Prespatie u starkej

23. júl 2022

Prosím o radu/názor.
Pôjdeme na oslavu a svokra navrhla že by naše dieťa mohlo prespať u mojich rodičov. Že by si ho prišli vyzdvihnúť okolo 8 večer a ráno by nám ho doviezli. Najprv som myslela že okolo 8 pôjdeme všetci spolu domov (ja, muž, dieťa). Rodičov mám zodpovedných, vedeli by sa o dieťa postarať. Lenže má len 16 mesiacov, niesom s tým stotožnená…. Svorka stále nalieha aby sme dali dieťa na stráženie k našim, aby sme sa mohli s nimi zabaviť.
Čo by ste spravili vy na mojom mieste? Ja mám z toho už zmiešané pocity 🙂

patka06
23. júl 2022

Pokiaľ nie je kojené, je na tvojich rodičov zvyknuté a oni s tým súhlasia nevidím problém,

es2021
23. júl 2022

Keby som to tak necitila, tak by som to nerobila 🙂 znami nechali aj 6 mesacne babke na noc, nas ma rok a este sme neskusali. Ak mas byt nervozna tak sa aj tak s nimi moc nezabavis.

petamich
23. júl 2022

neexistuju na to standardy 🤷‍♀️ my ideme na svadbu, ked maly bude mat 14M a zostava na noc u svokry a zrejme to otestujeme tym padom este skor - to uz ty si poznas dieta a ci je to o nom alebo o tebe

amelie2017
23. júl 2022

Ak sa na to necitis, tak to nerob. Ale ak byvaju rodicia blizko, mozete sa dohodnut, ze pojdes dieta uspat ty a potom sa vratis na oslavu a oni budu strazit. Bud u vas alebo u nich doma a ty prides na zvysok noci.

mimi3008
23. júl 2022

Ja by som to nespravila v ziadnom pripade, ale to v danej konstelacii ja, nase deti a nase babkt, dedkovia

hipuska
23. júl 2022

Jedna vec je noc a druhá je druhý deň. Kedy ti ho vrátia? Lebo, mať doma dieťa a byť nevyspati nie je tiež nič moc

maciatkolulu
23. júl 2022

@hipuska a prečo by mali byť nevyspatý? Véd to dieťa má rok a pol, kopec deti spi v pohode celú noc a chodia na celý deň do jaslí, preboha, ved keď ma tu možnosť a rodičia súhlasia, nie je kojenie, aj keby teda bolo, tak rok a pol ročne to prežije na fľaši s materským mliekom. Dráma sa tu robí akoby opustala decko na rok. Ale naopak žena, čo sa zoberie a ide do zahraničia od 10nrocnwhi je waaaw, lebo si plní sny, zaujímavé.

elizabet173
23. júl 2022

O vasom dietati rozhodujete vy alebo svokra? Ty si najlepsie poznas svoje dieta, vies, ci je na babku zvyknute, ako bude reagovat, ked ho nebudes uspavat ty. A nebude to urcite posledna oslava, na ktoru pojdete

petamich
23. júl 2022

@maciatkolulu ona asi myslela, ze rodicia budu nevyspati - aspon ja to tak chapem, ze ked babka vrati na druhy den rano a oni boli do rana na zabave 🙂

maciatkolulu
23. júl 2022

Možno treba napísať, že svokra je sebecká mrcha a chce si užívať, kým dieťa bude niekde hodené samé v postieľke urevane k smrti. Jedni starí rodičia po strážia a je zle, druhí nie a je ešte horšie....tesim sa na nevestu. Ešte šťastie, že mám fajn školenie v predstihu.

maciatkolulu
23. júl 2022

@petamich tak si myslím, že to babka prežije, teda pokiaľ nemá diagnózy a nie je stara.

maciatkolulu
23. júl 2022

@petamich ja budem v septembri tiež babka, mam vlastne malé dieťa a v pohode by som mohla mať ešte aj svoje😉po strážila by som aj novorodenca. Záleží od babky,dedka,mozno tety, strýkovi atď.

ninusa221
23. júl 2022

Myslím si že tvoja svokra ma dobry napad.. my sme strážili kamaratkinu malu ked mala 4 mesiace lebo išli na svadbu a uplne v pohode.. aj susedina vnučka je u nej často na spanie uplne v pohode má rok a pol…

hipuska
23. júl 2022

@maciatkolulu ale ale, treba čítať s porozumením a nie si domýšľať. Taký dlhý status o ničom....píšem o rodičoch....
a ja, by som som sa zariadila podľa toho, či na tej oslave chcem alebo nechcem byť. Tiež som nechávala deti rodičom. Ale teda, na druhý deň sme dospavali...

petamich
23. júl 2022

@maciatkolulu jasne 🙂 to uz kazdy musi vediet, akych ma rodicov/svokrovcov, tety, ujov...moji svokrovci su uz na dochodku a v pohode by som im maleho nechala a vlastne aj necham, lebo po 1000 rokoch nas pozvali na svadbu, je to posledny slobodny kamos a asi som sebecka ale chceme si to s muzom uzit a nie ist o 20:00 spat (minimalne jeden z nas)

maciatkolulu
23. júl 2022

@petamich uži si a poriadne😉vypnes, na beres inú energiu a aj dieťa, no😉

maciatkolulu
23. júl 2022

@hipuska ale, ale, čítaj dalej😉

patka06
23. júl 2022

@petamich nie je na tom vôbec nič sebecké, o dieťa bude postarané a vy si užívajte spoločné chvíle vo dvojici

hipuska
23. júl 2022

@maciatkolulu čítam a nechápem o čom píšeš...

maciatkolulu
23. júl 2022

@hipuska tak nechaj tak😉

nikdenikto
23. júl 2022

Dala by som skúšobnú noc ešte pred oslavou a uvidíte. ..môj spal prvý krát u našich ako 11mesacny a od roka a pol bol v jasliach na cely deň. Záleží od dieťaťa

vilma7
23. júl 2022

O akú oslavu sa jedná? Niekto má narodeniny? Tak to by pre mňa nebol dôvod odkladať dieťa k babke, pokiaľ by som sama nechcela. Zrejme oslavuje niekto z manželovej strany, ja by som išla s dieťaťom domov a on môže kľudne žúrovať ďalej.

birika
23. júl 2022

moji rodicia mali nasho synka ked mal 6 mesiacov - manzelovi sa zenil brat 200 km od domu...mliecko som nechala a vsetko bolo OK

queen_mary
23. júl 2022

Nas maly mal 4 mesiace, ked sme isli na vikend do prahy. Odstriekla som mlieko, a vsetko bolo oukej. Odvtedy sme si kazdy mesiac-dva pre seba ukradli vikend. Na nezaplatenie 🙂) teraz ma skoro 3 a nema problem byt dlhsie u svokry alebo u tety ( nemam mamu). Ale rob ako citis. Aby si aj ty bola ok🙂

banalu
24. júl 2022

Pokial je na tvojich rodicov zvyknute tak nevidim problem. Ale ak to ma byt prvy krat, tak by som poprosila rodicov aby prisli k vam, aby dieta spalo v prostredi, ktore pozna, alebo ste spali par noci pred u tvojich rodicov.

juliet86
24. júl 2022

mna fascinuje ake su deti rozne. moja dcera vever a v noci odmieta aj vlastneho otca s ktorym ma pritom super vztah. nikto ju neupokoji okrem mna.

hipuska
24. júl 2022

@maciatkolulu jasné. Ty by si mala lepšie čítať. Ale nema to zmysel sa tu dohadovať, lebo si zjavne nepriznás...😉

rachelkk
24. júl 2022

Že určite áno , je super keď si na seba navyknu.

danica2711
24. júl 2022

autorka, nedramatizuj, veď sú to tvoji rodičia, snáď ich poznáš a veríš im, snáď ich pozná aj tvoje dieťa. Je to len jedna noc, nie začiatok tretej svetovej vojny, zas sa netvár, akoby ti niekto násilím trhal dieťa z náručia navždy!

maciatkolulu
24. júl 2022

@hipuska a co si mam priznať??? 🤣🤣🤣🤣