Priateľ mojej mamy má u nej zadarmo all inclusive, je to normálne ?

sandyka90
12. jan 2020

V r. 2017 som sa odsťahovala od mojej maminky. Kým som bývala doma, tak aj môj priateľ a aj jej prespávali len cez víkendy.
Po mojom odstahovani už jej priateľ zostal... odvtedy situácia je rovnaká.. výplatu dostáva všelijako alebo skôr nijak(u súkromníka, asi je len evidovaný ako brigádnik - 51 ročný)🤦
Všetko mamina platí, šeky, domácnosť, potraviny..on nakúpi len pečivo 🤦
Teraz od novembra počas 🤰 som zostala PN (kludovy režim), moj manžel je pracovne dlho preč tak som u maminy..S manželom keď vidíme že niečo u maminy chyba, tak kupime.. lebo peniaze nezoberie odo mňa, tak nakupujeme..
Keď mamine vyčítam dokedy toto chce od partnera znášať tak sa len pohadame alebo povie ze ved neni zlý človek...ano...nie je alkoholik ako otec bol..ale mna to sere že to on ako chlap...ze mu to Nevadí...ja nechcem aby mamina ostala sama ale... podľa mňa by toto žiadna žena netolerovala...ani nezarába toľko aby mohla... vždy len povie že už dostane ultimátum...ale nic...ja tehotná nechcem sa rozčuľovať ale...ach...aspon som sa vyrozprávala

erikavesela
12. jan 2020

Mamin zivot, mamine rozhodnutie...ked ju to naplna, nechaj to tak...ked to nechce zmenit, nezmenis to ani ty...

bl
12. jan 2020

Bola by štastnejsia bez neho? je to jej vec, nerieš,

sandyka90
autor
12. jan 2020

Len ona sa nad tým tiež často rozčuľuje...a mňa to hlavne preto trápi..
Ale máte pravdu...
Len ona je spokojná s týmto stavom mesiac...potom týždeň je nespokojná a hnevá sa...ale zmena žiadna...
Veď teraz jak som tu používa ešte aj môj šampón na vlasy🤦

catherine1989
12. jan 2020

@sandyka90 normálne to určite nie je, ale žiaľ, asi s tým.nic neurobíš, je to jej život. Urobila si dobre, že si jej povedala, ako to vidíš ty, že s tým nesúhlasíš, ale konečné rozhodnutie bude musieť urobiť ona. A ten jej priateľ jej aspoň v domácnosti pomáha? Že uprace, keď je mama v práci, navarí? Správa sa k nej pekne, vyzná jej lásku?

sandyka90
autor
12. jan 2020

@catherine1989 zo začiatku viac pomáhal...aj chodili na výlety (ale vtedy mal pôžičky od nebankovky...a aj to moja mamina tlačila naňho aby vyplatil - ešte niekde ma dlh)... správa sa k nej normálne... jasné môj otec pil a hádal sa s nami...ale to je len jeho jeden plus...
Inak ako je rok dlhý tak len pracuje pracuje večer chodí sem a výsledok - výplata nič)...

mogaa
12. jan 2020

@sandyka90 tak v prvom rade ak jej to vadí, tak by to mala partnerovi aj povedať...ty by si sa do toho nemala vôbec miešať - je to jej vec, jej priateľ, jej byt...takže pokiaľ sa to JEJ nepáči, musí si to vyriešiť ona s priateľom

michu_
12. jan 2020

mama je dospela, neni to tvoja vec riesit daco za nu.

sandyka90
autor
12. jan 2020

Máte úplnú pravdu... keď sa bude sťažovať už nebudem ani komentovať...len sme na seba tak naviazané, že keď ju niečo trápi, trápi aj mňa
Ale aspon som sa vyrozprávala, Ďakujem ☺️

slnecnica82
12. jan 2020

@sandyka90 a preco to nepovieš rovno jemu ako to vidis ty?

mata1001
12. jan 2020

Ja mam zas taku povahu, ze ja by som ticho teda nebola a uz vobec nie vtedy ked sa jedna o mamu...asi taka spokojna s nim nie je ,ked sa ti stazuje...takze ja by som jej presne povedala,ze co si myslim a viem, ze ja by som to povedala aj jemu...

sandyka90
autor
12. jan 2020

Ani to nechápem ako môže byt 51 ročný človek spokojný takto so svojim životom..po rozvode žil u svojej matky... nemá vlastné bývanie, auto pokazené ani to nemá z čoho opraviť, tak buď na maminom alebo na služobnom chodí...ale teraz už skôr len na služobnom lebo mamina mu zatrhla..
Z tohto bytu on nikdy nič nebude mať...tak ako moze byt tak kľudný keď nemá Vlastné nič...

marseillefan
12. jan 2020

Ženy, poviem vám to takto.. keby to bolo naopak, všetko platil chlap a žena kúpila len rožky, tak je to normálne. Ak je to v opačnom garde, tak už krútite hlavami. Ak to mame nevadí, tak to ty nerieš, mám dosť rokov na to, aby si svoj vzťah zmanažovala tak ako jej to vyhovuje.

mijo53
12. jan 2020

@sandyka90 teraz keď používa tvoj šampón na vlasy, máš príležitosť mu to povedať, nech si kúpi vlastný, že ty peniaze tiež po zemi nezbieraš a ani ti nerastú na stromoch, namiesto listov

danielinaa
12. jan 2020

@marseillefan vies v dnesnej spolocnosti je to dane ze chlap=zivitel rodiny. A chlap ktory sa necha zivit, pokial nie je invalid alebo po uraze, ked sa necha zivit, je to hanba. A ked chlap zivi zenu, samozrejme sa nad tym nik nepozastavuje, lebo ona sa stara o deti, domacnost....tak je to v spolocnosti zakorenene. Preto sa nad tym ludia menej pozastavuju ked by to bolo naopak.

dejka77
12. jan 2020

@danielinaa Len toto je trosku iny pripad. Ziadne deti, materska a pod., ona zaraba malo a on aj ked zaraba, prispieva minimum. Este by som pochopila keby mala ona vysoky prijem, ale v tomto pripade to tak nie je..

danielinaa
12. jan 2020

@dejka77 samozrejme. Chapem. Ale stale je to v spolocnosti tak ze muz je zivitel. Ked sa nejaka zena necha vydrziavat, malokto sa nad tym pozastavuje. Za to chlap co nepracuje bije do oci kazdemu.

janinah
12. jan 2020

Zaviedla by som reč na budúcnosť,má okolo 50tky,kde sa vidí v starobe v dôch. veku?Nech si nemyslí,že je to daleko,že vyžije z dôchodku,ak vôbec nejaký štát dá.Sporí niečo? má ten chlap dáke peniaze,ak by zajtra vážne ochorel,mal úraz a pod? Kto sa postará a hlavne za čo? Mám 56 ,s vekom idú zdrav. problémy,len ak idem do kúpeľov,tak mi treba dáku výbavu a celkom slušné vreckové.Chcem ešte aj kde tu zacestovať,deťom čoto kúpiť na sviatky a vnúčatá ešte ani nemám.Nedovoilila b ysom si rozflákať peniaze na podaromnice a určite by som neživila chlapa v takom prípade.Ak by bol manžel nezamestnaný,tak samozrejme to finančne ťahám kým treba,ale môj manžel je v dôch. veku a ešte pracuje.

sissy27
12. jan 2020

@sandyka90 prečo by on nebol spokojný? Strecha nad hlavou je, oprané je, plné brucho prázdne gule tiež - a to všetko za minimum vynaložených prostriedkov a energie. Čo mu na tom nemá vyhovovať?
Mamina má zrejme pocit, že v jej veku už veľa na výber nemá, tak ak nechce zostať sama vezme čo je.
Tiež by mi to vadilo, ale nenarobíš s tým nič. Maximálne môžeš doňho rypnúť nech kúpi toto, zaplatí tamto, že by sa patrilo, ale to je veľmi tenký ľad a môžeš z toho vyjsť ako najhoršia.
Tak asi len mamine pripomínať, že má na viac ako sponzorovať príživníka.

vondolina
12. jan 2020

toto je ťažko, je to jej život, jej rozhodnutie a čím viac budeš toto ty riešiť tým viac bude aj ona nervózna a nebude vidieť ten problém, bude si to zakaždým len ospravedlňovať :/

miadi
12. jan 2020

Mama asi je ok stym ako to je kym nezaplati vsetky ucty a z vyplaty jej neostane nic, vtedy na chvilku precitne a stažuje sa tebe. Lebo jemu nema odvahu. Ako si to snim zariadila Tak mà. On by si mal minimalne tu kozmetiku osobnu hygienu a stravu riesit za svoje. A ked tam zije uz kazdodenne tak prispievat na nakladny bytu. On si odisiel z jedneho mama hotela do druheho. Moja mama mà priatela riesia si to pol na pol raz kupi on raz ona raz su u nej raz unho. On jej nic neprispeje a ona ked je unho tak nakupi jedlo.. unho je ona host on jej vyvara uprace nemusi nic. A zas u nej on tiez nic nemusi, chodia spolu na wellness kazdy si plati svoje. Su dochodci takze takto im to vyhovuje. Ze kazdy sa postara o to svoje. Ale priatel tvojej mami by mal prispievat lenze to si musi snim vyriešit ona nie ty. Mala by si jej povedat nech sa nestažuje tebe ze ti to nerobi dobre a nic to nevyrieši. On zas nema moc kam ist žije tam zadara takze by sa nemala bat mu nieco povedat. Ak koli tomu on zas odide spet k svojej mame tak nic extra nestrati. Takych skrachovancou co chcu ženu s bytom je dost. Tolko urcite mà aby si jeden blby šampon kupil.

oli18
12. jan 2020

Mladá žena bez váhania dá novému chlapovi dieťa, aby s ňou ostal. Staršia žena financuje neschopného skrachovanca, len aby od nej neodišiel. Toto sme niektoré schopné robiť pre chlapov, ktorí si to vôbec nezaslúžia. Prepáč, ale tvoja mama musí byť veľmi zúfala, ak si zavesila na krk rozvedeného, zadĺženého, bez poriadnej práce. A neverila by som mu, že ho súkromník nevypláca. Dnes sa to už nestáva. Ak by to aj bola pravda, prečo si nenájde inú prácu.

vilma7
14. jan 2020

Podobné to ma známa s tym, že jej priateľ plati nájom a stravuje ho ona...x krát mu dohovárala, nepomohlo, a tak si zvykla a nerieši to.