Priateľ má exekúcie - ťažká situácia

niky6
9. mar 2021

Ahojte, je tu niekto kto má priateľa a má exekúciu ktorú bude ešte splácať tak rok a pol-2. Ja už som zúfalá, čakáme dieťa neplánovane, vedela som od začiatku že má exekúcie. Teraz už len jednu spláca, má dlh 1400e ktorý musí splatiť aj ked neviem kedy to splatí reálne pretože neviem ako funguje exekúcia či sa náhodou nenavyšuje každý mesiac alebo je stála. Moji rodicia ho kvôli tomu odsudzujú, boja sa že nebude sa vedieť postarať o nás a že prečo som si nenašla lepšieho ktorý nemá exekúcie pri tom má stálu prácu len v tejto dobe si ešte hľadať brigádu je ťažké. Takéto rečy mojej mami už mi lezú na nervy a oni chcú vidieť že sa snaží postarať ale ako on zarába tak ako ja keďže v tejto dobe znížili platy o niečo a neplatia nič na viac. Neviem čo si mam o tom myslieť kedy si prestane moja mama myslieť že on je najhorší na svete a samej by mi bolo lepšie. Mate to niekto ťažké tak ako ja?

annamalaga
9. mar 2021

Ja si myslím, že 1400€ nieje veľká exekúcia. Určite sa z toho časom dostanete neboj.

niky6
autor
9. mar 2021

@annamalaga ďakujem za povzbudenie, viem ze to par rokov potrvá ale tak necítim sa dobre ani ja keď mi moja mama neustále niečo vyčíta.. Aj keď ju chápem že sa bojí ale tak nie sme na tom najhoršie niektorí su na tom oveľa horšie ako my.

e3v3a3
9. mar 2021

@niky6 neboj sa, ak už spláca nebude sa navysovat

bory195
9. mar 2021

myslím, že ak sa rodičom priateľ nepáči, nebude hlavný problém len v tom, že má exekúciu, (1400e nie je také zlé, ale stále záleží, či je to celá pohľadávka, alebo len istina, či je v tom už príslušenstvo pohľadávky, trovy súdneho konania a trovy exekučného konania), on to exekútor zvykne vyčísliť v oznámení o začatí výkonu exekúcie). Môj partner má podobne z minulosti z obdobia aj pred 10timi rokmi nejaké drobné pohľadávky, pomaly sa to spláca, takže nejaká zrážka zo mzdy vo výške 70-100e mi nepríde likvidačná, aj keď to naozaj záleží na situácie každej rodiny. Moji rodičia tiež dlhodobo nesúhlasia s mojím partnerom, a tie reči nepomáhajú ničomu, ale stále myslím, že problém je zrejme hlbší, ako v jednej exekúcii.

niky6
autor
9. mar 2021

@e3v3a3 v to pevne verím, lebo neviem akí su exekútori v tomto.

liljana
9. mar 2021

Casom prides na to, ze mamy maju casto pravdu.

niky6
autor
9. mar 2021

@bory195 tak nie každý rodič súhlasí s priateľom, vadia im napríklad iné názory pohľady na veci ako maju oni.. A pritom máme s priateľom skoro také isté pohľady na veci a to im asi vadí že nemá take názory ako majú oni, boja sa že si nikdy nič vlastné kvôli tej exekúcii nekúpime a podobne. V tej exekúcii je už všetko zahrnuté, istinu má 600e a ostatok su tie ďalšie veci trovy atď.

janka_23
9. mar 2021

@niky6 exekútor nemá nič s tým ak mu tam plynu úroky, ktoré okrem iných veci tiež navysuju výšku pohľadávky

any_soj
9. mar 2021

@niky6 neboj sa, nie je to veľká suma a je skvelé, že máte prácu... Si tehotná a zamestnaná, o chvíľu budeš dostávať navyše aj tehotensky príspevok, čo vám trošku zvýši príjem 🙂 zvládnete to. Dôležité je, že si rozumiete vy.

erikaa09
9. mar 2021

@liljana suhlasim
Ex ma exeluciu cca 400 eur a uz je to cca 3000 eur a nesplaca nic . Svet gombička

niky6
autor
9. mar 2021

@any_soj ano my si rozumieme dobre, len aj mňa hnevaju tie exekúcie ale tak všetko sa dá časom vyriešiť len ma ovplyvnuju negatívne veci z rodiny ale tak treba to asi len prežiť 🙂

niky6
autor
9. mar 2021

@erikaa09 však toto, aj on mal veľa exekúcii vela mu už zastavili a teraz spláca len jednu. Hrozné tieto dlhy, keď je niekto hlúpy v mladosti a nedá si pozor :/

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
niky6
autor
9. mar 2021

@cocolino234 ďakujem za info, hadam to bude v poriadku aspoň do roka 🙂

erikaa09
9. mar 2021

@niky6 unas to pokračovalo gemblerstvom , nezaujem o nas a tak som ho poslala kade ľahšie. Držim palce

niky6
autor
9. mar 2021

@erikaa09 to by som ani ja neváhala nad tym a isiel by kade ľahšie. My medzi sebou nemáme žiadny problém, len toto nas brzdí pri ušetrení viac financií.

nafka0483
9. mar 2021

@niky6 Dolezite je, ci sa poucil, ci si priznal chyby a ci sa teraz snazi a veci splaca, alebo len kasle na to az kym to nedoslo k exekutorovi. Ci prejavil snahu splacat, ci su to naozaj vsetky dlhy, ci na neho nevyskoci nieco dalsie.
Ako etraz hospodari s peniazmi, ako sa sprava k tebe, ci je zodpovednejsi, ci mate kde byvat, aky mate plan na zabezpecenie potrieb babatka, atd.

niky6
autor
9. mar 2021

@nafka0483 tak keď bol mladý a mal už vtedy exekúcie tak sral s prepáčením na to.. A teraz keď už dospel a vidí že to tak ďalej nejde a bude mať rodinu tak sa snaží splácať exekúciu, zabezpečiť veci pre dieťa bývať máme kde aj najom zatiaľ vieme splácať. Len nás zatiaľ hnevá toto, verím že sa to postupom času dá do poriadku.

anita6666
9. mar 2021

Tvoja mama ma pravdu,mala by si ju viac počúvať a mala si viac počúvať pre tým,než si otehotnela.

malva123
9. mar 2021

@niky6 daj na mamu,ta nie je zalubena,hladi na vec s triezvym rozumom.Ak mladenec nevie hodpodarit az tak,ze ma exekucie,ty di myslis..ze v buducnosti to uz bude vediet?..Drzim ti palce...ale neverila by som mu ani nos medzi ocami...

nafka0483
9. mar 2021

@niky6 Ak sa naozaj tak zmenil a dava veci do poriadku, tak fajn.
Ale bud obozretna a nenechaj sa ty vtiahnut do nicoho - ziadne pozicky alebo uvery na tvoje meno, ziadne napisanie zivnosti, s.r.o.cky na teba a podobne "vychytavky" aby si mu pomohla vyhrabat sa z dlhov. Ok, stoj pri nom, ak to tak citis, podpor ho v zodpovednosti a vyrovnani dlhov, ale nedostan do problemov seba 🙂

Tym aj mamke ukazete, ze sa spravate zodpovedne (ked uz on sa tak v mladosti nespraval), ale ostan obozretna, aby si nakoniec neplakala, ze mamka mala pravdu.

ibrunova
9. mar 2021

@niky6 Pracuje? Platí pravidelne?

niky6
autor
9. mar 2021

@ibrunova ano pracuje dlhodobo a platí pravidelne, sťahujú mu to z vyplaty.

juliet86
9. mar 2021

@niky6 tak zalezi aj aky ma plat... ak 700hrubeho a mate podnajom 500 tak to nie je ruzove. ma trvalu zmluvu? robi v oblasti ohrozenej korona krizou? je ochotny ist na polroka na otc9vsku? ako mu dlh vznikol? hral automaty,? minal na drogy ci alkohol? vozil sa na cierno,? nesolacal mobil? ake ma rodinne zazemie rodicov? ze mu nepomohli alebo pomahali az prilis? naozaj zalezi na vasich okolnostiach konkretnych

nafka0483
9. mar 2021

@niky6 Vies aj povod dlhov? Ci podnikatel a neplatil si odvody, ci nesplacal pausal, alebo si nabral pozicky a uvery... a na co peniaze minul? Ci v tom nahodou nebola nejaka zavislost (alkohol, drogy, automaty...). Vies kolko roznych dlhov to je? A mas istotu, ze ziadne dalsie sa "noobjavia"? Je v tomto transparentny - nema problem povedat ti vsetky info, alebo zahmlieva?

mirka17
9. mar 2021

@niky6 Nerozumiem čo chceš vlastne od svojej mami? ved hovorí pravdu, čo zatváraš oči? Stačí ti odpoved od niektorých mamičiek že to nie je veľká exekúcia a nejak to zvládnete? , že je to pochabé mládi? Ale ako čítam to nebola jediná jeho exekúcia!!!! Tiež by som nebola nadšena keby mi dcéry donesú domov chlapa, ktorý ma samé exekúcie. O niečom to svedčí!!! Aj ja som ako mladá nezarábala veľa, teraz zarábam štandardne priemernu mzdu, NIKDY sa nestalo aby som niečo nezaplatila, NIKDY som nemala dlhy ani exekúcie, a Hlavne vždy som si aj z toho biedneho platu niečo odložila!!! Pretože tak som vychovaná, prikrývam sa perinou na ktoru mam, nekupujem zbytočnosťi a nerozflakujem prachy len preto lebo mam a nezaujíma ma čo bude zajtra. ja by som nechcela chlapa ktorý nevie pracovať s peniazmi, o chlapa s dlhmi by som ani nezakopla, nie preto že by som bola zlatokopka, ale preto že ja potrebujem mať dôveru a stabilitu, ak sa s chlapom pustim do života, potrebujem istotu že vie zarobiť, odložiť, postarať sa. Nepotrebujem sa stresovať kde je aký dlh a čo treba zaplatiť. Samozrejme to platí aj pre mna, vždy som vedela zarobiť a postarať sa o príjem.

niky6
autor
9. mar 2021

@juliet86 má 1000e v hrubom momentálne, znížili mu to žiaľ kvôli korone ale pracuje každý deň okrem víkendov. A na polroka plánuje ist na materskú ale ešte nevieme ake obdobie. Dlh mu vznikol že nezaplatil pokutu ktorá mu vznikla u operatora. Žiaľ nemal dobre a ani nemá dobre vzťahy s rodinou a ani s matkou ktorá mu všetky pošty a listy bohužiaľ co mu chodili roztrhala a jednu exekúciu čo mal a tú aj splatil je kvôli nej pretože si zobral pôžičku sám na seba ktoru potrebovala ona. Automaty nehral nikdy ani žiadne takéto veci. Všetky exekúcie co niekedy mal a splatil mi ukázal a takéto veci riešime spolu. Všetko sa žiaľ odvíja od rodiny a ake mal zázemie a žiaľ v takej rodine aku mal nepochodil dobre.

ibrunova
9. mar 2021

@niky6 To koľko mal exekúcií predtým? Už to sa mi nezdá.

zuzka1117
9. mar 2021

Nečudujem sa tvojim rodicom že sa im taký priatel nepáči. To že má exekúcie už niečo o ňom vypovedá, ako sa chce postarať o rodinu, ked sa nevedel postarať sám o seba . Daju mu vôbec niekedy hypotéku?

mandarinka555
9. mar 2021

@niky6 A ešte, ak tých exekúcii bolo viac, tak už by mi blikala kontrolka....A prečo vlastne bral pôžičku pre matku, ak nemajú dobré vzťahy ? Matka si mala vybrať sama, ak potrebovala a nie zatiahnuť syna do dlhov...no neviem....celé divné 👎