mi to pride tak ze ked je upratane navarene naprane a je sex tak dobre, ani sama neviem, stara sa chodi do prace a nema ju lahku to u musim uznat ze je unaveny a tak ale pride mi to tak ze ja chodim do roboty a ty si tu na domacnost a dieta a hotovo ved nezarabas a pri tom som to financne tahala ja kym som neotehotnela a musela ostat doma mal fusku kedy tedy ale nic moc, pridem si teraz menejcena ked nezarabam ale on nie je boh len preto ze donese domov peniaze... naozaj neviem uz ani co je medzi nami

judycel
23. jan 2014

ahoj zlatá, jste partneři řekni mu to za chvíli to půjde vidět , netaj těhotenství a nezatahuj se aby jsi něco neudělala bábetku, je to buď a nebo , nesmíš mít nervy , jak se malé narodí také bude nervozní , musíš mu říct... jsem těhotná bála jsem ti to říct a mám zdrav potíže potřebuju k doktorovi , hled na zdraví obou prosím, dřív nebo později by se to dozvěděl a následky by mohli být katastrofální , bude to pro něho šok že on nechce mít další ale třeba zmení názor , když tě miluje bude vás chtít všechny , pokud né , nemá smysl být spolu, vím o čem mluvím z vlastní zkušenosti .

katy1979
23. jan 2014

@pavlinka2003 to ci sa zmeni po narodeni drobca je otazne. Uz to ako sa sprava teraz vytvori o nom nazor. Tak na jednej strane malu lubi ale na druhu ak je zla atmosfera doma tak sa tvari ze neexistuje? Mlady muz zjavne nedozrel.
Byvas v okresi bratislava. Takze zavolaj lekarke dohodni si termin, sadni na autobus aj s malou a sup na vysetrenie. A ziadne reci ze to nejde. ide to. Ked sa nieco stane tebe ci drobcovi tak ta necha vykrvacat doma na dlazke lebo jeho to nezaujima?

pavlinka2003
autor
23. jan 2014

my smechceli este jedno babo, nech mala nie je jedinacik aja som povedala ze nech mam tych deti kolko budem mat ale lubit budem rovnako a aj modre z neba aj zivot dam za ne, len to druhe malo prist o par rockov neskor, ale je tu teraz s tym uz nic nespravim treba ho uz len lubit. este sme sa raz pred tym bavili ze ked vychovame jedno tak aj druhe keby doslo skor a tak to zatial vyzera ze si ich vychovam sama

kika050
23. jan 2014

Fuha prosím ťa koľko máš rokov? Mne sa to nejak nevidí a rodičov máš kde prípadne svokrovcou? si 4 mesiaci a ešte aj krvácaš strašná nezodpovednosť! Tak mu na rovinu povedz,že má zaplatit potrat ked nechce babo a nech sa dá vykastrovať alebo nech nesexuje! Mne to príde hrozne nezodpovedné.. Ono je iné ak baba nevie o svojom stave, ale ty vieš a neriešiš to. A nerieš kravinu či bude mať rád alebo nebude ak nebude to nie je chlap je to jeho dieťa? Alebo nie? Je to čudné..

bikina
23. jan 2014

@pavlinka2003 chod k doktorke, sestricky ti ho tam postrazia, co uz budu mat s vami robit. Nespravaj sa aj ty ako idiot. Na neho sa teraz vykasli, mas dost svojich starosti, nejedna mamicka sa zlakla, ze aky bude mat vztah k druhemu dietatu, ked sa dozvedela, ze je tehotna, kludne to moze takto prezivat tvoj chlap. Nechaj ho to stravit, daj mu cas. A u doktorky si nezabudni pytat sono fotku! 🙂

pavlinka2003
autor
23. jan 2014

@judycel ale on od prveho mesiaca vieze som tehotna, neztahujem sa viem ze by som ublizila babu neboj

zlata2
23. jan 2014

@pavlinka2003 na čo čakáš, zober dieťa a choď k lekárovi, keď krvácaš.. nie je to sranda ohrozuješ aj seba.. máš rodičov? súrodencov? preboha už nemlč a popros ich o pomoc, keď sa nemáš ako dostať k lekárovi.. nechápem správanie tvojho priateľa..(tiež buď úprimná sama k sebe, funguje váš vzťah, nemá nejakú inú? lebo normálne by takto reagoval, len človek ktorý mal nejaké iné plány a zrazu bude znova otcom..neviem v prvom rade porieš zdravie seba a druhého dieťatka a potom to čo bude ak urobíš proti jeho vôli, že si k tomu lekárovi išla a priznala sa svetu s tehotensvom.. máš pred ním strach? dokedy vlastne chceš čakať, že sa k tomu lekárovi odhodláš? 😒

seemani
23. jan 2014

@pavlinka2003 nebudem ti hovoriť že si hlúpa, ale jedno ti povie.. ja byť tehotná a niekto mi povie, že vyzeráš ako tehotná hneď by zo mňa vyletelo, že tehotná aj som. prečo tajíš vlastné dieťa? Prečo mu hráš do karát.. Ak budeš hrať sním, tak bude nadobúdať pocit, že s ním súhlasíš. NIE!!! ty si tehotná a si tehotná s ním a vykrič to do celého sveta, povedz do rodičom, svokrovcom, kamarátom a nech mu debilovi všetci gratulujú a nech sa potom tvári.. A vtedy nech má kožu na tvári a nech povie ľuďom čo si o tom myslí,..A možno sa stým stotožní, keď pochopí, že inej cesty niet.. Ak lúbi to prvé, bude lúbiť aj to druhé, toho by som sa zas nebála, ale v prvom rade ty musíš to dieťa lúbiť .. A že nezaťažovať ho? takú by som mu vrazila, že by mu zem dala druhú.. Nemal on teba zaťažovať keď potreboval vyprázdniť... Daľšia vec, neviem aké staré bábo máš, ale ak nevieš ísť s ním a on nie je schopnbý postrážiť vlastné dieťa,. normálne si zavolaj niekoho, susedku, kamošku, staršiu pani s prízemia, bože určite sa niekto nájde.. Každú chvílu krvácaš a nebola si u lekára ??? a jemu je to akože jedno že krvácaš??? A tcoje zodpovednosť za vlastné zdravie a za to malé je kde? GRRRR málokedy sa tu ja nad niečím rozčúlim, ale toto je fakt moc..
Ok, s chladnou hlavou to teda zhrnieme: máš dve možnosti.. 1, opusti ho, choď k mame, hocikam nech proste ostane sám a nech popremýšla a okúsi život bez vás.. Ak mu to bude vyhovovať, máš odpoveď na otázku, čo máš robiť - vysr*ť sa na neho!!
2, ostaň doma, teda ak nemáš kam ísť, prehlás svoje tehotenstvo za oficiálne a konaj tak, akoby tam on ani nebol, alebo akoby sa na bábo tešil aj on.. Nedovol mu aby s tebou takto manipuloval a ukáž mu, že on podstatný nie je, že je podstatné tvoje dieťa..
A len tak okrajovo: chlapy dospievajú oveľa neskôr.. kamoška mala tento istý problém ako ty, až nato, že jej muž svoje prvé dieťa moc nechcel, na ruky ho PRVÝKRÁT vzal až keď mala malá 2 roky!!!! veľa bola u mamy, to je pravda, ale aj tak.. A až ke´d požiadala o rozvod, čávo dostal rozum. Druhé dieťa už prijal celkom v pohode, od začiatku s ním pomáhal,ale aj tak je jeho najväčší miláčik to prvé dieťa, hoci sa to snaží nedať najavo.. Ale každý to vidí.. takže má šancu aj ten tvoj neboj sa. ale musíš si dupnúť.!

hori
23. jan 2014

@pavlinka2003 ja len tak prakticky, lubi-nelubi nech riesi aj potom, ale teraz sup-sup dovolenka a strazit dieta, a ty rychlo na vysetrenia, ultrazvuk a po knizku, ziadne ze "nezatazuj ma s tym", pekne mu predostri, ze mozes prist o prispevok pri narodeni, ak nebudes mat spravene vsetky potrebne vysetrenia, a to je tusim este stale okolo 800 €, ze ci mu to bude jedno, ci ti to vyplati potom on... 😠

sedem
23. jan 2014

@pavlinka2003 tazka situacia...musite sa porozpravat, neni na co cakat, navrhni mu rozhovor, ale daj mu cas, aby sa pripravil, teda napr. rano mu povedz, ze vecer sa s nim chces rozpravat o tom, co a ako dalej, ze to jednoducho musite vyriesit, pripadne aby nebol mimo v praci, povedz mu, ze cez vikend (alebo ked bude mat najblizsie volno) sa budete rozpravat...no a potom si treba vsetko vyjasnit, preco ma taky postoj, aky ma(ci je to strach , ze to financne neutiahnete, ci su to ine obavy-vsetko sa da vyriesit), z tvojho postoja som pochopila, ze druhe babatko si chces urcite nechat - povedz mu o svojich pocitoch, o tom, ako ta boli jeho postoj, je teda velmi zvlastne aj to, ako sa sprava k vasmu 1. babatku, ked ste pohadani, ved ono za to nemoze ...no a musis si aj ty cim skor vyjasnit svoje priority a moznosti (neviem, ci byvas blizko rodiny, priatelov, ktori by ti vedeli pripadne pomoct, ked sa priatel otoci chrbtom), ako ste na tom financne, ci budes mat kde byvat...) No a rozhodne je uz najvyssi cas na navstevu lekara, navyse ak pises, ze mas problemy, nie je na co cakat a tym, ze tvoj priatel strka hlavu do zeme ako pstros, budes to musiet vziat do svojich ruk - teda ak mas niekoho blizkeho, kto by ta vedel odviezt, pripadne postrazit babatko,tak popros o pomoc, ak nemas, chod aj s babom, v profile mas, ze si z okr. BA, tu naozaj nemas problem s dopravou, takze sa nevyhovaraj a sup k lekarovi...no a to zatajovaie, v tom rozhovore by som priatelovi narovinu povedala, ze dalej zatajovat nemienim , nech neni prekvapeny , ak ma s tym problem, mal sa spravat zodpovednejsie a nie si spravit babatko a potom zatlkat... drz sa a cim skor si to vyrieste, ten stres neprospieva nikomu 😉

keram3053
23. jan 2014

prepac ale je to pekny debil .... nechapem ako jedno dieta moze mat rad a druhe nie pokial su obe jeho. Keby to dietatko malo kvoli tomu trpiet a chcela by si s nim ostat....tak ho radsej daj na adopciu a urobis aspon stastnych ludi co dieta nemozu mat :(
a s tym zatajovanim tehotenstva to som tiez mimo .... ja neviem ci to nieje na psychiatriu taketo spravanie
Prajem Ti aby si sa spravne rozhodla a hlavne v prospech deti! vela stastia

lunedi
23. jan 2014

Boze zlaticko ☹ tazka situacia. Urcite sa boji zodpovednosti,ale to ze ignoruje miminko ked ste pohadany ,to je riadne svinstvo. 😒
Nechcem ta strasit,ale musel by sa stat zazrak aby zmenil nazor na babenko v brusku. Ak ti ma kto po moct-rodina,zver sa im a radsej ostan sama akoby mali deti trpiet jeho odmietanim.

mima4
23. jan 2014

@pavlinka2003

z toho čo si napisala mam pocit, ze vobec nefungujete ako by mali ludia fungovat v partnerskom vztahu a teraz sa to len vyvrbilo.
Skus si sama odpovedat na otazky ohladom vasho vztahu:
- vieme sa o vsetkom porozpravat?
- rozumieme si, vieme diskutovat aj na problemove oblasti v nasom vztahu, vieme spolocne efektivne komunikovat?
- citime, ze ten druhy je pre nas ten najblizsim v nasom zivote?
- mame hlboky a blizky vztah?
- mozem sa o toho druheho opriet? Je mi pomocou, ci skor pritazou?
- hladame spolocne riesenia?

Pokial na tieto otazky alebo ich vacsinu si odpovies negativne... tak problem nie je to dieta, ale to, ze vas vztah nefunguje a mozno ani nikdy nefungoval.

seraa
23. jan 2014

@pavlinka2003 ja si myslim ze tam je problem inde, mala by si sa porozpravat snim..
porieste vas vztah

sono2
23. jan 2014

@pavlinka2003 ani som to nedočítala... S kým to žiješ...

nefertiti7
23. jan 2014

@pavlinka2003 možno si dobrá matka, ale si nezodpovedná, ohrozuješ na živote svoje nenarodené dieťa, tvoje už narodené dieťa a seba......chceš umrieť? chceš prsť o dieťa v brušku? čo bude potom s dieťaťom, ktoré už máš?
Zober sa a chod k lekárovi ! Keby ti na tom záležalo, ideš aj s dieťaťom, dohodni sa s kamoškou, a ideš alebo sestrička u lekára ti ho postráži. Od lekára nečakaj však slová chvály, hne´d ťa zvozí, kde si bola doteraz ?
Určite už konaj a vykašli sa na názory iných aj tvojho partnera.....ja už rodičov nemám, ale určite by som nebola odkázaná na človeka, ktorý má rád len seba. veľa šťastia a prepáč za úprimnosť.

martus1
23. jan 2014

no nekomentujem to tu vela, ale teraz mi neda, tvoj priatel mi spravanim pripomina skor dieta a nie vyzreteho muza.To akoze dokedy chce tajit tehotenstvo ? Kym nebudete tlacit pred sebou kociar ? Na to ze nebol pripraveny mat druhe dieta, tak uz sa mal za 4 mesiace pripravit a zmenit stanovisko, ci ?
A tvoja zodpovednost - mas rada svoje 2 dieta tak preco ho vystavujes takemu riziku a nechodis na kontroly ?

Akoze nechapem 😝

judycel
23. jan 2014

musíš k doktorovi a přeji hodně štěstí a aby babo bylo zdravé , když chlap ví že jsi v jiném stavu tak ho už neřeš ,přesně tak co člověk to jiný názor , mysli na sebe , první dítě a nenarozené dítě držím pěstičky at to dopadne vše dobře

klincek
23. jan 2014

@pavlinka2003 Spamataj sa a zacni sa spravat tak, akoby tam ani nebol-lekara navstiv okamzite! (pri krvacani v tehotenstve si mozes zavolat aj sanitku, ak to inak nejde), a svoje tehotenstvo urcite nezatajuj. Domacnost spravuj podla toho, co potrebujes ty a dieta, na neho kasli. Na ine jeho potreby uz absolutne (ty s nim pri tomto spravani dokazes spat?!-ja by som grcala). Jasne mu RAZ vysvetli, ze toto spravanie nebudes tolerovat, a nech sa zariadi. Bud sa spamata a zacne sa chovat normalne, alebo nech vam neotravuje vzduch.
Je uplne jedno, ci sa boji zodpovednosti, ci sa "hlada", alebo podobne blablabla-to su hlupe reci pre zbabelcov, co sa nevedia postavit k zivotu celom. To dieta-vlastne obe-su tu jeho pricinenim, ci sa mu to paci alebo nie. A tak sa k tomu treba aj postavit. Ak chce mat rodinu, treba sa o nu starat, po kazdej stranke. Ak nechce..zivot pobezi aj bez neho.
Hlavne fakt necakaj, kym sa babatku nieco stane a zlomi ta to uplne 😖. Uz aj tak musis napravit dost skod, co na tebe ten chlap napachal ☹ ...

ematko29
23. jan 2014

@pavlinka2003 Moja zlatá,nečítala som príspevky predomnou,lebo nemám čas,len na sekundu som tu pribehla,ale k veci.čo ma najviac zarazilo,že nemôžeš isť k lekárovi po knižku lebo je to daleko amáš bábo.To už čo je za výhovorka?Ja som so svojou staršou dcerou chodila všade sama,lebo manžel pracoval anemohli sme si dovoliť aby vynechával z roboty.či som išla ku ginekologičke či ku obvodnému s teplotami všade som ju brávala so sebou .Dieťaťu je jedno kde je hlavne ,že je s tebou.Teraz v zime nababušiť zobrať jedlo so sebou hračky a ideme na výlet k doktorovi,všetko sa dá ked sa chce.A čo sa týka tvojho muža,tak to nemám slov,ale ja by som asi ešte ostala,kým sa narodí druhé dieťa a uvidíš ako bude na tom,ked ho neobmäkčí tak s ním nemôžeš ostať lebo prvé babo sa z neho bude tešiť ale druhé bude trpieť a to asi nechceš.držím prsty